Årskrönika

Egentligen har nog det här året inte inneburit några större omställningar för mig och mitt liv. Jag är kvar på samma arbetsplats där jag nu varit i dryga 1 år och fortfarande trivs, och väntar på att få fast anställning förhoppningsvis i januari som det varit sagt ett tag nu. Då kan jag planera vidare mitt liv. Hur jag vill att framtiden ska te sig - förverkliga mina drömmar - utvecklas i trygghet. Tillsammans med min älskling.

Vintern jobbades igenom likväl som våren och sommaren.

Semestern kom och jag tatuerade mig och fick mina rosa vingar. Sommaren bjöd på härliga dagar men för lite sol. Men det blev husbilsutflykt med mamma och Jenny, den nya traditionen verkar hålla i sig.

Hösten kom och livet lunkade på i samma mönster som tidigare delar av året. Jobbet, hemmet, älsklingen, familj och vänner har berikat mitt år och det är dem jag har spenderat mitt år med. Umgänge.

Jag tog tag i träningen igen efter herrans många år och det var ett stort steg. Jag och Johanna tränade så gott vi kunde under hösten och jag mådde så bra! Vi tränade spinning/styrka/boxersice/push.

Barn- önskan har förstärkts.
Drömmar om ett eget hus där jag och Hjalle ska bo och leva lyckliga.

Detta år har varit ett känslo och tanke - år. Många tankar om mycket.

Det nya året ska bli spännande. Vi får se vad det tar med sig.

Jag ska göra mitt bästa. Vara mitt bästa, ta fram det allra mesta och bästa inom mig. Sprida glädje, vänskap och kärlek till alla som jag håller kära. Önskan om ett friskt och lyckligt år för mig, familj och vänner samt att jag får dela mitt liv tillsammans med just dessa människor.

Film å dataspel

Igår var jag och Hjalle hos Niklas och kollade på film. Vi blev kvar till 01.30 innan vi drog oss hemåt. Filmen vi såg hette "Pathfinder" och var faktiskt riktigt bra! Rå, snygg och en film som man verkligen drogs med i handlingen av på en gång. Vikingarna skildrades verkligen som riktiga monster i den här filmen och vad vet jag, kanske var de det.


Idag var jag en kort sväng på Köpis sen hoppade jag på 13.40-bussen in till Sandviken och gick hem till mamma och sällskapade henne då pappa jobbade och Hjalle var tvungen att jobba lite och skulle kolla fotboll senare. Då passade jag på att slå mig ihop med mamma. Blev bjuden på mat och sen lirade vi data-spel hela eftermiddagen ända till 19.00 då vi kollade på Miami Ink på tv.Nu är jag och Hjalle hemma och slappar och mumsar godis. Imån är det nyårsafton och mamma bjuder på smörgåstårta på eftermiddagen sen kommer Jenny och Anders hem till oss lite senare och firar in det nya året med oss här hemma i Valbo. Kommer bli en trevlig nyårsafton!

Gott Slut
Gott Nytt År


Stå på dig

Fick i februari detta år en jättefin klocka av Hjalle i födelsedagspresent. Ordinariepriset på klockan var 498:- men vi köpte den då det var halva priset, 249:-.

Jag hann använda klockan ett fåtal gånger under 2-3 månader innan jag plötsligt en dag såg att kockan hade spruckit i glaset. Jag blev såklart väldigt ledsen och besviken för det var min favoritklocka. I juni i somras lämnade jag in klockan på Ur&Penn i Gävle där den var köpt. De skickade iväg den på lagning men 5 veckor senare fick jag hämta hem min klocka i samma skick som när jag lämnade in den. Personalen sa att den inte gick att laga. Otroligt besviken blev jag men vad ska man göra när personalen säger att det inte finns något att göra åt saken och garantin innefattar inte trasigt glas. Nähäpp tänkte jag argt och väldigt besviket. Åkte hem och la klockan i en låda där den blivit liggandes tills nu innan jul då jag slog slag i saken! Jag tyckte inte det verkade helt korrekt att jag inte skulle kunna få en så pass dyr klocka lagad. Vi idag på 2000-talet borde väl kunna laga ett trasigt klockglas tänkte jag mig och otroligt konstigt vore det ju annars.

Jag letade mig fram till Ur&Penns hemsida på internet och hittade där kontaktinformation till huvudkontoret och regionchefen. Jag skickade iväg ett välformulerat mejl angående mitt klockproblem och undran om detta verkligen kunde stämma, att jag inte kunde få min klocka lagad.

Efter någon dag fick jag svar av självaste regionschefen som skrev att han behövde lite kompletteringsuppgifter vilket jag mejlade tillbaks. Jag fick återigen snabbt svar där han skrev att han hade en lösning på mitt problem och ville att jag skulle åka till min lokala Ur&Penn-butik och be personalen där ringa honom.

Jag åkte till Ur&Penn, berättade att jag varit i kontakt med regionchefen och att han bett mig komma med klockan och att de skulle ringa honom. Expediten ringde honom men kom snabbt ut till mig i butiken igen och sa att hon inte kunde få tag i honom och gav mig klockan tillbaka och sa att jag kanske kunde komma tillbaka efter julruschen om jag ville. Ok tänkte jag.... suck...

Skickade dock iväg ett mejl till regionchefen igen för att få hjälp om hur jag skulle gå vidare. Skulle jag be dem behålla min klocka nästa gång jag var där eller skulle jag bara be dem ringa igen och chansa på att han var nåbar just då den minuten jag befann mig i butiken nästa gång. Fick svar av honom att personalen självklart skulle behållt min klocka i butiken och försökt ringa honom fler gånger under kommande dag/dagar. Han skrev att jag skulle få en ny klocka men bara behöva betala 249:- för glasbyte.

Mejlade tillbaka honom och skrev att jag tyckte 249:- för ett glasbyte var ganska dyrt eftersom jag betalde samma summa när jag köpte klockan. Så igår ringde han upp mig istället och förklarade att han hade missuppfattat att jag betalat halva ordinariepriset, alltså 249:- när jag köpte klockan på rean och självklart skulle han då inte erbjudit mig ett glasbyte för samma summa utan halva priset på priset på klockan då jag köpte den och det priset blev då 125:-. Jag skulle få en helt ny klocka och betala 125:- vilket jag tyckte var rimligt och en bra ersätttning då reservdelarna till just min klocka hade tagit slut eftersom han förklrade att just denna modell funnits på marknaden något år.

Han skulle skicka upp klockan till butiken i Gävle och skulle be dem ringa mig när jag kunde hämta klockan. Sen sa han även till mig att personalen i Gävle skulle ha lagt ner större energi på att försöka leta fram en ny klocka åt mig då reservdelarna tagit slut och jag inte fick min klocka lagad. Han hade tagit upp detta med personalen och han tackade mig för att jag inte gav mig med svaret jag fick i butiken då klockan inte gick att lagas utan att jag drev det vidare och skrev till honom, det var han väldigt tackam över sa han. Jag tackade för väldigt god service men han sa att det var han som skulle tacka mig.

Otroligt trevlig, hjälpsam och serviceinriktad man på chefspositionen och hädanefter kommer jag fortsätta köpa fina klockor på Ur&Penn för jag känner verkligen att jag har förtroende för den kedjan och vet att om något strular så får man hjälp. Åtminstone om han Jörgen som är regionschef fortsätter vara det!

Stort Tack till Ur&Penns chef!!

Jag är otroligt glad och tacksam!

Är det något man inte tycker stämmer eller som man undrar över eller så, så ska man absolut inte vara rädd för att tro på sig själv om man har skäliga argument för sin sak! Stå på dig och gör det du kan. I mitt fall räckte det med att skicka iväg ett mejl som jag fick respons på så löste sig mitt problem. Tänka sig, lilla jag - Anna Larsson i Valbo blev lyssnad på av storchefen som i mina ögon kan tyckas ha större bekymmer att lägga tid på. Men lilla jag var väl värd att lyssnas på jag med =)

Man ska alltid försöka!

Min mamma och pappa

För det första jobbade jag dag igår. Snacka om seg och händelselös dag! Vi gäspade ikapp och hade det överdrivet lugnt. Men dagen gick och jag slutade 14.30. Mamma och pappa hem hit till Hjalles och mitt kära hem i Valbo vid 16.15-tiden. Jag bjöd på en rundtur i lägenheten *ler*. Visade granen och att de fina julklapparna hittat sin plats i mitt hem. Vi slog oss ner i sofforna och pratade lite sen satte jag på kaffet och mamma och jag slog oss ner i köket. När kaffet var klart kom pappsen och Hjalle och vi fikade lite och åt lite gotta till det. Vi babblade på om ditten och datten och sen blev det lite internet-tittande på stonehouse och lite jukeboxar och så vidare. Slog oss ner och slappade lite i sofforna och när klockan blivit 18 var det dags för mina kära föräldrar att åka hem. Jag tackade för titten och det treviga sällskapet som var mycket uppskattat*ler*.

Hjalle och jag kollade på teve och medan han kollade nå sport gick jag in i sovrummet och där somnade jag vid ca 20.30-tiden. Hjalle kom och väckte mig och till min förvåning var klockan redan 22.40. Klev upp, tog en dusch och sen blev vi uppe ända till ca 02.00 tittandes på teven och datorn. Men sen blev det ändå sovdags och vi klev upp 08.45 idag.

Kusin Niklas skulle nog komma förbi en sväng på förmiddagen idag. Jag har vidare planerat att kolla på filmen "300" som jag fick i julklapp för det är ingen film Hjalle vill se så jag ska ha filmtajm med mig själv! Få se om jag tycker den är lika bra den här gången som jag tyckte första gången. Lite senare har jag tänkt mig en promenad till Köpis för att kolla lite på rean och köpa en ny tröja på Bik-Bok istället för den jag fick i julklapp som var för liten. Har ju fått pengarna tillbaka så jag kan köpa vad jag vill.

Men först lite frukost!

Tänka sig...

att det blev en grön jul det här året också...suck!

v. 52

Julafton 24 dec: Ledig
Juldagen 25 dec: Ledig
Annandagen 26 dec: 13.45-21.00
Torsdag 27 dec: 7.00-15.30 (friskvård 14.30)
Fredag 28 dec: Ledig
Lördag 29 dec: Ledig
Söndag 30 dec: Ledig


Häck

En superseg dag på jobbet är va det är idag... Gäspar, gäspar och gäspar! Finns inget att göra, faktiskt! Har till och med tagit mig friheten att häcka lite framför datorn idag...fy skäms kanske men...nä, inte just idag =)

Ute är det grått, hemskt tröttsamt och segt... Inomhus är det lika tröttsamt, för alla. Nog med klag. Snart är det iallafall matdags och jag ska få hugga in på mina pannkakor!

Och imorgon är det fredag och jag är åter ledig i 5 långa, sköna dagar..haha!
Så egentligen borde jag inte ens ha rätten att klaga =)


Annandagen

Annandagen har trätt in.
Igår åkte jag som jag skrev hem till mamma och pappa vid ca 15-tiden då Hjalle hade åkt till Högbo för att åka skridskor med några kompisar. Pappa låg och slappade i soffan och mamma lirade data-spelet "FarCry" uppe. Jag gick upp och där vid dataskärmen fastnade jag med mamma. Gud va roligt det va å lira lite igen, det va så länge sen. Vi mumsade godis, sköt några gubbar, smög oss fram och hittade dit vi skulle och så vidare =).

Pappa kom upp och kikade lite emellanåt och mamma och jag blev kvar vid datorn ända till 19.00! Shit va tiden går fort när man spelar. Då åkte jag hem till Hjalles föräldrar där Hjalle var. Vi fick lite julmat som blivit över, det var riktigt gott för jag hade inte ätit annat än godis på absolut hela dan, inte så bra kanske =).

Klockan 21.00 hade jag och Hjalle bestämt oss för att vi skulle gå på bio och se sago-äventyrsfilmen "Guldkompassen". Vi åkte in till den tiden och gick på bio gratis eftersom vi hade fått biobiljetter av pappa i julklapp. Det är roligt att få! Filmen höll på i ca 2 timmar och va riktigt bra faktiskt. Och mysig. Den rekomderas! Nu väntar jag bara på uppföljaren :)

Idag ska jag jobba lite var det tänkt. Och eftersom det är helg och allt fick vi börja lite senare idag. 13.45 istället för 12.30 så det va ju bra. Jag ska ta det lite lugnt här hemma och göra mig iordning sen ska jag ner till Köpis och byta in nån julklapp, bla en tröja som var lite för liten.

Tjejbesvär!

Fy för att ha mens över jul!!! Ena stunden glad och nöjd för att i nästa vara jättelessen.. Och orolig över att inte julklapparna jag gav blev bra, för att jag kanske kunnat göra bättre ifrån mig... Lessen för att jag skulle velat stanna längre hos mamma och pappa.. Men jag analyserar så mycket och tänker och funderar för mycket istället för att njuta och ha det bra för allt blev ju faktiskt egentligen helt perfekt *ler*. Fy och ve, ingens mens över jul tack!

Nu ska jag titta på mina julklappar och spruta på mig lite god Paris Hilton parfym och göra mig jätteglad! Sen ska jag åka hem till mamma och pappa en sväng också och då kommer allt kännas bättre och puselbitarna kommer att falla på plats =). Jag har precis hängt upp duschdraperiet jag fick i julklapp, ett vit med rosa rosor på, det belv jätteljust och fint i badrummet!

Julafton

Idag är det juldagen och igår hade vi världens mysigaste julafton jag och mina kära *ler*

Julaftonsmorgonen
började klockan 09.00 då jag och Hjalle vaknade. Vad var det dags för då om inte julklappsöppning vid granen...hihi!

Som vanligt har Hjalle tok-köpt julklappar till mig och då tyckte jag att mina två små paket kändes lite fjuttiga. Av mig fick han nämligen ett presentkort på MQ och en parfym.

Av Hjalle fick jag:

* Stor grön lykta från Owe Jansson
* "Guld"-klocka samt en klocknyckelring att ha på väskan
* Harry Potterfilmen "Fenixordern"
* Stickad tröja från Bik Bok
* Paris Hilton parfym - Heiress
* Oliv duschgel, lotion och handkräm
* Jättefin lampa från Owes med brun skärm

Jag nästan skäms över hur bortskämd jag blir av min Hjalle...måste skämma bort han lite mer nu såhär i mellandagarna tror jag..hehe! Jag blev jätteglad över alla fina saker jag fått av min älskade även fast det inte är grejerna som räknas utan att man får vara tillsammans med de man tycker om såhär vid jul och övrig tid på året också förstås. Och det är jag verkligen glad över att jag får.

Hjalle och jag gjorde oss iordning och åkte hem till hans mamma och pappa vid 11-tiden. De höll på att klä granen och den blev så söt så. Efter det åt vi lite julgröt och en skinksmörgås. Jag och Hjalle åkte vidare hem till mamma och pappa i Västanbyn till 12.45 och Jenny och Anders var där. Pappa, Hjalle och Anders lirade lite biljard och jag , Jenny och mamma var nere i köket och pratade en hel del om nya huset som Jenny och Anders ska flytat in i i mitten av februari, ska bli så roligt!

Klockan tickade på och 14.30 kom Anna och Jaakko, Christoffer, Anton och Hugo. Vi slog oss ner vid köksbordet och mumsade kött och potatis, det är våran julmat det! Hur gott som helst och en liten skinkbit slank ner också. Julmust sköljde jag ner maten med. Efter maten hjälpte jag till att plocka undan och diska. Sen blev det dags för kaffet och vi ungar satte oss i vargdasrummet och kollade på Kalle Anka på teven mellan 15.00-16.00 och käkade godis, busade och hade så mysigt! Grabbarna lirade biljard på övervåningen. Efter lite Kalle-Anka tittande smet även Hjalle och Anders upp för att spela lite biljard.
När kalle Anka var slut på teven var det mörkt ute och inne i vardgasrummet brann levande ljus. Knack, knack...nämen vem är det står och knackar utanför fönstret?! Jomen tänka sig, det är ju självaste jultomten som kommer till oss även detta år, gud så snälla barn vi måste vara allihopa!

Tomten fick i vanlig ordning en stol att sitta på så han i lugn och ro kunde dela ut alla julklapparna till barnen som i vanliga juliver slet upp klapparna vart efter och efter varje pakt hördes ett "åååh, titta va jag fick", "åååhh en sån som jag önskat mig" och liknande *ler*. Barnen blev så nöja och glada och Hugo sa till tomten att han kom med väldigt bra paket i år, sötunge där! Och så berättade han för tomten att tröjan Hugo hade på sig hade ju tomten gett honom på morgonen och det stämde ju så väl för det kom tomten själv också ihåg *ler*. När det så blev dags för tomten att ge sig vidare till alla andra väntande barn fick Hugo ta i hand och säga tack tomten och hejdå, vi ses nästa år igen!Jag är jättenöjd med mina julklappar, så fina och söta allihop!

Av Jenny och Anders:

* En jättestor fin julkorg med blandat gotta, lite ljus och duschkräm och ljuslykta och mycket fint
* Almanacka med bilder på mig själv och Jenny, hur rolig som helst!
* Vit tvättkorg i trä som jag önskat mig
* Jättevackert syster-ljus

Av mor och far:


* Ett brunt stål-toapappersställ
* Liten vit ljusslykta
* 2 st ljushållare i gröngrå nyans
* Pengar
* Stor antikvit/grå ljusstake
* 4 st biobiljetter
* Refillkort till mobilen
* Lite större vit ljuslykta
* Duschdraperi - vitt med rosor
* Hello-Kitty-nattlinne och strumpor.

När vi öppnat alla klappar och hunnit städa undan lite lekte barnen med sina leksaker och vi andra satt i soffan och tog det lugnt och mumsade godis medan Anton underhöll oss med sin coola dans han först var lte blyg för att visa..hihi!Julaftonskvällen steg in och det blev dags för Hjalle och mig att åka vidare hem till han föräldrar och vänner och fira vidare julekvällen där. Jag tycker alltid att det känns lite jobbigt att behöva lämna julen hos mamma och pappa för att åka nån annanstans att fira jul, jag är så van att julen ska firas från början till slut hos mamma och pappa med mina släktingar att det nog kommer ta ett bra tag att vänja mig av med det, om jag nånsin kommer att kunna göra det... Men när man har sambo så har man, då måste man se till att båda två blir nöjda i den mån det går *ler*.

Klockan 17.30 åkte jag och Hjalle hem till hans föräldrar och jag tyckte inte att jag hann bli riktigt färdig med julen hemma hos mamma och pappa och hunnit tacka eller umgåtts "klart" förrens det var dags att susa vidare så jag kände mig lite splittrad där ett tag. Kände hur tårarna trängde sig på även fast jag gjorde allt jag kunde för att hålla dem borta men det gick inte. Några tårar rann längs med min kind när det var dags att gå in hos Ola och Agneta men de torkade jag snabbt bort.

Hjalle satte sig tillsammans med de andra vid matbordet och mumsade på det traditionella julbordet som bjöds där. Jag orkade inte med nån mat men satte mig bredvid tills jag inte klarade av det nåt mer utan behövde smita upp på toaletten för att gråta några tårar. Jag kunde inte hålla dem borta hur gärna jag än ville för det syns så väl på mig när jag grinat om det så bara är några tårar. Ögonen blir röda och svällda lika som näsan svullen och röd. Efter ca 5-10 minuter lyckades jag lugna ner mig och piffade till mig lite så jag tror inte att nån märkte nåt. Gick ner och lekte med barnen Malva och Traste istället för då blev jag lite gladare *ler*. När de vuxna ätit klart skulle det plockas undan och sen sattes kaffet på.

Tomten knackade på dörern och lämnade lite julklappar även till den här familjen och vid ca 19.30-tiden eller så var vi alla samlade i mysrummet där kaffet hade avnjutits och alla hade hittat sin plats i soffan. Julklappsöppningen och utdelningen höll på till ca 21.00 och barnen blev nöjda och alla vi andra med.

På denna utdelning fick jag:

* Badsvamp, bodybutter, duschgel
* Badhjärta, LUSCH-tvål
* Twilfit mysunderställ (linne å pants)
* Filmen 300
* Ett amulett-halsband med texten "faith"

Hjalle skämde även här bort både mor och far sin och de sken upp och blev så nöjda så. Tänk vad snäll han är min Hjalle som tycker så mycket om att göra de han tycker om glada. En väldigt bra egenskap. Lilljäntan Malva var sjuk, hade öroninflammation och åt pencillin och hostade och kraxade och hade sig men var så duktig så under hela kvällen för att vara så pass sjuk som hon ändå var. Mot slutet när klapparna skulle packas och det skulle städas fick hon komma till mig när hon var ledsen och trött, mamma skulle hjälpa till att städa. Jag höll om henne och nynnade lite mjukt i hennes öra samtidigt som jag smekte henne på benen och på fingrarna och hon pillade på mina fingrar. Sen märkte jag hur hon blev tröttare och andades tyngre och tillsist hade hon somnat där i min famn, lilljäntan. Va mysigt det var att sitta där och vara alldeles avslappnad och gosa lite. Men sen när mamma Ella städat undan kom hon och klädde på Malva som vaknade till och sen åkte de hem vid 21-tinden nöjda och belåtna.Hjalle och jag åkte hem vid 22-tiden och då började vi kolla på Harry-Potter filmen men hann inte med hela för vi somnade båda två. Så nu sitter Hjalle och väntar tålmodigt på att jag ska komma så vi kan kolla vidare och mumsa lite gotta *ler*

Sen ska dagen bara vara lugn. Vi ska äta gott och kolla film och bara slappa. Sen ska jag hem till mamma och pappa en sväng och känna att jag får tacka och krama ordentligt och prata och umgås klart som jag inte tyckte att jag hann igår. Jag ska också lämna en skruv som jag glömde hemma igår.

Njut av denna härliga juldag!!!

Slutspurten!

Jajjemän, nu håller Hjalle och jag på att finputsa det sista som ska göras innan det är julaftonsmorgon alldeles snart *ler. Vi har alltså slagit in de sista julklapparna och Hjalle slår in mina just nu. Mysigt med paketinslagning tycker jag. Min julgran har jag också fått upp och den är precis lika söt i år som förra året.

Hjalles syrra och hennes kille har varit här och hälsat på och spenderat kvällen med oss. Vi har kikat lite film på teven, babblat och mumsat godis. Trevlig avslutning på kvällen så här dan före dan! Jag känner hur jag nu har slappnat av och känner mig harmoniskt, kan bara sitta lugnt och njuta nu av allt. Inget som stressar mig mer för nu är allt klart. Har städat och dammat lägenheten idag innan jag tog fram mina nya djupröda sammetsgardiner som jag ville ha i vardagsrummet istället för gardinerna jag hade där. Jag tog ner de som redan var på plats och bytte dem mot mina sammetsgardiner och det blev verkligen jättefint! Hjalle har varit iväg och julhandlat lite och eftersom jag också älskar att shoppa passade jag på att strosa lite på Owes och Köpis en kort sväng idag med bara för att egentligen. Kom hem med en proppfull kasse smågodis, nötter, chips, russin, läsk och melon och sånt gott som vi hade till kvällen då Emilia och Saman kom.

Längtar tills imorgon bitti då jag och Hjalle vaknar upp efter en skön natts sömn. Vi sätter oss vid den tända granen och öppnar våra paket, myser, kikar på nåt juligt på teven och äter en julskinke-macka och dricker julmust. Sen vid en 10-10.30 åker vi till Ola och Agneta för att mysa lite på morgonen och äta lite julgröt med dem. Vid ca 12.30-13.00 är vi hemma hos mamma och pappa och äter mat vid ca 14-15 nån gång och delar julklappar efter det , vi myser och umgås till ca 18-tiden nån gång då Hjalle och jag far vidare hem till hans föräldrar igen och firar vidare kvällen lång med dem. Vi brukar avsluta firandet vid ca 22.00-23.00-tiden nångång. Så ser min julafton ut - helt perfekt!

Klockan har ju faktiskt passerat 00.00 denna söndagnatt så rent tidsmässigt är det ju julafton redan *ler*

Jag vill önska alla mina kära en riktigt mysig och God Jul!!!

Dan före doppareda´n...

...spännande, spännande!

Igår var jag och firade julen lite i förväg både hos Tina, Max och Mattias samt hos Anki och Ebba. Jag hade en supermysig dag! Varvade den med att vara hemma hos mamma och tvätta undan 3 maskiner tvätt också. Riktigt effektiv var jag ska ni veta :). Kom till mamma med julskinakn i högsta hugg igår vid 11-tiden. mamma var så snäll och gjorde den till mig medan jag for och svängde både hit och dit.

Var hos Tina mellan ca 14.45-17.15. Fick äntligen se sötnosen Max och vaken det va han också. Sån himla go´krabat han var!

Sen åkte jag hem till mamma och pappa en sväng och vidare till Anki och Ebba. Eftersom de har flyttat fick jag gå en rundvandring i nya huset också vilket var jättefint!! Vi bytte lite julklappar och jag fick en jättefin lykta som jag tyckte var så mysig, tack Ebba och Anki! Jag delade ut lite klappar till Ebba, leksakar med ljud som hon blev alldeles tokig i, skrattade, viftade på armar, ben och fötter och vi lekte och hade sååå skoj!!! Åh dessa barn - va de får mig att känna mig hel, känns som att jag är i mitt rätta element när jag umgås med barn, det är då jag mår bäst *ler*. Hmm...undra om Hjalle vill bli pappa snart månne? Får väl smyga mig in på bebissnacket med han snart tor jag =).

Blev kvar hos Anki och Ebba och busade tills klockan blev ca 21.00 och Ebba fortfarande tyckte det var lekdags och inte sovdags..hihi! Hem till mamma och pappa och skinkan var klar och doftade så gott så jag tyckte att vi skulle avsluta kvällen med en julskinke-macka med julmust och det var precis vad vi gjorde! Åh så gott det va!!!! Sen kollade vi på filmen "Elf" som är väldigt mysig. Klockan 23.00 åkte jag hemåt och hämtade först upp Hjalle hos en kompis i Valbo, de hade lirat biljard och haft det trevligt. Vi åkte hem och jag började slå in julklappar och nu har jag det gjort också.

Nu idag är det bara städningen kvar och granen som ska upp! Känner att jag är ganska stressad den här julen dels för att jag är rädd för att jag inte hittat de perfekta julklapparna och kanske det skulle funnits bättre ting att köpa än de jag kommit på. Stressad över att jag ovanligt nog varit rätt sent ute nu och därmed har jag känt av julstressen vilket inte alls varit roligt. Julen kom alldels för snabbt i år och jag hann inte med att vara ue i god tid med allt. Det ska som sagt var städas och donas och jag har ingen ro i kroppen-den går på högvarv. Men nu måste jag säga till mig själv att allt blir bra precis som det blir och stressa inte upp mer för då blir det bara kattskit av allt. Jag ska nu varva ner lite och hitta julkänslan och pynta min julgran *ler*

Slut

Nu får det vara nog. Har åkt bil runtom i Gävle, Sandviken och Valbo absolut HELA DAGEN (12-21), gått omkring med raska steg fram och tillbaks, trängts och sicksackat mellan folk som jag tycker sölar för jag kände mig så himla stressad och tiden gick för fort.. Men nu känner jag mig absolut nöjd. Har hittat de sista klapparna så allt blir komplett om man säger så. Just nu har jag väl slösat ca 3500:- på klapparna vilket jag inte tyckte lät vidare mycket alls även fast jag tycker jag handlat hur mycket som helst. Fick lönen idag också 17.000:-, najsigt!!! Det blidde ju lite extra när Kommunal betalade ut ett engångsbelopp på 3600:- (före skatt). Ska lägga undan en del den här månaden också även fast det är jul och man slösar lite extra *ler*.

Nu ska jag bara varva ner och ta det lugnt, med lite godis i soffan kanske...hihi!

Grattis!!!

Till syster Jenny och Anders som har gått och blitt husägare idag!!!!!

Sååå glad för deras skull och lite avis också *ler*


Mamma mys!

Har myst med mamma 2 kvällar den här veckan. Tror det var i tisdags och idag. Ena kvällen gjorde mamma varm choklad till mig och vi satt i köket och babblade, smuttade varm choklad och åt smörgåsar till det. Tror jag hade flängt lite på stan och letat julklappar innan jag åkte till mamma till ca 17. Bodil kom också och vi satte oss i köket och pratade och fikade after eight och jag drack läsk! När mamma och jag blev ensamma igen vid ca 19.30-tiden blev det dags för kvällsfikat. Efter det gjorde mamma en brasa i öppna spisen och vi la oss på golvet framför brasan och myste. Kikade på teve och hade det supermysigt. Jag blev kvar rätt länge, till 21.30 och mötte pappa då han kom hem från jobbet. Sa några ord till honom och sen for jag hemåt.

Hjalle var ute och käkade på ChurchStreet med sina jobbarkollegor och han ringde och frågade om jag ville hämta honom vid 22.30 vilket jag gjorde. Fick skjutsa hem en av hans kompisar till Bönan vilket gjorde att vi inte kom hem förrens ca 23.30, men det gjorde jag så gärna. En trevlig prick det där och jag är ju faktiskt rätt snäll :). Det var tisdagen det och när vi kom hem gick vi och la oss. Onsdagen innebar lite mer julklappsshoping tror jag... Jo just ja, nu kommer jag ju ihåg! Jag och Hjalle var till Owe Jansson och Köpis och strosade och hittade lite mer klappar. Vi måste känna hemskt snälla människor så många julklappar vi ska ge bort *ler*.

Idag var det torsdag och dagen har varit lättsam. Har fixat lite med pengar och sånt med en boende som ska hem över jul, handlat med en annan dam, sett till att en kille har cigaretter hemma, klippt naglarna på en annan dam och målat hennes (och mina naglar) röda inför jul. Hon bjöd på chokladpraliner och vi satt inne hos henne och tjejskvallrade lite..hihi! Roliga tanter jag har att rå om på mitt boende =). Sen har jag bara tagit det lugnt och njutit av att det snart är jul!! Jag jobbade min sista dag idag inför juledigheten så det var kanske därför dagen kändes mer lättsam. Avslutade eftermiddagen med att bjuda en dam (som jag är kontakperson till) på mina hembakade pepparkakor och hon bjöd på saft till det. Vi satt inne i hennes lägenhet och det var så trevligt så! Strax före 15.00 fick hon en julekram av mig och jag önskade God Jul och hon mig detsamma. Nu blir jag ledig till onsdagkväll nästa vecka. Har ett ord för det - skön jul!

När jag slutat åkte jag vidare igen och köpte lite mer julklappar. Sen åkte jag hem till mamma och hon och jag åkte till Owe Jansson vid 17-tiden och hann strosa där ett tag innan de stängde 18.00. Men vi hittade det vi var ute efter så vi blev nöjda. Sen passade vi på att ta Köpis också men där hade vi inte lika mycket tur. Jag har hela min lediga dag imorgon fullplanerad. Ska till Gävle och kika och har en lista på mobilen på grejer jag ska kika på och affärer jag ska åka till. Det är så himla roligt att köpa julklappar!! Skulle kunna köpa hur mycket som helst...hehe!

Mamma och jag kom hem ca 19.30 eller nåt sånt. Då bjöd hon på varma mackor med tonfisk och ost, mums-filli-babba!!! Sen blev det kvällsmys framför brasan igen tittandes på en serie på teven, ätandes lite choklad. Jag har haft en riktigt mysig vecka men också lite smått stressande och jag tycker inte riktigt dagarna har räckt till. Ska bli så himla skönt att få vara ledig imorgon så jag kan sätta igång redan klockan 10.00 då affärerna öppnar. Då ska jag trängas med de andra som också får lön-vilket vill säga ALLA ANDRA :). Blev kvar hos mamma till 22.00 idag och pappa han precis komma hem och slå sig ner i soffan innan det blev dags för mig att åka. Och nu sitter jag äntligen här hemma igen efter ca 15 timmar på vift!

Och på lördag ska jag få åka och önska God Jul hos mina bästa vänner, nämligen Anki & Tina samt deras små gullungar! Och jag ska få se lille Max för första gången, längtar!!!

Har så mycket underabart att se fram emot nu *ler*

V.51

Måndag 17 dec: Ledig
Tisdag 18 dec: 7.00-15.30 (köksa)
Onsdag 19 dec: 7.00-15.30
Torsdag 20 dec: 7.00-15.30
Fredag 21 dec: Ledig
Lördag 22 dec: Ledig
Söndag 23 dec: Ledig (dan före doppareda´n)

Helgen

Då har jag gjort min jobbarhelg. Rätt trött och seg som vanligt men helgen har varit lugn och skön. Kollat teve, umgåtts och bara slappat sådär som man även gör hemma på helger. Och såklart fått världens bästa nyhet på fredagskvällen då Tina fick barn =). Så himla glad för henne och Mattias och min längtan bara växer och växer. Jag känner det som mest när jag ser barn och dem så liven ser man ju nästan överallt *ler*. Jag ler stor varje gån jag ser de små knoddarna. Det värmer i kroppen och jag längtar så efter en egen liten en... Barn finns i mina tankar vareviga dag men som sagt tror jag att jag är mer redo än vad Hjalle är. Min bästa tid hittills har varit då jag jobbade på dagis, helst av allt vill jag ha en drös ungar omkring mig hela tiden för de är helt underbara *ler*

Nåja, jag har ju iallafall turen att få känna Tina så jag kommer nog gosa med lille Max emellanåt, var så säker, hihi! Ja om mamma och pappa tillåter förstås?

Idag är det måndag och jag är ledig. Har tänkt mig köpis idag och kolla in de sista julklapparna. Stan i Sandviken imogon och Gävle på onsdag kanske. Nu jobbar jag bara 3 dagar till innan juluppehållet. Längtar som bara den till julledigheten nu. Igår hjälpte jag en tant på jobbet att julpynta i lägenheten. Hon blev så glad så.

Nu ska jag göra mig klar här hemma så jag kommer igång!

Nu är han här!

Tinas och Mattias MAX föddes ikväll!!

Ett stort grattis till de nyblivna föräldrarna :)

Och så här söt är han gullungen:

image548

Fredag morgon

I Onsdags hade Hjalle bilen. jag gick till syrran efter jobbet och fick skjuts av henne upp till pappa vid 16.30. Mamma var i Valbo. Pappa bjöd på spaghetti med köttbullar, gott! Sen babblade vi en massa och pappa gjorde upp en brasa i öppna spisen och vi satt i soffan och kikade på teven. Mamma kom vid ca 19.30 och Hjalle kom vid 20.00. Han kom in en sväng och vi satt kvar hos mamma och pappa en stund och pratade lite. Sen åkte vi hem och kollade väl lite teve och sen gick jag och la mig rätt tidigt, vid ca 22 -tiden skulle jag tro.

Torsdag morgon kom och Hjalle tog bilen till jobbet och jag sov vidare. Sen vaknar jag av att mobilen ringer 10.40 och det är Hjalle. Han skulle komma 11.00 så jag kunde ta bilen och jag skulle skjutsa tillbaka han till jobbet. Upp i all hast, klädde på mig och gick ner till parkeringen till 11 och skjutsade Hjalle till stan. Kom hem ca 11.20 och jag började jobba 12.30 så det var bara till att sätta lite fart och göra mig klar! Tänk, om inte Hjalle skulle ha ringt har jag kunnat fösovit mig även fast jag jobbar kväll! Jag har sovit så länge de senaste dagarna och varit såå himla trött! I onsdags fanns det ingen hejd på mina gäspningar, jag gäspade abslut hela tiden så tårarna rann.

Men igår torsdag var det en seg dag. Jag kände mig helt enkelt inte glad, kände mig ledsen och som att gråten satt i halsen men jag vet inte varför. Kände mig bara så nere... Ville inte vara på jobbet, orkade inte prata med nån eller bry mig om nåt. Kände mig konstig... Men prata det måste man ju så fick väl lägga på en falsk gladhet när det behövdes..

Men idag är det fredag och nya tag. Har precis ringt till facket och hört mig för om jag också får penga-bonusen såhär till jul som alla andra fast anställda får. Eftersom våran chef inte kallat till lönesamtal har jag ingen aning om lönen eller vad jag har rätt eller inte rätt till som långtidsvikarie. Men jag hade rätt till och skulle få den där julbonusen här vid jul vilket var en rolig överraskning! Jag hade ju inte hoppats på nåt i och med att jag är vikarie. Sen ringde jag lönekontoret för att höra efter om jag skulle hinna få bonusen utdelad innan jul eller om den kommer i januari, men telfontiden var ju inte förrens 10.00 så får vänta lite med svaret.

Klockan 11.00 idag ska jag befinna mig i Sandvken, på Sandbacka Park för att käka lunch med mamma och syrran på deras lunchrast. Trevlit! Och jag börjar 13.30 idag, skönt!

För övrigt verkar det som att min kära vän Tina snart ska gå och bli mamma, hon tror den lill* där inne vill komma ut snart för värkarna har visst börjat lite *ler'

Så glad för hennes skulle och det ska bli så roligt men en liten bebis att få gulla med!!!

Produktiv

Shit va jag har hållit igång här hemma nu när jag tänker efter vad jag pysslat med idag. Började med att jag knäppte på julmusiken och strykte gardiner och hängde upp. Sen tog jag fram dammsugaren och började städa, Körde igenom hela lägenheten, skönt att veta att dammråttorna är borta för tillfället pch ett tag framöver iaf. Efter städinfallet fick jag sug att göra fint på balkongen, så jag gick ut och satte fast belysningen på balkongräcket. Det blev verkligen jättemysigt och himla fint. Hoppas det ser lika bra ut nerifrån vägen också =).

När man väl kommer igång med nåt så bara fortsätter det och man hittar på hur mycket som helst att göra. Jag rotade lite i lådor och slängde lite skit. Tog fram stora tomten och ställde i hallen så länge, tog fram juldukar och gjorde fint. Hjalle kom hem tidigt idag och jobbde lite hemma istället för det gck så segt på jobbet sa han. Klockan 14 var han hemma. När jag hade gjort klart på balkongen tog jag tag i Hjalles bokföring som blivit lite liggandes ett tag. Sen kunde jag inte sluta med den så jag satt i ca 5-6 timmar nonstop med den och blev klar med det jag kunde göra för tillfället. Skönt att ha kommit igång och fått det mesta gjort. Checkat av så att kvitton och kontoutdrag och sånt stämmer. Jag tycker det är så roligt att jag inte vill lägga ifrån mig det, vill lixom göra klart allt och jobba undan allt för man ser så lätt resultat när man jobbar med sånt och det är roligt.

Men jag tog en paus däremellan och lagade mat och sen på kvällen när jag var helt klar med pappersarbetet tog jag itu med disken som låg i köket och nu har jag precis klivit ut från duschen. Herregud vilken energi jag haft idag även fast jag vaknade 11 och trodde jag skulle va så seg hela dagen. Men jag har varit riktigt duktig och det är roligt att få jobba åt Hjalle för han blir så glad att han slipper det där pappersgörat. Också ska jag ju få lite lön för mitt "slit" också, roligt att jobba år karln sin..haha!

Nu måste jag gå och sova för jag ska upp och jobba klockan 07.00 imånbitti!

Lite mer av julen

Idag har jag strykit mina nya julgardiner till köket och hängt upp dem. Har också satt upp balkongbelysning i form av granslinga med ljus i. Blev mysigt. Ska hänga upp en lykta därute också så blir det lite julefint även där *ler*
Väntar på att snön ska komma och ljusa upp tillvaron lite för mig och alla andra och göra mig piggare och gladare. Åsså blir det så mycket finare med vit gnistrande snö också förstås!

V.50

Måndag 10 de: Ledig (pappa fyller 50!)
Tisdag 11 dec: Ledig
Onsdag 12 dec: 7.00.15.30
Torsdag 13 dec: 12.30-21.00 (lucia)
Fredag 14 dec: 12.30-21.00
Lördag 15 dec: 12.30-21.00
Söndag 16 dec: 12.30-21.00

Världens Bästa!

Mmmm...de är verkligen världens bästa föräldrar *ler*

image542

Min mamma

...hon är bäst hon med!

image541

Julmys

Jag har precis kikat på en mysig julfilm på Canal + här hemma i min sköna soffa. Den heter på svenska "En jul utan tomten" men på engelska "The year without a santa claus". Den var faktiskt rolig och mysig, precis så som en familjefilm ska va!

Den påminde mig om julfilmen "Elf" och både jag och Hjalle kände att vi vill se den igen såhär kring jul för den är också så mysig.


För övrigt var Hjalle och jag på 16-bio igår. Vi hade snappat upp en rolig komedi som hade gått i över 1 månad som vi inte trodde gick nåmer men vi hade tur! Men eftersom den gått så länge visades den i minsta salen på Filmstaden och det var bara jag och Hjalle och 4 småkillar till. Ganska skönt! Filmen hette "Mr Woodcock" och var faktiskt lika rolig som vi föreställt oss!

Hjalle kom nu precis hem efter att ha varit på julträff på stället där han satt och jobbade förut. De skulle bjuda på julmat och gotta. De hade visst fått julpyssla lite och två sånna här hjärtan hade Hjalle gjort till mig :


(sötnos!)

Grattis pappa på 50-slaget!

Idag fyller min pappa år. 50 år närmare bestämt och det är lite speciellt. Det ska firas och hyllas lite extra. Hans chefer från jobbet hade varit hem och grattat honom under förmiddagen. Jag, Hjalle och Jenny och Anders åkte hem för att fira pappa klockan 15 idag. Jag hade skrivit litegrann om pappa med rim och gjort kollage med bilder och sånt och det blev några sidor som jag satte ihop till ett litet häfte. "Boken om våran pappa" - av Anna och Jenny. När vi kom in i värmen i Västanbyvillan satt mamma och pappa vid bordet och systeryster och Anders var där. Jag gav pappa en riktig bamsekram och grattade "gubben" - fast såklart på ett snällt sätt. Inte är han gubbe än inte men det tillhör väl tradition att retas lite med dem som blir 50 och uppåt. Pappa läste i häftet och såg verkligen glad ut för vad vi skrivit åt honom. Härligt att se honom så glad! Sen fick han öppna vårat hemgjorda presentkort och däri hittade han en lunta pengar med rosettband omkring. Texten i presentkortet löd:

" För att kunna styra dit du vill
med lyx och stil
En ny mustangratt
vi vill ge dig
till din nybyggda
BIL!"


Mamma hade sparat ihop pengar så pappa ska få köpa sig ett ordentligt verktygsbord på hjul som han kan ha i garaget- ett sånt har han tydligen gått å trånat efter längre så det blev han väldigt glad för! Tänkt vilken snäll fru han har och en sån snäll mamma vi har!

Pappa och mamma bjöd sen på smarrig smörgåstårta som mättade min knorrande mage, det var så gott så!
Vi stannade och umgicks och hade trevligt men klockan 17.00 åkte jag, Hjalle och Jenny och Anders hemåt för då hade Jaakko och Anna med ungarna kommit så det var dags för dem att mumsa lite smörgåstårta.

Grattis älskade pappa - du är bäst!


image533

Äntligen...

LEDIG!!!!

Den här veckan har varit riktigt jobbig. Mörker, mörker och åter mörker. Trött, trött, och trött. Nog gnällt. Idag blev jag bjuden på fläskkotlett med strips, bea och julmust. Sen muffins och saft! Ibland är de bra trevliga de som bor där.

Sen hem till mamma och pappa en sväng. Där blev jag bjuden på korvstroganoff mot kvällningen. Trevligt.

Nu som en slakt mot soffan.

Mörka, trötta vecka

Hua va det är mörkt. Och grått. Kolsvart när jag kliver upp och mörkt och ruggigt en bra bit inpå morgonen. Väldigt svårt att piggna på sig då... I måndags var det hemskt.. Gäspade och gäspade nonstop på jobbet. Vi gäspade ikapp allihopa och var såå trötta.

image527

Dagen blev aldrig ljus. Mörk på morgonen, grå under dagen för att sedan återgå till mörker vi en sisådär 15-tiden nångång. När jag hämtat Hjalle den dagen åkte vi hem, la oss i soffan. Men vi var för trötta och skulle vila i sängen ett tag. Vaknar av att Hjalle väcker mig vid 20.30 tiden och säger att jag ska komma upp en stund efter att ha sovit 3 timmar. Vi lägger oss i soffan men jag somnar av fort. Vaknar. Går till sängen och somnar för natten. Det var den dagen det. Hua vilken jobbig en!

Men det ruggiga mörka vädret har hållt i sig. Förutom en trevlig överraskning igår då solen tittade fram på förmiddagen nån gång för att sen gå ner vid 15-tiden. Men lite välbehövligt ljus hann jag få. Det var uppiggande. Jag och Johanna åkte till Valbo och gick på loppis och Owe Jansson med en av de boende som skulle leta julklappar. I måndags följde jag med en dam som ville åka och handla. Idag målade jag naglarna på en annan go´-tant som ville va lite fin. Och på fredags ska jag laga mat tillsammans med en dam som gillar att laga lite extra god mat och mysa en fredag. Rätt bra vecka hittills ändå. Mestadels trevlig men såklart en del gnäll och tjat från vissa. Irriterande.

Hjalle och jag fortsätter vårat filmmaraton här hemma. Nu har vi börjat plöja igenom Harry Potter-filmerna. Vi älskar att krypa ner i soffan och mysa framför dessa sago-filmer. Med julstjärnornas röda, varma belysning som skimrar upp vardagsrummet i ett härligt mysigt rött sken.

Jahapp. Om jag ska hinna med en dusch innan jag blir alltför trött och bara störtar i säng...

V.49

Måndag 3 dec: 7.00-15.30
Tisdag 4 dec: 12.30-21.00
Onsdag 5 dec: 8.00-16.30
Torsdag 6 dec: 12.30-21.00
Fredag 7 dec: 8.00-16.30
Lördag 8 dec: Ledig
Söndag 9 dec: Ledig

Pengar kommer och går

Jahapp. Det hanns med en sväng både till Owes och till Köpis. Däremellan hanns det också med att spenderas ca 1000 svenska kronor!

På Owes köpte jag en jättefin vinröd konstgjord blomma som kändes lite julig till mitt vardagsrumsfönster. Köpte också ljusmanschetter till min adventsljusstake jag har på köksbordet. Gammeldags, med mossa och vinröda ljus samt nu med vinröda typ lingonmanschetter. Blev supegulligt och fint. Jag fick också plats med 2 par panel-julgardiner i gammeldagst motiv. De kostade bara 69:- styck så eftersom jag inte kunde bestämma mig tyckte jag att jag kunde köpa båda två då de var så billiga. Tillsist blev det schampo och balsam och notan slutade på 426:-!

* Blomma 139:-
* 2 par julgardiner 138:-
* ljusmanschetter 4 st 60:-
* schampo å balsam 40:-
* liten julkrans i form av en stjärna av gran och glitter 10:-
* bordsduk i linne 39:-

Efter Owes var mitt köpsug inte stillat, jag åkte till Köpis. Strosade där mellan 16-18 och det var väldigt behagligt och inte alls mycket folk som det tex var igår när jag svängde in. Jag blev även där av med ca 500 spänn.

* Vacker prydnadsgran som ser ut som en istapp 129:- på Smaksak
* Tröja på Vero Moda 199:-
* Tröja på Vero Moda 199:-

Hämtade Hjalle hos Sjösse 18.30 och sen åkte vi raka spåret hem till Ola och Agneta och blev kvar 1 timme. KOm hem till 20.00 och här sitter vi nu. Jag har tänt ljus och vi har planer på att kika på Harry Potter nu när Sagan om ringen-filmerna tagit slut.

Första decembermys och julskyltning

Igår var det 1:a december. Mysigt, nu är julen på väg. Hjalle och jag åkte till Fullerö Handel vid ca 10.30 tiden. Det ligger mot Gamla Uppsala. Var in och kikade och de har verkligen mycket fina saker! Hittade en grej till mig själv plus en till julklapp, roligt! Äntligen har min julklapps-stress försvunnit nu när det äntligen har lossnat. Och nu inser jag att jag fortfarande har 22 dagar på mig och det är ju faktiskt rätt mycket ändå. Men det är lätt hänt att man blir lite stressad när man inte har hittat en enda julklapp (iofs inte tittat efter klappar heller) och december kommer på intågande. Men nu så! Plus att jag har en massa julklappstips uppskriva i min mobil så jag är inte idélös direkt.
Hjalle och jag kom hem från Fullerö vid ca 14-tiden skulle jag tippa på. Åkte till Copp och handlade lite grejer inför kvällen då Jenny och Anders skulle komma vid 17-tiden. Sen åkte jag hem och kom hem vid 14.30 och började dona i köket. Skivade fläskfilén, la i marinad. Skalade och kokade potatis. Dukade fint vid matbordet. Stekte fläskfilé, korv, köttbullar och bacon och slängde in i ugnen vartefter det blev färdigt så det skulle hålla sig varmt. Full rulle och snygga förklädet på också förstås, kände mig som en riktig hemmafru! Det sista jag gjorde var nog att skala och skära morötter och gurka och pressa potatisen. Ca 17.30 kom Jenny och Anders och då sa de att det luktade mat ända nere i trapphuset, trevligt!

Maten var klar så det var bara till att ställa sig i kö vid spisen och ta det man ville ha. Hjalle och jag hade bestämt oss för att bjuda på en minibuffé så man fick lite av varje. Sen slog vi oss ner i mitt juliga kök och mumsade mat och drack gott och skrattade och hade det såå trevligt så!

image526

Och gud va gott det var, herregud det hade jag verkligen gjort bra, haha! Mätta och belåtna blev vi tillsist och grabbarna fick lov att gå till datorn och kolla medan vi tjejer donade i köket. Det blev mat kvar så efter detta inlägg ska jag värma på mig en matlådsbuffé, mums! Jag passade på att diska undan hela diskhögen som blev för den orkade jag inte ha liggandes, skönt att få den undanstökad. När det var skinande rent i köket igen var det dags att inta soffläge, jag dukade upp med lite gotte-skålar med variernade innehåll: smågodis, nonstop, jordnötter, pepparkakor, mandariner och julmust och cola! Sen slappade vi i sofforna och mumsade på tills det inte fanns plats för mer *ler*. Kollade på en komedi på Canal plus. Hjalle gick till affären och köpte glögg och russin för han och Anders var sugna. Jenny och jag är inte så förtjusta i glögg direkt så det fick vara. Vid 22-tiden kände man sig rätt dåsig. Jenny och Anders tackade för sig och åkte hemåt och jag och Hjalle låg kvar i teve-soffan ett tag till.

Hjalle la sig vid midnatt medan jag låg kvar i soffan och myste i min röda julstjärnas behagliga ljus. Kollade litegrann på filmen Troja men somnade ifrån den och vaknade 06.00 i soffan och då stod teven fortfarande på. Tittade en liten stund, mumsade några godisar men knäppte sen av och la mig tillrätta i min soffa och slumrade en stund till. Vaknade sen av alarmet på mobilen som jag hade ställt till 09.00 då julkalendern visas. Jag kan ju inte missa julkalendern, den hör julen till och förstäker helt klart julkänslan så den är ett måste i den mån det går! Tycker den verkar vara rätt bra det här året så jag kommer nog fortsätta kika.

Idag är det ju första advent och således den årliga julskyltningen överallt. Hjalle och jag åkte in till Gävle för att gå på julskyltningen idag och titta på Bocken. Egentligen skulle man ju ha varit in lite senare när mörkret kommer och facklor och eldar tänds och så, men Hjalle har ju fotbollsmatcher att kolla på så då gäller det att kompromissa =). Vi kom in till strax före 12.00 och strosade runt. Hittade lite mer julklappar vilket var bra. Köpte även en grej till mig själv, hihi! Inte kan jag önska mig saker och hålla mig till julafton inte *ler*. Klockan 13.30 var det dags att åka, jag skjutsade Hjalle till en kompis för de skulle till Hemlingby och äta. Jag tog sen bilen och åkte hem och här är jag nu! Har vunnit en auktion på Tradera på ett par jättefina gardiner med kappa som jag ska ha i mitt vardagsrumsfönster. 2 längder + kappa för 26:-, bra julfynd!

Nu ska jag värma på maten sen igår och mysa lite med tända ljus och sen tror jag att jag ska åka till Owe Jansson en sväng. Tjoflöjt!

Sagan

Hjalle och jag har haft supermysiga kvällar hela veckan. Det är nämligen så att vi har plöjt igenom "Sagan om ringen-trilogin". Vi började litegrann förra helgen och igårkväll blev vi färdiga med sista filmen. Vi har sett dem ett antal gånger men de filmerna kan man verkligen se om och om igen och de försätter en i lika magiskt och förtrollande grepp varje gång. Jag sitter som trollbunden i min soffa och bara njuter av sagans värld! Det är fantastiska filmer på alla sätt och vis. Och eftersom de när de gick på bio visades till jul så är det sånna här filmer man gärna kollar på vid juletid just för att de är så mysiga.


För övrigt är jag alldeles nyvaken. Ska knäppa på lite teve om en stund men ska först åtnjuta morgonens lugn och tystnad. Annars är det lördag och dagen då Jenny och Anders tittar hit till kvällen för att sällskapa oss vid middagen och sen ska vi titta på nån film och äta godis och gott och bara ha det trevligt!

Igår var det härliga fredag! Jag jobbade som köksa i köket och hade himla fullt upp från 7-13.30 när jag slutade. Satt inte länge inte utan herregud va mycket jag hade att göra därinne idag! Plus att jag skurade golvet och städade lite som man ska göra. Men halv två slutade jag som sagt och då var det dags för det årliga pepparkaksbaket hemma hos mamma! Jag åkte dit och mamma och Jenny var där. Vi plockade undan och knäppte på julmusiken och mamma delade ut varsin degklump till Jenny och mej. Som alltid sen småbarnstiden har mamma kavlat ut degen till oss "barn" och sen har vi tryckt ut pepparkakor och lagt på formarna som mamma sen la in i ugnen och höll koll på så självklart kör vi på samma rutin och tradition vid baket. Det blev fina pepparkakor och inte en enda bränd peppis blev det! Vi hade som vanligt jättemysigt och självklart får man smaka på degen när man bakar *ler*.


image523

När vi var klara åkte Jenny hem och mamma och jag åkte ner på stan en sväng vid ca 16.45. Tittade in på Trivsamt där vi hittade jättevackra lampor att hänga i fönstret. De var i form av ett hjärta och i krackelerat glas och i hjärtat fanns små lampor som gjorde att ljuset lyste så otroligt vackert genom de krackelerade glaset. Och för en sån billig peng som 149:-, på Trivsamt där det annars kan vara lite dyrare än vanligt. Mamma och jag köpte en varsin lampa till oss själva och jag köpte en en i julklappa till Hjalles mamma. Min första julklapp inhandlad, wihoo!!!
Nu är jag igång och känner att jag vill ut och strosa i affärer för det finns så himla mycket fint och jag är sugen på att köpa fler julklappar!

Nej nu ska jag sätta mig i soffan ett tag och njuta av lördag morgon.