Julhem

GOD JUL Kära vänner!!! Snart närmar den sig...ååååh vilka härliga dagar vi har framför oss nu!
 
Här bjuder jag på några bilder från mitt julhem i mitt kära Valbo *ler*
 
En del av köket, vid mitt matbord. Kökssoffan är fylld till bredden med härliga kuddar! Mitt kök går i en gammeldags rödvit färgskala där det mesta är vitt men några röda detaljer smyger sig in.
 
På symaskinsbordet har jag julpyntat lite lätt med en adventsgran, kottar, grankvistar och några tomtar. Jag gillar det röda plåthjärtat som jag dekorerat mitt fina "loppade" fönster med.
 
Min rara lilla tomte med krans! Den har jag gjort i betong och sen målat vit. På min ljusstake formad som en flaska har jag klistrat på ett märke med texten "Just breathe....you´ll never live this moment again". Kottar är alltid dekorativt och enkelt att pynta med!
 
I en söt liten "loppad" snäckformad tvålkopp tror jag att det är (köpt för en femma) har jag lagt några gammeldagsa fattigmanssilverkulor samt en enkel kvist!
 
Hoppas ni alla myser in förjulen riktigt ordentligt och slipper stressen som lätt smyger sig på. För min del så jobbade jag sista dagen igår torsdag och nu har jag 10 dagars julledighet *ler*
 
Jag ska mysa, titta på massor av film, äta godis och massor av god mat, umgås med nära och kära och bara ha massor av livskvalitet under min ledighet!
 
Julklapparna är köpta, bara inslagningen kvar. Och idag ska mamma hjälpa mig att fixa min julskinka, Ett mysigt sätta att starta julen på tycker jag. Jag åker dit med skinkan och sen umgås vi tills den är klar och då bjuder jag såklart mamma och pappa på första julskinke-mackan *ler*
 
 Må så gott fina ni!
 
 
 
 
 

Vintermys

Jag fortsätter mitt vintermys här hemma och plockar fram mer och mer vintriga och juliga pynt från vinden för var dag som går :)
 
Jag har nu varit ledig 4 dagar och har verkligen kopplat av och mått toppen! Helgen har spenderats med familjen vilket har känts väldigt betydelsefyllt och skönt i själen *ler*

Här hemma har både första och andra ljuset blivit tänt i adventsstaken. Men jag har redan hunnut byta ut denna adventsstake mot en låda med mossa istället :) Svårt att bestämma sig ju när man har köpt på sig några stycken, det finns ju så många fina!
 
På ett vitt symaskinsbord i ett hörn i mitt kök sprider Rosetta-ljusstaken samt en liten adventsgran julstämning!
Men nu har även några kottar i fattigmanssilver samt riktiga bruna, stora kottar tagit plats på bordet men det får visas en annan dag. Det vackra patinerade fönstret hittade jag på loppis förut och är en favvodetalj i inredningen här hemma.
 
Nu väntar jag på besök av min goda vän Sonja. Vi ska struntprata lite och fika en massa och bara ha det supertrevligt som vi alltid har :)
 
Utanför mitt fönster singlar snön sakta ner från en vitgrå himmel som ser ut att hålla på mycket mera snö i sin famn! Vackert är det ute iaf, det går inte att förneka! Och himla mysigt också.
 
En god måndag önskar jag er alla!
 
 
 
 
 

En touch av Frankrike

Hej på er alla i vintermörkret!
 
Hoppas ni njuter massor av alla vackra ljusstakar och stjärnor som får hjälpa till med ljuset ett tag framöver :)
 
Idag publicerar jag ett gammalt inlägg som legat i utkast-mappen länge utan att det hann publiceras innan jag mer eller mindre slutade blogga där ett tag. Så innan jag går in på vinter och julbilder vill jag passa på att visa er några av mina fina järnfriser :) Jo...jag har liksom flera....hihi!
 
Jag har kommit över 2 st gamla järnfriser från Frankrike och det är jag väldigt glad för! Vilken karaktär de tillför mitt hem!
 
Nött ooh sliten, lagom rostig och charmig och bara helt underbar i mina ögon!
 
Båda järnfriserna har jag köpt av rara Marie som driver webbutiken Vita Ranunkler. Hon har även en fysisk butik i Hjo där jag gjorde ett besök i somras-så fin butik! Marie är en otroligt trevlig tjej med bra service och snabba leveranser!
 
Den här järnfrisen är den första jag köpte och den är nyskapt av Jeanne d´Arc Living i gammalt utseende.
 
Jag känner blogglusten komma tillbaka och orken till att fixa och dona mer hemma kommer så sakteliga smygande tillbaka efter att ha legat lite på is ett tag.
 
Ha det gott kära ni!