Sista skvätten

Min vita målarfärg börjar sina i burken. Köpte 0,5 liter och av den halvlitern har jag målat hur mycket grejer som helst, den räckte jättelänge!

Så igår blev jag sugen att måla guldramen som håller kortet på vår familjs 2 söta voffsingar som inte längre finns med oss här i livet. Den vita färgen gjorde sig mycket finare på ramen än den guldiga!

image1100
image1101

Mina sötnosar - ni är saknade...

Dagens Bästa

Idag tog jag mig ut på en 2 timmars solskenspromenad. Gick iväg 10:45 och var hemam igen ca 13.00 (efter ett kort stopp på MIO). Det var såå härligt och jag log för mig själv mest hela tiden för att det var så fantastiskt underbart väder idag! Pippina i träden kvittrade och solen värmde mina kinder, wonderful!

Jag gick rundan runt mitt kära och vackra Mackmyra och det finns så många vackra platser att slå sig till ro på där, det är verkligen en rofylld oas tycker jag, jag älskar stället! När jag kom till bäcken såg jag att snön hade smält bort och solen torkat ena sidan av bänken vid bordet. I och med det passade jag på att sätta mig en stund och njuta av den porlande bäcken, solen som glittrar sig i vattnet och höra fåglarna kvittra. Jag vände upp mitt ansikte mot solen och där satt jag ca 20-30 minuter och bara njöt. Inga människor (jo kanske1 eller 2) var det som gick förbi, det var så lugnt och harmoniskt, dagens bästa upplevelse helt klart! Våren är här!
image1099
image1096
image1097image1098


Polyvore.com

image1091
Har man trist kan man kika in på den här sidan. Här kan man bla inreda rum och massa annat. Har testat den lite snabbt nu bara men man kan ju bli sittandes i evigheter med alla prylar som finns att välja bland!

25 riksdaler

image1086
Ja mer än så kostade inte den här lampan mig, kan ni tänka er!

Stannade till på Ånyo efter jobbet och hittade den här lilla "guldklimpen" ståendes i ett hörn. Tänkte att "den var ju söt", och en lampa saknar jag bredvid sängen när jag vill krypa ner och läsa mina tidningar där. Så jag slog på stort och håvade upp hela 25 riksdaler ur min ficka och vips var lampan min plus att jag fick 3 st glödlampor med på köpet!

Handledare

Jupps, idag blidde jag handledare för 3 veckor framöver. Det är en karl på 56 bast som går en vårdutbildning i stan och nu ska han ha 3 veckors praktik på vårat Gruppboende och jag blev tilldelad som handledare åt honom.

Idag hade jag köksansvaret så det blev mest tid i köket för min del idag. Men jag hann med att visa runt honom i byggnaden, visa honom lite pärmar som han kunde läsa i samt berättade och hann med att visa honom det allra viktigaste, vi hälsade på några boenden och han presenterade sig och dagen har gått väldigt bra. Han är väldigt självgående, trevlig och social och initiativrik var mitt intryck idag, en trelig prick! Så det ska nog gå bra att vara handledare, känns skoj! Och han hade fått ett väldigt bra första intryck och tyckte dagen idag var väldigt rolig så hoppas det fortsätter så. Han hade några papper med sig som vi ska fylla i och jag ska kryssa närvaro och sånt och så ska vi göra halvtidsbedömning och grejer. Tror hans lärare skulle komma och hälsa på nån dag också.

Jahapp ja, det var dagen idag det i korta drag!

Då var det jobb 1 dag till sen är jag ledig 1 dag igen för att sen jobba helgen.

Strutar

image1083
Idag hade mina söta tygstrutar kommit på posten. Som vanligt ett Tradera-fynd :). Har hängt upp dem på min vita tallrikshylla så länge.

image1084
Stannade till på Gävle Biståndsgrupp innan jag åkte hem från jobebt idag. Där hittade jag de här söta krukorna för en femma - de står också i min tallrikshylla.

Min gottebricka

image1082
Mmm...nu under påsk gottade jag mig litegrann får jag väl lov att erkänna :)

V.13

Annandag Påsk 24 mars: 12.30-21.00
Tisdag 25 mars: 7.00-15.30
Onsdag 26 mars: 7.00-15.30
Torsdag 27 mars: Ledig
Fredag 28 mars: 12.30-21.00
Lördag 29 mars: 12.30-21.00
Söndag 30 mars: 12.30-21.00

Soliga Påskdag

Ja idag är det Påskdagen (söndag) och idag har det varit en strålande dag från morgon ända tills nu och jag ser fortfarande solen stråla, så härligt! Jag vaknade 08.30 och Hjalle var redan vaken. Vi tog det lite lugnt, kikade på tv och åt frukost. Kl 10.00 bestämde vi oss för att ta en härligt uppfriskande vinterpromenad när vädret var på topp!

Vi gick omkring i Valbo-trakterna men efter 40 minuter vände Hjalle hemåt och jag fortsatte en vända till på dryga timmen. Gick då runt Mackmyra och myste! På min promenad såg jag mor med barn åkandes skidor utanför deras väg utanför huset, familjer åkte pulka i de snöfyllda pulkabackarna som stått så tomma hela vinter, tomma på snö och tomma på barn. Men idag var det som att alla passade på att njuta av vintern och solen, våran enda vinterdag kan man nästan säga :)

Jag kände lukten av grillat och ser sen en familj stå ute på gården och grilla korv i solvärmen, en annan familj satt på farstukvisten och lapade sol. En karl var ute och fräste på skotern sin och efter kom hunden springades, såg så roligt ut, alla var visst ute och njöt som jag, och vilka leenden vi hade hade allihopa!

Jag kom tillbaka hem kl 12.00 - efter en 2 timmars underbart uppfriskande och energigivande promenad. Hjalle hade då gjort makaroner och falukorv som passade pefekt just då!
image1081
Bilden är tagen ut över en äng här i Valbo - vackra ängar finns det gott om här!


Bild 1 - Jag bor i en lägenhet i det här huset, på kortsidan till höger, på baksidan...fattar ni :)

Bild 2 - Hjalles föräldrar bor i det röda huset som syns mitt i bild - de har ängarna som utsikt - mysigt värre!

Bild 3 - Här är min lägenhet! Längst upp till höger syns min balkong och mitt vardagsrumsfönster!

Klockan 13.00 skjutsade jag in Hjalle till Sjösse för de skulle kolla på massa fotboll, då får jag lite egentid här hemma att fixa och dona och bara vara för mig själv. Jag tycker det är så mysigt att hålla på här hemma, göra om lite på hyllorna, prova nya dukar eller fixa om lite här och där :). Men innan jag åkte hem passade jag på att åka ut till Gävle Fyndmarknad för att se om loppisen var öppen idag och det var den! Hittade 4 st ljuslyktor för värmeljus samt 4 st linneservetter, de passade jättebra till mina servettringar jag hade hemma!

När jag strosat klart på den loppisen åkte jag vidare till loppisen på Spikfabriken och den hade också öppet! Många som vil loppa lite såhär på Påskdagen tror jag. Där hittade jag ett vackert uppläggningsfat samt en vit hylla, blev riktigt nöjd med mina kap idag...hihih!!

Igår på Påskaftonen
var Hjale och jag hos hans föräldrar mellan 17.00-22.00 tillsammans med Annika och Tarika som också var där. Vi åt gott och umgicks och hade det trevligt, kändes nästan lite som julafton, speciellt då det snöade så himla mycket som det gjorde igår! Hela dagen yrde flingorna utanför! Innan vi åkte dit var vi bara hemma och slappade och kikade på tv. Fast Hjalle var iofs duktig och tränade på gym kl 10.00 på morgonen...annt än mig det.... :)

Men hur som helst så hade både Annika och Agneta köpt trisslotter till oss alla som de brukar göra på julafton också. Vinner man över en viss summa ska man dela med sig en viss procent. Jag hade sån tur att jag vann på båda mina lotter, allt som allt vann jag 75:-, det var riktig tur för mig!! Och eftersom jag tycker om pengar och vet att jag kan få mycket fint på loppis för 75:- så tog jag pengarna och inte några nya lotter...haha! Så det jag lyckades fynda på loppisen idag blev ju gratis för min del eftersom jag shoppade för trissvinsten!!!

Nu ska jag nog mumsa lite smörgås och o´boy och sen har jag faktiskt köpt hem lite gott som jag tänkte mumsa på...det är ju fortfarande påsk :)

Dagens Fynd:

image1072
* Silverljuslyktor 4 st 10:-
* Spetsörngott till barnkudde 5:-
* Linneservetter 4 st 10:-
* Uppläggningsfat 10:- (tydligen ett DUKA-fat för ca 300-400)

image1074
* Vit hylla 40:-

Bäst och Pest

Jag har tagit emot en utmaning från tjejen som har bloggen Lilla Blanka. Den går ut på att visa vad man gillar bäst i sitt hem samt vad man inte gillar! Ska bli roligt!

Bäst
!
Hos mig är det nog ändå vardagsrummet jag gillar allra mest. Det är där jag/vi spenderar mesta delen av vår tid för lugna stunder och det är nog i just det rummet jag pysslat mest för att få till det så bra som möjligt. Och det är det här rummet jag är mest nöjd med, det är så ljust och fräscht och solen strilar in genom de stora fönstrena när det är solsken ute och det är härligt!
image1069
image1068

Pest!
Allra hemskast (se pest) i min lägenhet är helt klart tapeterna i vårat datarum...knallröda riktigt bläiga tapeter....
Blä, usch och fyy!!!
image1070
Om det finns nån annan som känner sig sugen att anta utmaningen så skickar jag härmed den vidare till den som känner sig manad! Lämna gärna en kommentar om ni antar utmaningen så jag kan hälsa på i er blogg och se vad ni rankar som bäst/pest hemma hos er!

Glad Påsk!!

image1066

image1067


Önskar Jag Er Alla!!!
Hjärtlig termometer

Jag och mamma var på Pingstkyrkans Biståndscenter i Sandviken igår innan jag åkte hemåt. Hittade den här hjärtformade termometern och såg att den hade stor potential men att den för tillfället var lite fel färgkombinerad i mitt tycke. Köpte den och imorse målade jag om den vit och se så mycket finare den blev då!

Före:
image1064

Efter:
image1065

Påskpresent

Det här vackra ägget stod på hallbyrån när jag kom hem igår efter jobbet på skärtorsdagen - en present från min älskling!

image1060

image1061

Som påskpresent från mig till Hjalle blev påskdejten med mat och bio igårkväll :)

Skärtorsdagsdejt

Igår gick jag och Hjalle på dejt :). Först gick vi och åt på Österns Pärla i Gävle där jag beställde friterad fläskfilé med sötsur sås och ris och Hjalle beställde nån Asian Box med lite smått och gott innehåll. Vi satt kvar mellan ca 20.00-21.00 för 21.15 skulle vi vidare på bio och se filmen "10.000 BC". Väl på plats i sofforna längst bak satt vi och tyckte filmen var väldigt bra - påminde en del om "Apocalypto". Men hur som helst en välgjord film.
Vi kom hem ca 23.30 - jag la mig på soffan för att kolla lite tv men jag somnade på en gång. Hjalle väckte mig och vi kröp ner i sängen i stället där jag har drömt livligt. Bla drömde jag om att Hjalle skulle ta studenten och jag hade glömt bort det och hade inga presenter eller nånting. Hjalle festade runt med massa kompisar och massa tjejer och de skulle sova över hos han och jag var jätteledsen och orolig. Herregud va jag tyckte det var skönt att vakna upp och inse att allt bara var en dröm :)

Idag är det långfredagen och jag har precis vaknat. Har haft ont i mina visdomständer i några dagar nu och det har spridit sig till halsen samt att jag haft öronvärk. Men nu verkar det som att visdomständerna har bråkat klart för den här gången.

Ska hem till Anki och hälsa på lite senare idag. Annars blir det väl mest till att vara hemma över påsk och ta det lite lugnt. Imorgon kl 17 är enda tiden som ska passas - då är det påskmiddag hemma hos Hjalles föräldrar.

Det fortsätter snöa och idag är det vita vintervägar att åka på. Hua....

My livingroom

image1053

Påskhjärta

image1050image1052


Igår låg det ett paket innanför min dörr när jag klev in. Det var mitt efterlängtade påskhjärta jag vunnit på Tradera-auktion. 1:- fick jag betala för det, tror inte att man kan fynda billigare!
Ett vackert vitt hemsytt hjärta med ett tryck med en höna på, så gulligt!

Nu börjar det likna lite påsk till och med hemma hos mig, jag som inte brukar pynta. Men på det här viset faller det mig lite mer i smaken än att pynta på det mer traditionella sättet med gula och andra gälla färger. Nu är det bara påskriset som jag ska ut i skogen och leta upp, för jag tänkte att skulle vara lite fint. Har köpt vita fjädrar så de kanske kan passa bra där.

Det blev lite vinter

image1056
Taget från mitt datarum och ut över innergården.


image1057
Taget från mitt vardagsrum och ut över min balkong.

Vad det har snöat sen igår! Det har haglat, snöat lite, snöat mycket stora flingor och det har faktiskt lagt sig och stannat kvar. De har till och med varit ute och plogat vägarna. Men om snön och vintern har kommit nu så måste den ju inte stanna så länge tycker jag även om det är mysigt. Jag var ju så inställd på våren nu ju :)


V. 12

Måndag 17 mars: 7.00-15.30
Tisdag 18 mars: 7.00-15.30
Onsdag 19 mars: 12.30-21.00
Torsdag 20 mars: 7.00-15.30 (skärtorsdagen)
Fredag 21 mars: Ledig (långfredagen)
Lördag 22 mars: Ledig (påskafton)
Söndag 23 mars: Ledig (påskafton)

Förutom pyssel då?

Jaa....helgen har ju såklart inte enbart bestått av pyssel även fast det kanske verkar så och även fast jag onekligen spenderat många timmar vid köksbordet så har jag klämt in mycket annat också! Det har varit en riktigt fullspäckad helg kan man säga, men otroligt trevlig och rolig!

Fredagen
var jag ledig. Den spenderades hemma medan Hjalle var på jobbet. Det blev som jag redan skrivit i tidigare inlägg ett kvällsbesök hos syrran och Anders- mkt trevligt!!

Lördagen
var loppisdag för Jenny och mig. Hon och Anders kom kl. 10:00 och Jenny och jag drog iväg mot loppisrundan och Hjalle och Anders drog iväg till bilfirme-rundan :).

Jennys och mitt första stopp blev "Gävle Fyndmarknad". Sedan betade vi av RIA: loppis samt Röda Korsets loppis "Kupan". Träffade på mamma där med en kompis också. Fyndade lite grejer gjorde jag också men det var väl ingen nyhet att jag gör det på loppis ;)

Lingonrens 5:-
Lampa 40:-
Bokstav i sten 20:-

Sen bar det av mot Valbo. Jenny och jag stannade först till och käkade hamburgare innan vi skulle beta av resterande loppisar i Valbo. När vi mättat våra kurrande magar åkte vi vidare till Gävle Biståndsgrupp där jag också hittade lite smått och gott!

2 st hyllor 30:-/st
3 st lampor 50:-

Näst på tur stod Spikfabriken. Puttrade på i Mazdan dit och väl där lämnade jag lite av mina "färdiganvända" gamla grejer till Katthemmets loppis så de får in lite pengar till kissekatterma. Syrran och jag strosade runt och kikade noggrant på alla grejer på de långa borden samt djupt ner i alla lådor :). Här var vad jag fyndade där:

Urgulligt påskägg som ska få vara som det är 5 el. 10:-
Kockums hålslev 20:-
2 st härligt rosa kuddar 10:-/st
Silverljusstake 10:-
Kvarn 10:-

Jaaa....det var väl det!

Jenny och jag loppade runt från 10-14 och hade det supermysigt. Sånna där syskonturer är så mysiga tycker jag :)
Hjalle och Anders var hemma när jag och Jenny kom hem. De åkte vidare hemåt klockan 14.30. Hjalle satte sig i soffan och kollade på tv medan jag började mitt pyssel. Klockan 17.00 åkte vi till Ella och Staffan som hade gått och gift sig i snabba ryck under dagen. Hjalle och jag skulle vara barnvakt till barnen, Malva och Traste medan brudparet skulle gå ut och äta en middag i lugnan ro. Hjalle och jag barnvaktade mellan 17.30-20.30. Gick bra och jag lekta massor och kollade på Bamse och lade pussel säkert 10 ggr om!

Väl hemma sen på kvällen igen fortsatte jag mitt pysslande ända in på natten. Klockan 02.00 lyckade jag slita mig från bordet med huggande nacksmärta...haha!

Sov gott på natten och väcktes av min älskling klockan 10.00 på söndag morgon. Han vet att jag inte tycker om att sova bort dagarna så därför väckte han mig just för att jag inte skulle göra det, tack! Vi drog oss kvar hemma ett tag men sen skjutsade jag in Hjalle till Sjösse. Jag åkte hem en sväng till mamma och pappa. Vi åkte till Rusta och Dollarstore och sen till Anna, Hugo, Anton och Christoffer och grattade Anton som fyllde 10 år. Vi fikade gott och blev kvar till ca 16.30. Åkte tillbaks hem till mamma och pappa och jag var tvungen att åka hem med detsamma för Hjalle och jag skulle till hans föräldrar och äta kl. 18.00. Kom hem - var hemma 1 timme och sen åkte vi igen. Fick god mat och sen vid ca 20-tiden åkte vi hem. Jag pysslade vidare och hamnade nog inte i tv-soffan förrens ca 22-tiden eller lite därefter. Kollade på filmen "The Omen" innan vi gick och la oss vid midnatt.

Och idag var det måndag och jobb! En grådassig och snöig dag. Men snön har inte lagt sig som tur är.

Näe, nu måste jag få lite tv-tid tror jag *ler*

Pysselmani!


Ja, helgen kan sammanfattas med 2 ord: PYSSEL och MANI!!
Jag har målat och gjort några påskägg lite tjusigare än vad de var från början kan man säga. Jag har även målat ett loppisfynd samt gjort egna tavlor av bilder jag sparat från internet och sen skrivit ut på skrivare. Jag blev så nöjd med allting och det det är såå roligt att pyssla! När jag väl satt igång kan jag bara inte sluta - jag bara fortsätter och fortsätter ända in på sena nattimmar :).

Mitt pyssel i bilder:
image1012
**********

Det hela började med att jag införskaffade mig ett par ägg, som sen kom att bli några flera när jag upptäckte hur roligt det var! Jag målade alla ägg vita med färg jag hade kvar sen jag målade mina kökshyllor. När färgen torkat var det dags att ta fram pensel, decoupagelacken och servetterna. Sen var det bra att fippla och pillra tills det såg bra ut! Jag kom även på att jag hade några ljus som jag passade på att piffa till med decoupage-rosor
**********


Det här är loppisfyndet jag som sagt målade vitt. En lingonrensare som ska komma att få fungera som en slags anslagstavla. Mkt tjusigare i vitt! Där kan ni också skåda alla dessa ägg kah målade vita...hihih! Hallen var helt okej som arbetsplats!
**********


Sicken oreda!!! Ko det blir lätt det när allt ska fram ur pyssellådan :)
**********

image1025
Jag har även pyntat min kedja med vackra bilder som jag skrev ut från bilde rjag samlat på internet.
**********

image1027image1029
Jag avslutar detta inlägg med dessa bilder!

Kan inte somna om

Vaknade 05.30, för 45 minuter sen. Försökte somna om ett tag men hade ingen ro i kroppen. Kände mig rätt vaken och klar så jag bestämde mig för att kliva upp och blogga lite :)

Kan ju börja med att jag igår letade fram lite grejer i pyssellådan och gjorde mig 2 fina påskägg. De målades om och fick fina mönster på sig. Jag la in en bild på de nya äggen i inlägget "Påsk".

Dagen igår gick förbi rätt snabbt och jag gjorde pölsa och potatis till mig själv till lunch. Hjalle kom hem vid 16.30. Egentligen var det menat att han och killen han ska åka till USA med skulle träffas ikväll och ta en bit mat och snacka resan men han fick förhinder så det blev inte av. Jag hade bestämt med syrran på tidig morgon att jag skulle komma hem till dem och umgås på kvällen och nu blev det sån tur att Hjalle också kunde följa med vilket var skoj!

Vi åkte iväg med detsamma då han kom hem och stannade till på Coop i Sandviken och köpte med oss lite gotta, Jenny och Anders skulle bjuda på maten :). Kom väl hem til syrran och gården i Storvik vid ca 17:30 eller nåt och de var rätt nyligen hemkomna de med. Jenny och jag gick in och började med maten rätt omgående. Det blev fläskfilé och strips med bea-sås och bröd. Jenny och jag lagade till maten och ropade sen in karlarna för att äta. Slog oss ner vid matbordet i deras mysiga kök och de har fått lite mer ordning i huset nu med gardiner och sånt myspys-plock :). Vi mumsade på som bara den och det var hur gott som helst! Efter maten blev det soffan som hägrade så vi plockade fram godis och gotta och slog oss ner i soffan.

Det var inte direkt nåt superbra på tv:n så vi slökollade lite på "Så ska det låta" ett tag. Jenny och jag rotade igenom lite gardiner jag hade med mig hemifrån som inte jag använder - kanske hon får bättre användning för dem. Vi kikade lite internet och i öppna spisen hade Jenny tänt massa ljus så det blev så mysigt!

image995


Vi hade en supermysig kväll med gott sällskap så våran fredagkväll har inte kunnat spenderats på bättre sätt, tack för en världsbra fredagkväll! Vi stannade till ca 22:15 och då åkte vi hem. När vi väl kom hem pysslade jag lite till och "decoupagade" ett ljus jag hade hemma :) Blev superfint! Ska ta en bild på det senare idag ska ni få se.

Idag ska Jenny och jag åka på en rejäl loppisvända! Hon kommer till mig strax före 10.00 och sen bär det av till alla braiga loppisar i Gävle och Valbo, det ska bli rejält kul! Anders hakar på hem till oss och stannar och umgås med Hjalle medans vi tjejer shoppar loss...hihi! De snackade igår om att de skulle iväg och kika på lite bilar.

Nu ska jag nog lägga mig i soffan en stund, knäppa på tv:n och kanske slumra till 1 timme eller nåt :)

Kuddfodral

image991 image992
Åh, se vilka söta kuddfodral som kom med posten idag 2 st var det!! Kan ni gissa varifrån de kom? Bästa loppisen på Internet om jag säger så ;)

Mejl

Fick ett minsta sagt "udda" mejl alldeles nyss... Nämligen från "Svenska delfin-i-människokropp-förbundet". De skickade mig en länk till sin hemsida.

Har läst litegrann på sidan och ja...vad säger man...? Har aldrig stött på några liknande åsikter som här iaf... Det första man tänker är ju: "Stort jävla skämt". Människor som anser att de är en delfin i människokropp och vill göra ett artbyte...aha, okej...

Påsk

Ja påsken är ju på intågande nästa vecka. Eftersom jag är ledig idag ska jag leka lite med pyssellådan och göra mig ett fint påskägg!

FÖRE:
image987

EFTER:
image993
Det blev 2 st påskägg gjorda! Hittade ett till färglatt påskägg som jag målade vitt och sen använde jag mig av servettmönster och decoupagelim för att få till det vackra mönstret. Och se så mkt finare äggen blev med så enkla knep :)

Gårdagens loppisfynd!


image977
Ostkupa 30:-
Glasskål 20:- (har samma desertskålar i mindre storlek)
Handvisp 25:- (Den var såå himla charmig att jag inte kunde stå emot den!)
Silverljushållare 2,50:-/st
Virkad rund duk 8:-
Vit stor linneduk 40:-
Vita gardinkappa 20:-
2 st linnedukar 25:-
Fy och ve! Tvi, tvi, tvi!!!

Hittade bruna äckliga mjölbaggar (tror jag det är) i mitt skafferi idag...huuuaaa va äckligt! Rensade ur ALLTING ur mitt skafferi, torkade och kastade sen 5 kassar grejer. Så här såg det ut med alla skafferigrejer på fel plats: STÖK! (Kan ju tillägga att jag precis varit och storhandlat och hade en hel del varor i lager)


Sorterade sen alla skafferivaror i de glasburkar jag hade. Måste köpa flera, och större. Men nu ska jag väl banne mig känna mig säker från de där monstren som förpestar min aptit!


Idag efter jobbet åkte jag hem till mamma en sväng. Vi babblade på ett tag, sen var jag sugen att åka en sväng till Dollar och tänkte som sagt var stanna till på Willy´s och storhandla lite, så det gjorde vi!

Köpte den här brödgömman i vit porslin, engelsk stil på Dollar:
image975

Silverljusstakar

image962

Hjalle och jag åkte hem till hans mamma en sväng nu på kvällskvisten. Fikade lite och tog hem Hjalles silverljusstakar som han hade kvar i stugan där vi bodde innan lägenheten. Och se vad bra de passar in nu!

Sovrumsfint

image958
Jag har pysslat ihop en liten "kärleks-hörna" på väggen bredvid sängen i sovrummet. Har länge velat ha upp den här hyllan men det har liksom aldrig blivit av förrens just idag. Och jag måste säga att jag tycker det blev jättebra!

Mormor och morfar

image956
Den här lilla porslinskatten minns jag att jag "valde ut" på en auktion som jag var på med mormor och morfar när jag var liten. Sen ropade de in den här söta lill katten åt mig och sen dess har den alltid funnits hos mig som en kär ägodel *ler*.

Pigtittare

image955

Rotade lite i förråden hemma hos mamma och papap förra veckan. Hittade min gamla söta pigtittare som jag hade på rummet när jag var yngre. Den tog jag hem och nu idag har jag "shabbat" till den lite och slipat och nött. Den blev söter och fick stå på min hylla i vardagsrummet så länge.

Påspåse

Idag kom mitt Tradera-paket. En söt påspåse, mkt finare med en sån än att ha fula plastpåsar liggandes bara. Notera den söta volangen nertill!
image953

O´boy


image952

Fick långa o´boy skedar av Hjalle när jag fyllde år. Har upptäckt att det var en världsbra present!

Världens underbaraste

image950

Igårkväll när jag kom hem efter jobbet vid ca 21.30-tiden överaskades jag av Hjalle som pysslade massa i köket. Först bjöd han mig på rostat bröd med stekt ägg på. Efter det kom det jag aldrig någonsin kunnat föreställa mig. En korg med nybakta bullar!!!

Va?! Hade min älskling som aldrig bakat bullar, letat runt efter recept och bakat dem just för mig "bara för att"...ja det hade han *ler*. Det här var romantiskt, han kan min karl!

Åååh va jag ständigt överaskas av honom, han är världens bästa och han är bara min *ler*
Romantik är sockersött...hihih!

Hus i Valbo

image946image947image948
Såg på Hemnet att det kommit ut ett charmigt lantligt hus i Valbo, med trätak, trägolv, bjälkar och charmig känsla, precis så som jag vill ha det!! Förälskar mig i huset på en gång, vill ha!!!

Men 3,5 miljoner...nä det har inte jag..... *snyft*

Loppisfynd på arbetstid!

Ja det är väl inte fy skam att man får åka på loppis och "loppa" runt på arbetstid inte?! Det var vad jag och en utav de boende (som tycker om loppis lika mkt sm jag) sysselsatte oss med igår eftermiddag mellan 15-16.30. Var runt i stan på olika loppisar och jag hittade rätt mycket grejer medan han jag åkte med inte hittade nåt alls just den här gången, trist för han. Men jag blev desto lyckligare över de fynd jag kom över!

En "redskapslåda" i plåt. Den ska nog få fungera som en liten pyssel-låda för mig!
Locket fungerar också det som ett fack - rolig plåtlåda tyckte jag!
Pris 25:-
image938
image939

Ursöt liten, vit, sliten 1-kilosvåg!
Pris 20:-
image940

Gammeldags engelsk ostburk i porslin
Pris 5:-
image941

Tunna ljusblå gardinlängder
Pris 20:-

image942

Sött påskägg (köpte flera som jag ska pyssla till)
Pris 8:-
image943

Vacker silverljusstake. Notera den fina blomstergirlangen på undersidan
Pris 10:-
image944
image945

Idag börjar jobbet 13.30 och jag har nu helgen framför mig. Solen skiner och det ser alldeles underbart skönt ut ute! Jag ska göra mig iordning och ta mig en promenad i krokarna. Sen tänkte jag hinna med Owe Jansson och Biståndsgruppen innan jobbet!

USA

Igår kom Hjalle hem med ett leende på läpparna. Han och en kompis hade nu efter en tids trånande bokat resa till USA och staden Charlott den 9-16:e juni. Det är tydligen en väldigt stor biljard/spelbords-mässa där i år. Den brukar vanligtvis vara i Las Vegas 1 gång per år vilket var lite snopet, men ändå. Hjalle var sugen att åka redan förra sommaren men han fick inte med sig nån då, alla var visst upptagna med annat. Men så det här året var det en kompis till Hjalle som lika som Hjalle var sugen att komma ut och resa lite igen. Det är samma kille som Hjalle åkte till Kina med. Min älskling har ju förstås försökt få mig med till USA i första hand och han har lockat och bett, men jag vågar inte flyga så jag får stanna hemma. Tur att Hjalle har snälla kompisar som vill följa med honom så han får några utlandsresor ändå ibland *ler*.

De skulle bo på hotell Hilton och ha en värstinghyrbil att åka runt i, glassigt värre när man är i USA med andra ord :)

att önska som vuxen

Åh vad jag önskar mig en egen tvättmaskin och diskmaskin....

V.10

Måndag 3 mars: Ledig
Tisdag 4 mars: Ledig
Onsdag 5 mars: 7.00-15.30
Torsdag 6 mars: 12.30-21.00
Fredag 7 mars: 12.30-21.00
Lördag 8 mars: 12.30-21.00
Söndag 9 mars: 12.30-21.00

Sysslolös

Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen nu här ett par dagar. Jag har liksom glömt av skrivandet men nu ska jag ta tag i det igen :)

I slutet av förra veckan gick jag tillbaka och jobbade torsdag och fredag. Bara lite trökhosta och lite snoreri kvar men annars är det piggelin här. Helgen som varit var jag ledig, lika som idag måndag och imorgon tisdag, lååångledigt! I fredags efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa en sväng. Pappa kollade till bilen lite eftersom vi tycker att den låter lite ibland men pappa hittade inget som var fel. Stannade kvar ett tag och åkte väl hemåt sen antar jag.

I helgen kom mars intågandes, närmare bestämt i lördags. Då var mamma och jag till Ockelbo för det var vintermarknad den här helgen. Det var regnigt och blött och inte världens roligaste väder direkt men det är ju tradition att man ska upp dit :). Jag gjorde inga större fynd utöver en duk, en löpare för 40:-. Det var allt. Mamma blev tomhänt. Tog bilen hem till Västanbyn igen och där blev jag kvar till kvällen. Men innan vi kom hem gjorde vi stopp på Jysk, Dollar och Rusta. Väl hemma hos mamma åt vi mat och jag tvättade lite tvätt som jag hade med mig. Mamma gjorde en brasa i öppna spisen och där låg vi och myste framför värmen och tittade på tv, och mumsade på lördagsgodis...hihi! Jag blev kvar till ca 18 då jag åkte till Gävle för att hämta hem Hjalle hos en kompis. När vi kom hem tror jag minsann inte att det blev så mycket gjort. Blev väl tv:n bara för resten av lördagskvällen.

Söndag kom och här hemma var det extremt tröttsamt. Vi vaknade liksom aldrig till ordentligt, kändes som man gick i nån slags halvkoma här hemma. Så trötta och sega! Men jag bestämde mig vid 13.30-tiden för att åtminstone åka på en loppis för att komma ut lite. Åkte till Gävle Fyndmarknad men hittade inget skoj. Samma grejer som förra helgen jag var där. Är nog på loppis för ofta verkar det som *ler*. När jag kom hem igen stekte jag på lite korv och vi åt korv med bröd och potatissallad. Somnade i soffan tillsammans efter det och kl 18.00 åkte vi till Hjalles föräldrar och åt mat. Stannade ett tag och fick åka hem vid 20-tiden. Hjalle var sugen på bio men jag var tråkig och ville stanna hemma. Blev bara nåt halvtrist på teven och rätt tidig kväller.

Också var vi här, på veckans första dag måndag. En rätt segdragen och trist måndag hittills, har inte haft nåt att göra och inte kommit till ro. Men jag har åtminstone gjort pölsa och potatis till lunch till mig själv. Det njöt jag stort av, är så gott med pölsa!

Sitter och kollar runt på Tradera, vinner lite grejer och slösar pengar. Blir ju så när jag är ledig för mycket :)

Det här hjärtat fick jag förresten med posten i fredags, fyndat på just Tradera:
image937