Adventstid välkommen!

Sådärja!!
 
Tomtemor lät sig övertalas om att vara med på bild, med rosett i luvan och allt...hihi!! Jag har piffat och grejat med mina tomtar och nu tror jag att jag har hittat det som känns rätt att dekorera de med så de inte ska kännas så "nakna" liksom!
Grabbarna får en grön krans om luvan medan tomtemor och lillnisse får ett juligt band om sin :)
 
Har köpt en vit Amaryllis till köket och planterat i en vacker stenkruka. Dekorerat med sött juligt band! Den har klättrat en bra bit uppåt sen jag köpte den och det är så spännande att se vad som händer dag för dag :) Det bästa är att den är 2-stänglig så efter första blommningen väntar åter en vacker omgång!
 
Eftersom jag ska stå på julmarknad nu till helgen, både lördag & söndag 1-2 december innebär det rätt mkt pysslande nu såhär sista veckan för att färdigställa allt. Inte mkt tid kommer att hinnas med för adventspyntning i helgen vilket är anledningen till att jag redan tjuvstartat med julpiffet :)
 
Jag har köpt ny julgardin, julkuddar samt julduk och köket är redo för advent och juletid!
Jag är så nöjd och känslan det gav är precis den känsla jag var ute efter vilket känns jätteroligt! Jag ville ha en vintervit och ljus bas med inslag av rött förstås, det är ju trots allt jul :) Det ska ge en gammeldags känsla med massor av hemtrevnad, värme och charm och det tycker jag att jag har lyckats med *ler*
 
Den vackra duken och de matchande kuddarna är köpta på en lokal inrednings/prylbutik här i Valbo som ni säkert hört mig prata om förut, nämligen Owe Jansson/Lundins Säljlager! Billigt och bra!
 
Då mina fönster här hemma är så pass breda som 160cm är det rätt svårt att hitta hissgardiner som passar. Därför fick jag köpa mig en gardinkappa istället och det blev ju precis lika bra!! Den är köpt på Hemtex som har jättemycket fint nu inför jul och ännu bättre så har de erbjudandet "Köp 2 betala för 1" vilket jag såklart nappade på och gardinen blev helt plötsligt väldigt billig :)
 
Färgerna i textilierna samt broderierna på de samtliga gör att det hela känns väldigt enhetligt vilket känns bra. Jag är så glad att jag hittade så mkt julefint till väldigt bra peng och jag har redan hunnit njuta massor i mitt julekök, där trivs jag bra på kökssoffan med radion skrålandes :) Mkt pyssel har det blitt här. Har trampat en hel del på symaskinen bland annat och sytt ljuspåsar samt julstrumpor.
 
 En vy över matplatsen:
Som ni ser har jag också tagit fram mina julmattor som är sådär mörkröda och mysiga! Även stolsöverdragen har övergått från vitt/beige till rödrutigt!
Soffhörnet där jag myser rätt ofta *ler*. Tallrikshyllan har fått sig en vintrig grön kvist som vinterdekoration.
 
Min stora vita ljuslykta får agera hem åt en vit hyacint som i sin tur står i en mindre ljuslykta i fattigmanssilver. Den är lite "bullig" och ser ut som en kotte nästan. Ett vackert silverhjärta och stjärma med bjällror på får piffa till lyktan coh göra den än mer vintervit! Och min vackra vita julstjärna med vackert sidenband på. Ser ni att det till och med fanns lite snö på mark och tak då fotot togs...hihi!
 
Önskar er ALLA en fantastisk adventsvecka!!
 
 
 

Vinterförberedelser

Igårkväll låg jag och Älsklingen i varsin soffände och kollade på film och mumsade lite söndagschoklad ;) Måste ha varit chokladen som gav mig påfyllning av energi sådär aningen sent på kvällskvisten för vips var mina nya julstjärnor på plats i köket inför nästa helgs adventsmys *ler*
Julstjärnorna är vita och den med silkesband på sig är från Markslöjd och är köpt på Ica Maxi för en sisådär 129:- eller nåt, billigt var det iaf! Silkesbandet gör att den blir lite mjukare ut i formen, otroligt vacker är den!
 
Stjärnan på fot är köpt på Clas Ohlson för 99:-. Jag struntade i den medföljande lampfoten och rotade fram en egen lampfot som är mycket finare!
Otroligt mysigt sken blir det ju med all adventsbelysning som är efterlängtad såhär i mörka vintertiden!
 
Jag har bokat in mig på 3 st julmarknader i år, ska bli väldigt mysigt! Jag ska stå på 2 st under nästa helg, både lördagen och söndagen. Sen till helgen efter det ska jag också stå på marknad :) Jag hoppas och håller alla tummar jag bara kan för att vädret ska vara på sin bästa sida! Alltså sådär klart och soligt och vintervackert! Ingen kyla, inget slask eller regn och snö, det undanbedes tack *ler*
 
Jag siktar in mig på att gjuta i betong och här är en del av de söta tomtarna/vättarna jag bland annat ska ha med mig till försäljning:
Liten rar sittande tomtenisse samt en ljuslykta för värmeljus!
 
Tomte/vätte sittandes på en ekorre!
 
Tomte/vätte med stav!
 
Tomtefar med krona!
 
Hela glada gänget samlat!
 
Jag har även en söt tomtemor till tomtefar men hon finns inte på bild för tillfället. Hon är aningen svårövertalad förstår ni, jag tror hon är lite blyg den där damen...hihi! Får se om jag lyckas med en bild framöver!
 
Önskar er alla en finfin måndag!


 
 

Ljuset i köket

När jag kom hem från jobbet tidigt i fredags strålade den ljusa höstsolen rätt in i köket och spred ett sådant vackert ljus!! Jag sprang snabbt efter kameran för att fota, man är inte bortskämd med det fina ljuset så länge om dagarna nu i hösttid. Vanligtvis är det redan skymning när man slutar jobbet så i dessa tider njuter jag lite extra när solen strålar från klarblå himmel och sprider ljus och därmed också ny energi vilket definitivt behövs!
Jag har möblerat om lite i köket och med lite menar jag vridit på matbordet...hihi! Det är typ den förändringen jag kan göra i ommöbleringsväg i köket då det inte är så stort. Men det blev öppnare, större och å på nåt vis mer välkomnande å trevligt på detta vis :)
 
 Kökssoffan är ett Blocketfynd för några år sen vilket även inkluderade två av  mina köksstolar till ett pris av 300:-!! Helt otroligt billigt och möblerna var redan vita å shabbade som synes på bilderna. Det vackra vita bordet med härlig träskiva matchar perfekt och det har jag köpt av en god vän.
 
Soffan rymmer ett gäng härliga kuddar-jag älskar kuddar! Min vardagsrumssoffa är också fylld till bredden av härligt fluffiga kuddar! Och inte att förglömma ett gäng härliga plädar, älskar kuddar å plädar. Ett väldigt enkelt men effektivt sätt att förändra känslan i ett rum/en möbel. Tallrikshyllan är ett Blocketköp från i somras men då var det furufärgat och nu är det såklart vitt :) Några fina inredningsböcker, kakburkar i glas, en fin vit handduk med spets, silverbrickor, en kom-ihåg plåttavla med fransk text och träbokstäver som bildar ordet KÖK och en ljuslyktan ryms i hyllan.
 
Det vita symaskinsbordet i hörnet är ett loppisfynd och jag tycker mycket om det! Rotade igenom mitt linneskåp häromdagen och en ny duk fick ta plats på bordet, nämligen en linneduk från Ikea, fyndat på loppis :)
 Några ljusstakar och blommor är ett måste på bordet...hihi!
 
 Bordet har vackra svarvade ben Och en låda i mitten av bordet på sidan in mot kökssoffan. Perfekt förvaring för ljus, servetter å annat "bra-å-ha" grejer :) Stolarna har stolsöverdrag med volang i vit/beiga nyanser.
 
På symaskinsbordet har jag placerat ett fönster och en lampa som ger mysig punktbelysning och funkar perfekt när jag slänger ner mig i soffan för att bläddra igenom reklamen eller för att läsa en tidning emellanåt. Den andra bilden visar min skärbräda med vackra detaljer på. En värmeljuslykta i fattigmansilver, några små tyngder och ett fuskbröd pryder den. Tredje bilden är som ni ser från min tallrikshylla.
 
Nu ska jag slappa lite till framför tv:n innan jag gör kväller!
 
 
 
 

Höstmys

 
Idag har jag avnjutit en ledig dag med bla lite betonggjutning hos mamma samt en del slappa av! Avrundar en bra dag med lite tända ljus i fina träljusstakar som jag köpt i min vän Ninnis gårdsbutik "Hagagården"!! De är gjorda av gamla stols-och bordsben, fina va??!! Yankee Candle ser ni också och jag fick ett helt gäng av dem när Hjalle var i USA, mkt billigare där än här varpå han oftast gör storköp när han besöker det stora landet bortöver :)
 
Halloween och Allhelgona har passerat i helgen och jag hade besök av några få men ack så urgulliga ungar som ivrigt ropade "bus eller godis" och förväntantsfullt  räckte upp varsin påse i väntan på att få den ännu mera påfylld...hihi! Ååå de gjorde verkligen min dag och jag blev alldeles varm i hela kroppen av de gobitarna :)
 
Jag har karvat 2 pumpor, en med syrran förra vecka och en på jobbet då jag jobbade i helgen. Har pyntat med lite spindelnät och spindlar, diverse insekter och tänt lyktor på bord och myst till det lite även på jobbet, trevligt!
 
Två julmarknader väntar mig framöver i december, ska bli såå roligt och mysigt! Jag har ett helt gäng fina tomtegjutformar som jag ska gjuta i tills dess samt massa annat pysse ska tillverkas. Skoj, skoj skoj!
 
Nu mys med Älsklingen!