Hemma igen!

Ja då var husbilstrippen över och jag, syrran och mamma har haft det såå mysigt och har haft det jättebra!!

Vi var borta från söndag-torsdag.

Husbilen är packad och vi tjejer är på plats, Ullared here we come!


I söndags dundrade vi på neråt Ullared för att stanna till och sova ca 5 mil från Ullared. Men innan vi kom dit hann vi med ett stopp vid Örebro, närmare bestämt vid Marieberg Galleria där vi shoppade lite i alla butiker i Gallerian och runtomkring.

När vi på söndagskvällen hittat sovplatsen för natten, 5 mil från Ullared så passade vi på att rosta mackor till kvällsfikat, lyxigt va! :-)


Efter kvällsfikat om kvällarna så bäddade vi ner oss i varsin säng och läste tidningar ett tag innan vi slumrade in vid ca 22.

Måndag
Klev upp i god tid, närmare kl. 06:00 för att vara i tid till
Gekås Ullared!! Åt mumsig husbilsfrukost, klädde på oss och borstade tänderna och dundrade iväg de sista milen till Ullared. Här är vi på plats och som tur var gick kön in till Varuhuset på ynka 5 minuter, tack för det!


Det tog inte längre än 3 timmar för oss att gå igenom Ullared-varuhuset och jag trodde faktiskt att det skulle vara mycket större än vad det var. Och priserna var ju rätt normala priser och saker som man kan hitta även hemma. Så jätteimpade blev vi inte men det är roligt att ha besökt "shopping-Meckat" åtminstone en gång :-) Och en del bra saker hittade jag faktiskt, bla 2 st jättefina plafonder samt gardiner som var lite billigare än vad jag hittat hemma, så visst fanns det ju en del saker som var lite billigare men inte allt.

Efter shopingen åt vi lunch och sen dundrade vi vidare mot nästa besök,
High Chaparral!!
Glömde mobilen så det blev inga foton tagna tyvärr. Tog dock med mig Vilda Västerns Tidning:


Åååh wow vilket ställe High Chaparral va!!! Ooooh va jag önskade att jag va lite igen eller åtminstone hade några småbarn i mitt sällskap, fy sjutton vad jag hade lekt cowboy då :-) Definitivt ett ställe att ta med framtida barn till, jag vill då tillbaka! Jag blev totalt förälskad i härliga stället High Chaparral!! Det var så himla coolt! De har verkligen fått till stämningen. Det kändes direkt när man klev in som om man befann sig i Vilda Västern några hundra år tillbaka i tiden då ingenting va som det är idag :-) Man verkligen levde sig in i miljön, tänk å få leva ut sin Vilda Västern-sida där..haha!! Det var dueller där cowboys tävlade om vem som kunde dra vapnet och avfyra snabbast, hej jädrar vad det small!! Tåget gick förbi och vad jag vet så blev det tydligen kapat av banditer länge fram! I Buffalo City är det barnen som styr, en miniatyrstad där barnen hoppar omkring på hustaken och pangar och skjuter hejvilt och alla har cowboyhatt och pickadoll-hölster...wow va häftigt för ungarna!!!

Jag ser fram emot nästa High Chaparral-besök!!


Tisdag
Den dagen besökte vi Värnamo och Vetlanda och kikade in de små mysiga städerna. Vi stannade även till vid en slottsruin som vi skymtade längs vägen. Där kunde vi klättra och leka av oss en stund, det va kul! :-)




Klätterapan mamma klättrade upp en bit längs med väggen!

Efter ruinen såg vi en gammal kyrka som vi också gick runt och tittade på. Den var verkligen vacker! Ingen traditionell svensk kyrka om man säger så!



Senare på kvällen stannade vi till i Hultsfred där vi övernattade. Där fanns en jättefin trädgård för allmänhetens beskådan. Den hette KalvKätte Trädgård om jag inte minns helt fel. Där strosade vi ett tag och tittade på alla vackra blommor och bara njöt av allt det fina. Vi plockade även med oss liten hallon. Jag och Jenny gick sen på en liten upptäcksfärd längs med stigarna i skogarna omkring oss och som tur var hittade vi ut ur skogarna och kom välbehållna till husbilen igen där mamma stannat kvar för att läsa tidning.



På kvällarna mumsades det godis efter kvällsfikat och vi läste tidningar och lyssande på radio. En kväll fick vi in tv:n så vi kollade på lite tv. Mycket gott ska man ha med sig när det är husbilssemester, så är det bara...hihi!



Onsdag
Denna dag besökte vi de mysiga småstäderna Vimmerby, Västervik och Söderköping! Vi gillade dem allihop. Små mysiga ställen med kullerstensgator och små gränder och gamla vackra trähus, mysfaktorn på topp! I Söderköping skulle vi ju äta glass på Glassrestaurangen men det skippade vi då det va världens kö för att komma in på självaste restaurangen! Shit va folk alltså! Värre kö än på Ullared kan jag lova! Onsdagskvällen dundrade vi på med husbilen rätt länge, tills vi kommit till ett favvo-sovställe alldeles strax utanför Västerås där vi skulle spendera torsdagen. Slumrade sött även denna natt :-)


Torsdag

Morgonen började med att vi kl. 10:00 besökte Åsby Hem & Trädgård, för att sedan åka vidare till Nisses samt avslutningsvis Västerås Centrum. Vi shoppade på rätt bra i Västerås och var nöjda och belåtna med både shopping samt husbilstrippen i sig när vi mot kvällen dundrade hemåt de sista milen för att komma hem till våra Älsklingar igen *ler*

Vi kom nog hem till Västanbyn ca 19:30 och det var dags att packa ur husbilen och säga tack för årets mysiga tripp!




När jag sen kom hem till mitt Kära Valbo igen plockade jag upp min shoping och det blev en blandad kompott av skor, kläder och heminredning! Notan slutade på totalt ca 3500:- och jag är mer än nöjd!

TACK för årets tripp kära Mamma och Syster!
Allt blir så mycket mysigare i husbil :-)


**********************************************************

I fredags kom mamma och pappa och hjälpte mig och Hjalle att installera vår nya tvättmaskin samt våra nya toalettstolar som vi köpt. Stort tack för hjälpen ska ni ha, ni är guld värda!! Och ett stort minus till Gavlegårdarna som inte är ett dugg serviceminded!!

Senare på kvällen åt jag och Hjalle tacos ute på altanen och sen kollade vi på filmen RANGO och hade fredagsmys med gotta förstås :-) Trevlig avrundning på kvällen!


Igår lördag
spenderade jag och Hjalle hela dagen tillsammans, riktig fin kvalitetstid, mys *ler*. Först sov vi ut sen åkte vi till hans föräldrar och åt frukost. Vid 12-tiden åkte vi in till hans nya lagerlokal där jag hjälpte Hjalle plocka och grejja lite. Jag fick bla. inventera lite, det va kul!

Sen åkte vi in till stan i Gävle där vi lunchade på uteserveringen på en kinarestaurang och åt jättegod mat! Sen åkte vi vidare till lagret och jobbade lite till. Efter det åkte vi ut till Bönan där vi mumsade glass och bara myste i det fina vädret. Senare på kvällen gick vi på bio och såg Transformers och mumsade massa popcorn, snacks och läsk till det, yummie!!
Vi hade en jättemysig dag tillsammans, kändes verkligen som semester.

Idag söndag sov vi ut till ca 08:00 igen och vid den tiden är vi utsövda, så härligt! Vi åkte till Hjalles föräldrar igen och åt frukost som vi köpt på Mc Donalds. Sen åkte vi till JULA där Hjalle köpte lite grejer till lagret och sen åkte vi till hans lagerlokal och jobbade lite till idag också. Jag fick måla lite och städa, plocka upp i köket och poa och dona lite här och var. Känns roligt att kunna hjälpa till lite. Vi åkte till Gävle Strand efter ett tag och satte oss vid vattnet och mumsade glass och hade lite "rast" kan man säga :-) Njöt av solen som sken från klarblå himmel och värmde gott! När vi kände oss nöjda för stunden åkte vi tillbaka till lagerlokalen och gjorde ett sista ryck innan vi åkte hemåt vid 15. Stannade till och handlade lite och åkte sen hem och stekte korv med bröd och satte oss ute på altanen och åt och bara tog det lugn ett tag. Strax efter 16 åkte Hjalle iväg och kollade på fotboll för att sen åka vidare för att träna lite fotboll själv. Han kommer nog hem snart igen och då ska vi kvällsfika och mysa framför tv:n.

Jag har legat i min solsäng och njutit några timmar i solen, aah va härligt med semester!!

Har även poat lite i trädgården och myst omkring och vattnat lite blommor och gjort fint :-)


Imorgon måndag kommer mamma och hjälper mig lägga nytt golv i köket, ska bli riktigt kul!!!

Nu ska jag invänta Hjalle så ska vi kvällsfika lite sen.

Hoppas ni alla har det skönt i sommar!!!






Puss & Kram

Hej Vänner!

Nu må ni tro att jag är glad! Älsklingen kom äntligen hem i onsdags efter 9 dagar på vift! Jag jobbade till 16:30 och Hjalle kom hem vid 10:00 så han var redan hemma när jag kom från jobbet. Jag hade bäddat nytt i sängen och gjort fint så han låg och sov ut efter en lång flygtur och lite sömn. Jag kröp ner bredvid honom och vi kramades och pussades massor!! Så himla mysigt att få klämma och känna, pussas och kramas med min Älskling igen!!

Lite senare på kvällen när Hjalle piggnat på sig en aning bjöd jag på mysig "välkommen hem"-middag! Jag
hade köpt rosor och skrivit ett kort till honom samt köpt favvogodsakerna, "marsipancigarrer" från
KutterKonfekt :-)


Efter middagen hjälpte jag Hjalle packa upp sin resväska och han hade köpt massor av snygga kläder åt sig själv som han gör varje år. En helt ny garderob blir det typ. De har så mkt snyggt och så är kläderna så pass billiga där att det är värt att handla på sig massa tycker han och jag håller definitivt med! Han blev så snygg i allt nytt :-)

Jag fick också presenter, bla den här "lukta-gott"-serien från Victoria´s Secret, "Love Spell" heter den och doftar verkligen gudomligt gott!



Jag fick även lite sminkgrejer, en jättesnygg handväska och flera iTunes Gift Cards så vi kan hyra massor av filmer via AppleTv, perfekt!!! Tack för allt fint Älskling!


Jag jobbade på torsdagen - sista dagen innan semestern så nu har jag äntligen SEMESTER!! 3 långa härliga lediga veckor ligger framför mig och det känns lyxigt :-)

Hjalle och jag var på bio på torsdagen efter jobbet och såg sista "Harry Potter" filmen. Känns trist att de är slut men inget varar ju för evigt. Jag tycker att filmerna på slutet var svåra att få lika bra som de första filmerna så det var nog lika bra att slutet närmade sig. Trevligt med biohäng med Älsklingen iaf *ler*


Igår var det fredag och Hjalle var på jobbet medan jag var till mamma & pappa för kära pappa skulle fixa min bil och jag och mamma var ner på Folkets Hus där man kunde sälja sitt guld dagen till ära. Men de guldföremål jag hade med mig var inte av det tunga slaget och vägde alltså för lite för att jag skulle tycka att det var värt att sälja dem så de fick följa med hem igen istället *ler*. Dagen spenderades hos mamma och pappa innan Hjalle kom och hämtade mig vid 17-tiden.

Vi åkte då raka spåret till hans föräldrar då hans pappa fyllde 65 och vi skulle ut och äta middag på Fiskekrogen i Utvalnäs, vid havet i Gävle. Det var jag & Hjalle, hans mamma & pappa, syrra och sambo med barn samt hans morbror som var med. Vi åkte ut till restaurangen till 18:00 och beställde mat. De har verkligen jättegod mat där och jag rekomenderar verkligen stället, så mysigt och otroligt god mat som sagt!

När vi var nöjda och belåtna där åkte vi tillbaks till Hjalles föräldrar där det bjöds på tårta och gott fika! Jag och Hjalle kom hem strax efter 21-tiden. Då kollade vi lite tv men det var mest trista saker så vi kröp ner i sängen istället och låg och pratade och kramades ett tag innan vi somnade.

Idag är det lördag och jag och syrran skulle egentligen haft Gårdsloppis idag. Men eftersom de visat ostadigt samt regnigt väder så bestämde vi oss för att ställa in det och istället tar vi och umgås med våra karlar innan vi samt mamma drar iväg på husbilstrippen imån söndag :-)

Jag och Hjalle bestämde igårkväll att vi skulle åka till Uppsala idag lördag och vi är precis hemkomna därifrån. Vi besökte BauHaus där vi köpte 2 st fräscha toalettstolar till radhuset då de vi har är äckliga och Gavlegårdarna kommer garanterat inte att byta ut dem då det egentligen inte är nåt fel på dem utan vi vill helt enkelt ha fräscha toaletter. Och då priset inte var mer än 395:-/st så var det inte mycket att fundera över så vi slog till på 2 stolar!

Sen besökte vi IKEA där vi först åt en kalasgod och billig frukost, mums! Sen blev det golv till köket också! Det ligger ju fult linoleumgolv nu som vi tycker är så trist så vi bestämde oss för att kosta på ett lamintgolv och lägga in själva. Kommer bli så fint!



Jag hittade även en fin vit postlåda i plåt som jag kommer sätta upp härhemma istället för den fula mörkgröna postlådan i plast som sitter på väggen nu, wäck va ofin den är! Vår entré kommer piffas upp massor bara av att få en vit fräsch låda! Tänkte att jag skulle texta våra namn själv med nåt fint typsnitt och sen lacka över. Kommer bli tjusigt!

Snart ska vi äta lunch, blir hamburgare idag och sen ska vi bara umgås massa innan det är min tur att åka bort några dagar imorgon. Men jag håller mig iaf inom Sverige gränser *ler*. Ska packa lite och tvätta lite och sånt där så allt är färdigt för avfärd kl. 08:00 imorgon!!

Ha en trevlig vecka mina vänner!!!

Jag uppdaterar i veckan via FaceBook!!







Rosa Shopping

Igår måndag besökte jag, syrran och mamma Bollnäs för lite trevlig shopping! Vi brukar åka dit med jämna mellanrum just för att det finns en hel del roliga ställen att kika på. Det var deras första semesterdag och jag var ledig igår samt idag efter helgens jobb så det passade utmärkt för en liten tjejtripp! Och jag ska bara jobba imorgon onsdag samt torsdag sen äntligen har jag också semester....wohooo va härligt!

Butiker vi besökte:


Albert&Herbert
Gammalt&Nytt
Centrum
Mobackes Handelsträdgård
Karlssons Varuhus

Vi åkte hemifrån ca 8:30 och kom till Albert & Herbert ca 9:50. Vi blev kvar i Bollnäs ända till ca 15-tiden då vi hunnit shoppa en del samt lunchat och fikat och fortsatte då vår färd hemåt igen, nöjda och belåtna!

När jag kom hem upptäckte jag att hela min shopping visst endast gick i rosa toner den här gången....haha!! Men jag älskar ju rosa så det var kanske inte så konstigt att allt råkade bli i den färgen just då.

Jag köpte:

En underbart mjuk och härlig pläd, 3 st brickor i olika storlekar, en vacker termometer i rosa toner, en liten presentpåse som jag kommer att ha matlådan i till jobbet samt den underbart söta och pastelligt rosa väskan, så nöjd med shoppingen!

Den här vändan fick bli ett litet smakprov på vad som komma skall då vi på söndag beger oss ner mot Gekås Ullared på förhoppningsvis megashopping av massa bra, fina "måste ha-saker" ;-)

Vi, alltså jag, syrran och mamma påbörjar vår årliga husbilssemester nu på söndag då vi brummar ner till Ullared och storshoppar där sen. Vi kommer även besöka Söderköping samt några andra mysiga avstickare längs vägen. Ska bli såå mysigt att åka husbil igen, sova i husbil, äta i husbil, vakna i husbil, ja ALLT som har med husbil att göra är mysigt *ler* Vi kommer ha så roligt!!!

Men först av allt längtar jag otroligt mycket efter min Älskling som imorgon onsdag äntligen kommer hem till mig igen efter 9 dagar på vift i Las Vegas och New York! Det ska bli såå underbart att få se honom igen *ler*. Självklart vill jag ju göra nåt omtänksamt för honom också när han kommer hem och jag hoppas han blir glad över det jag hittat på och planerat. Jag vill att han ska känna att det är riktigt skönt och avslappnande att komma hem igen! Det ska verkligen kännas i maggropen att "Borta bra men hemma bäst" *ler*. Jag kommer jobba till 16:30 imorgon så Hjalle är redan hemma när jag kommer hem och då ska vi bara KRAMAS och PUSSAS massor!!!

Tänka sig att jag fått överraskningar varje dag, i 9 dagar sen han åkte iväg, helt otroligt! Han är så omtänksam min Hjalle så det är inte klokt. Jag känner mig så väldigt lyckligt lottad som har lyckats få just han att bli kär i lilla mig *ler*. Jag hoppas och tror att det då finns nåt omtänksamt hos mig också eftersom han stannat hos mig i 11 år :-) Apropå det så kan jag inte riktigt förstå att vi har varit ett par i 11 år nu i sommar, helt otroligt! Men otroligt på ett väldigt bra vis förstås...hihi!


Överraskning nummer 8 fick jag leta efter i tv-bänken och det var ännu en tidning att slappa med samt söta strumpor!


Och idag letade jag fram den 9:e och sista överraskningen i vitrinskåpet. Tidningen Lantliv samt mumsig choklad!

Men tänka sig att jag fått nåt gotti-gott varje dag i 9 dagar, väldigt gott och man blir väldigt glad av det men mindre bra för kilona förstås..haha! Och jag har inte varit så duktig som jag tänkt mig då jag tänkte att jag skulle promenera varje dag...hrmmm... Nåja, får ta tag i det framöver, nu ska här promeneras och flåset ska trimmas upp :-)

Dagen idag (tisdag) började jag med att besikta bilen kl. 07:00 och det slutade med att jag måste punga ut med närmare 4000 papp för saker och ting som måste fixas...kul...NOT!! Jaja, jag har tur som har en duktig pappa som kan fixa allt jobb på bilen och sen så blir den förhoppningsvis i toppskick efter det...hihi!

Jag åkte sen hem till mamma och pappa och har spenderat hela dagen hemma med dem och vovvarna. Mamma och jag åkte till Strömsbro Handelsträdgård samt Wennbergs Handelsträdgård i Gävle och köpte lite blommor. Sen besökte vi Plantagen där mamma köpte superfina dynor med rosos på :-)

Sen åkte vi hem till Västanbyn igen och mamma lagade mat. Efter maten blev vi trötta så mamma och jag somnade in en stund ute på verandan med en varsin vovve bredvid oss, supermysigt! När vi vaknade till så färgade vi håret. Jag tog en röd nyans som jag blev nöjd med! Måste ju göra mig extra tjusig inför Hjalles hemkomst...hihi!

Näpp, nu ska jag dona med det sista som ska göras här hemma innan jag slappar en stund framför tv:n och sen går och sussar!!





Kärlek i tusenfalt!

Idag är det söndag och jag har jobbat måndag- söndag den här veckan med undantag i onsdags då jag var ledig. Annars har det varit jobb och åter jobb som har gällt för mig hela veckan.

Varje dag den här veckan så har ju min Hjalle trollat ihop en överraskning åt mig som jag fått påminnelse om på datorn och sen letat på, jätteroligt! Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger hur himla gulligt och kärleksfullt jag tycker det är att han gjort nåt sånt bara för mig, jag känner mig verkligen älskad!



Påminnelsen i torsdags sa åt mig att gå och leta i Hjalles arbetsrum i barpelaren och där fann jag den här trevliga överraskningen! Det svarta är en iskkubslåda. Jag som har sagt att vattnet inte blir iskallt här i huset, en islåda är ju hur pefekt som helst! Åsså favoriten Toblerone, mums! Sen vill han visst att jag ska vara duktig och borsta tänderna (jag brukar kunna vara slarvig med det om kvällarna när jag är trött) med den rosa snygga tandborsten som är väl utvald i storlek S, han vet att jag inte gillar stora tanborstar, de bara river och gör ont i tandköttet..haha! Åh va genomtänkta små presenter han har hittat på, det finns en tanke bakom varje grej jag har fått. Min Älskling känner mig så väl ler*


I fredags sa påminnelsen åt mig att det fanns nåt trevligt i glasögonfacket i bilen och där trillade de här roliga sakerna ut! Ett rosa läppsyl vilket passar mig perfekt för jag går aldrig någonstans utan läppsyl, det är nåt jag alltid vill ha med mig..hihi! Också fick jag en rolig PEZ-maskin med massa goda pez-tabletter som jag satt och pillade i maskinen, tryckte ut och mumsade i mig...hihi!



I lördags hittade jag den här överraskningen i bakmaskinen efter att ha läst påminnelsen på datorn. En fin ladyshaver som Hjalle tyckte jag skulle ha istället för engångshyvlarna som jag kör med. Jag är inte så mycket för att lyxa till det, funkar det så funkar det men min Älskling tycker visst att jag ska lyxa till det lite med en riktig tjejhyvel..hihi! och rosa förstås! Fick även den här dagen några godsaker i form av Kinder-ägg som är så roliga! Tack gubben!



Idag söndag när jag kom hem från jobbet och slog på datorn fick jag vända om och gå tillbaka till bilen igen där dagens överraskning tydligen skulle vara gömd i bagageutrymmet! Där hittade jag en tidning, min favorit "Drömhem & Trädgård" samt mumsiga Bilar!!! Åååh vilken perfekt söndagsgåva efter att ha gått av veckans 6-dagaraspas!! Min Älskling vet då vad jag behöver *ler*

Jag är så himla kär i Hjalle men efter den här totala överraskningsveckan så är jag ju bara totalt tok-kär!!! Vill bara krama och pussa på honom en massa och inte släppa taget på lääänge!!! Åh vad det ska bli underbart att se honom igen!!


Måste ju bara skryta lite om att jag glider runt i Hjalles snygga Audi A5 nu när han är i Vegas :-) Så jäkla skön att köra och så jädra snygg!!!


Så, nu har jag skrytit lite till om villken UNDERBAR Älskling jag har *ler*. Ibland FÅR man skryta utan att det anses fult...hihi!




Fler Trevliga Överraskningar!

Idag väntade jag med stor iver på min post :-) Den hann inte komma innan jag begav mig iväg till några blomsterträdgårdar för att köpa blommor på förmiddagen. Men jag mötte postmoppen när jag åkte så jag visste att när jag kom hem så skulle jag dyka ner i postlådan det första jag gjorde...hihi!!

Jag fick med mig några blommor hem och när jag öppnade postlådan fann jag det här paketet:



Öppnade paketet och där låg det här:

Den kompletta boxen av serien ROME som jag gillar och sagt nångång förut att jag skulle vilja ha i min samling :-) Nu kan jag börja kika på den på kvällarna när jag är alldeles ensam, mysigt!! Åh vad min Hjalle är omtänksam, jag är så glad för allt han hittat på för att sätta ett leende på mina läppar och göra mig glad *ler*. Han har verkligen lyckats!
Han imponerar verkligen på mig med sina dolda överraskningstalanger!


Men det roliga tog faktiskt inte slut där om ni trodde det..hihi! Jag börjar bli riktigt bortskämd med överraskningar nu tycker jag :-) Idag när jag knäppte på datorn på eftermiddagen så ploppade det upp ytterligare en påminnelse från Hjalle på datorn...haha!! Det här börjar ju bli jättespännande och så roligt!


Jag gjorde som påminnelsen sa och gick ut till bilen och tittade i handskfacket och där i låg detta:

Det var en skvallerblaska och en rosa flugsmällare :-) Den kommer vi har stor användning för här i huset kan jag säga då jag har yttrat mig till Hjalle några gånger om hur mycket flugor och andra kusar som kommer in i huset om man jämför med vad det gjorde i lägenheten...haha!! Och en skvallerblaska att glo i när man bara vill slappna av, perfekt!

Förresten så var jag och köpte jättefina beiga/linnefärgade stolsdynor till våra altanmöbler idag. Jenny och jag såg dynorna igår när vi var runt och kikade och idag slog jag till, det blev kanonbra! Nu fattas bara lite mysiga kuddar :-)


Hjalle har uttryckt sig lite snällt om att han skulle bli jätteglad om vi inte måste ha så tjejiga och rosiga dynor till utemöblerna. Självklart ska vi båda trivas så rosdynorna får jag ha i utegruppen som står i trädgården istället, funkar ju det å!

Mamma har varit här hos mig under hela eftermiddagen/kvällen och hjälpt mig gräva bort 2 st döda vinbärsbuskar, planterat 2 st rosor, en klematis samt massa andra fina blommor! Solen sken hela tiden och det var så varmt och skönt och riktigt mysigt att få påta i landen med mamma i min egna lilla trädgård :-) Tack för all hjälp idag kära mamma - det var såå mysigt!!!


Jag gjorde lite fruktsallad och serverade det med gammeldags, krämig vaniljglass, mums va gott det va!


Nu ska jag nog gotta mig i kändisarnas ointressanta liv ett tag för att sen kanske påbörja tittandet på serien ROME. Börjar ju inte förrens 12:00 imorgon så har ju inte nån brådis till sängs direkt :-) När man har en bra serie att titta på är det väldigt lätt att fastna några timmar i sträck!

Tack Älskling för allt du hittar på för att göra mig glad *love*


Hoppas ni med har lika underbara karlar i era liv som jag har! Nån som gör allt för att få dig att le, gör allt för att du ska må bra och va glá, det är kärlek det *ler*







Hejdå Älskling

Igår var det måndag och min älskade Hjalle påbörjade sin resa hemifrån kl. 06:15 för att tillsammans med sin kompis bege sig till tåget som skulle ta dem till Arlanda och från flygplatsen sen ta sig vidare till Las Vegas!

Jag klev upp samtidigt som Hjalle och kramade och pussade på honom så mkt jag bara hann innan det var dags att säga hejdå för 9 dagar isär från varandra. För mig känns det rätt lyxigt att han är borta "bara" 9 dagar när det tidigare har kunnat närma sig 2 veckor vid flera utlandstillfällen. Så det här känns ju inte så långt ändå...hihi!

Jag skulle jobba kväll igår så jag somnade om efter att ha sagt hejdå till min Älskling och de timmarna jag sov drömde jag bara om Hjalle och när jag vaknade saknade jag honom redan! Ja herregud vad kärleken är stark *ler*. Och när man vet att man inte kommer att ses på flera dagar så känner man ju av saknaden på en gång!

Jag kommer jobba 6 dagar den här veckan och tiden däremellan kommer jag pyssla massor hemma å i trädgården! Det ska klippas gräs, grävas upp vinbärsbuskar, planteras mer blommor m.m!! Och inomhus ska jag försöka fixa iordning mitt arbetsrum så nog har jag att göra allt :-)

Jag kommer självklart längta massor efter Hjalle men det är ju bara bra! Vi blir alltid så himla nykära när vi träffas igen efter hans långresor å det känns så härligt :-) Det är nyttigt att få längta länge efter varandra emellanåt *ler*. Som Hjalle sa nyss när jag chattade med honom så ger det lite extra krydda i tillvaron när man får längta lite efter varandra ibland och det är ju så himla sant!

Jag är jätteglad för hans skull att han kommer iväg till Las Vegas varje år, stället han tycker så mkt om! Och han åker med sin sin allra bästa kompis varje år också. Hjalle säger att nångång ska han få mig med dit :-) Och jag säger som så att jag förlitar mig på hur bra min kurator är som ska hjälpa mig med min flygrädsla/färdrädsla i fordon genom kbt-terapi typ. Jag har varit till honom en gång och nu under sommaren blir det inget då han har semester, men i slutet av augusti blir det träff en andra gång och sen vartefter bokar vi in fler tillfällen. Mina förhoppningar med dessa träffar är ju att jag på nåt vis ska kunna ändra mitt tanke/känslosätt och jackpot vore ju om jag vågade flyga efter det :-) Tänk vad världen öppnas då!

Igårkväll när jag kom hem möttes jag av ett tomt hus vilket kändes jätteensamt och ovant utan min Älskling. Jag knäppte på datorn och då kommer det upp en påminnelse från Hjalle som löd: "Det finns nu nåt trevligt att hämta längst ner i brödlådan". Jag skyndar mig in till köket, rotar igenom brödlådan och under allt bröd hittar jag en choklad samt en trisslott!

Vad paff jag blev...hihi! Vilken påhittig och romantisk älskling jag har *ler*. Det värmde i hela mitt hjärta och jag blev så glad och det var så gulligt gjort! Jag blev genast mkt gladare! Satte mig vardagsrummet och mumsade choklad och tänkte på min Hjalle! Efter det var jag duktig och tog mig en väldigt rask promenad så jag blev alldeles svettig och andfådd när jag kom hem, det kändes bra! Tog en dusch och somnade jätteskönt efter det.

Det var fösta gången som jag sov ensam i huset. Eftersom jag inte riktigt visste om jag skulle tycka att det var otäckt eller inte lät jag några lampor vara tända över natten för att släcka dem sen mot morgonen...hihi! Men det gick faktiskt över förväntan, det var inte alls obehagligt att sova ensam i huset vilket var skönt.


Idag är det tisdag och jag vaknade vid 06:00 och gjorde mig klar för jobbet. Jobbet gick kanonbra- vi har riktigt roligt när det är massa vikarier i min ålder på jobbet och har man roligt och skrattar massor så går jobbet så enkelt!

Hjalle ringde mig när jag satt i bilen på väg till jobbet och meddelade att de hade kommit fram till sin typ "svit" på 111kvm med 45kvm terass på 19:e våningen på hotell "The Cosmopolitan" i Vegas. De var hur nöjda som helst och flygningen hade gått bra. Skönt att höra och dagen hade inte kunnat börja bättre :-)
'

Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Jenny och sen åkte vi hem till mig. Hon hade med sig negerbollar från loppisen i lördags så vi satte oss ute i min trädgård och mumsade en varsin och bara njöt av solen ett tag. Sen klippte jag gräset för första gången med min handdrivna gräsklippare och gud så roligt det var! Det var precis lika roligt som jag minns det sen jag var liten och klippte gräset i mormor och morfars stuga :-) Härligt minne!


Efter det åkte vi till Owes och kollade på dynor till våra utemöbler samt till Coop där jag handlade en fin ampel och mat. Sen åkte vi hem till mig och lagade mat ihop och mumsade på bacon och pasta med typ ostsås till, mums!

Och jättemysigt och trevligt var det att sitta i köket och äta mat, känns så mkt bättre att umgås i det här köket så det är inte klokt vad jag trivs :-) Allt känns så väldigt bra just nu och det njuter jag av *ler*

När vi satt där i köket knäppte jag på laptopen och då ploppade en till påminnelse upp på skärmen från Hjalle när jag knäppte på datorn :-) Det stod nåt som såhär: "Hej! Hoppas att du har haft en bra dag :-) Nu borde det finnas något trevligt att hämta i brevlådan!" Jag blev alldeles till mig av nyfikenhet och gick ut och öppnade brevlådelocket, men min iver försvann rätt fort då jag såg att det enda som låg i lådan var 2 st räkningar...haha! Antar att det inte var de breven han menade och nu väntar jag ivrigt tills imorgonbitti för att se om det kanske dimper ner nåt oväntat i brevlådan då istället...hihi! Inte visste jag att min Älskling var såhär påhittig *ler*
. Så himla gulligt och romantiskt!

Imorgon onsdag är jag ledig och det känns riktigt härligt! Ska bli spännande att vänta in posten för det första! Sen om det blir sol kanske jag solar lite och läser tidningar i min solsäng. Är det molnigt rensar jag nog lite i mitt pysselrum och kanske besöker jag Köpis för att leta lite nya kläder. Åker eventuellt ut till Blomsterlandet och Plantagen eller så väntar jag med det till eftermiddagen då mamma kommer och frågar om hon vill följa med. Mamma kommer och ska hjälpa mig med att gräva upp de 2 vinbärsbuskarna vi har här i trädgården men som vi inte vill ha. Vi ska gräva upp dem så ska Jenny få ta över dem och försöka få liv i dem.

Och på måndag nästa vecka när mamma och Jenny har fått semester och jag har en ledig dag efter helgjobbet så har vi bestämt oss för att ta en tripp till Mobackes handelsträdgård i Bollnäs, de har så mkt fint där! De blir säkerligen en tur till butik Albert & Herbert samt Karlssons Varuhus också! Roligt med en dagstur att se fram emot! Jag hoppas hitta lite fina blommor att plantera samt en fin dörrmatta att lägga vid entrén.


Det får vara allt för denna gång!!






Köket!

Hej alla rara!!

Hoppas ni mår bra, det gör jag! Fejjar och grejjar och står i härhemma så det står härliga till, det är roligt jobb! Hjalle håller på att bygga IKEA-förvaring i vår klädkammare, det kommer bli så bra så! Själv så har jag fått ordning på köket och såhär ser det ut vid matbordet just nu:


Jag trivs verkligen i mitt nya kök och Hjalle trivs bättre i det här köket han med för den delen! Det är för det första fyrkantigt och inte smalt och avlångt son i lägenheten. Det här köket känns mer som ett riktigt, vuxet kök som man lätt kan bjuda in gäster i, det gillar jag *ler* Det är en härlig känsla i köket, även fast det inte är superstort så känns det luftigt och tillräckligt rymligt och vi får plats med precis det vi behöver :-) Gardinen fick jag åka och köpa ny då mina gamla hissgardiner inte passade eftersom det här fönstret är större än vad vi hade i lägenheten. Men inte gjorde det mig nåt att behöva åka och shoppa lite...hihi!


Jag fick till och med en liten plats över där jag ställde mitt vita symaskinsbord och pyntade lite fint med blommor och en spegel! Nyaste numret av Jeanne d´Arc Magasinet får ligga framme som finläsning!

Det var allt jag hade att bjuda på för denna gång, en liten sneakpeak i köket! Mer bilder lär ju komma med jämn ström ju mer vi kommer iordning så håll utkik som vanligt om ni vill se mer :-)

Ni får hålla tillgodo med mina mobilbilder så länge, har inte börjat använda mig av systemkameran än, den finns liksom inte till hands lika enkelt som mobilen gör.

Förresten så kan jag avslöja att Gårdsloppisen hos syrran igår lördag blev väldigt lyckad! Vädret var ju kanon och tokvarmt! Härligt att få spendera en heldag ute då, inte helt fel det inte...hihi! Vi hade det supermysigt och härligt på gården och det kom besökare med jämn ström och jag sålde bra så det va inte alls fy skam! Blev av med en del grejer men fick en hel del fina saker kvar som vi packade ner igen och förvarar dem i syrrans garage tills det är dags för nästa Gårdsloppis på lördag den 23:e juli!

Fortsätt nu njut av sommaren så ska jag njuta med min Älskling de sista timmarna innan han åker till Las Vegas tidigt imorgonbitti!





En härlig sommardag!

Dagarna går och vi gör framsteg i huset mer och mer för var dag, ibland med snigelfart! Men det tar sig :-) Igår torsdag var besiktningskillen från Gavlegårdarna här och kollade in radhuset med oss och vi påpekade det som var trasigt och i dålig kondition. Och som tur var verkade det som att han såg det vi såg och höll med om att det var dåliga tapeter m.m. Han skulle höra av sig i nästa vecka och meddela om vad vi ska få rustat samt när. Känns riktigt skönt att det är i rullning!
Igår eftermiddag var en jättehärlig dag! Solen gassade och jag och Hjalle beslöt oss för att åka till Högbo Bruk och äta på restaurang Högbo Qvarn samt strosa runt lite i den vackra miljön i Högbo. Sen skulle vi avsluta med ett kvällsdopp i Öjaren!


Här sitter vi på uteserveringen på Högbo Qvarn och väntar på maten. Soligt och underbar omgivning med porlande vatten i bakgrunden :-) Det finns mkt fint att vila ögonen på i Högbo, vacker omgivning överallt!


Min underbara Älskling!! Efter helgen försvinner han till Las Vegas (igen!) och blir borta 10 dagar. Kommer som vanligt sakna han massor! Men är så glad för hans skull att han kommer iväg till stället han gillar så bra :-)


Där vi satt fanns en stenvägg till höger om oss där vattnet speglade sig så vackert mot väggen och det är det jag försöker fånga med kameran.


Vi hade även en väldigt oblyg gäst med oss ett tag där på uteserveringen, nämligen denna and som hoppades få ta del av en smakbit! Men han var för tidig, vi hade inte fått maten ännu så tyvärr gick anden snopen därifrån...hihi!

Efter att vi ätit köpte vi oss varsin bägare med kulglass, min första kulglass för sommaren och oj som jag längtat efter den och ännu mer oj så jag njöt av den!! Jag tog en kula polka och en kula delicatoboll, det var hur smaskigt som helst!!! Vi satte oss på en bänk som vätte ut över vattnet och mumsade våran glass och en och annan puss hann vi med också :-) Omgivningarna i Högbo en solig sommarkväll gör ju verkligen allt så romantiskt! Och då blir det som det blir...hihi!

Här är vyn från bänken där vi satt, vackert!


När vi var nöjda i Högbo åkte vi till Öjaren och tog oss ett kvällsdopp i solens värmande sken. Det var såå skönt och jag hade nog kunnat bada lite längre än Hjalle när jag väl var i, det var härligt!! Det här året har jag lovat mig själv att jag ska bada mer än vad jag gjort de senaste somrarna då jag börjat bada på tok för sent på sommaren och sen inte hunnit med så mkt bad som jag önskat. Men nu är första doppet avklarat och jag längtar redan till nästa :-)

Tyvärr blev det inga bilder från doppet då kameran blev kvar i bilen och vi som sagt ändå var under vatten. Efteråt stannade vi till hemma hos Hjalles föräldrar där det bjöds på nyplockade smultron och vaniljglass, åååh va gott det va med smultron!!!


Hoppas ni med njuter för fullt!!!!

I nästa blogginlägg kommer jag visa er bilder från köket som jag nu fått skaplig ordning på! Så håll utkik :-)

Förresten, imorgon kör jag och syrran premiären av Gårdsloppisen i Bro/Storvik!!! Håll tummarna för sol nu och hjärtligt välkommen!






Nya hemmet!

Nu är jag och Hjalle installerade i vårat nya hem, nämligen radhuset som vi hyr på Åsgårdsvägen 3 E i Valbo! Jag var ledig i onsdags och gick bara och vankade av och an hela förmiddagen och väntade på att få nycklarna. Klockan 12:40 ringde de som hyrt radhuset tidigare och sa att jag kunde komma och hämta nycklarna! Eftrsom de som flyttade från radhuset (vi flyttat in i) flyttade till ett hyresradhus mitt emot våran gamla lägenhet så kunde jag rätt enkelt bara springa trapporna ner och in i deras radhus och skriva över nycklarna på oss! Jag hade redan packat bilen full med grejer under förmiddagen så när jag fått nycklarna till radhuset så kunde jag köra första lasset omedelbums!! Sen följer flera timmars flyttande med bästa
flyttfolket som ställde upp och hjälpte Hjalle och mig med flytten.

Tack Alla Ni som hjälpte oss, det gick undan när alla var på plats!!

Mellan 13-15 flyttade jag själv innan flyttfolket kom efter sina arbetspass. Jag körde ca 45 flyttlådor till radhuset och jag kan ju säga som så att jag aldrig har hatat mitt trapphus så mycket som jag gjorde under hela den dagen! Undra jag hur många vändor jag sprang upp och ner eftersom jag "bodde" på 3:e våningen så det brände rejält i vaderna kan jag säga! Dagarna efter flytten har jag haft världens träningsvärk i vaderna typ 4 dagar, blåmärken på ben och armar och en rent allmänt sliten och ömmande kropp :-) Men det var det helt klart värt!

Här öppnar jag dörren till radhuset med mina egna nycklar för allra första gången, det kändes riktigt härligt!!


Framsidan och entrén. Fönstret till höger om dörren på nedervåningen är köket och fönstret på andra våningen är vårat sovrum. Det lilla fönstret är badrummet på övervåningen.


Jag noterade att jag bland annat har 2 st vinröda fina rosbuskar ute vid min entré!! Väldigt vackra och så hemtrevligt med lite blommande rabatter vid entrén :-) Tack till den som gjort så fint!


Här är vår altan och gräsplätt, supermysigt!!! Sen har vi även ett litet förråd i anslutning till altanen, perfekt med förvaring. Solen skiner ända från tidig morgon till klockan 20:00 - underbart!!! Sen upptäckte jag att det fanns både lammöron och lavendel i landet som ni kan se til höger på gräsplätten. ÅÅåhhh jag som alltid önskat mig lammöron, man kan göra så mycket fint med dem! Och lavendel som doftar såå ljuvligt :-) Jag är så salig över hur trivsamt det kommer att bli på altanen när allt kommit iordning :-)


Vi har köpt vita altanmöbler i gammeldagst lantligt stuk på JULA för 2500:-, det var sommarrea på dem för tillfället. En soffa, två fåtöljer samt ett kryssbord som passar perfekt! Såhär har vi i nuläget kommit iordning på altanen:


Hjalle har köpt en cremevit Webergrill som vi redan har invigt och det var riktigt smarrigt och mysigt för den delen att kunna grilla i vår egna lilla trädgård samt sitta ute och njuta när det är skönt väder :-)


När vi satt ute en kväll så kom den här sötnosen på besök i vår trädgård :-) Den gick omkring och nosade och jag smög mig så nära inpå jag bara kunde och tjuvade åt mig en bild. Igelkotten stannade då upp, tittade på mig och fräste, sen sprang den därifrån, skrämd av lilla mig stackarn :-)


Dagarna efter flytten har jag jobbat massa, likaså hela helgen. Men jag har använt tiden före jobbet samt tiden på kväll/natt till att packa upp alla prylar och sakta men säkert börjar saker och ting hamna på sin rätta plats. Jag började med köket och har nästan packat upp allting och möblerat och gjort trivsamt så det känns skönt! Vi har verkligen fått mycket gjort. Flytten blev klar på en eftermiddag kan man säga. Dan därpå, på torsdagen var vi till lägenheten och hämtade hem resterande småplock och mamma kom och var så snäll och hjälpte mig med flyttstädningen och på kvällen kunde vi överlämna nycklarna till den nöjda killen som skulle hyra lägenheten efter oss.

Framöver får jag bjuda er på en tur i radhuset också, men idag får ni nöja er med utebilder :-) Invändigt hoppas vi på att få en del rust betald då det är väldigt slitet på sina ställen. Vi väntar på att en besiktningsgubbe ska komma och se över det vi har påpekat så får vi se vad som händer efter det. Hur som helst kommer det att bli rustat på nåt vis så vi får det som vi vill ha det :-)

På återseende mina vänner!! Hoppas ni njuter av sommaren!!