Tisdagstema Hall

Idag är temat hall på fabriken.

Såhär ser vår hall ut när det mesta är undanplockat och stajlat för fotografering...haha! Ni kan nog lätt tänka er hur det för det mesta ser ut i en hall annars ;)

Vi fick ju rustat förra året och då blev det såhär ljust och fräsht! Nya tapeter och nytt golv. I träsoffan förvarar vi massor av skor. I de vita lådorna ligger mössor, vantar och halsdukar och sånt man lätt vill roffa åt sig är det är dags att gå ut i vinterkylan.


På väggen mitt emot ser det ut som ovan. Dörren leder in till toaletten och en spegel i hallen är inte fy skam, bra att se hur man ser ut när man ger sig av :) Spegeln var guldfärgad förut men jag målade den vit. De vita ljushängarna har jag till försäljning på julmarknaderna jag står på men jag var bara tvungen att norpa åt mig 2 st själv för jag hade sett ut den perfekta platsen åt dem i hallen härhemma...hihi! Och visst blev det bra sådär brevid spegeln?

Kika in på fabriken för mer inspiration!

För övrigt har jag varit ledig idag och bland annat hunnit köpa en hel del julklappar, det känns bra att vara igång :)




Första Advent

Nu är det städat och jag har hunnit med att piffa lite inför Första Advent som ju är idag! Idag går startskottet på 4 härliga adventsveckor med massa julstök och mys inför jul *ler*

Har hängt upp min favvostjärna i vardagsrumsfönstret, den är lite större i storleken då vi har ett stort fönster där. Sån himla mysig stämning det blir med dessa stjärnor, mys! Självklart finns min vita ljuskandelabern på plats i fönstret, den har jag jag haft där året om, sommar, vår, höst och vinter *ler*. Den är ju i sig inte så jättejulig så den kan gott få stå framme året om. Kan inte ens tänka mig att gömma udan en sån fin stake!



I fönstret har jag även en söt liten gran med kottar. Den är faktiskt en "fuskis" men så otroligt naturtrogen att jag och mamma då vi köpte en varsin förra året var tvungen att klämma och känna bra länge innan vi konstaterade att det nog var en fuskis, men vi sa det inte med full övertygelse...hihi! Tänk va bra de är på att göra fuskblommor nu för tiden, det tackar jag för :)


På bordet har jag ställt fram och dekorerat min Adventsljusstake som är för blockljus, jag älskar den! Den har sån fin färg och man kan dekorera så mkt med den. Jag har mossa, några svagt vita kottar samt kanelstänger i den, tyckte om den jättemkt. Likaså Hjalle! Och jag kom ihåg att tända första ljuset idag också, blev så mysigt så!


Igår på marknaden sålde jag såna här trähjärtan med plats för värmeljus, textade "Njut en liten smula", var bara tvungen att norpa en åt mig själv å...hihi!


Köpte en sån är fin mossboll av Ninni på marknaden igår. Hittade den pefekta platsen åt den på min fina kandelaber!


Nu ska jag fortsätta Adventsmysa - härligt när lägenheten luktar nysvabbade golv, mumma!

Ha en mysig Första Advent alla där ute!!





Julmarknad Nybo Handelsgård 2010

Ja idag var det så dags för julmarknaden som jag och min vän Ninni gått och skapat alster till i 2-3 månader och så äntligen var dagen D här! Och vilken dag sen - världens busväder bjöds, hualigen..haha!

Men det fanns ingen tanke på att backa ur utan jag pylsade på mig massor av kläder, lager på lager och jacka och täckbyxa. Skottade fram bilen, kånkade ner alla kartonger/kassar från lägenheten och stuvade in i bilen och iväg till marknaden vid Nybo Handelsgård där Ninni redan var på plats och hade fått hjälp att bygga upp ett marknadsstånd med tak! Det tackar vi för! I och med presseningen som låg där blåste och snöade det inte direkt rätt in även om det välde in bra mkt snö så hade det kunnat vara värre :)

Det var inte så många marknadsförsäljare som trotsade snöovädret idag så det var lite synd att det inte var så många på plats. Ninni som stått på marknaden förut sa att det varit mkt mer försäljare och besökare förra året, så det var ju lite synd att vädret blev som det blev men vädrets makter är alltid ovissa. Vi plockade iaf upp våra saker och gjorde så fint vi kunde där vid vårat bord.

Här är min halva:




Rara Ninni blev visst med på ett hörn, här ser hon riktigt glad ut, hon blev rätt fryssen av sig sen stackarn... Tur var att hon kunde värma sig i butiken Madame Nyberg :) Jag hade lyckats klä mig riktigt bra och frös inte alls utan kunde stå ute hela tiden mellan 9:30-16:00. Vi gjorde allt vi kunde för att försöka hålla humöret på topp och göra det bästa av dagen :)


Lite av mina alster:





Jag får verkligen tacka alla besökare som trotsade busvädret och kom och hälsade på och förgyllde dagen vid Nybo Handelsgård och mig & Ninni idag, det var trevligt! Sålde en hel del och jag är faktiskt väldigt nöjd med försäljningen även om vädret såklart hade kunnat vara mkt roligare och trevligare...hihi! Sakerna blev ju översnöade flera ggr om och blev blöta och inte alls så fina som man önskade. Men, men, det blev bra!


En nöjd jag sådär när skymningen börjar komma på eftermiddagen -ljuspåsarna kom till sin fulla rätt då som ni ser! Det var ljuspåsarna som gick åt bäst och det är ju roligt att folk uppskattar dem *ler*

Hjalle och hans mamma kom också och besökte oss, likaså mamma och syster min också, trevligt att ni tittade förbi! Puss!!!



Fick ju med mig mkt tillbaks hem och nu ser jag fram emot Julmarknad Nummer 2 som är på Owe Jansson nästa helg, söndagen den 5:e december - då INOMHUS!! *fniss*

När jag kom hem blev det till att steka pannkakor och äta, sen lite adventspyntning och resten tar jag imorgon. Nu vill jag bara mysa i soffan :)

*****************************

Igår bakade jag, syrran och mamma pepparkakor hemma hos mamma i vanlig traditionsenlig anda :) Tänk att det hållt i sig sen barnsen, riktigt mysigt att vi fortfarande gör det. Vi började vid ca 13:30 tiden och var klara 2,5 timme senare. Vi lyssnade på julmusik och sjöng med och mumsade lite pepparkaksdeg och drack julmust till, yummie!! precis som det ska va :)



Nu rundar en trött Anna av dagen och slänger ner sig i soffan och bara "tomglor"...haha!





Vaken

Jag är vaken och det är alldeles tyst... Bara snön som singlar ner ute och nån enstaka plogbil har jag sett och hört. Annars är det alldeles stilla, både inomhus och umtomhus, det tycker jag är en sån mysig känsla. Jag gillar att kliva upp tidigt om mornarna och bara njuta av tystnaden och lugnet, det ger ro och en rejäl dos mysighetskänsla faktiskt på nåt vis *ler*

Jag har redan hunnit med att texta lite på fikabrickor som jag ska sälja på marknaden. Det står "Njut en liten smula" och "Any time is coffee time" på dem. Jag kryper upp i soffan, tänder en liten lampa och bara försjunker mig i textandet och glömmer allt annat. Bra avslappning.

Idag blir det pepparkekebak med syrran och mamma, det ska bli så mysigt! Det är en tradition som hållt i sig ända sen barnsben och jag gillar starkt att vi håller i den än *ler* Då ska vi spela julmusik och sjunga med, sen mumsa peppisdeg i smyg...hihi! Och som sagt ser jag att det snöar fluffiga flingor utanför, det kan ju inte bli bättre för julstämningen och baket, toppen!



Som jag skrivit förut är det ju bråda dagar inför julmarknaden som jag ska stå på imorgon - hur ska jag hinna?!! Har redan insett att jag inte kommer få allt klart som jag har här hemma, men det som blir klart blir klart. Resten får jag jobba på att få klart till nästa helgs marknad.

Jag kommer bla att sälja:

* Betongmadonnor - 2 storlekar
* Betongtavlor - 2 storlekar
* Adventsljusstake i betong - målad vit
* Fat i betong - målade vita
* Adventsljusstake i trä med kakformar - målad med siffror
* Adventsljusstake i trä och form av en låda - för blockljus och textad God Jul m.m
* Vintagekort - dubbla och enkla med snöre och berlock
* Trästege
* Vita träljusstakar i olika höjder textade eller med vintagebilder - kakform att ha ljuset i
* Vägghängd ljushylla med text och kakform att ha ljus i
* Ljuspåsar i tyg med massor av texter och bilder - glas att ställa i och ha värmeljus i
* Textade brädor
* Tavel/fotorams-hyllor med text
* Fikabrickor med handtag och text
* Vitmålade krukor med spets och vintagebild
* Liggande trähjärtan med borrat hål för värmeljus el granljus
* Trähjärtan i 2 olika storlekar - text och decoupage
* Skylt att hänga på dörrhandtag - textade
* Vit hylla
* Vita insynsskydd med hjärtan
* Vintagetavlor med bibelpapper och vintagebilder
* Vitmålade ramar med vintagebild i
* Träfat med text
* inredningsprylar i den lantiga/vita/shabbychic-stilen


Ska fota lite bilder på grejerna sen så ni får se :)

Och efter julmarknadens slut imorgon ska jag hem och städa och påbörja Adventspyntningen som jag inte hunnit med alls än, ska bli så mysigt att få börja smyga fram julen *ler*


En kort uppdatering härifrån! Förhoppningsvis blir det mer tid för bloggen när marknaderna och allt skapande är över...hihi!

Må så gott!!






Söndagsbilden i sista minuten!



Här kommer min söndagsbild - kika in på
Fabriken för att se mer inspirerande bilder :)

Har jobbat hela dagen så det fick bli en sista minuten bild...hihi!

Här hemma myser vi med olika ljuskällor som ger behagliga sken. Bland anant dessa ljuspåsar jag gör själv. Vi har även olika ljusstakar, lyktor och ljuskransar tända, mysigt värre!

Och snart är det Advent, ska bli roligt att få börja småpynta i veckan allaredan :)





Kreativitet är härligt!

Jag har skapat 2 olika varianter av betongtavlor som jag målat med lite vit färg. Dessa tavlor kommer säljas på julmarknaden på Nybo Handelsgård den 27:e November samt på Owe Janssons julmarknad den 5:e december. Båda ställen ligger här i min hemort Valbo, toppen! Ska bli så mysigt att stå på julmarknad, jag längtar :)

Jag gillade verkligen resultatet, jättefina och gulliga texter :)




Är som sagt var mkt hemma hos mamma och i hennes snickarverkstad den mesta lediga tid jag har för att skapa, tillverka och vara kreativ, det är så härligt! Därav lite av min frånvaro från bloggen, det finns så mkt annat skoj här i livet också förutom datorn, eller hur vänner ;)

Igår var jag & Hjalle och mamma & pappa hembjuda till syster min på middag! Kanongod blandning i ugn! Det var köttbullar, bacon, potatisklyftor, kålrötter och morötter! Så himla gott! Bara in i ugn och låt det bli varmt och få färg sen serveras, mumma!! Tack för tipset syrran, det blir fler gånger :)
Tack för en mysig familjekväll!

Lite mer julmarknads-pyssel:


20 X 20 cm samt 10 X 10 cm


Välkommen på julmarknad!






Träkista

Jag och Hjalle har fått en sån fin och stor träkista av hans vänner som skulle köpa nytt. Så de skänkte oss denna, hur snällt va inte det?! Jag älskar den, sådär ruff, rejäl, nött och sliten och med härliga beslag!!


Jag älskar träfärgen på den också, den känns verkligen gammal och så mysig! Rummet fick en helt annan känsla i sig, när jag sitter i soffan blir jag alldels lugn och kommer till ro så lätt :) Det näst bästa är ju att kistan slukar så himla mkt, den är gigantiskt inuti!!



Förresten så kom snöovädret till mina hemtrakter på eftermiddagen idag och till kvällen när jag åkte hem frånb jobbet var det världens vinterväglag med dålig sikt, snöyra och blåst! Ja det är väl bara och vänja sig anatar jag :)

 


Vita ljuspåsar!

Nu när julen nalkas har jag skapat lite nya vita ljuspåsar med jultexter men har även infört lite nya "icke-jul-ljuspåsar" i sortimentet!

För att se mer av mitt ljuspåse-sortiment klicka in dig på
LevindaDesign!






Perfekt att ge bort som gåva/present till någon du tycker om eller varför inte som present till dig själv när den mysiga hösten & vinter är här?!

Då vill många av oss krypa upp i soffan och mysa med massor av levande ljus omkring oss, då är denna ljuspåse personlig och unik :)

Kom ihåg att ställa i ett litet glas/ljuslykta i innan du tänder ljuset, ska EJ användas utan lykta!

Storlek: Ca 11 cm bred, 14 cm lång



Pris: 50:-/st

Frakt: 6:-

(sedan mer beroende på hur många du vill beställa. Oftast som mest 24:- vid större beställningar om man inte väljer REK frakt)