Omtapetsering!!!

Nästa vecka startar och avslutas omtapetsering av hall, kök och vardagsrum här hemma!! Kan ni fatta - äntligen sker det :) Vi valde rust i slutet av september och nu äntligen ska det bli av, det kommer kännas mer som hemma och som vårat hem nu när vi får de färgskalor vi vill ha, åååh vad jag längtar! Gubbarna kommer på tisdag och blir kvar tis, ons och torsdag. De kommer rusta i alla rummen samtidigt så här hemma kan vi inte vara, måste rymma till mor och far de här dagarna tror jag...hihi!

De lämnade av 2 st tapetpärmar som jag kikade igenom. De flesta tapeterna var ju direkt NEJ så det var inte så svårt med valen då det egentligen bara var de här 2 tapeterna som föll mig i smaken. De ljusaste kulörerna *ler*


Den mönstrade lite gammeldagsa tapeten kommer jag att ha i köket och hallen. Klurar lite på hur det skulle se ut med den mönstrade tapeten i vardgasrummet också men tror det kommer se konstigt ut. Kan tänka mig att det blir lite väl plottrigt om den här mönsterfyllda tapeten kommer upp på så stora väggar som det ändå är i ett vardagsrum och att det då kanske lämpar sig bättre med en enfärgad kulör på tapet i så stort rum som i vardagsrummet, det känns så.

Man kunde även få en fondvägg om man ville. De har jag aldrig varit intresserade av eller tyckt varit speciellt snyggt eller min grej så det blir det inte.

Det lutar rätt säkert åt den enfärgade tapeten i vardagsrummet och den mönstrade i hall och kök - vad tror ni om det?


Ja det är mycket att funder på nu, men hur som helst är jag jättesäker på att det kommer bli såå fint så!!!

Kanske tom så fint att vi inte vill flytta härifrån på ett tag...haha!!



En gåva från mig till er


*Vill bara skänka er en stunds harmoni*


Det vi alla strävar efter här i livet är väl harmoni i tillvaron. Det tycker jag att jag lyckats bra med, det känns så skönt när det är frid och fröjd med livet *ler*

 

Hoppas ni också hittar er balans och får harmoni i tillvaron.



Vill bara säga att det from idag och fram tills den 8:e februari pågår en tävling på min smyckesblogg. Det du tävlar om är ett personligt namnsmycke.



Väkommen att delta hos LevindaDesign!



Rust del 1 - hallgolvet

Då har "kakelsnubbarna" varit här och lagt nytt klinkergolv hos oss. Och dra på trissor - det blev inget klickgolv utan riktigt klinkergolv!!!!

 

Vi är skitnöjda, det blev rent ut sagt så jävla snyggt om man jämför med hur det såg ut innan:

Nu väntar vi på att tapetseringen av hallen ska ta fart vilket förhoppningsvis inte bör ligga alltför långt bort i tiden då vi nu har fått vår rust påbörjad.

Återkommer när det är dags för del 2 av rusten!

Nu ska jag njuta av min 3-dagars helg, ska bli så underbart skönt!


Väl valda ord

Jag har beställt hem hobbylera samt keramiklera - jag blev också sugen att göra såna här vackra text-tavlor som är poppis just nu.


Här blev resultatet av första omgången:

Det här är vit hobbylera som är väldigt lättarbetad samt härdar i ugn på 20 minuter.


Nästa gång blir det keramikleran som får genomgå en testomgång. Den hade jag tänkt måla sen med nån nyans med aningen glans i tror jag.

Kul är det iaf att pyssla och dona!


REA 40%

Jag är så glad att jag har 2 underbara inredningsbutiker bara ca 500 m från där jag bor - kan man vara mer lyckligt lottad...hihi!

De två butikerna jag menar är förstås
Madame Nyberg som ni redan vet att jag tycker så mkt om samt en annan butik som heter Stil-Loftet och ligger alldeles intill.

Själva affärsområdet heter Nybo Handelsgård och klickar du på länken kan du läsa mer om vårat guldkorn i Valbo!

Den här gången blev det 2 st fynd på Stil-Loftet. De rear ut alla varor på 25% rabatt och vissa är det 40% rabatt på då de ska göra plats för vårens nyheter. Jag hade turen att fynda denna lykta med frostat glas på 40%!! Den är underbar och lyser otroligt behagligt. Jag har hängt den i köket och upptäckte att det var den givna platsen för den här lyktan.


Det andra fyndet på 40% var detta undebart rosa/turkosa quiltade överkast som jag trånat efter i över 1 år men inte gjort mig råd med. Men nu när det var rea kunde jag bara inte låta bli att köpa det då priset var så bra!



Kan säga att jag fick en bra start på min lördag iaf *ler*

För övrigt så var jag hemma hos min vän Anki och hennes tös och hälsade på i torsdags eftermiddag efter jobbet. Vi fikade, pratade, gosade med lilltjejen i soffan tittandes på Teletubbies och lekte massor!! Bland annat så gick vi väldigt mycket i skolan den dagen och det var väl meningen att vi skulle lära oss spanska, men jag tror inte det gick nå vidare för nån av oss...hihi!

Tack för en jättemysig dag mina tjejer - älskar att umgås med er!!!
Jag kan lätt säga att min helg startade toppen med lek & bus med mina två lektroll -stora som små *ler*.

Fredagen var jag ledig och tror mest att jag slappade runt lite hemma och besökte nån loppis senare på dagen. Film på kvällen.

Igår lördag var jag som sagt var först och shoppade lite och sen åkte jag hem till mamma och pappa och hälsade på. De hade köpt ett 6-kantigt vitrinskåp som vi försökte oss på att skruva ihop och tillsist gick det, men det krävdes lite hjärngympa först, inte sant mamma :)

Idag är det söndag och jag har inga större planer för dagen. Har slängt i en maskin tvätt som det blir till att hänga snart. Ska städa här hemma sen tänkte jag. Imorgon måndag och på tisdag kommer de och lägger nytt golv i våran hall, klinker ska det bli. Men inte riktigt antar jag då vi bor i hyresrätt men jag kan ju hoppas att det ser ut som klinkers iaf :) Vi har valt en ljusgrå kulör vilket jag tror kommer bli jättefint. Senare ska de även tapetsera om i hallen och då blir det ljusa taperer UTAN STRUKTUR på!!

Sen är det kökets tur som ska få nya tapeter, även där blir det ljusa (vita av nåt slag) och ingen blir gladare än jag då jag slipper de brandgula tapeterna med tillhörande bård som sitter där idag, blää!!

Sen har vi vardagsrummet som vi ska få tapetserat. Där finns idag en helt okej tapet, de ljuspastelliga turkosa tapeterna vilka jag har gillat länge, men nu känner jag att jag vill ha en neutral vit tapet även här så kan jag istället färgsätta med nyanser på ex kuddar, filtar och andra inredningsprylar om jag vill. Sen får vi ljust trägolv i datarummet. Mkt rust kommer det bli härhemma inom kort (hoppas jag då de redan är över 1 månad sena) vilket känns jätteroligt och upplyftande - att äntligen får det så som vi vill ha det!

Fortsätt njuta av er söndag kära vänner!!!





Julen ut

Ja då har jag städat undan det sista av julen härhemma. I köket blev det nytt i ljusaste vitt. Både hissgardin/gardinlängder samt duk är i samma stil med monogram - älskar det! Det är så vackert och det vita släpper in och reflekterar ljuset så härligt.

Ooops, råkade visst glömma kvar en julkudde..hihi! Den ska väck!


Min dagbädd ser för tillfället ut som såhär:

Den vackra blomsterplädam är fyndad på Tradera för ett tag sen lika som de turkos-rosa kuddarna samt Carpe-Diem kudden.

Måste säga att den vackra vita lampetten också är fyndad på Tradera...hihi! Det är mitt bästa inredningsställe!


Vill önska er alla en riktigt härlig fredag - här hemma blir det fredagsmys med gotta och film!




Sockmys

Det blir mycket sockmys dessa kalla dagar må jag säga *ler*. Jag har hur många sockor som helst, är himla frussen om mina fossingar så sockorna är mina bästa vänner dessa kalla dagar...hihi!

 

Min vita amaryllis har nu slagit ut i full blom, se så vacker den är!! Igår när jag var på affären sålde de ut vita amaryllisar för 29:- så då blev det att jag köpte 2 st till som det bara är knopp på än så länge. Roligt att veta att jag har flera veckor till utav härlig blommning att se fram emot!

Njut av dagen!

 


Kallt!

Det har varit VÄLDIGT kallt ett tag här i Sverige nu, brrr!!!! Så kallt att det var värt att ta knäppa ett kort som bevis. Min bil hade stått orörd i 2 dagar och då hade det snöat nonstop och när jag väl skulle köra iväg med bilen så fick jag skotta fram den!!


Sen när det var som värst så startade inte ens min bil, den gjorde knappt ett ljud ifrån sig, så kallt var det!

Då var min Hjalle så snäll att han lånade ut sin sprillans nya Audi A5 åt mig, den bil som han beställt åt sig själv i julklapp *ler*
Kan säga att jag inte direkt blev ledsen över att inte kunna åka i min bil när jag i några dagar fick glida runt i den här finbilen!




Nu är det vecka 2 på det nya året 2010 och de säger att det ska bli mildare väder. Jag hoppas nästan på det men inte för milt så det vackra vita, glittriga snötäcket förvinner för det vill vi ha kvar. När jag nu tittar på termometern ser jag att den står på -14 grader, rätt kallt det med ändå!

Vet ni vad min Hjalle har gjort för mig? En dag när jag kom hem från jobbet efter att ha lånat Hjalles finbil så berättade han för mig att han köpt sprillans nya vinterdäck till min bil och sett till att fått dem på bilen istället för mina sliriga vinterdäck jag hade på innan. Han vill att jag åker så säkert jag bara kan när jag åker fram och tillbaks på motorvägen varje dag till jobbet. Han är då världens mest omtänksamma och givmilda person, det har han varit sen den stund jag först mötte honom för länge sen. Han är så väldigt mån om alla de människor som han tycker om, världens snällaste *ler*

Och vilken skillnad det var att köra bil sen, inte visste jag att man inte behövde stå och slira vid rödljuset i 5 minuter inann man kom iväg...haha! Nu är det bara att gasa lätt som vanligt och dra iväg!

Sen igår när jag kom hem från jobbet så hade han köpt en väldigt fiffig batteriladdare som man pluggar i cigarettuttaget också laddar den upp batteriet åt en om bilen är död, sen när det är färdigladdat ska bilen starta och det är bara att köra iväg, fiffiga saker det finns nu för tiden! Nu är det ju nästa så att jag vill att min bil inte ska starta så jag får testa den här manicken - "StartSmart" från Black&Decker!








Julklapp till oss själva!

LG 50PQ2000, 5999:- på Expert!

Hjalle och jag är sjukt nöjda med denna 50" Plasma-tv som vi fick i julklapp av oss själva :) Den dök upp utanför lägenheten igår så nu är den på plats och den gamla 40" LCD:n hamnade i sovrummet, lyxigt värre va ;)

Hjalle och jag stornjöt i soffan hela kvällen igår! Tv:n är klockren och den såldes för ett löjligt lågt pris vilket gör det hela ännu roligare! Väldigt mkt tv för pengarna! Det var roligt att mellandagsfynda på Expert i år...hihi!

Vill bara tipsa om en sak, om ni är ute efter att köpa ex elektronikprylar men inte vet vad ni vill ha så är
Prisjakt en otroligt bra sida som ger stor hjälp vid såna här beslut. Där kan man läsa omdömen om prylarna vilket ju är guld värt när man själv letar bra grejer, då är det toppen att kunna läsa om folk är nöjda eller inte.

Nya tv:n



Förra tv:n

Visst gör väl sig den STORA tv:n bättre på tv-bänken ;)


Helst av allt önskade vi oss en vit tv- men nuförtiden finns det ju inga vita, va är det för fasoner?! Och stöter man på den enda vita som finns så har den inte de funktioner man önskar. Från början skulle jag absolut INTE ha en svart tv, men ny tv ville jag ha så då fick jag och sambon ta det marknaden erbjöd vilket blev en svart. Jag blev faktiskt inte så besviken över den svarta ramen utan tyckte det funkade väldigt bra. Det har nog att göra med att vi har en mörk tv bänk.

Här hemma älskar vi att kolla på film ofta samt gå på bio och då är vi lika töntigt förtjusta i stor bild och maffigt ljud...hihi!

Nu är det bara ett nytt hemmabiopaketet vi ska införskaffa, sen är allt klart!


Ha en trevlig Trettondagsafton Kära vänner!





En mjuk julklapp

I julklapp fick jag bland annat pengar av mamma och pappa och något mjukt på denna bild köpte jag mig för en del av slantarna, kan ni gissa vad?!

 

Jajjemän! För er som gissat rätt så var det den vackra vita ryamattan som jag köpte! Den köpte jag för 499:- på Rusta och både jag och Hjalle är jättenöjda med köpet, den är så mysig att ha fötterna på. Mjuk och värmande *ler*

 

Sen har jag inväntat den här vita Amaryllisen i en hel vecka...

 

...men idag verkar det som att den vill slå ut!


Nu är det bara att se och njuta när denna blomma blir vackrare och maffigare för varje stund. Växer ju så det knakar dessa Amaryllisar!

Idag måndag den 4:e januari är det många som återgår till arbetet efter jul och nyårsledigheten. Hoppas det går bra för er och att ni kommer in i lunken snabbt igen. Själv är jag ledig idag och på tisdag också och börjar jobba på ondsag den här veckan.

Ha det gott och God Fortsättning!!


En kväll i harmoni och värme

Jag låter bilderna tala för sig själva...








Nyårsmys 2010

Första januari 2010, det klingar nytt och jag ser fram emot ett lyckligt år tillsammans med mina nära och kära *ler*

Nyårsafton
Igår spenderades dagen med Hjalle, mamma & pappa samt med Jenny & Anders. Jag sov ut till ca 11:00 efter att ha somnat vid 05:00 på nyårsaftonsmorgonen. Hjalle och jag åkte hem till mamma och pappa till ca 13:00 och Jenny och Anders var också där. Vi mumsade på mammas goda smörgåstårta och drack god läsk till det. Supertrevligt och mysigt, som alltid med de man älskar *ler* Karlarna spelade lite biljard på övervåningen medan jag, syrran och mamma spenderade tid i soffan och slappade med filmtittande. Med den härliga värmen och det sprakande ljudet från öppna spisen sådär härligt harmoniskt så blev det en riktigt lugn och skön stund, avkopplande.

Jenny och Anders åkte hem till sig vid ca 16-tiden och jag och Hjalle åkte vidare hemåt en stund efter det. Hjalle besökte sina föräldrar medan jag slappade lite hemma och donade. Klockan 18:00 begav vi oss åter, denna gång mot Jenny och Anders där vi skulle spenderade kvällen och fira in det nya året tillsammans med dem.

Stannade till på Willys, det enda stället som hade öppet efter kl 18 vilket vi var glada över då vi köpte med oss lite godis*ler*. Sen vidare i snövädret hem till syrran. Väl där så slappade vi i sofforna och bara umgicks. Grabbarna började spela tv-spel vilket de roade sig med hela kvällen och Jenny och jag satt nöjda och kollade på. Hade inte tålamodet att spela den här kvällen...haha!

Jenny och jag lattjade med hennes nya kamera och spelade in oss själva när vi dansade och hoppade runt, helnyktra förstås, tro inte annat!! Vi spelade sen upp filmen i slow motion och garvade så tårarna sprutade, snoret rann och magen krampade, ett riktigt gott skratt med andra ord...haha! Det var så himla roligt att se så Jenny gjorde en dans sen hon med *ler* Vi knäppte kort, gosade med vovvarna och kollade lite dator. Jag hjälpte även syrran med hennes hissgardin, kommer bli supersött i hennes lantliga kök.

Vid 20-tiden blev vi lite sugna i magen så då åt grabbarna räkmacka medan jag och Jenny gjorde varma mackor, inget överavancerat, bara det man vill ha och är sugen på :)
Sen blev det godis och cihps/ostbågeskålarna som åkte fram och vi mumsade och mumsade! Myste framför deras öppna spis massor också och det är ju världens mysigaste att få ha en öppen spips. Det vill jag också ha när jag får hus!


Kvällen tickade på och vips stod det inte på förrens klockan blev 00:00 och det var dags att fira in det nya året, SKÅL OCH VÄLKOMMEN 2010!!!

Jenny och jag stannade inomhus med vovvarna och kollade på fyrverkerierna och vovvarna var inte ett dugg rädda. De var mer intresserade och nyfikna på vad som hände så de ställde sig i fönstret och tittade på fyrverkerierna med oss, lite ovanligt kanske men toppenbra att de inte var rädda. Det är så många djur som blir uppstressade när fyrverkerier smälls så det är skönt att det inte håller i sig i mer än ca 20 minuter (hos oss iaf) på nyår, tack för det å alla djurens vägnar!

Hjalle och jag blev inte långvariga efter 00:00- slaget då Jenny skulle upp vid 04-tiden för att åka iväg och jobba en stund på morgonen. Vi åkte ca 00:30 och Hjalle släppte av mig hemma vid ca 01:00, sen åkte han vidare till sina kompisar för att hejja lite på dem. Sen fick han förstsås agera chaffis också då de alla var någor överförfriskade för att kunna köra själva *ler*. Hjalle kom sen hem vi 03-tiden och då låg jag i soffan och slumrade så vi gick och la oss rätt omgående då.

Nyårsdagen

Idag har jag och Hjalle inte gjort många knop. Sov ut till ca 10:30. Slappade i varsin soffa, jag lagade mat vid 12-tiden. Vi slappade lite till och lite till. Klockan blev 16:30 och Hjalles föräldrar undrade om vi ville komma förbi och äta lite med dem. Det gjorde vi. Idag har det snöat nonstop! Det har kommit hur mkt snö snom helst och det är bedårande vackert! Fluffig, härlig snö! Vi stannade kvar hos hans föräldrar till ca strax efter 18:00 då vi åkte vidare hemåt igen. Har nyss kollat på film och fick en stund tillgodo och då blev det lite bloggeri.

Sen har den här dagen gått förbi utan att vi gjort nånting egentligen, ganska skönt det med *ler*

Imorgon är det vanlig lördag vad jag vet och då ska jag nog iväg och leta lite vinterjacka.

God Fortsättning på det nya!!!