Jobb

Mer jobb är på G för min del, bra och roligt! De ringde mig från dagis imorse och undrade om jag  kunde jobba ons-fre nästa vecka på småbarnsavdelningen och det tackade jag såklart ja till, gud så kul!! Nu kanske jag får vistas på dagis med alla barn någon dag i veckan igen iaf, så roligt! Och nåt att göra om dagarna igen, nu har jag varit ledig så länge att det känns som att jag ganska gärna kan komma och jobba igen, speciellt när man trivs så bra där. Alla andra har gått eller ska gå tillbaka till jobb och vardag igen efter semestern och det känns som att jag också vill göra det. En vardag med något meningsfullt att göra om dagarna och sen fritid efter det.

Personalen på dagis hade inte riktigt velat ringa för de tyckte det var lite pinsamt. Som om att "nu duger Anna, nu när det krisar men inte för en fast tjänst vill vi ha henne". De trodde jag skulle ta det så eller de tänkte iaf i de banorna. Men jag vet att om jag vore utbildad skulle jag ha fast tjänst där. Jag vet att jag gör ett bra jobb och att personalen där gillar mig men i och med att jag inte har utbildningen kan jag inte få fast tjänst där, det vet jag och det är ju inte vad de bestämt, det bara är så. Och för den delen trivs jag nog bättre som timvikarie, det känns som att energin och allt positivt håller i sig mycket bättre då, när det inte blir för mycket vardag. Jag trivs helt enkelt bättre som timmis än om jag skulle haft en fast tjänst där så mig går det absolut ingen nöd på när jag "bara" rings in *ler*. När man är timmis är en till fördel att man då får hoppa runt på alla avdelningar på dagiset, man blir inte fast på en plats och det är roligt, jobbet blir inte lika inrutat liksom.

Nu känns det som att fröken Anna är på gång igen!

Chefen från Gestrike Bev. ringde också och undrade om jag skulle kunna jobba fler nätter nästa vecka. Men eftersom jag redan tackat ja till att jobba på dagis ons-fre så fanns det bara en natt jag kunde ta nästa vecka och det var måndagen. Imån är det 6-ans låsning, på söndag nattbevakning lika som på måndagen. Tisdagen kan jag inte jobba natt eftersom jag ska upp och jobba 7:30 onsdag.

Men det lät som att de skulle kunna tänkas bli fler nattjobb framöver ändå.

Hittills på väktarjobbet har jag fått 52 extratimmar den här månaden vilket känns väldigt skönt! Pengar att sätta undan på sparkontot så jag kanske kan ta ut en större summa och göra en extraamortering på bilen, det skulle vara skönt.

Men det känns skönt att få jobba igen, jobbigt om man inte har något jobb i och med att 6-ans låsning försvinner den här månaden och då står jag där utan nånting alls. Kanske blir en hel del på dagis, annars är det hemtjänsten jag ringer till. Det finns några vägar att ta.

Hjalle och har precis ätit hemlagad hamburgare med bröd och strips, väldigt gott.
Nu ska vi nog bara ligga och mysa lite innan sängen kallar.

Trevlig kväll!

********21:40******

Jag kom ju på att jag är ledig nästa helg och att jag skulle kunna jobba natt då och få in 24 timmar mer jobb!! Jag tänkte inte alls på helgen när chefen ringde tidigare idag, vilken tur att jag kom på det nu!

Ringde upp chefen nyss och som tur var hade ingen fått helgturerna än så jag bokade in mig som nattvakt både på lördag och söndag! Då var jag uppe i 115 timmars arbete i augusti månad och jag fick bara 40 timmar utdelade på schemat i början av månaden, man kan ju lugt säga att jag har jobbat upp mig lite! Fan va bra!!!

Också har jag 25 timmar på dagis den här månaden än så länge, kanske blir mer där också. Men allt som allt just nu är jag iaf uppe i 140 arbetstimmar, 100 mer än vad jag trodde tidigare den här månaden, det är ju toppen!!!

Nattjobben är verkligen lättförtjänta pengar och det är det som gör det extra kul! Jag sitter och snackar skit varvat med vettiga saker med den personal jag jobbar med, kollar på teven, äter godis, läser skvallertidningar och dagstidningar och bara har det bra rätt ut sagt. Sitter i sköna soffor och allt är till belåtenhet. Det känns helt enkelt som att man sitter hemma hos en vän i dennes vardagsrum och har en soft kväll framför teven med det senaste skvallret *ler*.

Himla tur jag har som kan tjäna pengar så lätt emellanåt! Nätterna är lugna, ingenting händer, alla sover och det finns inga direkta arbetssysslor, det är lugnt och stilla, rätt harmoniskt. Och det enda som finns att göra är att kolla på teven medans man bara sitter och väntar på att klockan ska röra sig framåt och jag får gå ut på min 10-minutersrond varje timme. Inte så värst betungande att ta på sig de där nätterna faktiskt när man väl kommit igång *ler*

Jag är himla nöjd nu faktiskt!!!

Kommentarer
Postat av: Tina

Skönt att du är nöjd och att du får tillbaka till ditt älskade dagis litegrann igen.. =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback