En Mysig Måndag



Nu ska jag krypa ner i min härliga hörna och njuta av tidningen Vakre Hjem!!


Åh va det är lyxigt att va ledig efter en långhelg *ler*

Psst...!! Måste bara avslöja att den vackra rospläden i min järnsäng är fyndad på loppis för ynka 125:-!!! Helgalet va?!

Hopaps ni alla får en lika underbar start på veckan som mig och tack för att ni kikar in här emellanåt och förgyller dagarna lite extra *ler*




Mer rost!

Här är den pampiga och vackra ljusstaken i mörkbrunrostig färg som jag köpte förra vecka, på Coop X-tra faktiskt! Har sneglat på den ett tag före jul men nu slog jag till och är väldigt nöjd. Pricken över i:et på ljusstaken tycker jag är den lilla glaskulan i mitten, den utgör ett bra blickfång. Knöt några varv med jutesnöre runt ljusen, tyckte det blev lite intetsägande när de var "bara vita" :)



********************

Igår hade jag besök av de här två gobitarna, Anki och lilla Vilmer :-) Vi hade supermysigt och tiden går alldeles för fort när man har trevligt sällskap. Önskar jag kunde stanna tiden vid såna här tillfällen...hihi! Att umgås med underbara människor ger livsnödvändigt bränsle för själen *ler*

Tack för att ni kom och förgyllde min dag <3


 


Rostfärgat är vackert!




Jag har en del rostfärgade inredningsdetaljer härhemma och jag tycker det är så fint! Speciellt när man tar in lite grönt eller vitt i blandningen som jag gjort här. En grön hjärtan på tråd, fuskis den här med förstås..hah! Sen har jag en vit hylla och vit bakgrund som förhöjer och tar fram känslan i det rostiga.


Lite veckouppdatering:

I måndags
var jag hos min kära syster och umgicks med henne många timmar, myyysigt! Vi lagade mat (pastagratäng med bacon och kyckling) och bakade kakor (chokladdoppade apelsinkakor) och hade en systerdag som vi kallar det...hihi! Tack för den systeryster, det var mysigt och jättegott!!!

Har spenderat tid med mamsen också. Gått på stan i Sandviken på onsdagen. Då shoppade jag lite fint! Bla en rostfärgad ljusstake på fot, så maffig! Får visa en annan dag! Också köpte jag en mossgrön stor ängel som jag spanat in redan för ett år sen så nu slog jag till och blev kanonnöjd när allt kom på plats hemma sen. På torsdagen besökte jag och mamma Pingstkyrkans Biståndsgrupp på stan men inga fynd den gången. Vidare åkte vi på en till loppis där mamma fyndade litegrann. Sen stannade vi till på Sibylla där vi köpte med oss korv med mos hem till mamma och mumsade vidare där, yummie!! Stannade kvar och myste hela kvällen med vovvarna och mamsen.

Jobbet denna vecka
har bestått av halvdagar på jobbet och halvdagar på utbildning. Bla utbildning om förflyttningsteknik där jag (och mina andra arbetskamrater) legat lealös och jobbarkompisarna har fått fäst en liftsele på mig och jag har åkt lift och blivit placerad i rullstol, riktigt rolig och givande utbildning må jag säga. Vi hade riktigt skoj!

Så min vecka har varit kanon faktiskt! Mkt positiv energi och umgänge med fina människor!


Nu ska jag nog besöka lokala loppisen en sväng!

En trevlig, rolig, skön och underbar lördag vill jag önska er alla!!!





Lite grönt och en önskan


Jag har köpt mig några suckulenter och planterat i en kruka i sten från Miljögården. Dekorerade med lite vita stenar samt små genomskinliga "pluppar" :-) Blev levande och härligt!


Januari susar förbi och sen kommer februari månad. Den månad då jag fyller 30!! Oj, det känns stort! Har kommit på att det kanske är en möjlighet att säga vad man önskar sig och då skulle jag jättegärna vilja ha en sån här lampfot i betong och sådan lampskärm! Tycker den är såå fin! Ska försöka leta fram en sån i krokarna så jag kan tipsa nån om att köpa den i 30-årspresent åt mig...hihi!

Folk vill ju att man ska ha önskningar, eller hur?! ;-)



Söndagsbilden

Julen har städats ut och det behöver fyllas på med lite vårkänslor nu tycker jag :)

Därför beslutar jag mig för att bjuda på lite våriga blomsterbilder denna söndag
!

På min fönsterbräda i vardagsrummet har jag placerat några pärlhyacinter och snödroppar (båda fuskisar) i en stenkruka och bredvid står en liten vacker ros i ett glas, även den en fuskis! Det ljusar upp och påminner om att våren så småningom är på intågande, härligt!! I den stora bruna stenkrukan har jag placerat vita ranunklar, även dem fuskisar...hihi! De kan aldrig vissna för mig och det tokgillar jag :-)

Som ni kan se på fönstret så är det lite blött ute idag, lite regnigt och graderna står på noll.


Kika in på fabriken för mer inspiration!

Nu ska jag göra mig iordning för jobbet som kallar alldeles för snart *ler*

Ha en skön söndag & njut av stunden!





Det glittrar


Tyckte min kristallkrona i vardagsrummet glittrade så fint en dag när jag satt där och solens strålar nådde fram bakom snömolnen och in till mig - det var så härligt att få tillbaka solens ljus in i hemmet igen! Såhär vackert glittrade prismorna!


Det ser ut som att solen kan tänkas komma fram lite idag med - jag tittar ut och himlen är faktiskt ljusblå! Härligt :)

Hoppas ni alla får en riktigt härlig mysfredag :) Själv ska jag iväg och jobba kväll idag och hela helgen.



Mysig lördag

I lördags var det mysigt! Först var jag och Hjalle på 3D-bio för första gången och det var rätt läckert! Kanske inte bästa filmen (Tron Legacy) men jag ser gärna en 3D-film igen!

När vi sen kom hem ställde sig älsklingen i köket och lagade ihop lite risotto och fläskfilé. Jag fick sitta i vardagsrummet och bara ha det bra och där kom han och bjöd på vitt vin (Sankt Anna) som jag fick sippa på innan middagen serverades. Ja ni kan ju se hur mysigt vi hade, världens bästa älskling <3!!! Dukade i vårat lilla kök med tända ljus och vi blev sittandes ett bra tag och bara njöt av den goda maten & drycken samt sällskapet förstås!

 

Tack min fina älskling för all omtanke och kärlek du ger mig - älskar dig!!!

 


 


Söndagsbilden

Den här skylten älskar jag! Så sann, så sann :) Särskilt när man som vi inte har diskmaskin, då är det ett måste att hjälpa till med disken för husfridens skull...hihi! Tur vi är hjälpsamma båda två :)

Kika in på fabriken för mer inspiration!

 

 



Några dagar som varit

Tänkte jag skulle visa lite vad jag hållit på med under mellandagarna som varit här efter jul och nyår!

Jag har verkligen njutit och tagit tillvara på varje sekund, varje timme och varje dag denna mysiga och speciella tid. Mkt tid för avkoppling och harmoni, det gör gott för själen *ler*




Igår på Trettondagen bjöd vi hem mamma och pappa på mat och efterrätt! Vovvarna Nippe & Norpan var också med så de fick lite grisöra att mumsa på  :-)

Tack för att ni ville komma och spendera kvällen med oss, vi hade supertrevligt! Love U!


Jag har fått världens skönaste och mysigaste pläd av mamma och pappa i julklapp! Den är så mjuk och det är lite tyngd i den så den rår om en så härligt! Den är numera ett måste på kvällarna...hihi!


Jag har också fått en lika härligt mjukt rosa morgonrock av mina föräldrar och den myser jag minst lika mkt i om kvällarna! Direkt när jag kommer hem från jobbet byter jag om och den här åker på när jag vet att jag bara ska vara hemma resten av dagen.

Visst är det väl mysigt att få luffa omkring i morgonrock :-) Lite halvovårdad bild på mig, men så är livet - inte alltid så glammigt...haha! Har legat mycket i soffan och kollat på film och serier med min älskling Hjalle och haft det superskönt! Det är bra härligt att inte ha nånting alls att göra ibland *ler*


Efter allt ihärdigt snöande vareviga dag som skapat våran vackra jul och därmed också bidragit till julmyset och julmagin samt mycket annat positivt så innebär det också en del skottning upptäckte vi då balkongen var överfylld av snö!!! Vi fixade en spade och turades om att skotta och vips var snön borta och vi bortskämda lägenhetsinnehavare upptäckte muskler vi inte visste fanns och ryggen började värka - träningsvärk kallas det visst ;-)

Igår avslutade vi kvällen med att se Toy Story 3 - superhärlig film som vi skrattade gott till många gånger!

Blev lite nostalgisk och mindes tillbaka till när man va liten och livet bara bestod av att leka och befinna sig i sin skyddade okomplicerade tillvaro, det var mysiga tider det *ler*. När man hade gosdjuren med sig som glädjekälla vart man än gick och mådde bra av att få krama om dem :-) Tur att minnen finns när tiden springer iväg.

I mellandagarna efter jul kom Hjalles syster med familj och hälsade på oss, det var trevligt!! Vi fikade gott av syster mins bakverk och sen spelade grabbarna lite tv-spel medan mamman, jag och lillgrabben lekte :)


Sen har jag också njutit i flera långa veckor av min vita Amaryllis som gav massor av blommor, som mest 7 st som blommade på en och samma gång - helt otroligt vackert!!

Sådär ja. Det var lite av min tid de senaste veckorna - en njutningsfull tid då jag laddat batterierna och är redo att ta nya tag!






Det nya året 2011

Nyårsafton
Jag jobbade 7-16, men slutade lite tidigare och kom iväg 14.30. På jobbet dukade vi upp till långbord, dukade med fina vita dukar, fina glas och gjorde lunchen så festlig som möjligt för de boende vilket jag tror uppskattades mkt! En trevlig dag på jobbet med mkt gott!

När jag slutade åkte jag raka spåret hem till mamma och pappa och Hjalle kom dit till 15:00 han med. Jenny och Anders hade redan varit där och smakat smörgåstårta som mamma och pappa alltid bjuder på på Nyårsaftonen. När vi kom hade de åkt hem en sväng till vovvarna innan de skulle komma till oss senare på kvällen och fira med Hjalle och mig.

Mamma och pappa bjöd som sagt var på supersmarrig smörgåstårta och lite gotta efter det. Tusen tack, det var mumsigt! Jag och Hjalle stannade dryga timmen sen var det dags att åka hemåt och förbereda lite inför kvällen då Jenny och Anders skulle komma strax efter 18:00.

När vi kom hem mixade Hjalle ihop en egen blandning på italienska köttbullar som jag sen stekte och sen serverade vi dem med spenat och baconfylld  canneloni med tomatsås, mums! Han kan min Hjalle *ler*.

När Jenny och Anders kom och vi ställt in maten i ugnen så bjöd vi på lite enkla "snittar" med njallabröd som var rullade och i fanns lite baconost eller räksallad. Nåt att mätta magen med innan det var dags för mat. Vi drack lite gott ur mina fina champagneglas som jag fick i julklapp av Hjalle - tänkt att ett glas kan göra det väldigt mkt festligare med dryck oavsett om den är alkoholhaltig eller ej. Jenny hade med sig negerbollsmöss som hon hade bakat, så himla söta!! Gud va hon är duktig min lillasyster och hon är så givmild och bjuder alltid massor av människor på sina bakverk *ler*. Gulle hon och se vilka gullemöss!

Jag hade dukat upp och gjort lite enkelt nyårsfint på lilla köksbordet och vi åt vid 19-tiden och hade det så mysigt och trevligt så i vårat lilla kök...hihi! Trevligt med lite sällskap och att få bjuda på lite gott :) Även om matvalet var lite vågat för syster mins smak så gick det över förväntan då hon och Anders gillade det vilket ju var jätteroligt!

Proppmätta förflyttade vi oss sen till vardagsrummet och soffan där vi åt efterrätt; gräddig vaniljgalss med hallon och kaktus/citron sorbet, maränger och chokladpinnar, mums! Sen dukade vi upp lite chips, nötter, ostbågar och sånt att småmumsa på! Grabbarna spelade lite tv-spel och sen kollade vi lite tv och babblade.

Jenny och Anders åkte hem strax efter 23-tiden då de skulle hem till vovvarna till tolvslaget så de skulle slippa vara ensamma när fyrverkerierna satte igång.

Tack så mkt för att ni ville fira nyår med oss, ni är bäst & vi hade görtrevligt!

När så klockan slog om från år 2010 till 2011 och fyrverkerierna satte igång så skålade jag och Hjalle in det nya året med lite champagne, smarrigt!

Nyårsdagen
Jag vaknade 09:00 och klev upp, la mig i soffan och skulle kolla på tv men somnade om i soffan igen efter en stund och vaknade väl inte till sådär ordentligt förren klockan blev 11:00 och Hjalle hade vaknat och kom ut och satte sig i soffan med mig. En nyårskram och puss förgyllde den första dagen på det nya året och vi har en önskan om ett riktigt roligt och glatt år!

Inga nyårslöften men en förhoppning om att göra året så bra vi bara kan så vi håller oss glada och alerta! Det gör vi förhoppningsvis genom att förverkliga sånt vi själva drömmer om och lever livet på det vis vi önskar och strävar efter att leva i nuet och göra varje dag så bra det bara går! Samt umgås mkt med människor som förgyller tillvaron för oss och ger oss massor av positiva vibbar och glädjestunder! Såna där människor som gör att man mår bra i hela kroppen -  det är dem vi ska ta tillvara på så kommer detta år bli toppen :-) Tänk om inte andra människor skulle finnas, va trist livet skulle va då!

Hjalle och jag värmde på lite canneloni sen gårdagen och sen åkte vi hem till hans föräldrar och stannade kvar till klockan blev strax före 15:00. Då skjutsade Hjalle hem mig och åkte sen till en kompis och skulle kolla på fotboll. Jag dukade upp med ostbågar, chips, coca-cola och en negerbollsmus som Jenny har bakat, så himla söt och delikat både att titta på och och mumsa på *ler* Hon är SÅ DUKTIG på att baka min lillasyster!! Och så himla generös att dela med sig till alla!

Jag har legat i soffan ett tag nu och bara mumsat massa gott och haft det bra och det blir nog så att jag fortsätter att spendera Nyårsdagen i soffan och bara slappar...aah! Imån väntar jobbet igen men det var grymt skönt att få vara ledig idag efter nyårsaftonen.

Gott Nytt År och hoppas det nya året för med sig massor av glada stunder, minnen och härliga upplevelser!!!