Bra dag

Jobbade 6:30-13:30 utan rast idag. Vi var till skogen på en mysig tripp för det var så strålande fint väder idag efter en tids regn och lite rusk. Hittade en hårig larv också... Den hade verkligen svart långt hår på kroppen, knasigt... Men roligt och intressant för mig och barnen *ler*. Jag tog upp den i handen och barnen klappade den försiktigt, de är så söta..hihi!

Jag kirrade tvätten på dagis eftersom det blivit mitt ansvar när jag har öppning på tisdagar. Tvätta handdukar och blöjbytesunderlag. Klippte ihop lite bilder och text från skogsutflykten till ett kollage och hann precis klart med det till 13:30 då jag slutade. Jag har även fått dataansvaret på avdelningen för de tycker jag är duktig på det, och jag tycker ju verkligen att det är hur roligt som helst! Åkte hem till mamma och pappa när jag slutat och ringde och bokade en intervjutid för skötartjänsten. På tisdag nästa vecka mellan 8:00-9:00 sitter jag på intervju. Det var 6 st till som skulle intervjuas och det var 3 tjänster på vardera 3 månaders vikariat som skulle tillsättas. Vore kul om jag fick ett av vicken!

Jag åkte hem till Anki till ca 14:00 och vi fikade lite och pratade bort 4 timmar blandat med bläddrande i fotoalbum *ler* Jag börjar alltid rota i hennes album när jag är där, så kul för hon har en hel del foton från förr i tiden och det är roligt att titta tillbaks på dem och skratta och minnas lite.

Klockan tickade iväg till ca 18:15 och jag åkte in till Gävle för att hämta upp Hjalle som hade lirat lite innebandy med några polare. Vi åkte hem och var båda väldigt hungriga. Jag satte mig lite vid datorn och Hjalle lagade falukorv i ugn med pasta till. Sen åt vi och kollade på "Cops" på teven och snart är det dags för sängen igen. Imorgon jobbar jag 7:30-15:30 och mer vet jag inte vad som mer händer med dagen.

Hej så länge!

Intressant

Sitter nu hemma efter en heldag på vift. Först på jobbet och sen åkte jag till Dollar, Rusta och en sväng på Köpis medan jag väntade på att klockan skulle bli tid att hämta Hjalle. Jag hämtade han 17:30 och vi åkte till Köpis för att storhandla. Stannade först till på en resturang och käkade buffé, mums! Sen gjorde vi en snabb storhandling på max 20 min! Man börjar veta vad man ska ha nu för tiden så det går oftast fort att handla. 700:- blev det den här gången. Vi kom hem vid ca 19:00.

Helgen som varit svischade förbi den med. Jobbade lör och söndagkväll och det gick bra. Nu jobbar jag bara torsdag den 31:a sen är mitt arbete som väktare förbi för ett tag...känns lite trist.. Men jag har ju mitt heltid på dagis iaf! Ska "lära upp" det nya bevakningsbolaget som ska ta över stället då på min sista dag på torsdag. Ska visa dem låsningen och lite "bra att veta" saker.

I helgen provkörde jag och Hjalle hans pappas nya bil, han har gått och köpt en Audi A3 - 05! Skitasnygg! Volvon han hade innnan hade han bara haft i 4 månader och redan tröttnat på, den här var han helt tagg på *ler*. Och det förstår jag.

Vad gjorde jag annars i helgen då? Jag minns faktiskt inte riktigt *skäms*. Dåligt minne redan i unga dar, herregud, hur ska det här sluta?!. Men jag vet att jag varit hemma hos mamma och papa och tvättat en hel del och mamma färgade håret mörkbrunt på mig igår. Hjalle och jag har hunnit med att se en film, "Get rich or die tryin´". Den var faktiskt väldigt mycket bättre än jag hade trott så det var kul.

Imorgon jobbar jag till 14:00 och därefter blir det ett besök hos Anki, det ska bli kul, det var så länge sen sist! Roligt att ta igen lite igen. Synd att det inte blir att man har tid att träffas mer vardagligt, men så är det ju. Man har fullt upp och tiden och dagarna rullar förbi en utan att man riktigt hänger med alla ggr.

Jag har nyligen kikat igenom min mail där jag fått svar från ett ställe där jag sökte jobb för en vecka sedan. Jag sökte en tjänst som skötare på ett boende för psykiskt funktionshindrade  i Sandviken. Och de hade svarat att de gått igenom alla sökanden och funnit mig intressant och de ville att jag skulle kontakta dem igen för att boka in en träff! Åh det tyckte jag var roligt! Roligt med napp ibland på sånna tjänster som man verkligen känner skulle kunna passa en och som man skulle vilja prova på. Nu har jag kanske chansen att få prova på att jobba med psykiskt funktionshindrade vilket jag tycker ska bli jättespännanade! Jag ska ringa dem imorgon och boka in en tid för träff och ställa lite mer frågor kring jobbet. Jag kommer inte ihåg vad som stod i annonsen. Men det känns kul om jag skulle bli den som får vikariatet för det är ju detta jag är utbilad för och som jag alltid velat prova på.. Hjälpa människor som har det lite svårare än mig i det vardagliga livet. Då vill jag som en trygg och rätt stabil tjej med båda fötterna på jorden ta den chansen att hjälpa dem som inte står lika stadigt i sina liv. Det känns som ett meningsfullt arbete och jag är mer än nyfiken *ler*.

Men än är inget givet, först ska jag åka och prata med dem och finner jag fortfarande arbete med arbetsuppgifter intressant så är jag villig att ta det jobbet framför dagiset. Dagiset kommer ändå aldrig att leda till någon fast tjänst då jag inte är utbildad, det är bara ett mellanläge tills jag hittar ett "riktigt" jobb där jag kan ana en framtid. Jag tror det här nya kan vara det. Det känns spännande och kul och då syns nog det på intervjun. Jag har massor av frågot att ställa, är nyfiken!

Hjalle och jag ska kolla på en film ikväll hade vi tänkt som jag fått låna. Jag tror den hette "The detonator" eller nåt sånt, actionfilm med Wesley Snipes.

Jag var lite stygg och köpte chocklad och bilar på Willy´s när vi handlade...vore ju en skam om de bara skulle ligga i skafferiet nu när jag har köpte dem så jag tror nog att nån liten bit slinker ner i magen redan ikväll *ler*



Snart..

helg! Det ska bli väldigt skönt. Nu har jag bara fre, lör, sön och onsdag nästa vecka att köra låsningar på kvällarna. Sen är väktarjobbet slut vilket käns skönt. Då har jag gjort mitt när jag kommer hem för dagen från dagis och kan slappna av och göra vad jag vil med min fritid. Inget som hänger över en om kvällarna vilket är extra skönt nu när mörkret kommer och man är ännu tröttare de tiderna.

Den senaste tiden har det som sagt vart en hel del jobb. Känns som att jag jobbat på dagis, åkt till Gävle och hämtat Hjalle och nycklar och bil, åkt hem och ätit mat och åkt vidare till nästa jobb som väktare och sen hem och raka vägen i säng och sovit 5-6 timmar innan det varit dags att kliva upp igen och åka och jobba som fröken *ler*. Det känns som att tiden jag varit ledig har spenderats sovandes i soffan eller i sängen, har varit trötter... Det har inte varit jobbigt med själva jobbandet utan det dryga har varit att jag har kommit hem så sent  som 23:30 på kvällarna och inte fått tillräckligt med sömn innan det är dags att kliva upp igen. Ingen riktig vila. Det skulle varit bättre om man har kommit hem vid 20-tiden eller nåt å har kunnat varva ner lite mellan arbetspassen.

Men nu försvinner väktarjobbet för mig eftersom låsningen försvinner och jag har ju trots allt ett vikariat på heltid så det känns som att det kommer att räcka. Och kommer det nåt extra från väkteriet tar jag såklart och fyller på kassan med det *ler*.

Måndag och tisdag jobbade jag alltså kväll efter dagiset och igår var jag ledig på kvällen. Slutade 15:30 igår och åkte hem till mamma och var där till 17:20 då Hjalle kom och hämtade mig. Vi åkte hem och lagade mat och Hjalle hade fotbollsmatch 19:30 så han åkte strax före 19:00. Jag lade mig i soffan och somnade nog på en gång för jag minns inte att jag tittade nå på teven och så sov jag tills Hjalle kom hem vid ca 21:00. Han berättade att de vunnit och sen somnade jag igen och sov till 22:30. Då bytte jag soffan mot sängen och antar att jag igår fick igen den sömntid jag missat under helgen och veckan som varit *ler*.

Avloppet i köket är också fixat, en tjej från Gavlegårdarna fixade det till mig igår, så bra så bra!
Slipper jag diska i badkaret tills det blir stopp nästa gång.

Idag jobbade jag 09:00-16:30. Efter jobbet åkte jag direkt och hämtade upp Hjalle. Vi åkte hem och lagade mat och nu har han åkt på fotbollsträning och är hemma till ca 20:00. Jag funderar på att gå ner till affären och köpa hem en chokladkaka. Vi ska eventuellt se en film när Hjalle kommer hem, om han inte blir senare än åtta vill säga.

Jag har nu fått ett tidsschema att gå efter på dagis. Det ser ut som såhär:

Måndag: 7:30-15:30
Tisdag: 6:30-14:00
Onsdag: 7:30-15:30
Torsdag: 9:00-16:30
Fre- rullande schema (denna vecka 7:30-15:30)

De kommer inte att sätta ut tjänsten så det lät som att jag hade goda och rätt stora chanser att få stanna kvar terminen ut. De hade väl nån koll på en LAS-lista och dyker det upp någon som är mer kompetent och har fler LAS-dagar än mig på den så kommer väl denne att få jobbet i så fall. Men personerna i bestämmandeposition säger att det inte finns någon utbildad personal att få tag på och att jag därför nog rätt säkert kommer att få stanna terminen ut. Jag håller tummarna och tar en dag i taget, bäst det.

Nu ska jag nog till affären tror jag *ler*

Piggare idag!

Diskat vart då?!

Jag har diskat i badkaret idag, haha!!!! Eftersom det så lägligt blev stopp i avloppet i köket när vi hade en sån hög med disk som jag ville diska så tänkte jag att jag skulle kirra biffen som jag gjorde med avloppet i badkaret sist...wäääck!!!

Jag började rensa i rören och skruvade isär dem och ihop dem sen igen. Men det var visst inte där stoppet var utan det måste varit längre inunder dit jag inte kommer åt. Och när jag varit där och skruvat så läckte det överallt sen också, typiskt!

Så det gick inte att vrida på vattnet. Därför fick jag röja undan disken i badkaret! Också sköljde jag den i handfatet, gick väldigt bra. Jag sov ut till strax före 14:00 idag, bättre än igår iaf. Det blev 6 timmar nu istället för 4. Men jag var trött och bara låg i soffan efter disken. Ringde Gavlegårdarna som skulle komma och fixa avloppet img eller i övermorgon.

Hjalle kom ca 16:30. Vi åkte in till stan och köpte kina på Lilla Vietnam. Hämtade bilen och nycklarna på kontoret eftersom jag skulle iväg och jobba. Hem och åt kina och sen åkte jag hem till mamma till 18:00. Lånade hennes bil och åkte till Jysk och köpte den där perfekta kontorsstolen vi ville ha när vi var och kika men som kostade 900:- och var på tok för dyr. Nu var den på rea och kostade inte mer än 500 pix!!! Jag köpte den och åkte hem till mamma och lastade in den i lilla firmabilen. Åkte och jobbade till 19 och kom hem nu 23:30. Kånkade upp den 17 kilos tunga kartongen upp och här är jag nu. Måste gå och lägga mig ganska omgående för jag har en dag på dagis img bitti som börjar 06:30 och slutar 14:00. Skönt med kort dag iaf. Ännu skönare hade den kunnat vara om jag inte skulle iväg och jobba på kvällen..

Tur man är händig och kirrar disken när vasken är ur funktion *ler*

Inte många...

...timmars sömn har det blivit för mig nu på morgonen *suck*.

Natten gick superfort, den bästa natten jag haft där! Umgicks en del med gästerna på boendet och hjälpte en karl att få en korsordstidning från affären vilket han blev så tacksam för. Satt och pratade och hade trevligt tills närmare 23:00. De första timmarna hade alltså bara sagt svisch!

Gick mina ronder som jag skulle och 01:00 ringer jouren och säger att det går larm på ett dagis alldeles intill där jag var. Jag gick dit och gick ett varv runt dagiset och tittade men såg inget misstänkt. Jourkillen Micke kom ut dit efter en stund och kunde konstatera att det var fellarm. Sedan höll han mig sällskap mellan 01:00-03:45 på natten, supertrevligt sällskap och vi skojar och skrattar så tårarna rinner!  Vi har verkligen samma humor...hahah! Jävla kul kille!

Tiden gick om möjligt ännu fortare och klockan var 04:00 och jag hade bara umgåtts mest hela kvällen. Hade inte alls suttit nåt framör teven och hade absolut inte hunnit blivit nå trött. Men vid ca 04:30 slog jag mig ned vid teven tills passet var slut, med undantag för mina ronder. Kollade på Animal Planet och på djurpoliserna. Natten gick så smidigt förbi att när det var dags att åka hem kändes det som att jag precis kommit dit, skönt värre! Allt går så mycket lättare när man har sånt toppensällskap som jag hade inatt. Tjejen jag jobbade med inatt var ett till nytt ansikte och hon var väldigt trevlig hon med.

07:00 sa jag hej till min avbytare och önskade en bra dag. Åkte hem till Hjalle och kröp ner i sängen och somnade vid 07:30. Jag vaknar 11:30 av att telefonen ringde och efter det kunde jag bara inte somna om, det var störtomöjligt...dryyygt! Jag försökte somna om i en timme och provade även soffan i vardagsrummet men inget hjälpte.... Fick alltså 4 timmars sömn inatt och ska iväg och jobba 12- timmars snart igen. Det känns som att jag kommer bli väldigt trött inatt, men jag håller verkligen tummarna för motsatsen... Jag som brukar sova till 15:00 iaf.

Det var Hjalles pappa som ringde och bjöd hem oss på middag hemma hos dem runt 15-16 någon gång idag. Så vi ska snart dit och äta och sen blir det jobbet för mig. Jag har nyligen kommit ut ur duschen och ska väl klä på mig och piffa till mig lite innan det är dags att fara.

Om alla håller tummarna för mig inatt kanske jag inte blir så trött ändå *ler*.

Väntar...

...på att få åka och jobba... Ska ju jobba natt idag lördag och imorgon söndag. Helgen blir inte mer än det. Sova till 15 img söndag och iväg till jobbet till 19 igen.  Är alltså ledig från dagis på måndagen då jag ligger och sover till 15:00 och jag ska ju köra 6-ans låsning på kvällen 19-23:30. Och upp och jobba 6:30 på tisdag.

Men ska inte tänka så mycket om hur dagarna ser ut framåt, idag är det natten som gäller. Jag har legat på soffan och småsovit lite för jag är såå trött! Känns skönt att ha sovit lite. Hjalle har kollat fotboll. Vid 12:30 idag åkte vi runt och tittade efter en ny kontorsstol till Hjalle men vi hittade ingen. Den som var riktigt bra var riktigt mkt för dyr för oss just nu också. Det får vänta. Annars har vi inte gjort mer idag.

Igår jobbade jag 7:30-15:30 på dagis. Det gick bra. Flyter på oerhört bra tycker jag. Efter dagis åkte jag hem till Jordan och grattade honom på 3-årsdagen! Han var så glad över allt han hade fått av alla och vi satt där och lekte och gjorde paus för lite tårta med saft. Dagen innan hade jag varit ner på stan efter jobbet och köpt present. Vi hade skoj tills klockan blev 17:30 och det var dags för mig att säga "hejdå, vi ses en annan dag".

Mamma och pappa hade åkte med husbilen på en fisketur igår när mamma slutade jobbet och de skulle sova iaf en natt och komma hem idag (lördag) eftermiddag. Hjalle var på golftävling, nån slags sponsorgolftävling under hela dagen igår och skulle bli klar runt 19-tiden. Och då skulle han träffa en annan kompis han inte träffat på jättelänge och som numera jobbar och bor i Spanien. Så han skulle inte komma hem nåt emellan. Därför åkte jag då hem till Västanbyvillan och lagade lite mat, spaghetti och köttbullar och satte mig sen ner och tog det lugnt framför teven till 21:00 då jag åkte hem.

Väl hemma satte jag mig framför min egna teve och "blippade" runt på kanalerna och somnade i soffan. Hjalle kom hem vid 23-tiden nång gång och jag tror faktiskt att vi gick och la oss med detsamma. Jag vaknade 10:40 imorse och Hjalle hade vaknat 1 timme tidigare. Nu för tiden är det alltid han som vaknar före mig på mornarna, förut var det alltid jag *ler*

Nu ska jag iväg till Copp och köpte lite godis inför kvällen och lite ägg så jag kan laga lite pannkaka här hemma innan det är dags att fara iväg till jobbet!


Fy!

Orkar inte laga mat idag, varken Hjalle eller jag. Måste köpa oss en varsin pizza, för nåt måste vi ju ha i magen *ler*

Fröken Anna

Igårkväll ställde jag klockan tidigt för första gången efter en lång semester. Men jag kunde inte somna när jag väl gick och la mig vid 23:30. Somnade kanske inte förrens strax efter 00:00. Men klockan ringde iaf 06:20 och det var dags att kliva upp. Det var inga problem alls, kände mig på något vis väldigt utvilad. Men nu efter en dag på dagis med småttingar känner jag mig allt annat än utvilad..haha! Ont i huvudet och såå trött...vill bara hoppa ner i soffan och slumra lite *ler*. Har en känsla av att det blir tidig kväller.

Jag kom upp och åt min frukost. Åkte 07:10 och var på plats på avdelningen till 07:30. Det var frukost som gällde och barnen känner jag igen sen före sommaren även fast jag inte jobbat där på mycket länge. Några nya barn fanns och de lärde jag mig snabbt. Det hälsades lite på föräldrar, vissa som man redan var tjenis med och andra kände inte igen mig. Men barnen var välkomnande, inga blyga miner inte! Tur att man inte avger några osäkra vibbar för barnen iaf. Det verkar då som att alla vågar komma fram och kommer fram till mig som till vilken annan fröken på avdelningen och det känns skönt.

Vi firade idag ett barn som fyllt 2 år. Och jag fick vant även sätta mig vid datorn på den här avdelningen och knåpa ihop en fin födelsedagsbild *ler*. Vi tog även kort på mig och satte upp på fröken -tavlan för vid frukosten blev jag erbjuden jobb! Det är nämligen så att en av fröknarna fick lärarjobb i förra veckan så hon försvann lite hastigt. Jag blev erbjuden hennes heltidstjänst tillsvidare vilket känns otroligt bra! De kunde bara ge mig månad för månad men trodde nog att det skulle bli hela terminen ut. Personal samt föräldrar kände sig jättenöjda med det och det känns så otroligt fint för mig varje gång jag hör de säga att de är så tacksamma att de har mig *ler*. Outbildad och allt men ändå värd något på grund av den jag är och mitt sätt att vara, det värmer ska ni veta! Känner mig oförskämt lyckligt lottad..

Jag tackade alltså ja till jobbet så nu är jag en heltidsarbetande fröken Anna för barn i åldrarna 1-3 år, mysigt! Det var lite annat idag än mot för vad jag vant mig vid på syskonavdelningen jag var på innan sommaren. Här byttes det vant kladdiga och illaluktande blöjor och sågs till att de större barnen kissade, det vaggades vagnar och trötta barn (jag stod och vaggade 5 vagnar på en gång!) och det sades NEJ på skarpen till de envisa små liven..hihi! Det var inga problem alls att finna sig till rätta där med de små men annorlunda såklart.

Det är så lätt att falla in i rutiner och sättet att vara och agera med barnen. Känns som att jag alltid varit där på nåt sätt även fast det var några år sen sist. Men jag kände mig lika hemma där som där jag var sist, skönt det. Vet vad som ska göras, tar för mig och vet att jag kan samt att andra också tycker det. Jag vet att jag är duktig och i och med det har jag växt otroligt från första gången jag satte min fot där. Nu vet jag att det jag gör är bra och jag behöver inte längre vara osäker i mitt beteende. Så skönt att all personal är så glada att ha mig!!! Lykorus infinner sig hos mig!

När vi kom ut på gården på förmiddagen får de äldre barnen på Lärkan (där jag jobbade innan sommaren) syn på mig och skriker glatt   "-Hej Anna!" också kommer de spingandes emot mig och ger mig de varmaste och innerligste bamsekramar ett barn kan ge - det känns ända in i hjärtat att de tycker om en och att de vill komma och kramas *goungar*.

En flicka som är otroligt rar kom fram till mig och kramade mig och vi pratade lite och då sa hon "- Anna, jag har saknat dig..". Ååh det var så att jag kunde gråta på stört!!! Fick hålla undan tårarna och bara känna glädjen av att vara omtyckt *ler*. Jag berättade att jag också hade saknat henne jättemycket lika som de andra på Lärkan och att jag nu var så glad som fick komma och vara på dagis igen, om än på en annan avdelning, men vi kan alla träffas ute på gården *ler*.

Ett varmare mottagande kunde jag inte fått. Varken av personalen som gav mig kramrar och leende mottaganden.

Jag tycker det är väldigt skönt att vara tillbaka där, jag har en färdig framtid för en stund. Jag behöver inte oroa mig just nu. Jag kan skjuta fram allt sånt jobbigt. Annars skulle det varit dags för mg nu att söka nytt jobb i och med att väktarjobbet också slutar för min del i och med att 6-ans låsning försvinner. Och jag tror nog inte att jag vill vara kvar i väktarbrabschen alls...inte ens inom fångtransporterna. Och vad bra att ha ett frökenjobb en tid, där jag för stunden inte behöver oroa mig och där jag under stunden kan hålla utkik efter andra jobb som verkar intressanta. För ett fast jobb är ju ändå vad jag vill ha i slutänden och det kommer jag aldrig att få inom förskolan utan utbildning och jag vill nog inte ha det heller. Jag letar vidare och medan jag gör det så trivs jag och kan slappan av där jag befinner mig och arbetar och gör rätt för mig. Pengarna rullar in som de ska och jag kan betala hyra, mat och räkningar, det är det som räknas och betyder något.

Dagen gick otroligt fort, det är nästan rutiner varje timme, saker som ska göras, och anadra ting som häner och sker däremellan. Det finns inte tid att titta på klockan, den rinner verkligen iväg medans man jobbar. Det tycker jag är skönt! Jag tycker om att ha saker att göra och arbeta undan under dagen, så trivs jag bäst! Fullt sjå!

Jag slutade 15:30 idag och då skulle jag åka direkt hem till Hjalles mamma för hon skulle låna vår bil idag till henns ackupunkturbehandling. Hjalle sitter på kontoret men skulle skynda sig på en buss hem nu. Gud va dyrt det är med bussbiljetter! En turbiljett kostar 30:- och då tar det inte mer än 7 minuter att ta sig till hans kontor, 60:- fram och tillbaka, herregud!

Jag hämtade upp Agneta och åkte hem med mig. Mitt huvud värkte efter dagen på dagis. Mycket att stå i, springaden barn här och där och alltid nåt att bekymra huvudet med *ler*. Det var fruktansvärt dålig luft på avdelningen, kvalmig och fuktig och helt fruktanvsärd faktiskt... Jag svettades och svettades.... Det gjorde nog sitt till till värken det också.

Dagen sa svisch iaf och det var skönt! Jag tänkte bara slänga mig ner i soffan när jag kom hem men ännu har jag inte kunnat slappna av  och har inte hamnat där än *ler*. Jag har försökt få lite ordning och reda på mitt schema för helt plötsligt känns det väldigt fullt och späckat. När jag så tittar igenom min almanacka för augusti månad med väktarjobb och dagisjobb ser jag att jag kommer upp i bra många timmar mer än jag trodde den här månaden. 196 arbetstimmar i augusti med andra ord! Herregud inte trodde jag väl att jag var uppe i så många timmar inte! Men det är låsningar och nattjobb på väktarsidan och ett heltids på dagis.

Jag tyckte det kändes snurrigt och mycket och det var det ju faktiskt också! De veckorna som är kvar på augusti finns det inte så mycket tid för annat än jobb och sova faktiskt. Men jag tycker faktiskt att det känns himla bra! Räknade ut att jag skulle komma att få en lön på dryga 15.000:-. rent efter skatt i september månad, inte fy skam det inte...hehe!!!

Näe...nu orkar jag faktiskt inte skriva mer, ska nog hoppa ner i soffan efter ett toabesök Har ju choklad kvar sen igårkväll då Hjalle kom hem med en mumsig marabouchoklad till mig. Han tyckte jag var så snäll *ler*..

Och duktiga Hjalle har gått ner 20 kg sedan i vintras. Det syns verkligen på honom. Han är så fin.*ler*  Han är verkligen duktig, hoppas han lyckas hålla i det i fortsättningen också även om det från början bara var en tävling mellan några polare om vem som kunde gå ner mest. Han är verkligen snygg min älskling. Nu är det bara magrutorna kvar säger han *ler*



Ser ni oss?!

56089-49
Jag och Jenny vid Njupeskär i somras. Fotografiet taget av mamma.

Vi <3

56089-48



Segt

Nyss vaknat. Den här natten var segast. Blev faktiskt trött den här gången. Vet inte riktigt vad det var som gjorde det. Men det var lite jobbigt inatt faktiskt. Kollade på 1½ film också. Kanske var det som gjorde det. Kanske är lättare å bara kika på teveserier och sånt. Men jag uthärdade natten iaf om än trött inpå småtimmarna. Ville bara hem och sova då. Det var en ny tant som bodde där nu. Hon var jättemysig och så söt. Dement på ett bra sätt. Hon sa att hon var lite snurrig också fnittrade hon som små flickor gör *ler*. Ett riktigt flickebarnsskratt som smittade av sig. Härligt! Och hon skrattade mycket och log, ska jag bli gammal och dement är det så jag vill bli. Satt ner och pratade med henne en del. Det tyckte hon var så trevligt så.

Min kollega kom och avlöste mig 07:00. Åh vad jag var trött då. Ögonen värkte. Han var efterlängtad! Hem och hoppade ner i sängen efter att jag knaprat i mig 2 hårdbrödsmörgåsar. Var hungrig. Ett av det värsta som finns är att gå och lägga sig hungrig. Man mår illa då. Wäck....

Gosade och myste lite med Hjalle en stund när jag kröp ner där bredvid honom. Han öppnade sin famn som han altid gör och jag gosade upp mig där på hans bröst och han lade kärleksfullt armen om mig.
"-Jag älskar dig", sa orden.

Hjalle klev upp efter en stund, det var dags för honom att åka till jobbet. Jag vaknade första gången 14:50 på eftermiddagen och kände mig redo att stiga upp. Sov gott. Förra natten vaknade jag till lite då och då.
Jag har ingenting särskilt för mig idag. Blir nog bara hemma tror jag. Imorgon är det dagis som kallar igen. 7:30 ska jag infinna mig på en av småbarnsavdelningarna för att ta hand om de små liven medans mammor och pappor jobbar  *ler*.

Längesen nu jag klev upp så tidigt! Har ju haf t semester och de gånger jag arbetat har det varit kvälls-eller nattetid. Får se hur det går nudå...hihi!. Bara att lägga mig i bra tid ikväll så ska det nog inte vara några problem. Se till att vara utvilad tills img bara.

Nu vill jag ha frukost. O´boy med limpa!

Nyvaken

Zzz.....ja jag är helt nyvaken...och trött..... Ska infinna mig på jobbet igen om 4 timmar. Innan dess är väl det enda jag ska hinna med att få mat i magen. Det blir när Hjalle kommer hem runt 16-16:30.

Natten gick bra den här gången med. Den blev rätt lika förra natten. Kollade på teve, mumsade godis och hade ett nytt trevligt sällskap. Jag blev inte heller inatt sådär jättetrött, en gäsp här och där men inte så att jag höll på att somna, skönt det. Det enda trista var väl att det regnade hela natten, mindre roligt att komma in blöt efter varenda rond varje timme... Men det fick väl funka då! Vid 05:00-tiden slank lilla "Murre" in, en katt som brukar hälsa på =). Han fick lite frukost och sen hoppade han upp med mig i soffan och la sig bekvämt där och sussade sött. Gud vilken rar liten sak *ler*.

Kollegan innan mig hade lagt pussel hela dagen, 1000-bitars. När jag kom vid 19:00 bytte jag av henne och la klart pusslet, de få bitar som var kvar. Gud vilket bra tidsfördriv, ett pussel måste jag verkligen köpa, men inte ett 1000-bitars till att börja med tror jag!

Natten var lugn, det hände inget, skönt!!!

Så här ser min arbetsvecka ut:

Idag (mån):     Natt 19:00-07:00          12 timmar
Tisdag:            är ledig och sover
Onsdag:          dagis 7:30-16:00         8 tim
Torsdag:          dagis 7:30 - 15:30       7,5 tim
Fredag:            dagis  7:30 - 15:30       7,5 tim
Lördag:            Natt  19:00-07:00          12 tim
Söndag:           Natt  19:00-07:00          12 tim

En 59 timmars vecka blir det visst! Jag ser pengar rulla in och skratt och lek med barn, den blir en bra vecka det här *ler*

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och vänta på min älskling...*love*

Tacos

Sitter och väntar på att få göra tacos! Mums va gott! Hjalle är i stan och tränar fotboll och jag är hemma. Har suttit ute på balkongen och solat lite men nu ser jag att solen är bakom moln. Innan jag satte mig på balkongen fick jag ett städryck och tvättade fönstrena så de blev mycket renare än tidigare. Mamma hade tvättat alla sina fönster igår och det måste visst ha smittat av sig på mig *ler*. Så nu är de rena och fina! Jag passade också på att sätta upp nya mörkbruna gardinstångeni datrummet och tog ner den silvriga som inte alls passar in där. Den bruna blev snygg. Tog ut gardinerna och skakade av dem lite damm också...

Sov rätt länge imorse också, till 10:45 närmare bestämt. Och jag funderar på att kanske försöka sova nån timme innan jobbet inatt men det är  svårt att somna när man "måste" så man ska hinna sova nåt innan det är dags att åka. Tänkte jag skulle köpa med mig lite godis den här natten också, det var rätt trevligt att ha en sån smarrig påse med sig sist *ler*.

Kanske att jag ska lägga mig i soffan en stund och kolla på teve innan Hjalle kommer hem och vi ska laga tacos! Kanske att jag blir trött då och slumrar till lite...

Undar vad den här natten kommer med?
Hoppas den är lika som sist, minus gubben förstås..haha!

Nämen är den som sist blir natten perfekt! Natten gick väldigt fort, jag blev inte nå supertrött, hade trevligt sällskap, det var bra på teven och inget otäckt hände ute i mörkret =)

P.s. Herregud vilken träningsvärk jag har sen golfsvingarna igår...hahaha!!! Träningsvärk i armar, nacke och axlar! Snacka om att det finns små muskler både här och där i kroppen som man inte använder  för jämnan. Eller för att jag aldrig har stått och svingat en golfklubba på det där kraftfulla viset nån gång *ler*.


Golf och fyrhjuling

Haha, idag körde Jenny och jag på småkusinernas fyrhjuling, en liten 50-kubikare men tillräcklig för att kunna slira lite med och ha skoj!!!

Vi höll på att skratta ihjäl oss, inte sant syrran?! Måste ju nästan ha en egen nu, ja fast större såklart!

Jag åkte hem till mamma och pappa till 14:30, skulle slinga lite hår på mamma och syrran. Soligt väder var det idag så innan jag kom till mamma var Hjalle och jag ute på ranchen vid hans kontor och slog bollar och tränade mellan 1-1½ timme. Väldigt vad svårt det är och jobbigt! Det ser så lätt ut men icke!

Idag gick det sådär. Träffade inte bollarn så bra förutom kanske nån gång då de gled upp mot ca 80-90 meter på halvbra träff. Nu gäller det bara att få in träffarna. Hjalle sa att sättet jag står på och slår är mycket bättre än sist. Det går framåt på nåt vis iaf! Svingen är mkt bättre!!

Hur som helst  var det skitkul och jag kunde till och med slå när det kom 2 yngre killar som ställde sig i båset bredvid och slog. Nu gör jag det enbart för skoj och skrattar gott när jag tar i med all kraft och missar bollen! Eller när bollen väl när den träffas av klubban bara studsar ut på gräsmattan...haha!

Och extra roligt är det när jag får till dem och de flyger upp i skyn och landar gott några väl godkända meter bort *ler*. Det är roligt och jag är inställd på att bli bättre!!!

Min dag mellan 12.30-13.45 spenderades alltså på ranchen i finvädret!

Hemma hos mamma slingades det hår och de blev så fina båda två *ler*. Runt 18:00 frågade pappa Jenny och mig om vi inte skulle testa å köra fyrhjulingen vilket vi såklart nappade på!!! Vi snurrade runt på gården i ca 40 minuter och hade skitkul! Jenny filmade några snuttar som jag ivrigt väntar på att få*ler*. Vi tog också bilder som kan skådas längre ner på sidan. Vi slirade upp lite spår på gården men det gjorde ingenting sa mamma, det är ju höst snart iaf så det kvittar sa hon *ler*

Men klockan närmade sig 19:00 och jag var tvungen att göra mig klar för jobbet. Jobbade till 22:30, Hjalle hämtade mig på kontoret och jag var hungrig, hade inte ens ätit ordentlig mat på hela dagen, bara 2 smörgåsar innan jobbet så vi stannade till på MAX och beställde hem en burgare till mig *ler*.  Vi åkte hem och jag satte mig framför teven och mumsade och det var supergott ! Mätt och belåten är jag nu och ska väl kika lite teve innan jag ska mysa med Hjalle.

Imorgon är det söndag och jag jobbar natt 19:00-07:00 (måndag morgon). Hem och sova och sover till ca 14:00-14:30. Efter några timmar åker jag iväg och jobbar natt igen!

En toppendag har det verkligen varit idag!!!!!

Skåda oss coola brudar här nedan:



Jobb

Mer jobb är på G för min del, bra och roligt! De ringde mig från dagis imorse och undrade om jag  kunde jobba ons-fre nästa vecka på småbarnsavdelningen och det tackade jag såklart ja till, gud så kul!! Nu kanske jag får vistas på dagis med alla barn någon dag i veckan igen iaf, så roligt! Och nåt att göra om dagarna igen, nu har jag varit ledig så länge att det känns som att jag ganska gärna kan komma och jobba igen, speciellt när man trivs så bra där. Alla andra har gått eller ska gå tillbaka till jobb och vardag igen efter semestern och det känns som att jag också vill göra det. En vardag med något meningsfullt att göra om dagarna och sen fritid efter det.

Personalen på dagis hade inte riktigt velat ringa för de tyckte det var lite pinsamt. Som om att "nu duger Anna, nu när det krisar men inte för en fast tjänst vill vi ha henne". De trodde jag skulle ta det så eller de tänkte iaf i de banorna. Men jag vet att om jag vore utbildad skulle jag ha fast tjänst där. Jag vet att jag gör ett bra jobb och att personalen där gillar mig men i och med att jag inte har utbildningen kan jag inte få fast tjänst där, det vet jag och det är ju inte vad de bestämt, det bara är så. Och för den delen trivs jag nog bättre som timvikarie, det känns som att energin och allt positivt håller i sig mycket bättre då, när det inte blir för mycket vardag. Jag trivs helt enkelt bättre som timmis än om jag skulle haft en fast tjänst där så mig går det absolut ingen nöd på när jag "bara" rings in *ler*. När man är timmis är en till fördel att man då får hoppa runt på alla avdelningar på dagiset, man blir inte fast på en plats och det är roligt, jobbet blir inte lika inrutat liksom.

Nu känns det som att fröken Anna är på gång igen!

Chefen från Gestrike Bev. ringde också och undrade om jag skulle kunna jobba fler nätter nästa vecka. Men eftersom jag redan tackat ja till att jobba på dagis ons-fre så fanns det bara en natt jag kunde ta nästa vecka och det var måndagen. Imån är det 6-ans låsning, på söndag nattbevakning lika som på måndagen. Tisdagen kan jag inte jobba natt eftersom jag ska upp och jobba 7:30 onsdag.

Men det lät som att de skulle kunna tänkas bli fler nattjobb framöver ändå.

Hittills på väktarjobbet har jag fått 52 extratimmar den här månaden vilket känns väldigt skönt! Pengar att sätta undan på sparkontot så jag kanske kan ta ut en större summa och göra en extraamortering på bilen, det skulle vara skönt.

Men det känns skönt att få jobba igen, jobbigt om man inte har något jobb i och med att 6-ans låsning försvinner den här månaden och då står jag där utan nånting alls. Kanske blir en hel del på dagis, annars är det hemtjänsten jag ringer till. Det finns några vägar att ta.

Hjalle och har precis ätit hemlagad hamburgare med bröd och strips, väldigt gott.
Nu ska vi nog bara ligga och mysa lite innan sängen kallar.

Trevlig kväll!

********21:40******

Jag kom ju på att jag är ledig nästa helg och att jag skulle kunna jobba natt då och få in 24 timmar mer jobb!! Jag tänkte inte alls på helgen när chefen ringde tidigare idag, vilken tur att jag kom på det nu!

Ringde upp chefen nyss och som tur var hade ingen fått helgturerna än så jag bokade in mig som nattvakt både på lördag och söndag! Då var jag uppe i 115 timmars arbete i augusti månad och jag fick bara 40 timmar utdelade på schemat i början av månaden, man kan ju lugt säga att jag har jobbat upp mig lite! Fan va bra!!!

Också har jag 25 timmar på dagis den här månaden än så länge, kanske blir mer där också. Men allt som allt just nu är jag iaf uppe i 140 arbetstimmar, 100 mer än vad jag trodde tidigare den här månaden, det är ju toppen!!!

Nattjobben är verkligen lättförtjänta pengar och det är det som gör det extra kul! Jag sitter och snackar skit varvat med vettiga saker med den personal jag jobbar med, kollar på teven, äter godis, läser skvallertidningar och dagstidningar och bara har det bra rätt ut sagt. Sitter i sköna soffor och allt är till belåtenhet. Det känns helt enkelt som att man sitter hemma hos en vän i dennes vardagsrum och har en soft kväll framför teven med det senaste skvallret *ler*.

Himla tur jag har som kan tjäna pengar så lätt emellanåt! Nätterna är lugna, ingenting händer, alla sover och det finns inga direkta arbetssysslor, det är lugnt och stilla, rätt harmoniskt. Och det enda som finns att göra är att kolla på teven medans man bara sitter och väntar på att klockan ska röra sig framåt och jag får gå ut på min 10-minutersrond varje timme. Inte så värst betungande att ta på sig de där nätterna faktiskt när man väl kommit igång *ler*

Jag är himla nöjd nu faktiskt!!!

Inte riktigt som jag vill

Fan, idag är jag riktigt på G!!! Vill ut och göra roliga saker, parta eller vad som helst, vill ut bland folk känner jag. Och här sitter jag nu och häckar, ensam hemma efter en shoppingtur på Köpis som den iaf var väldigt lyckad och trevlig =). Köpte ett jättesnyggt brunt halternecklinne och 2 diadem och ett par svarta sexy trosor!.

Tina och jag stannade sen till på Owes och åt en korv och munk *ler* Sen kom jag hem, fortfarande med massa energi och lust att göra nåt skoj. Har ringt Hjalle och frågade vad han gjorde. Då var han och spelade fresbee-golf och skulle inte komma hem förrens om 2 timmar...ååhhh jag tror jag döör!! Jag måste ut och gå eller åka till Köpis eller vad som helst, har börjat rota i garderoberna och lyssnar på en bra gammal cd och blir bara mer och mer på G! Dansar för mig själv här hemma framför spegeln och testar snygga outfits =).

Ja det är inte lätt att inte ha nåt att göra när det enda man vill är att ha nåt att göra. Ibland kommer sånna dar. Ibland orkar jag inte annat än att bara sitta hemma och häcka, men typiskt nog är idag inte en sån dag =).

Jaja, jag får skaka loss här hemma tills jag inte orkar mer och belåten slänger mig ner i soffan eller nåt. Men hur kul är det då en fredagkväll?!.

Nu fortsätter jag mitt äventyr långt in i garderobens landhihi

Mitt Hem


Mitt kök som det vanligtvis ser ut samt hur det ser ut juletid.
Mitt älskade vardagsrum som är det bästa i mitt hem!




Cityfesten

Igår gick jag och Tina ner på Cityfesten när jag vaknat till. Kom till henne ca 15:00 och vi knallade ner i likadana kjolar och svart topp. Lika som bär nästan. "You look like stars" - eller vad var det farbrorn i ståndet sa Tina, haha!

Jag köpte iaf med mig en vit lite större axelväska som jag tyckte var jättefin. Köpte också en rosa midjeväska som alla tycker är skitnördigt och helt ute, men vänta bara, snart är den inne och hipp igen! Men framförallt är den så funktionell och bra, fattar bara jag det! hihi
Men jag diggar midjeväskorna, tycker de är superbra att ha, särskilt på semestern, man slipper gå omkring och hålla i väskor eller annat, det sitter fast i säkert förvar runt magen! Jag diggar magväskor!!!

Hittade också en blå bikini i rätt storlek efter många om och men och letandes*ler*. Har alltid velat ha en blå bikini och här fanns den, för halva priset och allt! Snälla sommar, ge mig en till stranddag med sol och värme, skulle vara tråkigt och behöva vänta ända tills nästa sommar! 300:- förbrukade och borta. Men på bra grejer! Kom hem till Tina till ca 18:00 och Hjalle hämtade mig ca 19:00 eller strax efter, minns inte riktigt. Vi stannde till på restaurangen "Lilla Vietnam" och köpte med oss nudelwok med kyckling. Sen åkte vi till hans kontor och åt där och spelade lite airhockey (skitkul och 100% garvsäkert) samt lite biljard, även det superkul!! Bra att han tar hem så bra grejer och säljer, man får ju ta del av det och det är ju en bra förmån!

Vi åkte tillbaka hem ca 20:00. Bestämde oss för att åka iväg med bilen en sväng, visste inte vart men det blev till Mackmyra park. Då var klockan runt 21:00 tror jag, skymningen kom. Vi gick in i parken och jag letade upp ett träd som såg så roligt ut att klättra i så jag hoppade ut och blev Anna Klätterapa igen, så skoj!

Sen hade de en gunga som satt fast i trädgrenarna flera meter upp. Satte mig ner och svingade loss!! Snurrade och skrattade som ett barn och Hjalle stod bredvid eller bakom och gungade på mig! Kände mig verkligen som ett barn kom på mig själv med att säga  "-vänta lite, ska bara gå hit och kolla". Ska bara, ska bara sa lilla  Anna *ler*. Vad befriande och härligt det är att få leka av sig med jämna mellanrum! Det ger mig livskickar och ny energi, jag ler så stort! Och det är med leendena och skratten som man mår bra och ger kropp och själ extra energi *ler*.

Vi åkte sen hem efter en kvällspromenad i parken, så mysigt det var. När vi kom hem var klockan närmare 22:00 och jag var trött efter att bara ha sovit 5 timmar den natten. Kom hem och la mig i sängen med detsamma och somnade alltså 22:00 igår och vaknade 10:00 imorse, 12 timmars sömn, inte illa!

Har pratat med Tina och eftersom det är regn idag så ska vi åka till Köpis och strosa runt lite, perfekt dag för det idag!

Vi ses!

Natten

Den gick bra och väldigt snabbt, snabbare än sist. Och inte blev jag nå direkt trött heller så det blev jobbigt, gäspade nån gång bara. Natten ute var mörk och lite skrämmande men det kändes helt okej och inget utöver det vanliga hände så jag var faktiskt inte direkt nå rädd, som tur var! Inne var det många lampor tända vilket var bra då jag kände mig mycket piggare än sist så det var rätt mrökt.

04:00-ronden blev det ljust igen och allt kändes då som vanligt, ingenting kan ju hända när det är ljust känns det som.  Vi kikade lite på teven, jag följde henne och manglade lite tvätt, vi åt nattfika och pratade.

Kl 05:30 vaknade en dement farbror som både var arg och irriterad på allt vi gjorde. Han svassade efter oss hela tiden och tröck sig upp i våra ansikten och var sur i blicken. Vi serverade honom lite frukost och när jag satt och läste dagstidningen fullkomligt blixtrade det till och han reste sig upp och slet tidningen ur min händer..haha! Här skulle minsan göras som han ville, han verkade vara mån om att bli uppassad på! Fick sitta ner med honom när han åt lite. Sen tyckte vi att han kunde slå sig ner framför teven och titta lite. Jamen varför då tyckte han och svor mest hela tiden och var bitter.

Vi satte oss iaf ner och sa att han kunde slå sg ner bredvid. Näedå det gjorde han inte, istället gick han fram till teven och vände den mot väggen så vi inget skulle se, sen vände han sig om mot oss och hånlog stort medans han sa " Varsegod, nu kan ni ju titta på teven, eller hur, varsegod", eller nåt i den stilen. Vi bara tackade så mycket för det och fortsatte att inte bry oss om och lyssnade på teven istället. Han gjorde hela tiden sånna här saker medvetet och i vår närhet och sa sedan nåt för att vi skulle reagera som han ville på det han gjort, det vill säga bli arga, irriterade eller ge oss! Men se vi gav honom inte de reaktionera utan vara bara otroligt trevliga mot honom även om det var svårt..haha!

Vi satte oss ner och han ställde sig hela tiden demonstrativt mitt framför ögonen på oss medans vi ignorerade och sa att han gärna fick slå sig ner bredvid oss. Tillslut började han knuffa in soffbordet mot oss så det trängde in våra ben mellan bordet och soffan, sen stod han där och tryckte som för att vänta på att vi skulle säga åt honom att sluta. Jag brydde mig inte, tillsist tröttnade han och funderade ut nästa "bus" han skulle göra.

Helt plötsligt börjarn han riva upp soffdynorna och trycker de gång på gång på huvudet och vi lägger tillbaka dem och han tar hela tiden upp dem och trycker mot huvudet. Han kastar oss en filt och andra kuddar och så länge vi kunde sa vi tackar, va bra, en kudde att luta sig mot. Men sen blev det för mycket och vi tyckte inte det var trevligt längre så vi sa det och ställde oss upp. Eller jag ställde mig upp och han tryckte kuddar på andra tjejen då istället *ler*.. Sen ställde han sig rakt framför mig där jag stod bredvid soffan och han försökte knuffa mig över soffkanten men han är en tanig gubbe med noll muskler så därför orkade han inte, han till och med vinglade till lite själv där jag stod och höll emot..haha!

Och vi försökte hålla undan allt skratt för att släppa ut det när han inte såg, vad annars kan man göra *ler*.
Sen gick vi iväg och skulle göra något och han stampar hårt efter och surar. Jag följer med tjejen iväg men då kommer han efter mig, tar hårt tag om min arm och säger "nu följer du med här" och han sliter i mig och drar mig mot andra hållet. Jag säger till honom att släppa vilket han inte gör, men jag säger att jag faktiskt kan å själv och då släpper han när han märker att jag tänker följa med och göra som han säger. Verkar som att kvinnor ska lyda hans minsta vink.

Jag satte mig på en soffbänk och han tränger sig ner bredvid och sätter sig på mig. När han väl sitter halvt om halvt på mig så sträcker han ut armbågarna så långt och hårt han kan in i sidan på min mage men jag ignorerar fullt och helt. Sen försöker han ta av mig mina skor men jag säger att jag gärna vill ha dem på mig, han ger sig. Han kliver sen upp och går omkring och spottar på golvet, eller iaf försöker spotta..haha!

Jadu, den farbrorn gick en verkligen på nerverna!!!
Men som tur var fick vi gå när klockan slagit 07:00 och nästa kollegor kommit och avlöst oss. Då var vi glada att slippa genomlida dagen med honom....

Jag kom hem til ca 07:30, Hjalle vaknade och åkte till jobbet. Jag kände mig så väldigt pigg och ville egentligen inte alls sova bort dagen. Jag la mig och sov 08:00 och ställde klockan på 13:30 men vaknade strax efter 13:00. Ska in på Cityfesten med Tina om ett tag och jag vill inte sova bort hela dagen, det är så trist. Nu är jag ledig tills på lördagkväll då jag kör 6-ans och på söndag kör jag natt igen.

Nu ska jag ta och göra mig iordnig här för en dag med fest!


Sista för idag

Nu har Hjalle och jag precis ätit korvstroganoff och ris. Jag ska snart åka och jobba, åker väl runt 18:35. Har laddat upp med godis, frukt och bröd. Tidningar finns det gott om där och så även teve med många tevekanaler vilket är bra då det är teven som hägrar större delen av natten. Alltid nåt sevärt.

Idag åkte Hjalle till jobbet 07:00. Jag klev upp och la mig i soffan och knäppte på teven. Var pigg en stund men tänkte att jag måste sova lite längre då jag har hela natten framför mig att hålla mig vaken på också. Det är inte bara att gå och lägga sig vid 00:00 som vanligt *ler*.

Sov till 10:00 och då klev jag upp. Frukost och teve och datorn. Fram till 15:00 hände ingenting. Tiden rann iväg ändå. Hjalle kom och hämtade mig också åkte vi in till stan och spelade lite minigolf, det var skoj! Men som vanligt är det totalt omöjligt att vinna mot han. 39 slag mot 68...jag har en hel del slag att spara in på innan jag är ikapp *ler*. Vi hade iaf trevligt ca 45 minuter och sen åkte vi till hans kontor där han fått leverans från England idag, airhockeybord! De tycker jag ä så roliga! Vi provspelade lite men det låter rätt mycket så vi testade bara lite i och med att det fortfarande satt folk kvar och jobbade.

Stannade kvar och snackade med några killkompisar till H som också sitter där och driver företag. Sen åkte vi till Copp där jag köpte godis och frukt till kvällen. Sen hem och laga mat och här är vi nu och jag måste göra mig iordning för jobbet!

Håll nu tummarna för mig att jag slipper uppleva otäcka ting!!


Rädd

Igårkväll skrämde jag upp mig själv mer och mer där jag låg i sängen och skulle till och sova. Kom att tänka på att jag ska ut och jobba natt inatt och minns hur jävla rädd jag blev sist när ett fönster helt plötsligt och oförklarigt var upplåst.... Jag hade hjärtat i halsgropen, tittade mig hastigt runtomkring där jag stod ute ensam i tystnaden och mörkret. Usch! Och jag ska göra samma ikväll...hua!

Och när jag vet att det har hänt massa saker hela tiden, det är alltså nån galning som går omkring där vi är fast vi inte ser. En galning som gillar att tända eld på hus. Usch... Och jag går ut själv varje timme och kikar in i dörrar och känner på fönster, när som helst kan jag ju stöta på en otäck typ därute och då står jag där...ensam...

Jo, igårkväll var jag minst sagt rädd. Inte minst för att jag vet att det är kolsvart ute när jag går ronderna mellan 23:00-03:00. Skulle gärna haft nån med mig istället för att gå själv. Inatt drömde jag inte helt otippat  en mardröm om ett spöke som fanns i ett hus där jag var och polis kom och jag kände mig rädd och det var otäckt.

Jag får se hur jag känner det inatt. Blir jag för rädd, för jag är ju faktiskt mörkrädd, det ska vetas så kanske jag inte vågar jobba fler nätter. Jag har inget att skydda mig med om nån väl får för sig att hoppa på en därute i mörka buskarna.

Näe, nu ska jag inte skrämma upp mig ännu mer. Det kommer säkert gå skitbra inatt, bara inget händer, det är då man blir rädd. När saker och ting inte är som de ska. Jag får väl ta med mig en ficklampa. Tänkte också ta med mig hörlurarna till mobilen så kan jag lyssna på lite popig musik som gör en lätt till sinnet när jag ska gå ut.

Hoppas det funkar!
Och att inget "skumt" händer...

Klätterapa!

Det har jag alltid varit och jag älskar det!! Jag älskar att klättra, hoppa, studsa och springa omkring och akrobatisera!!! Suget kommer emellanåt och då vill jag helst av allt bara ut och springa eller klättra och hoppa omkring som en katt som hoppar från än det ena till det andra *ler* .  Bilderna är tagna förra sommaren.


Sommarbilder


Jag på midsommarafton på en otroligt vacker blommande äng. Hjalle och jag stannade till och plockade några blommor att ge till mamma.


Min balkong där jag njuter om somrarna *ler*. En rofylld plats som är oerhört viktig för mig då jag bor i lägenhet och inte har egen trädgård...

Har idag...

...spenderat dagen hemma hos mamma och pappa. Jag åkte hem dit till ca 12:30 och slängde i en maskin tvätt. Sen tänkte jag att jag skulle ner på stan en sväng och tänkte slå 2 fugor i en smäll och hälsa på  A. Men typiskt nog jobbade hon så då struntade jag i stan och bestämde mig för att ta av mig lite kläder och lägga mig ner och sola i trädgården istället *ler*.

Satt och solade och kl 13:30 kom mamma hem. Pappa kom strax efter 14:00. Mamma slumrade till i hammocken efter att ha läst några tidningar och pappa gjorde iordning lite efter-jobbet-fika inne i köket. Jag satt fortfarande kvar i solstolen och njöt av solen. Läste en tidning också. Mamma vaknade till liv efter eftermiddagsluren och hon ville åka till Owe Jansson. Det gjorde vi och hon köpte sin efterlängtade inredningstidning "romantic homes", precis sån romantisk inredning vi vill ha och gillar. Bra tidning.

Efter Owes stannade vi till på Dollarstore där jag skulle köpa schampo billigt. Vi kom hem ca 17:00 och jag ringde Hjalle med detsamma och åkte och hämtade honom på kontoret. Vi åkte hem och har precis avnjutit en portion pasta med köttfärsås, mums va gott! Jag kom på att jag inte ätit mer än en smörgås till frukost och 2 nektariner under dagen. Inte undra på att jag var lite småstöt och lättirriterad. Men nu så!

Idag ringde chefen och undrade om jag ville jobba lite extra i veckan. Vi hade fått fortsatt bevakning på stället där det anlagts bränder och där jag jobbade en natt tidigare. Det hade visst hänt oförklariga saker hela tiden, fönster och dörrar som av någon okänd anlednig och av okänd person helt plötsligt låsts upp utan att någon sett. Jag tog åt mig 2 nätter, img natt och på söndagnatt. 24 timmar extra jobb, det är ju bra!

Hoppas på sol även img. Då ska jag nog ta mig en filt och lite pick och pack och åka oh lägga mig och sola någonstans, möjligtvis i Boulongern. Alla andra jobbar ju om dagarna eller har annat för sig så jag får glatt roa mig själv *ler*. Och det känns som en picknick med mig själv och solen låter som en inte alltför tokig idé innan nattjobbet väntar..

Häpp!

Tisdag idag

Andra dagen på veckan. Igår blev det stranden för hela slanten för Tina och mig. Vi åkte ut till Brämmen och var väl på plats på stranden kl 12:00 efter att vi stannat vid golfen (där Hjalle golfade) för att hämta min solstol ur bilen. Väl på stranden solade vi till ca 14:00 då solen gick i moln, ett bamsemoln som aldrig tog slut. Lika bra att slumra in då tänkte vi båda *ler*. Vi gick sen och köpte en varsin glass där 2 kulor blev stora som 4!!  Solen kom tillbaka och vi tog oss ett dopp och vi hann sen sola en liten stund till. Vi åkte därifrån ca 17:00 och då var vi såå trötta..haha! Jag följde mede Tina hem där det bjöds på sallad. Hjalle kom och hämtade mig 19:10 då han spelat fotbollsmatch.

Vi åkte hem och gjorde kväller. Kollade på teve och tog det lugnt och kom i säng ca 23:00. Men vi låg och pratade 1 timme innan vi somnade.

Vi klev upp 08:00 imorse och jag skjutsade in Hjalle till kontoret. När jag kom hem la jag mig i soffan och kollade på teven men somnade till och vaknade 10:30 igen. Jag ska åka hem till västanbyn och hämta hem tvätten och tvätta lite till nu snart.  Sen vet jag inte vad dagen mer kommer att bjuda på. Det är en hel del moln men solen skiner däremellan.

Imorgon börjar den årliga Cityfesten i stan så det blir väl att man kommer åka ner och kika lite som vanligt *ler*

Föräldrardag

Idag bestämde jag mig för att ta en föräldrardag. Det var nog en vecka sen sist som jag verkligen hälsade på och umgicks med dem och kände att jag längtae lite *ler*. Hade sparat på mig en hel del tvätt som jag samtidigt tänkte tvätta undan. Ringde mamma på morgonen och frågade om de skulle vara hemma och det skulle de. Hjalle och jag åt frukost hemma och tog det lugnt nån timme, vi vaknade 10:00. Strax efter 12 skjutsade Hjalle in mig till kontoret där jag hämtade bil och nycklar inför jobbet ikväll (är precis hemkommen).

Sen åkte jag till mamma och pappa och kom dit strax efter 13:00. Mamma låg ute i hammocken och läste gamla trädgårdstidningar som hon rotat fram och pappa höll som vanligt på med Mustangen nere i garaget, han startade den och mullrade med den en stund *ler*.

Jag började tvätta och hann under dagen med att tvätta 3 maskiner tvätt vilket var väldigt behövligt.
Blev bjuden på mat också, de hade grillat igår och det hade blivit lite kött över som vi mumsade på. Mamma gjorde strips och sen satte vi oss ute på altanen i värmen och mumsade, gud så gott! Mamma och jag solade lite på altanen också men det var så varmt att man inte orkade längre när man inte hade vatten att svalka sig i.

När klockan närmade sig 17:45 lyckades jag få med "badkrukan" mamma och pappa på ett kvällsdopp i Öjaren. Pappa var snabb att haka på så vi drog iväg. Det blåste dock lite i Öjaren vilket det inte gjorde hemma, där stod luften så still den bara kunde. Men vid Öjaren blåste det på lite vilket gjorde det lite kyligare i luften men i gick vi. Pappa trodde han skulle bli först i men jag snodde första platsen från han och doppade mig först. Mamma tyckte dock att det var lite kallt men hon kom tillsist i men tyckte inte det var riktigt lika skönt som pappa och jag tyckte. Vi simmade runt och pappa plaskade glatt och log stort, det var kul att se. Även mamma skrattade även om hon tyckte det var lite kallt och inte riktigt blev skönt. Men vi var i ca 5-10 minuter och svalkade oss från värmen och det var härligt att se mamma och pappa le och skratta och njuta av en badstund, bada det var det längesen de gjorde! Jag är glad att de ville med, glada miner  och minnen värmer *ler*

Vi kom hem, granntjejerna som jag är fröken åt på dagis kom fram och ställde sig vid grindhålet och väntade på mig när jag kom upp från garaget.
- "Anna,. Anna, vet du vad vi har fått?", sa de glatt!

De berättade för mig att de hade fått en kattunge som de  var så glada över. Vi stod och pratade en stund men sen var jag tvungen att gå in och göra mig klar för jobbet som väntade inom knappa timmen. In och hängde tvätt och byta om och fixa till. Klockan blev 18:50 och jag tackade mamma och pappa för idag och drog till jobbet. Jobbet gick fort och snabbt var jag hemma igen. Hjalle hämtade mig på kontoret. Nu tänkte jag att jag i vanlig ordning skulle ta något kvällsfika och mumsa lite godis, som fortfarande finns var!



Härligt att höra

Idag på jobbet upplevde jag 3 lite extra positiva saker. Det ena var när en förälder till ett barn på dagis kom fram till mig och berättade att när lillflickan skulle leka så skulle hon alltid heta Anna och när de frågade vilket namn hon tyckte var finast så svarade hon Anna. Mamman sa att hon tycker så mycket om mig och mitt hjärta log stort när jag fick höra det. Då vet man att man har gjort bra ifån sig på jobbet och varit en god förebild för barnen och skänkt dem glada dagar på dagis! Ååh så glad jag blev... Då i den stunden läntade jag tillbaka till dagis, stället som jag faktiskt kommit att inte tänka alls på nu under sommaren. Men nu längtar jag tillbaka och ser alla barnen framför mig igen och jag vill verkligen vara där med dem, mina gullungar *ler*. Och den 25:e augusti ska jag ju faktiskt tillbaka och jobba lite, det blev bestämt innan semestern. Jag ser verkligen fram emot det och få krama om alla barn och ha roligt med dem igen!

Det andra som hände, ja det var faktiskt igår och inte idag för den delen, det var när vi (jag och 2 killar ur personalen) stod och pratade om skola och blyghet och saker och ting, då ena killen förvånat kläckte ur sig till mig - "Har DU varit BLYG?". Tänka sig va skoj att jag inte alltid uppfattas som blyg, för det är jag ju faktiskt inte heller med människor jag träffar på egen hand. Då är jag framåt och pratar och frågar gärna en massa och skojar gärna till det om tillfälle ges. Jag tycker det är svårare i större grupper där jag i fråga kanske inte känner alla, då blir jag lite blygare. Men va skoj att höra från nån man inte direkt känner men har pratat en del med, där han inte alls upplever mig som blyg utan väldigt framåt, skoj!  Och det är väl så att där man känner sig bekväm där är man också mest sig själv, där vågar man släppa fram hela sig själv med humor och allt, det tycker jag är skoj! Och jag har växt mycket sedan skoltiden i gymnasiet och fått mycket större självkänsla vilket är bra.

Det tredje glada som hände mig på jobet idag var att jag träffade på ett dagisbarn och hans storebror och jag stannde för att prata med dem då de satt och väntade på sina föräldrar. De hade varit på semester i Skåne och de hade varit på Liseberg och det fullkomligt lyste i ögonen på honom när han berättade om allt skoj han hade varit med om och han log stort! Och ett barns leende och skratt smittar såklart av sig, man blir varm inombords och ler stort, nästan att tårarna kommer för att man blir så glad av ett barn *ler*.

Och han hade åkt en barn -berg-och-dalbana och han sa till mig - "Och du Anna, vet du vad? I sista backen skrek jag inte alls" och jag hörde på hans röst och såg på hans blick att han var så stolt över det, att han kände sig stor på något vis *ler*.

Min dag på jobbet var med andra ord bra, väldigt bra. Och firandet av Ola blev också jättebra. Vi var där mellan 16:00- strax före 19:00 då jag åkte till jobbet.  Han blev glad över presenten vilket var en skepparexamen och tyckte jag var en poet och författare som hade skrivit det jag skrivit i kortet, roligt att det uppskattades *ler*.

(Nu kom Hjalle och gav mig en godnattpuss för han orkade inte vara vaken längre, han var trötter.)
 När jag kom hem från jobbet var kl 22:45 och jag åt lite kvällsfika och har bäddat nytt i sängen och duschat. Nu tänkte jag att jag skulle titta en liten stund på teve och äta lite ur godispåsen jag köpte igår, innan jag går och lägger mig.

En helt underbar dag!

Jag +golf

Haha, ja faktiskt!

Vaknade ca 10:30 imorse och runt 12:15 ville Hjalle slå lite bollar på golfranchen i Mackmyra så jag tänkte det vore trevligt att följa med och det tyckte Hjalle också. Solen steker och det är hur varmt som helst ute, puh!!!

Hjalle fyllde en hink med bollar och ställde sig för att slå. Jag satte mig ner på en matta bredvid och njöt av solen *ler*.  Hjalle ville så gärna att jag också skulle slå för han visste att jag skulle gilla det bara jag vågade kliva över feghetströskeln som jag alltid bär med mig... Ofrivilligt....

Jag kände suget, ville så gärna svinga en klubba och drämma till bollen. Jag ville, jag ville, suget kom. Men jag är så feg, feg att göra saker jag är helt vilsen på och aldrig har testat. Min största nackdel. Att fega ur och inte våga göra saker som jag egentligen vill! Jag går miste om så mycket skoj här i världen! Typiskt, jag måste jobba på det där! Hjalle försökte få mig att slå men jag sa tvärt nej. När inte det funkade testade han vidare på psykolog - grejen., haha! Och det underligaste var att jag faktiskt tror att det funkade tillsist *ler*

-"Här Anna, ta klubban, håll bara i den" *ler*. Ja jag säger då det. Kände mig som en liten barnunge. Jag ville inget hellre än att ta den och bara slå till. Ingen kotte som skulle bry sig det minsta om vad jag gör och nybörjare är ju alltid nybörjare. Men jag vill ju inte va det , jag vill ju kunna och vara bäst på allt. Vägrade att ens hålla i kluban först.  Tillsist började folket att droppa av och de enda som stod kvar var en tant och en farbror som själva höll på att lära sig. De hade tagit lektioner. Då kände jag, nu eller aldrig! Jag måste slå och kliva över den jävla feghetströskeln så kanske det går lättare och lättare att kliva över den i framtiden också vad gäller olika saker.

-"Hjalle, kom hit och visa mig så ska jag slå en boll", sa jag tillsist till honom. Han kom och visade mig hur jag skulle stå, böjda knän, ut med baken..haha! Och sen visade han mig hur man skulle svinga och lite sånt. Sen var det dags för mig, mitt första golfslag... Ställde mig till rätta, böjde på benen och ut med baken och drog sen upp klubban och drämde till! Och träff!!! Det var ju kul det här, jag vill lära mig mer! Jag slog kanske 6-8 bollar och jag träffade varenda gång, vissa sämre men andra slag riktigt bra. Första gången någonsin och det funkade, det kändes skitkul. Nu vet jag ju att jag kan om det skulle bli missar nästa gång jag slår, för vi ska slå lite till nån annan gång *ler*. Hjalle blev så glad för min skull att jag vågade och kunde göra det bara för skojs skull utan någon prestationsångest som jag alltd har. Skit samma hur det går, om jag skrattar är det värt det tycker jag *ler*. Men att det ska va så svårt å bara göra det man skulle vilja, att jag måste tänka och känna mass skit också!

En futtig grej för vissa kanske men ett stort steg för mig, jag är stolt över mig själv för min framsteg i feghet idag! Jag växte flera centimeter där jag stog och log över mig själv *ler*.

Hjalle blev glad, sa att när vi är gamla kan vi gåt ut och golfa tillsammans och ha trevligt. Gulle han *ler*
Vi var kvar till ca 13:30 och åkte då (svettiga) hem till Hjalles pappa för att dricka vatten. Ola satt ute på verandan i skuggan och läste tidningen. Vi drack vatten och klädde sedan av oss och la oss på en varsin handduk på gräsmattan och solade en stund, ca 40 minuter. Det enda som fattades var vatten att doppa sig i, det var så himlans varmt! Och svettigt.

Vi åkte vidare ca 14:30. Åkte till Lilla Vietnam i stan och beställde mat. Åkte vidare till kontoret och hämtade nycklar och bil eftersom jag ska köra 6-ans låsning ikväll. Vi kom hem ca 15:05 och då åt vi och vi ska hem och gratta Hjalles pappa kl 16:00 då Hjalles syrra och S också kommer. Jag har gjort ett egenkomponerat grattiskort till honom i Publisher, det blev skitbra.

Nu måste jag gå och göra mig iordning.
Vi ses!

Ovanligt Uppvaknande

Ja jag har ju som sagt jobbat natt och en skum grej inträffade. Ett fönster var helt plötsligt öppet när jag gick min yttre rond. Samma fönster som tidigare varit stängt...

Det var rätt läbbigt eftersom jag under varje rond fram tills dess (6 st) hade känt på fönstret och det inte hade glidit upp. Och helt plötsligt gled det bara upp i en smäll när jag kände på det, läbbigt värrre!

Jag började jobba 19:00 och gick fr.o.m. 20:00 en rond varje timme och kände på alla fönster, dörrar och kollade efter brännbart. 02:00-ronden var konstig...  Jag jobbade med en tjej och berättade för henne att fönstret helt plötsligt var öppet så vi gick in i rummet (som var en tom lägenhet) och hon låste fönstret igen. Det konstiga var att rummet var en tom lägenhet och dörren in till rummet var låst under hela kvällen....??

Jaja, jag noterade det i det anteckningsblock jag fått av väktaren innan, personalen antecknade också hon händelsen i deras nattbok. Därefter hände inget mer under mina ronder varje timme fr.o.m. 02:00 -07:00 då jag gick sista ronden. Men jag måste säga att jag var lite skraj att gå ronden efter det att fönstret glidit upp, jag var rädd att det skulle hända igen! Och mörkt var det ju också, usch! Men bara att bita ihop och gå ut i mörkret och jobba. Vem vet, det kanske rent av spökar på stället...*ooohhh*

Kl 07:00 kom nästa väktarkollega för att byta av mig, denne sitter nu fram till 19:00 ikväll då en annan byter av. 12 timmars pass. Jag ska jobba på Kvantum ikväll men hade tänkt ta en till natt där på boendet, det kändes helt okej och lättförtjänta pengar även om det blir otroligt svårt att hålla ögonen öppna på småtimmarna *ler* . Kanske att jag åker ut dit lördag eller söndagnatt.

Jag åkte så hem vid 07:00 och kom i säng ca 07:30. Hjalle åkte till jobbet vid 08:00 då telefonen ringt och det var min chef. Han undrade om händelsen inatt och sa att han skulle göra en polisanmälan. Jag somnade om sen och vaknade ca 13:50 av att telefonen ringer och det är polisen! Gud vad paff jag blev! Polismannen ville hålla ett förhör med mig angående natten och det öppna fönstret. Och jag svamlade på det jag mindes i mitt omtöcknade och nyvakna tillstånd..haha! Kände mig helnervös för att jag skulle minnas fel och säga fel saker men jag svarade ju bara på frågorna som jag mindes de och det hela blev nog rätt. Han ställde frågor till mig i närmare en kvart och han skulle även kontakta tjejen jag jobbat tillsammans med inatt.

Jaja, väckt av herr polis som håller förhör är väl inget sätt jag önskar vakna till igen *ler*.

Natti natti

Nu är det dags för sömn... Niklas har precis åkt hem. Han har varit här och kollat på film med oss, han hade med sig filmen " Lucky number Slevin". Den var lite svår att hänga med i så jag tyckte den var sådär...drygt å hänga med  filmen när man var lite smådåsig också. Niklas kom ca 19:00. Vi käkade lite fläskfilé och strips först som jag lagade till *ler*

Tidigare idag var Tina här och jag fick chansen att bjuda på pannkakor efter alla gånger hon bjudit mig på mat *ler*. Hoppas de smakade! Sen satt vi hemma i köket och pratade lite och drog sen iväg till Owe Jansson och sen till Dollarstore. Efter det blev klockan 17:00 och jag följde med Tina hem och ca 17:30 kom Hjalle och hämtade upp mig.

Img natt mellan 19:00-07:00 på fredagmorgon ska jag jobba natt på ett boende i trakten. Civil bevakning. Det ska nog gå bra det och lättförtjänta pengar är det ju också. Hoppas jag tycker det går bra, i så fall kanske jag kan komma att jobba fler såna pass i helgen, det ger sannerligen lite klirr i kassan!

Min lön kommer tillrätta i mina händer på fredag. Idag kom a-kassan. Väldigt välkommet.

Nu ska jag sova. Hör av mig imorgon eller så!

Min älskling


Hjalle busar med Ninja i Norrtälje...så söta de är *ler*.
 Jag förra året, taget av Hjalle

Regn

Jag har vaknat för en stund sen och Hjalle har redan hunnit iväg till kontoret. Jag tittar ute genom fönstret och ser regnet falla ner och jag hör det mjuka smatter som följer...

Det känns rätt mysigt...*ler*. Jag ska äta frukost och sen lägga mig i soffan och läsa lite ur min bok, ha balkongdörren öppen och låta regndropparna smeka mitt sinne med sitt rofyllda liv...

Mamma ska klippa sig här i Valbo kl 15 idag. Jenny skulle komma md upp till mig och sen när mamma dyker upp efter klippningen tänkte jag bjuda på lite kaffe och fika *ler*. Mysigt!

Innan dess blir det väl rätt lugnt antar jag. Boken och soffan. Om jag kanske inte får för mig att gå en vända med damsugaren också *ler*