Halloween






Närmar sig. Spöken, häxor, äckliga kryp och alla andra läbbiga ting letar sig fram nu under veckan och helgen då det är deras helg... Passa dig!!!

Tisdag 30 okt

Snart november. Sen december och jul! Jag längtar och hoppas att jag kan vara lite julledig. Har ansökt om semesteri jul/nyår och hoppas det går att lösa. Annars jobbar jag absolut hela jul och nyår och det är jag inte vidare sugen på faktiskt. Julen är och har alltid varit otroligt helig för mig! Då är det familjen som gäller 100% och inget annat :) Screw arbetet!!!

Och vi har bokat tid för vår pepparkaksbaks-tradition! Fredagen den 30 november bakar jag, Jenny och mamma peppisar i Västanbyvillan som det är gjort sedan urminnes tider då jag var superliten tjej *ler*. Jag kommer aldrig bryta den här traditionen, jag älskar den lika mycket nu som vuxen som då jag var liten och så ska det förbli!

Nu har jag gjort mitt för idag. Har rensat ute på balkongen och det är ett riktigt trökgöra nu när hösten är kommen! Tömde alla krukor på vissna blommor och jord i stora svarta plastsäckar, blev 2 st. Slängde iväg säckarna. Bar sen in alla krukor och blomlådor till badrummet, la dem i badkaret och tvättade bort alla jord och smuts. När de sen hade torkat bar jag ner krukor, balkongbord och stolar ner till förrådet igen där de får ligga tills det blir sommar nästa gång. Passade på att kånka ner lite annat bråte också som jag inte vill ha liggandes i lägenheten. Egentligen borde vi sälja av en del som vi har där nere som möbler och så men att det ska vara så svårta att ta tag i sånt! Men nu har jag iallafalla fått balkongen undanröjd, det som jag har skjutit framför mig i evighet. Men nu så.

Men nu vet jag inte vad jag ska hitta på mer av den här dagen. Blir lite så att är man ledig för länge blir man för trött istället för att vara pigg och göra en massa. Igår gjorde jag inte ett skvatt och idag händer det väl inte mycket mer heller antar jag. Men det är väl skönt att inte ha några "måsten" utan bara få slappna av och sitta som paralyserad framför dumburken ibland..ha!

Hjalle och jag var på bio igår kom jag på. Var och såg nya filmen
1408. Rätt bra faktiskt men har kunnat vara lite bättre. Kändes som att vad som helst kunde hända i det där rummet. Det var liksom inte bara spöken eller andar utan helt plötsligt fylldes rummet med vatten och det ändrade form och massa konstiga grejer som man inte fick nåt grepp om. Skulle kanske varit bättre om det renodlat handlat om spöken och inte massa konstiga saker som att det vattenfylls och så. Men för det var den inte dålig.



Imorgon är det onsdag och jag och Johanna ska ha tjejkväll! Vi jobbar dag imorgon och sen åker vi in till henne och går på stan, hyr film, lagar mat och kanske till och med äter nåt gott till filmen. Sen sover jag över där och vi tar bussen till jobbet dagen efter då vi jobbar kväll. Låter helt perfekt och ska bli mysigt och skoj!

Nitlott

Äsch!! Hade vunnit en auktion på Tradera på vad jag trodde var en supersnygg brun kavaj/kappa som man kan använda som vinterjacka. Fick paketet idag men blev väldigt besviken då kavajen inte alls såg ut som jag hade föreställt mig. Den var kort, inte alls så tjock eller i det material jag tänkt och trott. Besviken blev jag! Ibland går man på en nit rent ut sagt. Men det var inte det att jag inte fick vad jag budat på för det fick jag, bara jag som trodde att den skulle se annorlunda ut... Jag som såg fram emot den här jackan också blev det inte alls soom jag trott. Tur att jag inte blev mer än 150:- fattigare men, men.... Får väl lära mig att inte köpa kläder via Tradera för det kan vara rätt klurigt...

V. 44

Måndag 29 okt: Ledig
Tisdag 30 okt: Ledig
Onsdag 31 okt: 7.00-15.30 (Halloween - tjejkväll med Johanna)
Torsdag 1 nov: 12.30-21.00 (Allhelgonadagen)
Fredag 2 nov: 12.30-21.00 (friskvård-börjar 13.30)
Lördag 3 nov: 12.30-21.00 (Alla Helgons Dag)
Söndag 4 nov: 12.30-21.00

Leksand tur och retur

Hjalle och jag drog iväg i lördags på en biltur. Visste inte vart men hipp som happ blev det bestämt att vi skulle åka till Leksand, äta där och sen brumma hemåt igen :). Låter kanske konstigt men jag tycker det är såå mysigt att vara ute och åka bil så det räcker gott och väl för mig *ler*. Vi åkte ca 12.30 och Hjalle körde. När vi kom mot Gagnef stannade vi till på loppmarknaden "Tulavippan" dit jag, mamma och Jenny brukar åka ibland. Jag hittade en jättefin lampa men köpte den inte. Vi kikade runt men jag hittade inget annat fint förutom lampan som jag eventuellt kunde tänka mig. Men vi åkte vidare och hamnade i Leksand strax före kl 15.00. Affärerna stängde då men jag var inte där för att gå i affärer så det gjorde mig ingenting. Vi gick igenom lilla centrum och tittade, det är väldigt mysigt och gammaldagst och fint. Men det var kallt i lördags, hua! Sen tog vi en promenad längs med vattnet och det är fint där. Vi hittade dock ingen rolig restaurang där vi ville äta så vi bestämd oss för att vända om och leta vidare efter vägen hemåt igen.

Och där invid riksväg 70 i Gagnef såg vi restaurangen "Trollkrogen" som vi såg på vägen mot Leksand så vi bestämde oss för att äta där för det såg himla mysigt ut. Och det var det. Goa tanter som serverade maten och mysigt ställe att sitta och äta på. Vi beställde stuvade makaroner med falukorv och det var verkligen en superhit, åååhh va gott de va! Nöjda och belåtna bestämde vi oss för att köra vidare hemåt genom Borlänge. Jag tog förarsätet i besittning och styrde kosan vidare längs vägen. När vi kom mot Tulavippan bestämde jag mig för att gå in och köpa mig den där vackra lampan jag såg, så det gjorde jag. Vi åkt förbi Borlänge och snurrade ett varv runt Kupolen och sen ut på vägen igen och hemåt. Sen gjorde vi nog inte nästa stopp förrens i Falun där vi gick in på Willys och handlade lite götta...hehe! Jag köpte chocklad och naturgodis, mums!

Vi var hemma i Valbo igen vid 18-tiden efter en mysig biltur Leksand tur och retur!

Lördagkvällen spenderades i soffan framför teven så vitt jag kan minnas och igår var det söndag.
Jag skjutsade in Hjalle till kontoret vid 12.30-tiden och sen åkte jag hem till mamma och hälsade på. Tog med mig lite tvätt också som jag fick tvättat. Pappa jobbar helgen så han kom inte hem förrens lite senare under dagen. Jag bjöd mamma på "American Take Away - pizza" vid 14-tiden och det var huur gott gom helst! Den pizzan hade jag längtat efter sen förra helgen. Efter maten gjorde mamma eld i öppna spisen och jag låg och kollade på teve och åt choklad som jag tagit med som efterrätt. Mamma fick besök så hon satt i köket. Sen kom hon och la sig på golvet vid öppna spisen hon med och pappa kom hem vid ca 16-tiden. Vi kollade på teve och jag åkte hem vid ca 17-tiden. Hjalle kom kl 18 och vi åkte till hans mamma och pappa kl 19. Stannade kvar till 20.30 då vi åkte hemåt igen. Kollade på "Aliens-återkomsten" och gick och la oss ca 00.40.

Jag vaknade mitt i natten och var livrädd efter att jag drömt en mardöm om att det spökade i våran lägenhet och Hjalle och jag var tvungna att fly balkongvägen. Mitt hjärta dunkade och jag tryckte mig tätt intill Hjalle men undvek att väcka honom. Jag låg vaken ett tag, kände att jag var trött men vågade inte sluta ögonen förrens jag lugnat ner mig vilket jag som tur var gjorde efter ett tag och kunde somna om igen. Hjalle vaknade vid 8-tiden och tog bilen in till kontoret för att starta denna nya veckas arbete. Jag sov vidare och vaknade 09.30. Har inte hunnit med mer än att ha klätt på mig och kollat lite på teven. Ska nog gå lite på stan med Johanna idag tror jag.

Where to go

Hjalle och jag tänkte dra iväg nånstans med bilen idag. Bara komma bort ett tag, åka till nån annan stad, kika lite, käka lite, snurra runt med bilen och sen åka hem igen. En liten roadtrip typ men vet inte vart nånstans än. Måste sätta mig ner och glo i min kartbok så kanske det dyker upp nåt intressant ställe vi kan dra till så vi slipper den där hemska dumburken *ler*.

Varför?

Faen, drömde om jobbet inatt, IGEN!!!! Varför är det så, kan jag inte få bli kvitt de där människorna på min fritid?? Nä det verkar inte så, de föröljer mig även i mina drömmar. Inatt drömde jag om boenden och spöken på en och samma gång, verkligen en mardröm!

image463

Mardröm

Har haft "mardrömmar" typ hela veckan. Har drömt om jobbet flera nätter i rad, jag blir skogstokig! Drömmer om både personal och boenden, det vill jag inte! Vill släppa jobbet när jag går hem för så jävla mycket saknar jag dem faktiskt inte när jag kommer hem efter en slitsam dag så det så :) Nu hoppas jag att jag ska få slippa mina jobb-drömmar.

Men det har väl varit mycket den här veckan kan jag gissa på. Johanna har fått brev hem om att hon inte får fortsätta jobba nästa år... Den värsta nyheten på hela veckan, ja om man tänker i banorna att jag får stanna för jag har inte fått nåt "hej-då" brev hem... Blev skitdepp när Johanna ringde och berätta. Jag menar, man vill ju ändå ha NÅN, åtminstone EN till personal som är något sånär i sin egen ålder och som man klickar så jävla bra med. Hon är ju min andra hälft på jobbet, utan henne är inte jag komplett! Vi har kommit varandra nära och så nära känner jag inte att jag kan vara med någon av de andra. Vet inte men det är personkemin som verkligen stämmer mellan oss. Humör, humor, sätt att vara och vi kan verkligen ventilera jobbet helt öppet med varandra. Okej, så var läget iaf och det suger...mycket om hon försvinner!!!

Nästa steg i ålderstrappan är ca 40 bast, jag menar, det skiljer ändå lite mellan att vara 26 och sambo utan barn och att vara 40 med familj och ungar sen flera år tillbaka.... Kommer sakna min pingla om hon måste gå och jag får stanna....

Usch, näe nu ska jag inte deppa ihop, det är ju trots allt fredag och jag är lååångledig! Sätter inte min fot på Smassen 47 förrens på onsdag morgon vilket känns jävla skönt måste jag säga! Idag käkade jag och en av de boende lunch ihop. Jag var och hämtade kinamat; 3 små rätter till oss båda också dukade vi med fin duk och fina glas och hade det jättetrevligt. Efter det åkte jag på loppis med en annan boende. Han tyckte han fyndade stort när han köpte en 2-krona från -66 (eller vad det nu va) för 40 spänn och då hade han prutat 10 spänn oxå! Herregud, jajaj..... *ler*.

Slutade 15.30 och passade på att åka hem till Västanbyvillan. Mamma var på vift men pappa var hemma så slog mig ner ett tag och pratade med han. Åkte hemåt till 17-tiden och hann inte mer än slänga mig i soffan så kom Hjalle rätt snabbt. Vi har hämtat min mobil, som (peppar, peppar) verkar funka som den ska nu och sen har vi bara glott på dumburken och jag har ätit ostkrokar. Hjalle som tog med dem hem från jobbet eftersom de hade haft invigningsfest i onsdags. Det var gött med krokar hur som helst men nu känns det som att jag syndat för flera veckor framöver.... Blev tårta och lite gott igår när en boende bjöd på tårta eftersom han fyllde år, gött det med.

Nu hoppas jag att jag får sova gott och drömma sött när jag är ledig *ler*

Funka

Har ju lämnat in min mobil på lagning eftersom den inte funkade som den skulle. Gick inte att föra över musik bland annat. Fick hämta telefonen idag. Nu försöker jag med just överföring av musik och det verkar faktiskt som att det kan funka, jippie!


Friis

En av "Friis & Company" väskorna jag vann på Tradera kom med posten idag! Min trevliga brevbärare som plingade på och lämnade paketet vilket jag slet upp fort som attan!! Åh, jag hade glömt bort att det var såhär roligt att vänta på att få hem paket. Allt går ju så snabbt och smidigt på Tradera också. Slipper iväg till affärer om man inte känner för det utan kan handla hemma och få allt hemlevererat, toppen!


V. 43

Shit! Redan vecka 43, är det lixom inte jul vecka 52?!!!!

Måndag 22 okt: 7.00-15.30
Tisdag 23 okt: 12.30-21.00
Onsdag 24 okt: 8.00-16.30
Torsdag 25 okt: 12.30-21.00
Fredag 26 okt: 8.00-16.30 (friskvård 15.30+ev komp)
lördag 27 okt: Ledig
Söndag 28 okt: Ledig

Atjo!!!

Prosit!!! Hostigt, snorigt, nysigt och täppt i näsan. Snart åker väl herr nässpray fram! Så blidde det för mig efter helgen. Men halsontet är borta iallafall vilket jag lätt klarar mig utan. Himla otrevligt med halsont faktiskt, blä!

Det retar i näsan, ibland vill jag bara nysa men det kommer ingen nys. Istället tåras ögonen och jag står och ser dum ut göranades nån konstig grimas i väntan på en efterlängtad nys som lättar på trycket... hehe! Förkylningstider för mig nu också visst. Jag som alltid klarar mig. Men nu var det faktiskt evigheter sen jag var sjuk/förkyld så varsegod förkylning. Kom-stanna nån dag men gå sen!

Stackars liten

Det blev inge barnvaktande för mig och Halle ikväll. Lilljäntan hade gått och blivit sjuk. Hade fått blåsor i munnen som hon nu hade haft ca 1 vecka. Hon kunde varken äta, ha nappen eller sova, tycker så himla synd om henne, stackars liten... Jag har tvättat och håller fortfarande på. Men nu hänger tvätten i torkrummet så ska bara ner och hämta den sen. Hjalle glor på fotboll, Liverpool-Everton. Men nu tror jag han är lite putt efter Liverpools självmål (tror jag?). Vi ska in till stan en sväng efter fotbollen och idag blir nog mest en "mysa-hemma-dag". Passar mig alldeles perfekt.

Har nu såhär i hösttid upptäckt
Tradera på nytt vilket har legat lite på is sen typ i vintras. Men nu går jag in där regelbundet och ser om jag kan göra några fynd. Himla bra sida faktiskt! Håller på och ska buda på 2 väskor snart, hoppas jag vinner auktionerna!

*********************
Yes! Första väskan vunnen!! Kostar mellan 600-700 i affären nånting och jag vann den för 225:-!!!!


***********************
Yes igen!!! Andra väskan vann jag också, ett till superklipp!! Wiho!! Jag som varit ute efter sånna här väskor men tyckt att de hela tiden varit för dyra och nu går jag och lyckas vinna 2 st i just de storlekarna jag velat ha!! kan inte bli nöjdare! Betalade 230:- för denna väska!


Rus

Slutade 13.3 idag. Supernskönt och va lyxigt det kändes. Bra å ha sånna dagar ibland. Jag åkte till Dollar för att kolla efter panelgardiner och hittade jättefina till köket som gick i beige och grönt. Ett par mönstrade och ett par gröna. Sen gick jag in på rusta där jag hittade vinröda panelgardiner som jag bara msåte ha för jag hade tänkt mig precis den färgen! Åkte vidare till ÖB men där hittade jag ingenting. Stötte ihop med en dagisfröken som från mitt kära dagis och vi hann surra lite. Trevligt att råkas!

Men sen var jag så trötter och kissis så jag styrde raka spåret ut på motorvägen och gasade hemåt. Och sen har jag hållt på från ca 15-19 med att pyssla och dona hemma! Har strykit alla gardiner vilket tog sin lilla tid. Har möblerat om i köket och placerat kökssoffan på andra väggen eftersom den alltid klämmer åt gardinerna så fult annars eftersom det är mindre plats där. Jag har dammsugit hela lägenheten och satt upp de vinröda gardinerna i vardagsrummet, blev faktiskt riktitgt fint tror jag...hehe! Har ju aldrig haft panelgardiner förut så det är väl mest ovant att titta på, men jag tror fakttiskt att jag gillar det. Har pysslat om lite i både köks och vardagsrumsfönsret. Imorse vaknade jag upp med lite halsont och nu känner jag att det börjar komma tillbaka, känenr mig lite tjock i halsen. Ska äta nånting nu och sen köpa mig lite fredagsgodis hade jag tänkt mig. Hjalle är nånstans i stan och tar en öl med S. Lovade jag skulle hämta han sen när han ville hem, hoppas det inte dröjer alltför länge för jag känner mest att jag vill krypa ner under filten i soffan *ler*. Blidde lite trötter efter allt poande!

Imorgon ska jag och Hjalle vara barnvakt från 17.30 och framåt. Föräldrarna var visst bjudna på inflyttningsfest så får se hur länge de blir borta. Får väl leka, byta blöjor, göra välling och natta lilljäntan jag förstår ja medan Hjalle spelar tv-spel med storebrorsan, har en känsla av att det kommer bli så..hehe!

Höstmys

Min jobbarhelg som varit gick bra. Lite smått trötter bara och gäspig men inget man dör av direkt! I måndags och tisdags var jag ledig och tog det bara chill! Gjorde inte ett dugg egentligen fast det säkert fanns massvis jag behövde göra, som jag vet att ajg "borde" ha gjort. Skjuter det på framtiden så länge. Måste rensa bort blommorna på balkongen, städa, skruva upp en hylla och plocka undan och dona lite. Köpa nya gardiner och lite smått och gott i inredningsväg. För nu när hösten är här vill jag spendera många mysiga timmar i mitt hem med tända ljus, gosa med mjuka kuddar (och Hjalle såklart!) och bara ta det lugnt och vara och njuta av mitt hem. Det är såhär på hösten man blir pysslig igen och vill hålla på och förgylla sitt hem *ler*

image457

Men jag får ta tag i saker och ting i mitt sakta mak, tillsist ska väl saker och ting bli gjorda..hehe! Som sagt så var måndag och tisdag 2 sköna dagar på så vis att jag inte behövde göra nånting. Tränade spinning/push på måndagen vilket var skönt. Sen igår åkte jag in till Johanna för vi skulle testa spinning på Korpen för hon hade 2 gratispass där. Men sen såg vi att man var tvungen att boka alla pass även fast det står att de har drop-in. Tyckte vi va lite konstigt för då borde det ju inte kallas drop-in, eller är det vi som är helt ute och cyklar?! Hur som helst var det fullt på passet så det sket sig totalt med träningen, fuck! Vi bestämde oss för att ta en promenad istället så vi gick längs med Alderholmen-in på Brynäs lite och sen tillbaka till Johanna. Vi var ute och snurrade i 1 timme. Sen slängde vi oss ner i hennes soffa en stund och Hjalle kom och hämtade mig kl 19.00. Då åkte vi till Willy´s och storhandlade, gick runt i butiken i 1 timme och plockade på oss varor och jag passade på att unna mig lite "lördagsgodis" eftersom mån å tis fick bli min helg *ler*. Skönt att ha lite mat hemma så man slipper springa ner till affären stup i ett. Nu har man så man klarar sig ett tag!
image457
Idag var det rätt segt på jobbet. Fick äran att gå in till en rätt krävande dam. Inte fysiskt utan psykiskt krävande. Vi vill att hon ska göra saker själv, som att ex klä på sig, tvätta sig i duschen med mera. Vi ska ju inte göra saker och ting bara för att brukaren inte orkar eller har lust med att göra det själv. Men varje dag är det samma trugande visa som tär på krafterna. Här är det motivering vi pratar om men ibland får man bara skit för att man försöker hjälpa och det är verkligen droppen som får bägaren att rinna över! När man är där i ca 1 timme och erbjuder hjälp (med det hon faktiskt behöver hjälp med) men får höra att "varför hjälper du mig inte" blir man rätt less. När jag hjälper henne med att klippa naglarna i duschen så kläcker hon ur sig "men hjälp mig då varför tänker du inte hjälpa mig" så kan man inte tänka annat än att "men herregud vad tror du det är jag håller på med då, sitter ju förfan på knä å klipper dina jävla tånaglar!!" Så säger min röst i huvudet men jag får lägga band på mig så att jag inte kläcker ut mig det, så självklart uttrycker jag mig bestämt men vänligare och uttrycker mig inte ritkgit som jag säger i mitt inre. Men fy fan så jobbigt rent psyksikt det kan vara vissa dagar, bara ett fett jävla urk!!!! Hon sög musten ur mig redan på morgonen och sen fick jag aldrig tillbaka den.. Hoppas jag känner mig påfylld med energi inför morgondagen.

Idag efter jobbet tog jag och Johanna en promenad på ca 50 minuter i rask takt. Sen skjutsade jag hem henne och åkte och hämtade Hjalle vid 16:45. Han var på shoppinghumör så vi åkte till Stadium både i Gävle och Valbo för han var ute efter skidställ. Han hittade allt han behövde och kände sig så nöjd så! Vi var på vift i sportbutikerna rätt länge och när vi kom hem fick jag äntligen laga mat, va så hungrig! Jag lagade korvstroganoff och ris och det var mumma det vill jag lova! Nu ska Hjalle glo på fotboll, Sverige-Irland tror jag visst det var. Få se om jag slänger mig i sängen istället och glor på nåt annat.

Tror det iaf..hihi

Uppdate

Nu är det uppdatering på gång här på sidan. Vill förändra lite och håller på och lär mig om mycket! Så roligt att hålla på å förändra och göra nytt. Har jag alltid tyckt! Men när jag var liten fick det begränsas till mitt rum där jag möblerade om var och varannan vecka. Kanske där intresset började...hihi!


Min nya snygga rubrik!
image453

Bakgrunden är hämtad från
The Inspiration Gallery

Ball

image452

Boot Camp

image448


Boot Camp - det tuffaste och senaste inom fitness. Du har säkert sett dem på film - amerikanska soldater som pressas till det yttersta i leran ute på hinderbanan, eller som tvingas göra armhävningar på knogarna."

Vad är Boot Camp?
Boot Camp kommer ifrån USA och är ett namn på militärens hårda fysiska träning. Navy Seal, Air Force, Naval Academy och US Army är bara några av de som genomgår Boot Camp träning. Boot Camp är en tuff konditions- och styrketräning för de tuffaste och bygger på lagkänsla, starkt psyke, moral, kämparanda, förtroende ledarskap och ger ökad motivation, energi samt självförtroende.

Boot Camp passen kan se ut på olika sätt. Dessa pass kan bedrivas utomhus i regn, sol, snö, skog, sand eller på öppna fält. Övningarna är tagna från de mest krävande, kraftfulla, energiska och mest utmanande träningsmomenten som finns. Ingen eller mycket lite utrustning krävs. Istället används deltagarnas egna kroppar och allt annat tillgängligt som sand, grenar, backar, träd mm. Ledarna styr gruppen med visselpipor och röst. Långärmade oömma träningskläder samt byxor är att rekommendera. Passen varierar mellan 60 -90 min.

Kan vem som helst träna BootCamp?
Boot Camp passar den som redan är tränad, vill pressa sig ytterligare och vill bli rejält pushad på vägen dit. Så om du är en riktig tränings freak och du är less på din vanliga träningsform, så är Boot Camp den kick du behöver. Boot camp kan även användas för kickoff i företag med bra fysik bland personalen, idrotts klubbar / lag samt även ungdomar. Träningen kan formas för återkommande veckopass, grupper för egen anpassad regelbunden Boot camp osv.


Jag bara måste testa Boot Camp på Sporthuset Korpen nån gång! Verkar hur jäkla grymt, tufft å roligt som helst! Behöver en gapig tränare som gormar å skriker åt mig så jag tar i för allt vad jag är värd!
image449image451


Nån som har testat Boot Camp? Vad tyckte ni om träningen?


V. 42

Måndag 15 okt: Ledig (promenad 16-17, spinning/push 17.30-19.00)
Tisdag 16 okt: Ledig (spinning på Korpen 17.45-18.45)
Onsdag 17 okt: 7.00-15.30
Torsdag 18 okt: 7.00-15.30 (friskvård 14.30 + spinning/styrka 16.15-17.30)
Fredag 19 okt: 7.00-13.30
Lördag 20 okt: Ledig (barnvakt 17.30 -->)
Söndag 21 okt: Ledig

Dra inga förhastade slutsatser lilla Anna!

Här sitter jag nästan lite skamsen... Spinningen/styrkan var faktiskt riktigt, riktigt rolig och bra! Jag gillade nog det här spinning/styrke-passet bättre än måndagarna på nåt vis. Blev glatt överraskad från att ha blivit lite smått less när jag inte skulle få träna box. Men nu har jag lärt mig att inte dra några förhastade slutsatser för det kan faktiskt visa sig att man har fel och att det faktiskt kan bli rätt bra i slutänden! Vi körde ett härligt spinningpass och mina redan värkande lår fick sig en rejäl omgång, fasen va det kändes! Sen körde vi styrkan i blandad form som coreball, hantlar, viktstång (idag la jag till lite tyngd och det gick bra), boxersize fast man stod och slog i luften. Superskönt pass med blandad träning och jag gillar när jag får en rejäl genomkörare av hela kroppen på ett och samma pass!

Eftersom boxersizen börjar så sent som 19 på torsdagarna då vi slutar 15.30 på jobbet blir det lång väntat där emellan. Vi gillade båda två det här passet och bestämde oss för att köra det igen nästa torsdag, istället för boxen (vi får ju ändå boxas på tisdagarna) blir perfekt det!

image445

Ändringar i planeringskalendern

Jahapp, det blir ingen boxersize ikväll fick jag nyss reda på. Min träningspartner hade spytt inatt å knappt sovit en blund, hon var på jobbet å var jättetrött nu å ville gärna träna lite tidigare idag å inte kl 19 då boxen börjar.. Förstår ju henne såklart men jag var så inställd på att få träna box idag, kände mig taggad och tyckte det skulle bli så roligt!! Istället blir det spinning/styrka mellan 16.15-17.30 och spinning är det tristaste av de pass jag går på. Men det fanns inget bättre utbud idag och träna känner jag att jag måste och vill, men entusiasmen och taggningen försvann när det inte blir mitt älskade boxersize, just nu känner jag mig mest lite sur å less!

image444


Jag längtar verkligen tills vi ska börja träna på
Korpen. Där finns mer roliga pass att välja på, fler dagar i veckan samt både tidiga och senare pass plus att det blir lite närmare hem och lite smidigare med allt. När vi tränar På SGA i Sandviken finns det inte så många roliga pass, de jag mest gillar går bara tisagar och torsdagar och sen får man träna nåt som är halvkul medan jag helst av allt skulle vilja träna fler dagar i veckan med det jag verkligen tycker om!

På Korpen känner jag att jag i nuläget skulle vilja variera träningen mellan boxing (som boxersize), muskelpass (som jag hoppas är som push ungefär för push älskar jag!), bootcamp och det finns säkert mer jag vill testa på! Men först får vi göra slut på våra 14- ggrs kort på SGA. Vi har typ 7-8 pass kvar att gå på där sen blir det till att köpa 6-månaderskort på Korpen till att börja med.

Fight Girls

Fastnade framför serien "Fight Girls" idag och gillade den!

image442

Välj hur du vill leva - tankeställare

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han: "Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar!"

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: "Hur lyckas du?"

Kalle svarade: "Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör."

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det. Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet. Jag väljer de positiva sidorna i livet.

"Säkert, men det är inte fullt så enkelt", protesterade jag. "Det är det", svarade Kalle.

Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen. Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt. Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: "Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar, vill du se ärren?"

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men fråga honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan. "Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter", svarade Kalle.

"Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva".

Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?" frågade jag, Kalle fortsatte:

"Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: "Han är döende". Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?", frågade jag. Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig", sa Kalle. Hon frågade om jag var allergisk mot något. "Ja", svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.

Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften" Genom deras skratt sa jag till dem: "Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död".

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning. Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt,allt. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer.

"Var dag har nog av sin egen plåga". Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Nu har du två valmöjligheter:
1. Radera detta
2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.

Träningsvärk garanterad

Fan va ja känner mig bra nu! Mår toppen och energin bara flödar i min kropp och i mitt sinne! Jag och Johanna hade rätt fullt upp på jobbet idag. Trötta va vi båda två. Också hade vi kommit överens om att vi skulle träna boxersize och sen push efter det idag efter jobbet. Träning från 17.15-19.30 med andra ord. Vi segade oss kvar på jobbet till 17.00, vi slutade 16.30. Bytte om och drog till Jernvallen och körde ett pass boxing!! Superkul som vanligt och ännu roligare nu när jag äntligen upptäckt rätta sättet att knäa på stora mitsen, fan vilken kraft man får!

Efter boxen stannade vi kvar och körde ett grymt push-pass! Det var hur roligt som helst och jag älskar att muskelträna!! Hade dåliga lårmuskler innan jag började träna men de har blivit bättre och starkare och jag känner verkligen att de får jobba, asbra! Gjorde olika övningar med stång med vikter på samt olika övningar med hantlar, tränade ben, mage, ryggg och fick en riktigt skön genomkörare av hela kroppen! Min kropp var totalt slutkörd efter de här två passen, fanns inte mycket mer att ge =).


Käkade lunch idag 12 och hann bara med att äta 1 banan innan detta träningspass så jag kände mig lite svag och yr ibland när jag tränade. Vet ju att det är väldigt viktigt att äta bra mellanmål innan träning och sen äta rejält när man kommer hem, men idag har jag haft absolut fullt upp hela dagen och inte hunnit suttit ner en endaste stund. Därav att jag bara hann äta 1 banan mellan 12-17 då vi körde igång.

Jag kände mig piggare efter träningspassen än jag gjorde innan och under hela dagen. Har känt mig så gäspig och trött men de här timmarna på Jernvallen gjorde susen och jag fick sån kraft och energi. Älskar att jag har upptäckt träningen igen och hur mycket jag älskar att träna! Mår ju så tokigt bra *ler*. Pushen vill jag garanterat fortsätta med så det kommer nog bli fler dubbelpass!

Skjutsade Johanna till resecentrum där hon skulle hoppa på bussen hem till Gävle. Hjalle ringde och sa att han hade lämnat in min mobiltelefon på lagning efter att den pajjade helt i helgen och inte gick att få på. Jag stannade till på Köpis och hämtade upp Hjalle och sen åkte vi hemåt. Stannade till på Lågans och köpte korv med bröd och åkte hem och mumsade stekt korv med bröd och mjölk, mums! Var riktigt hungrig. Hann med att mumsa lite russin också och nu ska jag gå in i köket och skära upp lite "sweetie"-frukt som jag smakade på affären idag och det var så gott! Tydligen en blandning mellan Pomelo och Grapefrukt.

image437

På torsdag blir det boxersize igen, men först en vilodag imorgon..hehe!
Jobbar 7-14.30 imorgon, har tagit friskvård mellan 14.30-15.30. Ska vara duktig och gå ut och gå en sväng efter jobbet hade jag tänkt. Ska höra med Johanna om hon är sugen å haka på!

V.41

Måndag 8 okt: 12.30-21.00 (promenad 11.30-12.10)
Tisdag 9 okt: 8.00-16.30 (boxersize 17:15-18.30 + push 18.30-19.30)
Onsdag 10 okt: 7.00-15.30
Torsdag 11 okt: Ledig (- första små snöflingorna kom för året -spinning/styrka 16.15-17.30)
Fredag 12 okt: 12.30-21.00
Lördag 13 okt: 12.30-21.00
Söndag 14 okt: 12.30-21.00

Sköna söndag

Hjalle ligger i soffan och kollar på teve. Men han har varit min hela dagen ända tills nu :) Jag sov otroligt länge imorse. Tittade på klockan när jag vaknade och då var den 11:15, shit!!

"Stardust" som vi såg igårkväll var riktigt mysig och bra faktiskt. En sån där härlig äventyrsfilm med andra världar och sånt, mysig helt enkelt! Nöjda var vi!

Hjalle lagade mat till mig idag. Gjorde hemlagad köttfärsbiff med potatismos och stekt lök och dukade upp fint i köket. Det var hur gott som helst och proppmätt blev jag. Medan Hjalle lagade maten bäddade jag med nya sängkläder i sängen och tog fram våra duntäcken och bäddade med dem. Efter maten kröp vi ner i sängen och kollade på teve, "Bonde söker fru" närmare bestämt. Såå skönt att bara slappa i sängen en söndageftermiddag. Myyysit!

Nu kollar Hjalle som sagt på fotboll, nån match med favvolaget Liverpool. Jag tittar mig omkring på internet lite men känner att jag skulle vilja krypa ner i sängen och kolla på teve och helst av allt mumsa lite gott. Men får se hur duktig jag är, känns som jag skulle kunna synda med lite negerbollar iallafall =)

Låt pengarna rulla

Blev en sväng på Köpis. Har precis kommit hem efter att ha spenderat pengar i brist på annan sysselsättning :)
Köpte 2 par linnen á 99:-, ett svart och ett grått samt en svart stickad kofta á 179:- på Gina Tricot. En svart basic tröja på Bik Bok á 99:-. Hemtex hade 50% rea på hela sortimenten så jag passade på att köpa mig ett rejält täcke. Ett duntäcke för halva priset, fick betala 250:-. Köpte också ett par örhängen med fjärilar på Guldfynd á 49:-. Sen satte jag faktiskt stopp för mig själv och bestämde att det var dags att åka hem och spara på resterande slantar :). Jo, jag lämnade ju tillbaka tröjan på MQ som Hjalle fick i present och fick pengarna (500:-) tillbaka så kan han gå dit och välja ut en tröja i lugn och ro sen nån gång.

Klockan har tickat iväg till strax efter 16. Börjar känna mig lite hungrig men vet inte riktigt vad jag ska koka ihop. Hjalle och jag skulle ju ut och käka senare ikväll innan bion. Och jag tror nog det blir att vi går på sena bion 21:30. Den tidiga började redan 18:40 och det är nog faktiskt lite tidigt ändå för min smak. Jag gillar att vara uppe sent när jag får..hihi!

Ensammen

Va ska jag hitta på idag då måntro? Blir det till att slumra bort dagen framför teven eller ska jag ta mig för nånting själv..? Får se vad jag orkar... Hjalle ska som alla andra helger hem till en polare å glo på fotboll. Jag hade lust med en Köpisrunda men vet inte om det blir av. Kände för sällskap idag men var för sent ute :)

Sov länge, väntade i soffan framför teven på att Hjalle skille vakna. Han vaknade 11. Jag kokade mannagrynsgröt och vi frukostade. Dagen har hunnit bli 13:17 och jag sitter och rullar tummarna. Iofs blir det bio till kvällen, vi ska se "Stardust". Nåt skoj att längta till iaf..hehe! Igår åt jag en 200g chokladkaka. Hade nästan lite dåligt samvete för att jag köpte en sån stor, jag hade klarat mig på mindre faktiskt. Jaja, skit samma. Nu måste jag fundera vidare vad jag ska göra med min lediga tid så jag inte bara somnar och sover bort min dag...

Braig dag

Blev ett besök hos Anki å Ebba (pappa Andreas sov) idag mellan ca 12.30-15.00. Vi fikade, lekte och pratade massor å hade det så roligt så! Tycker mycket om erat sällakap mina vänner =)

Anki lekte fotograf men lyckades inte få mig ur min bästa vinkel, men dock Ebbas...hihi! Värsta gogumman hon är lilljäntan :)



Vi hade det supertrevligt tills det blev dags för mig att åka hemåt, hade ju en tvättid att passa...skojs...

På kvällskvisten har Hjalle och jag kollat på filmen "Alpha Dog" som faktiskt var bra. Gäspade inte eller nåt sånt iaf.

Hjalle har nattat sig och det är väl min tur snart å...

Pulsedriver - the whistlesong /Pakito - Are U ready




Nyvaken

Då va det fredag idag och jag har nyss vaknat. Skönt att sova ut när man är ledig, klockan är runt 10 nu. Hjalle är på jobbet och väntas åter till eftermiddan/kvällen. Jag har inget planerat vilket kan kännas skönt. Ta dagen precis som den kommer och göra vad jag vill. Eller jag kom på att jag har tvättid mellan 16-21 idag, har jag för mig iaf. Blir så väldans mycket lort här hemma. Hjalle tränar massa varje dag, jag har börjat träna, massa handdukar och andra kläder som ska tvättas. Mycket blir det iaf och vi är bara två än så länge! Hur sjutton kommer det att bli när familjen utökas i framtiden, då kommer ju jag att få bo i tvättstugan! Efter jobbet igår var Johanna och jag ut och promenerade lite på Hälsans Stig i Sandviken. Var ute i ca 45 minuter eller nåt. Sen åkte jag hem till mamma och pappa och tvättade lite och tog med mig lite tvätt jag hade tvättat dagen innan då jag jobbade kväll.

Veckan på jobbet har gått bra och fort! Väldigt fort har den gått när man tänker på att jag har jobbat mån-tor. Fort och sen var det helg med långledigt. Börjar inte förrens kl 12:30 på måndag, känns urskönt!

Igår när jag kom hem från mamma och pappa var Hjalle ute och käkade med ett gäng kompisar. Jag fick äran att rensa undan i avloppet under badkaret för det hade blivit stopp där igen. En kladdig, svart/grön/grå massa med hår och grejer rotade jag fram och spolade ner. Fy fan va äckligt det är och lukten är inte vidare mysig den heller. Men nu va det gjort och stoppet ska vara borta och vi kan duscha igen utan att vattnet läcker ut på hela badrumsgolvet.

På morgonen igår var jag till Sandvikens Bilservice och lämnade in bilen kl 08:00 för att de sklle göra en fram och bakvagnsinställning på bilen. Traskade till jobbet vilket tog ca 30 minuter och hämtade bilen vid 11 igen. Nu ska min bil vara i topptrim! Nya däck och nyinställd, helt perfekt! Men kalaset var ju som sagt inte gratis, 5000:- fattigare blev jag men det är väl så när man har bil. Man får räkna med att punga ut med lite klirr ibland.

Undra ja om jag ska duka fram en mysig frukost till mig själv och bara ha det bra i soffan, framför teven ett tag!