V.18

Måndag 28 april: 7.00-15.30
Tisdag 29 april: 7.00-15.30
Onsdag 30 april: 12.30-21.00 (Valborg)
Torsdag 1 maj: 7.00-15.30
Fredag 2 maj: Ledig
Lördag 3 maj: Ledig
Söndag 4 maj: Ledig

4,90:-/kg - det är väl fyndpris :)

Jaaa....igår efter jobbet stannade jag till hos mamma och pappa några timmar. Senare på kvällen skjutsade Hjalle mig till Coop så jag fick köpa lite smågodis som fyndpriset lurade mig till, annars skulle jag nog struntat helt i det..haha! Men när det står 4,90:-/kg i annonsen, då blir folk inklusive mig som galna!!! Man rusar till affären, fyller påsen/arna till bredden och verkligen hamstrar godis för flera veckor framöver!!! Vad tar det åt oss? Jaja, jag var också in och fyllde påsen, dock inte till bredden, inte ens till hälften. Men ändå lyckades jag fylla den med 800g gott och blandat. Varför då egentligen, jo det var ju billigt, måste passa på tänker min reptilhjärna. Jahapp, här sitter jag nu med en stor godispåse som liksom "måste" ätas upp. Började lite igårkväll när Hjalle och jag kollade på "Alien vs Predator 2". Mumsade några bitar sen var det bra. Filmen var inte alls lika bra som den första i sitt slag, 1:an vill säga. Så jag somnade till där i soffan, men det gjorde liksom inget. Slet av mig kläderna och dök ner i sängen när filmen slutat, var verkligen döstrött.

Herr Karamellkung tillsammans med min gotteblandning
image1262image1263

The Predator
image1264

Valborgs-fundering

Vill först och främst passa på att önska alla en glad och trevlig Valborg!! Hoppas ni hittar nån mysig kase nånstans djupt inne i skogarna som ni kan njuta av senare ikväll :)

Själv ska jag jobba 12.30-21.00 idag så det blir inge vidare Valborgsfirande för mig direkt, ja förutom vad som nu händer på jobbet. Inget speciellt tror jag. Vi kommer väl höra några pang och bom lite här och var från alla dessa fyrverkerier som folk njuter så av.

Själv hade jag nästan hoppats på att få vara ledig just idag för jag tänkte överraska Hjalle med att följa med till kasen som finns här där jag bor, han har nämligen försökt få mig med på den de 2 senaste åren men jag har inte varit det minsta intreserad och istället föredragit tv-soffan :). Men, men, jag får väl vänta tills nästa Valborg!

I måndags var Hjalle och jag på vår första husvisning här i trakterna. Det var roligt att få gå omkring och snoka i alla vrår...hihi! Men huset var inget för oss, mkt mindre än vi tänkt det och så låg det på tok för nära både motorväg och vatten. Ingen bra kombination för framtida barn. Det huset släppte vi. Ska på husvisning igen nästa vecka på ytterligare ett till hus här i krokarna. Det ser väldigt fint och mysigt ut med stor inglasad altan samt "vanlig" altan. Lagomt stort kök, matsal, härligt rymligt vardagsrum med öppen spis och det verkar helt enketl bra. Ska bli roligt att få gå och kika lite.

För övrigt har jag en fråga till alla er inredningstokiga där ute. Jag älskar ju loppisar och kommer hem med en hel del fynd och "måste ha grejer" varje vecka. På nåt sätt håller Hjalle ut och tycker att det här med inredning är min grej och det får jag bestämma över. Men jag har ändå fått en liten känsla av att han börjar tycka att det blir mkt grejer, och jovisst antalet inredningsgrejer bör ju öka då jag ständigt kommer hem med nya härliga saker jag bara inte kan vara utan :). Det enda han tycker är jobbigt är att det blir så drygt att städa när det är massa grejer på golvet som ska dammsugas samt på fönsterbrädan, hyllor och skåp som ska dammas. Därför hör väl städningen till mig också kan man säga eftersom det är jag som orsakar prylkaoset..hihi! Annars tycker han det blir fint och mysig och det är ju bra det :). Och jag lovar att det kommer bli bättre när vi får hus och så oändligt mycket mer utrymme :). Nu lever ju vi ju ändå på blott 66 kvm och jämför man det med ett hus är vår lilla lägenhet bara en fis i rymden :). Längtar verkligen till hus nu!

Sååå, till min fråga? Vad gör ni av alla saker som ni lika som jag alltid fyndar? För man vill ju inte kasta nåt "gammalt" bara för att nåt nytt kommer in. Har ni stora förråd eller skåp där ni förvarar allt ni inte använder för tillfället och har det där som ett "byta-ut" -skåp tills det är dags för just de grejerna att se dagens ljus igen på ett vackert nött bord eller dylikt? Som tur är har jag rätt många bra stora skåp som slukar hur mkt grejer som helst, så än så länge är det ingen fara på taket! Också brukar jag dumpa av lite kassar med färdiganvända prylar hos den lokala loppisen här i trakten där de tar emot grejer och säljer de till förmån för hemlösa katter de tar hand om. Det är ju bra! Jag brukar se mycket av mina grejer när jag går där på loppis om helgerna...hihi!

Och vad tycker era sambosar (om ni har nån) om era loppisfynd m.m.? Blir de tokiga eller håller de sig toklugna och nöjda? Och vem av er är det som sköter städningen?

Ja, det var väl vad jag hade att komma med för stunden, ha en härlig dag!

Jag blommar

Ännu en solig, varm men lite blåsig vårdag. Jag njuter, alla omkring mig njuter. På jobbet möts jag av leende ansikten, vänliga ord, sprallighet, skratt och positiv energi! Tiden är underbar nu! Vi människor trivs bra nu när solen lyser på oss, vi blommar *ler*

För inredningsfans

På sidan Styleroom  får man lägga upp bilder på sitt hem och ta del av massa härliga inspirationsbilder!

Söngdagsmys

image1259

image1260
image1261

Summering av helgen

FREDAG:
Den började med att jag tog mig en dryg timmes promenad i solskenet under förmiddagen. Var ute från 09:45-11.00. Senare på dagen åkte jag hem till mamma och sällskapde och solade lite i väntan på att jag skulle hem till min jobbarkompis Anna och hälsa på senare. Strax efter 16-tiden åkte jag till Järbo och gick på de 2 loppisar som finns där. Hittade inget mer än en vacker strut med spets för en tjuga.

Ca 17:15 var jag hos Anna. De var visst på affären än men väntades hem strax efter 17:30 så jag väntade i lugnan ro i den vackra trädgården som jag tog i beskådning! Gick en runda och kikade på den ståtliga och pampiga dammen, det charmiga gamla växthuset gjort av grönmålde fönster, så ursött!!!

Sen slog jag mig ner på en stol i trädgården och njöt av både sol, värme och fågelkvitter. Strax kommer Anna och hennes sambo hem och jag får en väldigt uppskattad och spännande rundvandring i det stora souteränghuset på ca 230 kvm! Det var otroligt fint i sig, med trätak och trägolv, bjälkar och mysiga krypin båd här å där :). Och än mer hemtrevligt hade ju Anna gjort det med sin inredning och alla heminredningsdetaljer!

Tyvärr hade jag bara min mobilkamera med mig och den kan inte på något vis återge husets rätta känsla i och med min mobils dåliga kavlité. Men här kommer ändock ett härligt axplock från min kollegas hem och trädgård! Se och njut och låt dig inspireras, det gjorde jag på mitt besök!! Tack Anna (och herr sambo förstås!) för en trevlig fredagkväll :)

Huset

image1244

Några bilder från övervåningen. Det här huset har verkligen en härlig planlösning!

Växthuset/Trädgård

(bild tagen från balkongen på huset)
image1242

(Om det är några bilder du vill att jag ska ta bort Anna så är det bara att hojta till eller skicka en kommentar så tar jag bort dem!)

Jag kom hem ca 21.30 på fredag och det blev väl lite slötid framför tv:n ett tag innan sängen kallade.

LÖRDAG:

Viksta Veteranmarknad var det dags för idag! Mamma och pappa kom och hämtade upp mig med husbilen kl 07.30 härute på busshållsplatsen. Mot Viksta och en mysig husbilstripp, första för året!

Solen sken på en blå himmel och det såg ut att bli ännu en härlig vårdag vilket det ockå visade sig bli om än lite blåsigt men det gjorde absolut ingenitng! Vi och alla andra var nog glada att slippa regn och rusk när man var ute på marknad och gick mest hela dagen. Iallafall hade vi kommit till marknadsplatsen och fått oss en parkering på åkern tillsammans med alla andra säkert tusentals marknadsbesökare runt 09.00-tiden. Det var inget att vänta på utan vi gick iväg med detsamma, mot marknadsstånden som det visade sig verkligen myllrade av! Jag har aldrig i mitt liv skådat en sån stor loppmarknad! Visserligen både bildelar och loppis men på det viset passar ju vetaranmarknaden både för herr och fru :)

Vi hann med några varv innan vi blev sugna på fika efter nån timme. Mot husbilen, bredde oss några smörgåsar och drack kaffe till det, MER (festis) för min del plus pyttelite kaffe. Nöjda och belåtna begav vi oss ut till stånden igen med alla glada säljare och folk som oss som vi kan kalla "fyndare"! Det var så stort och så mycket grejer att jag blev alldeles till mig, herregud, det här kommer bli ett stående moment för mig varje år, det var så roligt!! Det visade sig ta runt 5 timmar att gå igenom alla stånd på marknaden!! Sista borden blev det lite knapert om tid för marknaden stängde redan klockan 15.00 vilket jag tyckte var lite tidigt. Men då får man ju tänka på att den faktiskt öppnade så tidigt som 08.00 och att de som sitter och säljer nog kanske tycker att tiden går lite saktare fram än vad vi som går runt och kikar tycker!

Solen sken, det värmde men blåste lite men på det stora hela var vädret verkligen kanon! Perfekt plats att lägga en sån här tillställning på en stor, stor åker, det får ju verkligen plats HUR MYCKET som helst...haha!
Fyndade det gjorde vi också, men mest kanske jag..hihi, kanske inte så förvånande. Jag lyckas ju alltid fynda på nåt vis :). Fick äntligen tag på en gammal "margarin"-låda som jag velat ha ett tag. Men de är rätt poppis och är ju som sagt gamla och har ju i och med det ett antikt värde så priserna på dem brukar vara rätt dyra, iallfall hos dem som inser värdet i dem. Jag gick förbi många stånd som sålde just såna där lådor, men tog lite för mycket för dem. Jag vill ju fynda jag!

Men sen stannade jag till hos nästa farbror som också hade en sån där låda, men han hade lådan för att förvara spikar och gamla såna grejer i. Jag bryr mig inte ett skrutt om spikarna däri men kikar desto mer av intresse på lådan och då frågar farbrorn mig i en undrande och lite förvånad ton:

-"Är du intresserad av LÅDAN?"

- "Ja", säger jag, säljer du den?

- "Javisst, den kan du väl få köpa om du vill, vad vill du ge för den då?
Ger du en 50-lapp för den?"

Jag funderar en stund och säger sen 30. Och farbrorn säger att "Ja det får du den för". Båda två nöjda tror jag, han fick 30 spänn x-tra för nåt han trodde var totalt ointressant och som han därför förvarade gammal skrot i som han sålde.

Hihi, det är precis så där jag vill att det ska va, det kallas att fynda det!
En annan ville ha 90:- för samma låda och vissa även mer. Och vad jag vet är lådorna i sig värda detta pris så det är inget ockerpris de försöker sälja dem för utan de råkar bara veta dess värde. Just dessa personer försöker jag undvika att köpa grejer från...hihi!

När vi rätt mätta på marknadsstånd och med stumam fötter och ben hade tagit oss igenom hela marknaden var vi väldigt nöjda och gick till husbilen där mamma lagade mat innan vi åkte hemåt igen. Potatismos och köttbullar i sås blev det, mumsfillibabba!!

Vi körde därifrån ca 15:10 och jag la mig i soffan i bak och slumrade till lite, skönt :)
Vi stannade sen till på Söderfors Handelsträdgård och kikade lite på blommor. Sen åt vi en varsin glass innan vi for vidare hemåt. Mamma och pappa släppte av mig alldeles här utanför och jag tackade för en supermysig och trevlig heldag :) Gick sen hem och dumpade av grejerna och la mig ner och vilade lite en stund. Hjalle och jag åkte sen in till stan för att hyra film men till vår besvikelse hittade vi ingen som vi tyckte verkade speciellt bra så vi åkte därifrån tomhänta. Kvällen blev lite sisådär, inget direkt jättebra på tv:n och jag var trött. Gick och la mig och somnade nog vid ca 22-22.30 tiden.

Mina fynd:
image1253

SÖNDAG:

Vaknade nog vid ca 08.30-tiden. Knäppte på tv:n och kikade en stund. Kollade också runt lite på nätet. Gick sen in till Hjalle och la mig en stund bredvid honom. Skönt att kunna slappa och mysa och vakna i den takt man vill, precis som en söndag ska vara!

När vi båda sen var uppe bestämde jag mig för att byta sängkläder och sen städa lägenheten (städningen har dock inte kommit igång med...ÄN..). Sängen är bytt och det ska bli så skönt att bädda ner sig i en nybäddad sovplats, då somnar man lite extra gott :). Får se om jag har ork till lite städningen efter bloggandet.....haha!

Vid ca 11-tiden åkte jag och Hjalle hem till mamma och pappa för han ville att jag skulle raka av honom hået, nu var han så trött på att det växter så jädrans fort att han ville bli av med hela tjocka högen! Sagt och gjort och vi åkte dit en sväng. Pappa höll på i garaget och mamma i växthuset...hihi! Hjalle och jag åkte hem rätt omgående efter klippningen och stannade till på JYSK innan hemfärden för Anna hade tipsat om ett jättefint guiltat överkast i strlk 140X200 cm, som de hade rea på där. Jag hade tur, för det fanns bara 1 kvar så det norpade jag åt mig med detsamma! Ska inte ha det som sängöverkast då det är för litet för vår dubbelsäng som kräver 260X260. Men jag ska använda det som en vacker pläd att ha på sängens nederkant, perfekt att dra över sig om man är fryssen och sängen är bäddad :)
image1255

När vi kom hem blev det matdags. Sen åkte jag till Spikfabriken på loppisrunda och vad skådar inte mitt öga där, jo det skådar ytterligare en margarinlåda, fast en stor och med lock till!!! Hur fint skick som helst och jag kunde bara inte åka därifrån utan den. Helt okej pris var det på den också med tanke på storleken, att den hade lock och att den var så väl bevarad och fin!! Såå nöjd jag är att jag äntligen hittat sånna där härliga lådor! Började pyssla lite på en gång jag kom hem och fick till en bra hörna för lådan måste jag säga. I lådan har jag gömt mina heminredningstidningar :)
image1257

Hjalle har åkte till en kompis och ska sen på fotbollsmatch och väntas inte åter förrens ca 20-tiden. Känns riktigt skönt måste jag säga för jag tycker om och behöver få vara själv och roa mig själv emellanåt :). Poppa min musik, pyssla i hemmet, sjunga och flumma runt och bara få vara med mig själv :)

Min barndom

Här är mina allra första skor - så glad att jag har dem kvar som kärt minne! Mina skor ska jag vårda ömt...
image1232

Här är flätan som jag som liten bestämde mig för att klippa av. Från söt och vacker tös med långt hår med fläta till en visserligen lika söt tös men dock inte lika vacker hockeyfrilla *ler*
Har inte förmått mig att slänga min barndoms-fläta...vad nytta den nu ska göra liggandes kvar...hihi!
image1234



Madame Nyberg

Sista stoppet blev denna lilla butiksbod med oerhört mycket fint i inredningsväg. Gammalt och nött, lantligt och romantiskt, precis som jag vill ha det! "Madame Nyberg" ligger i samma byggnad och alldeles intill 50/60-talscafét "Nybo Café Och Prylar" här i Valbo!

Med mig hem kom denna lilla söta sak som jag spanade in sist jag var där men då blev jag lite för snål, men igår slog jag till! Den får hänga på min hall-hylla, bredvid nyckelgömmorna i spets :)
image1228

Från brunt till vitt

Hittade även den här lilla söta grejen på loppis (att ha små glas/flaskor i etc):

Före:
image1226

Efter:
image1227

Nallebjörn i plåt

Var ju på loppis igår också mot sena eftermiddagen. Fyndade världens sötaste stora kakform i form av en nallebjörn!
Plus lite annat smått och gott:

image1225

Ett helt nytt fönster!

Ja så här blidde slutresultatet på det gamla dassfönstret - rätt så mysket tjusigare eller hur :)
Fast det finns inget fönster, det är bara själva ramen kvar, men det är lika fint för det!

image1222image1224

My sunshine

Imorse passade jag på att kliva upp när Hjalle åkte till jobbet vid 8-tiden. Såg ju nämligen att det var strålande sol idag med! Det är så underbart. Jag blir så glad och pigg och orkar lite mer, sommaren är på väg!! Hoppas att det blir den varmaste sommaren på 150 år som den där tysken förutspådde, då ska jag njuta!!

Men först på schemat idag står en morgonpromenad i solskenet. Ska alldeles strax bege mig ut.

Någon gång på eftermiddagen idag ska jag åka till Jäderfors och hälsa på en jobbarkompis som rätt nyligen flyttat till hus, ska bli roligt!

Ha en underbar dag i solskenet mina vänner!

Inrednings-swap!

Nu har sommar-swapen satt igång, min första jag är med på! Det är sidan Vita Gåvor som har den här finurliga och jätteroliga idén! Den går ut på att man blir tilldelad en hemlig vän som man ska köpa present åt i stilen vitt, lantligt, charmigt, nött å slitet och åt det hållet. Man får smygkika på dennes blogg och se vad hon tycker om och sedan köpa en present och skicka den. Och likadant händer mig, nån har fått mig som hemlig vän att skicka present till! Så roligt och spännande!!! Efter att sommar-swapen är över efter den 31 maj så visar man sina presenter och sen avslöjas vem avsändaren var.

Nu ska jag ut på presentjakt!

Madonna No. 1

Ännu en dag med sol visade det sig vara idag. Härligt, härligt!

Idag efter jobbet åkte jag också hem till mamma lika som jag gjorde igår. Igår eftermiddag satt vi ute på altanen och solade och hade det gött :)

Idag när jag kom blåste det en aning så vi satte oss aldrig ute på altan. Istället gick mamma ner till växthuset och jag gick upp i mamma och pappas uthus och rotade lite bland gamla fönster bland annat.

Och där får jag se ett skruttit litet fönster som visade sig vara ett gammalt dassfönster från dasset som tydligen funnits i uthuset förr. Rolig info! Jag kände att jag nog kan göra nåt fint av det där fönstret så jag frågade mamma om jag kunde få det vilket jag kunde! Tog fram stålborsetn och skrapade bort gammal falu rödfärg så gott det gick. På andra sidan var det turkos färg. Fönstret ska såklart målas, i vitt förstås!
image1220
image1221
När jag väl satt där på huk utanför växthuset började värmen komma och blåsten avtog. Det blev jättevarmt och härligt ute, av med långaärmaden! Klockan 17.00 åkte mamma och jag till Storsjöstrand och kikade lite- de har ju så mycket fint där! Men det mesta var lite för dyrt för mig så jag nöjde mig med 2 silverhjärtan och 2 silverkottar att ha som prydnad här hemma. På hemvägen stannade vi till på Statoil och mamma bjöd på glass, min första glass den här våren! En Daimstrut blev det och gud så gott det var! Vi slog oss ner på en bänk i solen och riktigt njööt! Sen skjutsade jag hem mamma och åkte hem. Och sen har inte så mycket mer hänt än att jag blitt sittandes här vid datorn :)

Utanför min dörr står ett stort paket när jag trippat upp alla trappor till min dörr. Har beställt en jättevacker madonna på en blogg och den kom idag, så här fin är den!!!
image1218

Jukeboxen

För dig som gillar 50-60 tals musik så kanske du vill spela några låtar på jukeboxen!
Välkommen till Valbos supermysiga 50-60-talshak "Nybo Café och Prylar!

För nycklarna

Jag har gjort om på ena väggen i hallen. Den här väggen ligger alldeles till höger om ytterdörren och är ca 1 meter bred. Så det får inte plats så mycket mer än så här. Hade tidigare en annan form av nyckelhylla med block och tavla men nu har jag för tillfället bytt ut den mot den här nymålade loppishyllan. Hängde även 2 linnestrutar på krokarna och däri göms mina nycklar. För hur snyggt är det egentligen att pryda vackra hyllor med fula nycklar? Näää, inte vidare snyggt alls och då tyckte jag att jag var rätt smart som kom på den här fiffiga lösningen :)

image1216

Min lediga dag + sol

Imorse pussade Hjalle mig hejdå vid 08.20-tiden då han åkte till jobbet. Jag såg att solen strålade utanför så jag kunde ju inte sova bort mer av tiden! Var uppe till 02.00 inatt då jag inte kunde sova när jag gick och la mig vid midnatt. Men sen sov jag åtminstone från 02.00 tills Hjalle väckte mig. Jag klev upp, åt frukost, kikade litegranna på tv:n och gjorde mig iordning rätt snabbt, inge slappa bort dagen inte!

Igår innan jobbet började jag göra lite fint på balkongen. Borstade av, la ut plastmattan, hämtade upp balkongbordet från källaren och lite sånt. Idag passade jag på att sitta där ute och njuta lite av solen. Igår innan jobbet åkte jag hem till mamma en sväng och gjorde om en gammal pall jag hade hemma. Tog bort gammal äcklig stoppning och klädde om den med en jättefin vaxduk så kan jag ha den ute på balkongen i sommar. Tack för det supersmarta tipset om vaxduken mamma!
image1208

Såhär blidde min nymålade pall i hallen med min nyinköpta rosa-blommiga stolsydna:
image1209

Idag blev jag mer målarsugen. Tog ner min f.d. guldspegel från väggen, öppnade balkongdörren och knäppte på musik - sen gick jag loss med vitpenseln!


Jag ville såklart även hinna med att njuta av den härliga vårsolen och för att inte tala om den makalösa vårvärmen - så jag klädde mig i vårjackan och tog en promenad till Gävle Biståndsgrupp. Kom därifrån med en kasse grejer!

Världens sötaste picknick-korg 30:-
image1210

En omålad furuhylla med rundstav och knoppar 20:-
image1211

Så här blidde hyllan när jag gått över den med vitfärgen:
image1212

Hittade ännu en Carl Larsson tavla - tycker de är så himla söta. 10:- gav jag för den
image1213

Lite trädgårds - (för min del balkong) grejer.
Söta damen 20:-, kannan 10:-
image1214

Sen började magen kurra vid en sisådär 13.30-tiden. Hade lite köttfärsås hemma så jag kokade bara några snabba makaroner så var det klart i ett kick! Eftersom det var sånt härligt väder passade jag på att njuta av min lunch ute på min balkong - superhärligt var det ska jag säga! Det damp ner en Amelia-tidning i brevlådan idag vilket lämpade sig väldigt utmärkt till lunchläsning. Efter lunchen satt jag och läste ett tag på balkongen innan jag begav mig ut på ännu en liten 30-minuters promenad här i krokarna :)

image1215

Mamma ringde när jag var ute och spatserade - hon och Bodil skulle visst titta förbi en sväng. De kom vid ca 15.45 tiden och Bodil hade med sig en present till mig, varför vet jag inte men jag tackade så hemskt mycket för överaskningen som visade sig vara en jättevacker vit julservis med röda änglar och julstjärnor på, så vacker! Tack!

De stannade ca 1 timme innan de åkte hemåt igen. Hjalle var ute och spelade golf för första gången idag då banorna öppnat. Vid 17.30-tiden bestämde jag mig för att åka en sväng med bilen. Blev att jag åkte in mot stan och besökte Hedvigs Trädgård, Plantagen,  Blomsterlandet och Dollarstore. Kom hem ca 18:45 med lite grejer som jag inte tagit några bilder på än.

Hjalle var hemma när jag kom, nu är vi så hungriga att vi ska synda med lite utemat - drar in till stan och käkar lite kina!

V.17

Måndag 21 april: Ledig
Tisdag 22 april: 7.00-15.30 (köket)
Onsdag 23 april: 7.00-15.30
Torsdag 24 april: 7.00-15.30
Fredag 25 april: Ledig (Till Jäderfors och hälsa på en jobbarkompis)
Lördag 26 april: Ledig (Husbilstripp till Veteranmarknad/loppis i Viksta med ma & pa)
Söndag 27 april: Ledig

Söta ting!

Igår var jag och en av de boende på loppistur i några timmar. Det här var vad jag kom hem med:
image1201
En ursöt röd liten plåtask som jag fick med på köpet då jag köpte ramarna
image1202

Länk till huset

Här kommer en länk till det hus här i Valbo som Hjalle och jag ska gå på visning på.

Huset

Nummer 112

Herregud, vad var det som just hände?!

Hjalle och jag var och kollade på ett hus som är till salu här i Valbo-trakterna alldeles nyligen på kvällskvisten efter mitt kvällsjobb. Jag hade precis sett huset på Hemnets sida och vi ville kika var det låg med detsamma, vilket vi gjorde. Sen när vi skulle åka hem bestämde vi oss för att åka runt i området istället för att bara åka tillbaka hem. Och det må jag säga var riktigt tur att vi gjorde! För där vi åkte sakta runt och kikade på hus hann vi notera att det brann på bakre delen av en bil som stod parkerad på en gård.

Va, vad var det där för nåt? Vad är det som händer? Brinner det i bilen, vadå, där bak? Är det nån där, vad ska vi göra?

Vi vände om fort som bara den och jag sprang ut och plingade på i huset. Jag hörde hur vredet vreds om och ut tittade en farbror och en tant stod bakom.

- Det brinner i en bil här på gården, är det din, kom ut! Farbrorn sprang ut och jag slog det berömda numret 112 och fick prata med en SOS-operatör. Han frågade vad som hände och jag berättade var jag befann mig och vad som hände, att det brann i bak på bilen, på båda sidorna. Jag frågade paret efter deras adress och meddelade operatören. Medan jag var i telefonen med honom rullade farbrorn ut bilen mot gatan för den stod alldeles intill deras garage. Elden tog fart och lågorna slog upp högre. Farbrorn sprang efter brandsläckaren och lyckades släcka elden. Jag pratade hela tiden med SOS-operatören och meddelade vad som hände och att lågorna var släckta. Han sa att han ändå skulle skicka ut en räddningsbil som fick ta en ordentlig koll på bilen.

Det var verkligen i rättan tid vi kom förbi och såg branden, vi som inte ens skulle åt det hållet, det bara blev så! Usch, vad otäckt, tänk om vi kommit 10 minuter senare, då skulle nog hela bilen stå i brand för medan vi var där märkte vi ju hur elden blev starkare så snabbt. Hjalle och jag stod på gården tillsammans med paret och pratade om vilken himla tur det var att vi kom just när vi kom!

Efter en stund kom en brandbil med blåljusen och ut hoppar ett gäng på 6 man. De kollar igenom bilen och pratar lite med oss. Efter ett tag konstaterar de att det inte är någon fara för ny brand (kanske kortslutning) men att frun ska hålla koll på mannen sin då han drog i sig brandrök. Usch, tänk om ingen skulle ha åkt förbi där och branden tagit fart och spridit sig till både garage och hus och därinne låg paret och sov...usch och fy! Tur att det inte slutade så...

Brandmänenn tackade för att vi var uppmärksamma och ringde 112 och damen tackade också så mkt. Men det var ju inget att tacka för, det var ju bara så att vi råkade vara där och gjort det lilla vi kunde, plingade på och ringde 112. Det är tur att man kan det numret när det väl behövs!

Min fågelbur!

image1199

Hit vill jag!

Idag när vi åkte mot Tumba åkte vi förbi Skärholmen och då kom jag att tänka på att en arbetskollega sa att det var en superstor loppis där! Dit ska jag åka nån gång i vår/sommar kan jag lova!

Loppmarknaden

En bil rikare

Det står en ny bil på parkeringen utanför. En svart Audi A3 06:a. Det föll sig nämligen så väl ut idag när vi var och kikade på bilen i Tumba att Hjalle slog på stort och köpte den!

Det började med att Hjalle och jag tog 08:10 bussen här utanför till El Stockholmo. Kom fram 10:40 då vi tog tunnelbanan till Hjalles pappas kontor. Väl där ca 11:10 och då käkade vi lunch på restaurangen inne på NCC. Efter det åkte vi med Ola till Tumba och hittade på bilfirman. Vi provkörde en sväng, stannade till på en verkstad och frågade en skitsnäll snubbe om han skulle vilja kika lite på bilen för att se om den var okej, tack för snälla människor! Han tog en kik och det vi undrade över visade sig vara helt normalt och inge konstigt alls så det var ju skönt.

Det är en en automatlåda i bilen som är hur jäkla pigg som helst! 200 hästkrafter på det och jag måste säga att det är en rolig bil att köra tillika som den är bekväm. Efter provturen blev det lite pappersjobb och betalning, sen var nycklarna och bilen Hjalles, GRATTIS till första bilen älskling!!!
image1198

Eftersom det nu blev bilköp åkte jag och Hjalle iväg i hans bil och Ola i sin. Sen vinkade vi av honom vid avfarten där han svängde av till jobbet igen och vi for vidare hemåt. Hjalle var så snäll och frågade mig om jag ville stanna till på
Fullerö Handel som vi ändå passer på vägen hemåt. Gulle han! Så han släppte av mig där och jag gick in och kikade på allt ögongodis och hittade en ursöt beige fågelbur, en sån har jag velat ha ett tag men inte hittat. Å så glad jag blev!! Hjalle satt kvar i bilen han och kikade närmre på papper och fipplade på knappar och sånt. När jag kom tillbaka åkte vi in mot Uppsala och tankade och sen ut på motorvägen igen. Vi kom hem ca 16:30 och stannade hemma ca 15 minuter innan vi åkte hem till pappa och hälsade på en snabbis för att hämta hem tvätten jag hade tvättat där tidigare. Hjalle och jag åkte till Malaysian och beställde mat och åkte sen tillbaka till pappa och käkade. Mamma var på Plantagen med Bodil. Hjalle och jag stannade till ca 18:00 då vi åkte till Willys och storhandlade. Skönt att ha det gjort. Vi kom väl hem ca 19.30 och det var skönt kan jag säga efter en hel dag på vift! Nu ska jag bara slappa i soffan och mumsa på min mjölkchoklad med nonstop som Hjalle köpte till mig igår, gullegris!

Vila I Frid Lilla Engla

image1197

Kl 21.00 ikväll uppmanades alla att tända ett ljus i sitt fönster för lilla Engla och alla andra barn i himmelen. Eftersom det inte finns så mycket jag kan göra så gör jag det jag kan och tände ett ljus ikväll som många andra. För att visa att jag bryr mig, sänder en tanke till denna lilla flickas sörjande nära och kära...

Romantiskt Vitt


Min tiokronors pall före:
image1188

Min tiokronors pall efter vitmålningen:
image1189

När jag ändå var i farten målade jag också en gammal mässings lampfot samt ett av mina ministafflin:


Här är hyllan jag målade tidigare idag och satt upp i lilla hörnan i sovrummet. Ingenting i mitt sovrum kommer dock till sin fulla rätt när väggarna är så knallgula det bara går, men, men.... Jag gör det bästa av situationen iaf!
image1195

Och här en bild på min nyinköpta vita shabbiga hylla med krokar:
image1196


Valbo-Sthlm

Imorgon åker jag och Hjalle till Stockholm för att kika på bil. Ja det är Hjalle som har hittat en Audi där nere som han är sugen på så jag följer bara med som sällskap :). Vi bokade in oss på SGS-bussen så imorgon 08:10 åker vi iväg. Roligt att komma iväg lite och ännu roligare om han känenr sig nöjd med bilen och köper den - då får vi en mysig utflyktstripp hem :). Kan man stanna till och äta och kanske kika på nån affär och sånt...hihi!

Idag har jag mest pysslat! Har målat en hylla, en pall och en litet staffli för kort. Pysslat och gjort lite fint i sovrummet där jag hängde upp hyllan och piffade till den lite med fina grejer. Vid ca 14-tiden gick jag iväg till Gävle Biståndsgrupp för att kika lite och kom därifrån med de små stafflierna (hur sjutton stavas det?), små ljuslyktor och ljusmanschetter. Stannade sen till vid butiken Nybo Cafe och Prylar (hade bytt namn så prylbutiken hete nåt på Madame) och föll där för en ursöt hylla i schabbigt stuk-precis en sån jag velat ha, med både hylla och krokar på! Blev så glad!

Nu är Hjalle på fotbollsträning, vi mumsade mat (makaroner och köttfärsås) när han kom hem från jobbet vid femtiden och nu ska jag fortsätta måla sista strykningn på min pall!

Helgen

Då tänkte jag att jag skulle ta och rabbla igenom helgens bravader! Kan ju börja med att säga att fredagen var sista dagen jag var handledare för den här gången för min elev gjorde sin sista dag då. Vi hade lite utvärdering av tiden och jag skrev omdöme och vi pratade om hur hur dessa 3 veckor varit. Vi hade bara gott att säga varandra och jag måste säga att jag verkligen tyckte det var roligt att vara handledare! Efter jobbet åkte pappa och jag till Järbo och hämtade hem mina nya möbler. Jättenöjd är jag med mina nya möbler och jag betalade inte mer än 1000:- för båda skåpen!


Fredagkvällen blev piffning här hemma. Hjalle var så trött hela fredagen så han sov mest. I sängen, i soffan och sen i sängen igen. Jag var vaken rätt länge och snyggade till nya hallmöblen med lite grejer så den ser lite hemtrevlig ut. Sen började jag rota igenom min bruna skänk som stod i hallen förut och jag lyckades kasta massa grejer och samla en del grejer i en "loppiskasse". Jag städade lite och plockade undan lite här hemma för hade så mkt grejer som låg framme så efter det kände det lite snyggare här hemma. Jag kom väl i säng vid tolvtiden nån gång skulle jag tro - sov på soffan den natten. Så här ser det ut med bruna skänken i datarummet, den passar såklart mkt bättre där -allt går i samma mörkbruna gammeldagsa engelska stil. Datarummet har från början blivit till Hjalles rum. Han har fått ha det precis som han har velat där - jag har inte varit där med sött piff utan gjort det snyggt med de grejer han gillar:

Vaknade vid 7.00-tiden på lördagmorgon och låg och kollade på tv. Jenny och jag hade bestämt oss för att ha en loppis/pysseldag den lördagen och Jenny kom till mig vid 8-tiden. Anders skjutsade in henne då. Vi kikade vidare lite på tv:n och sen satte vi oss vid datorn och letade lite bilder som vi kunde använda oss av vid pysselstunden senare under dagen. Hjlle vaknade till liv och ca 10.00 åkte vi in till hans kontor där snälla Hjalle skulle låna ut skrivaren till oss så vi kunde skriva ut lite fina bilder vi hitta och ville använda oss av.

Hjalles ena jobbarkompis var också där så Hjalle drog iväg med han medan Jenny och jag satt kvar en liten stund till. Men sen var vi nöjda och kände oss sugna på lite loppis!! Första stället vi drog till var Gävle Fyndmarknad. Där köpte vi en varsin liten rosa förvaringslåda och jag hittade en hjärt-ask i kartong. Därefter betade vi även av RIA:s loppis samt Röda Korsets loppis "Kupan". Vid 13-tiden åkte vi hem mot Valbotrakterna för lite mat. Först hade vi tänkt äta på Bida Lite men det var så mkt folk där så vi åkte hem till mig och lagade lite makaroner och falukorv istället! Tur att det inte blidde utemat för det var riktigt gott med husmanskost istället :). Men i vår hungeriver hade vi råkat glömt bort att ta med oss Hjalle hem så han satt kvar på kontoret i Gävle nu... vi som hade lovat att plocka upp honom när vi skulle tillbaka till Valbo. Efter maten var det bara till att vända tillbaka och hämta upp min älskling som blev glömd för en stund :).

Släppte av Hjalle hemma och sen åkte Jenny och jag till Spikfabriken där jag började med att lämna av 1 kasse + en liten kartong fylld med grejer som de kan sälja till förmån för de hemlösa katterna de tar hand om. Det var inte så mycket folk som satt och sålde i lördags vilket var konstigt för det brukar alltid vara som mest på lördagar. Då kom vi på att en av snubbarna från programmet "Antikrundan" skulle var på Köpis den dagen och man fick ta med sig grejer hemifråns om man ville ha värderade eller veta mer om. Då kan man ju förstå att det måste varit mycket folk där den dagen. När vi gått igenom Spikfabriken kände vi oss nöjda för dagen och bestämde oss för att åka hem till Jenny och starta pysslet! Vi stannade till hos mig där jag hämtade min pyssellåda och lite färg och grejer. Sen far vi av mot Storvikstrakterna! Stannade först till på Coop i Sandviken och köpte med oss lite gotta såklart...hihih!!! En påse nappar och en påskhare i choklad blev det.

Väl hemma hos Jenny i fina Bro i Storvik började vi i stallet. Jenny mockade och gjorde fint och jag var mest trevligt sällskap :). Sen togs hästarna in från hagen och därefter gick vi in och plockade upp alla pysselgrjer på bordet. Anders var hemma ett tag men strax före 17-tiden åkte han för att gratta sin borsa som fyllde 18. Jenny och jag knäppte på en Jukebox cd med blandade gamla godingar och så kände vi att det kliade i fingrarna! Jag öppnade färgburken och vi tog fram varsin grej vi skulle piffa till. Jenny hade köpt en skylt där det stod välkommen. Den målade hon om och klistrade på en söt kattbild och sen skrev hon "My little Kitchen" på skylten istället. Men texten blev hon inte nöjd med så hon målade över den och texten fick vänta då hon inte riktigt visste hur hon skulle skriva. Jenny målade också en liten hjärtask och en ram och hon satte in 2 fina bilder i 2 ramar.


Själv hade jag hittat en knallröd liten minikoffert på loppis så den målade jag vit. Jag målade även en liten spånskiva vit och på den klistrade jag på en bild av en meny samt bestick. Den ska jag ha i köket! Sen målade jag en liten fyrkantig ask som jag klistrade på en söt liten tjej på och den asken fick Jenny av mig sen.

Vi hade det hur roligt och mysigt som helst och pysslade och mumsade gotta och hade en riktigt underbar systerdag! Anders kom hem lite senare på kvällen och då åt vi lite rostade macka och mjök samt lite popcorn och coca-cola! Jag stannade kvar till ca 21.45 och Jenny och jag hade umgåtts bara hon och jag från 8-tiden på morgonen. En riktig systerdag - de betyder väldigt mycket!!! Tack ska du ha för en helt underbar lördag älskade syster!!!

Igår var det söndag och vi hade en STOR hög med tvätt här hemma. Vi vaknade vid 10-tiden. Vi drog oss kvar ett tag i sängen och kollade på tv. Sen klev jag upp och tog en dusch. Vid 11.30-tiden skjutsade jag Hjalle till sina föräldrar och sen åkte jag hem till Västanbyn för att tvätta undan våran tvätthög. Pappa jobbade helgen den här veckan så han var inte hemma. Mamma var i Linköping med Bodil och hälsade på Babs. Så det var ingen hemma. Jag hade tagit med mig lite pysselgrejer så jag hade att göra medan tvättmaskinen gick för fullt! Jag körde nog 3 maskiner tvätt skulle jag tro det blev. Under tiden knäppte jag på musik och målade min lilla röda barnresväska vit. Den röda resväskan har hängt med mig sen jag var liten. Den packade jag många gånger :). Minns speciellt att jag packade den med de grejer jag allra helst villa ha med mig om det skulle börja brinna i vårat hus - det var jag rädd för när jag var liten. Men som tur var inträffade det aldrig. Jag ska nog göra nån form av decoupage eller skriva nån text på mina vita väskor, men det får vänta lite då jag inte riktigt vet vad som ska skrivas eller klistras på än .)

Mamma kom hem vid ca 16.30-tiden och då hade vi nog inte setts på 1 vecka så då kändes det bra att få se och prata med henne. Pappa kom han med vid ca 17-tiden. Jag stannade kvar till ca 18 då jag åkte vidare till Hjalls föräldrar för vi skulle äta med dem ikväll. Potatis och korv blev det för min del medan de åt strömming. Hjalle och jag åkte hemåt vid 20-tiden och jag hade tagit md mig min gamla skrivbordsstol hemifrån som jag nu tänkte ha i sovrummet. Hjale och jag kollade dator och tv och slumrade sen gott.

Imorse var det måndag och jobb för Hjalle men då jag har min 4-dagars ledighet är jag ledig både idag och imorgon. Jag låg kvar en stund i sängen imorse och kollade på nyheter. Sen ringde telefonen och det var en kollega från jobbet. Det fattades pengar hos en boende som vi är kontaktpersoner till och det var ju jag som sist var på loppis med honom i torsdags så jag har väl strulat till det på nåt vis- drygt som fan! Antingen har det blivit felskrivet eller nåt för jag är bombsäker på att jag stoppade tillbaka pengarna han inte hade handlade för i hans plånbok i torsdags. Men nu när det tydligen fattas pengar är jag inte så säker lägre för eftersom det var jag som hade koll sist måste ju jag ha den bästa kollen. Men det har jag inte - fan va jag hatar när det inte stämmer med pengarna. Även fast jag är säker på att jag stoppade tillbaka pengarna så kanske det var så att jag glömde det ändå? Jag kanske tänkte det men sen glömde av det? Ååhh jag hatar att inte veta eller komma ihåg nu blir jag ju osäker när det blev så här.... Hur den är blir får jag väl ta av mina pengar och stoppa tillbaka det som fattas ifall det var så att jag glömde bort att göra det i torsdags och att pengarna blev kvar i min plånbok.. Hur som helst kommer det lösa sig på nåt vis även fast det i stunden känns som eller ser ut som att jag har försökt snott pengar från honom eller nåt. Inge rolig känsla!! Får se om jag stannar till på jobbet ikväll innan jag och Hjalle åker till Niklas för filmkväll. Sånt här strul vill jag ha löst på en gång...

Jaja, nu ska jag äta frukost och komma på vad jag ska göra för roligt av den här dagen :)

V.16

Måndag 14 april: Ledig (filmkväll med Niklas)
Tisdag 15 april: Ledig
Onsdag 16 april: 7.00-15.30 (Anki gå intro med mig)
Torsdag 17 april: 12.30-21.00
Fredag 18 april: 12.30-21.00
Lördag 19 april: 12.30-21.00
Söndag 20 april: 12.30-21.00

Skåp 1

image1169
Så här ser det ut just nu med nya skåpet i hallen.

Blocket

Iiiihhh....alldeles nyss kom de här fina möblerna ut på Blocket!!!! Ett linneskåp samt ett 2-delat vintrinskåp med avtagbar överdel. Jag blev alldeles till mig när jag såg hur vackra de var och de skulle säljas för väldigt rimlig peng i Sandviken. Ska åka och kolla på dem imorgon för jag ska ju jobba kväll idag. Men hon var så snäll och skulle hålla på möblerna åt mig tills img, det var gulligt tycker jag! Hoppas bara att jag tycker lika mkt om dem i verkligheten och vill ha dem med mig hem imorgon annars skäms jag ju om jag måste säga att jag inte vill ha dem då hon hållt på dem. Men så ska det nog inte behöva bli!

Själva linnéskåpet funderar jag på att ha i sovrummet och vintrindelen vill jag ha i hallen. Men utan själva överdelen....eller kanske med?

image1163
image1164

Tävling!!

Var med du också och tävla om en tidningsprenumeration värd 300:- på bloggen Designa Din Blogg

image1161

V.15

Måndag 7 april: 7.00-15.30
Tisdag 8 april: 12.30-21.00
Onsdag 9 april: 12.30-21.00
Torsdag 10 april: 12.30-21.00
Fredag 11 april: 7.00-15.30
Lördag 12 april: Ledig
Söndag 13 april: Ledig

Nattrus

Igårkväll gick Hjalle och la sig 23.30. Då fick jag idén att jag skulle städa undan i badrummet. Tog ut en liten byrå jag hade där inne, rotade ur lådorna och kastade säkert mer än hälften av grejerna, ut med byrån och vips blev det mer utrymme (såklart) och mycket bättre. Jag städade i badrumsskåpet och röjde undan massa onödigt skit! Bytte ut pedalhinken mot en sötare form av sophink, en antikvit liten hink med blå rosor, blev hundra gånger bättre! Höll på tills klockan var 01.20 och då var det dags att natta. Tänka sig, ibland får man de där rusen ända in på natten då det egentligen är dags att varva ner och sova :). Men skönt att ha det gjort!

Nu ska jag ta det lite lugnt, klä på mig, äta och fixa till mig och lite sånt innan det är dags att åka till jobbet som kallar 12.30 idag. Svårt att riktigt piggna till sig bara när det är det väder som det är. Grått, regnigt och allmänt trist och gäspigt.

Igår efter jobbet var jag in på Beckers och köpte med mig 1 liter antikvit färg med mig hem. Så nu är mitt färgförråd fyllt igen för den här gången och jag kan fortsätta måla alla grejer jag vill måla :). Hinner väl inte börja med nåt idag innan jobbet men det kliar så i fingrarna!

RUSTA

image1155
Kunde ju inte låta bli att ta dessa vackra ting med mig hem efter ett besök på Rusta idag! Åååh så fina!!!

Kakfat 98:-
Cookies-burk 69:-
Tekanna 79:-
Kopp 19,90:-

image1156
Funderar även på att införskaffa denna matchande våg som även den finns på Rusta
129:-


Regn å rusk med inslag av grått

Idag var det nästintill omöjligt att kliva upp ur sängen, både för mig och Hjalle. Jag bara somnade om hela tiden. Grät i sömnen under natten och väcktes av Hjalle som hade hört mig gråta. Då lugnade jag mig efter en stund och kunde somna om igen. Utanför sovrumsfönstret var det regnigt och grått, inte direkt det ultimata för att komma ur sängen. Ögonen bara slöt sig om och om igen! Jag försökte och försökte vakna till men det var lönlöst. Efter ett tags slumrande av och till halvsatte jag mig i sängen för att lättare vakna till liv. Tillsist bestämde vi oss för att bara kliva upp för då måste man väl vakna till liv? Det gjorde vi. Hjalle satte sig framför datorn och jag vid tv:n. Vi åt frukost och kollade ut på det icke uppiggande vädret. Jag bestämde mig för att ta en loppisdag för inget passade bättre än det idag faktiskt *ler*. Tur för mig då...hihi!

Vid ca 12-tiden åkte vi iväg in mot stan Hjalle och jag. Först lämnade vi in filmen vi hyrde igår; "The Astronaut farmer". Handlade om en man som satsade stenhårt på att förverkliga sin dröm, att bygga en rymdraket och flyga ut i rymden. Det låter som nån film som kan tänkas visas på "Disneydags" en fredagkväll klockan 19.00 men hur töntig den än låter så var den faktiskt bra, en riktigt "må bra film" som vi båda kan rekomendera. Förresten blev det lite mys med kinamat igår också. Min favorit just nu är friterad fläskfilé med ris.

Efter filminlämningen skjutsade jag Hjalle till Sjösse, de skulle på fotbollsmatch senare på eftermiddagen. Jag drog iväg på loppisvända. Först till Gävle Fyndmarknad och sen till Spikfabriken i Valbo. Fick med mig en hel del fynd hem, roligt!



* Ljusstake i fattigmanssilver 15:-
* Vit träljusstake med ängel, från Miljögården 20:-
* Brun pall (som ska målas vit) 10:-
* Söt Carl Larsson tavla med vit ram 5:-
* Hjärtformad kartongask 5:-
* Guldram 2 st 30:-
* Glas"grejer" i form av snäcka 7 st 30:-
* Vit lampskärm 5:-
* Välkommenskylt 20:-
* Träfärgad servettlåda 15:-

Är det nån som vet vad de snäckformade glas-grejerna används till?

När jag kom hem var pyssel-suget starkt! Jag målade om en av guldramarna, servettlådan (är inte färdigpysslad än) samt den hjärtfomrade svarta asken: (ursäkta det dåliga kvällsljuset)
image1152image1154

Tur mot Dalarna

Imorse åkte jag hem hem till mamma och pappa till ca 08.15 tiden. Vi skulle nämligen åka till Falun idag! Stack ca 09.00 hemifrån mor och far och till Storvik för att hämta upp Jenny och Anders. Mot Dalarna. Solen strilade in och värmde genom bilrutorna och det var så härligt med detta vårljus som man blir piggare av!

Väl i Falun släppte vi tjejer av pappa och Anders på Lugnet där det var DAK-marknad. Massa bilprylar så pappa och Anders hade en del att gå igenom! Mamma, jag och Jenny åkte istället vidare till bästaste loppisen i Falun :). Där strosade vi, fikade och strosade runt lite till. Men idag hade jag inte nå vidare fyndflyt. Det enda jag hittade var en påse med massa olika spetsar för 25:-. Iofs en väldigt bra grej att ha i pyssellådan inför kommande pyssel-sug! Bra att spara lite på slantarna också.

När vi kände oss nöjda åkte vi till veteranmarknaden och letade upp pappa och Anders och gick en liten sväng. Pappa fyndade en hel del läckra grejer! Igår efter jobbet var mamma och jag in till Gävle Fyndmarknad där hon köpte några plåtskyltar till deras nästkommande projekt i huset, nämligen barhörnan i spelrummet! Kommer bli så coolt! Hon hittade också massa whiskey-glas igår. Vi köpte båda två en varsin sån här betongros:
image1134

Åter till idag. När vi alla kände oss nöjda åkte vi hemåt. Stannade till hos Jenny och Anders en liten sväng och sen åkte vi till mamma och pappa. Mamma slängde in strips och korv i ugnen och det satt superfint i kistan för oss alla efter shoppingturen. Vi var hemma vid ca 14.30-tiden skulle jag tro. En stund efter maten blev det dags att fara hemåt för mig. Åkte på Köpis en snabbsväng och gick snabbt in på Hemtex för jag såg att de hade 50% på allt i butiken. Och där, mitt framför mina ögon fanns det perfekta överkastet åt mig, ett sånt jag önskat mig i mina inre syner om man säger så :). Det kostade 699:- men med halva priset bort blidde det ju betydligt billigare så jag bara måste slå till! Jag skulle visst få känna av härligheten med att fynda idag ändå :)

image1133

Nu väntar jag på att Hjalle ska komma hem. Få se sen vad vi hittar på av denna härliga lördagkväll!
Vad ska ni göra?

Ha en trevlig helg!!!

Vårkök

image1132
Mitt kök med nya mattan samt nya vita duken. Plus alla vackra kuddfodral jag fyndat som nu fyller min soffa :)

Mera blandat

image1123
Jag har gjort om lite i min tallrikshylla. Carl Larsson tavlan köpte jag för 10:- på loppis, den var så charmig och passade så bra i ett kök! På översta hyllan syns äggkopparna och gräddkannan jag köpte på Owes. Spritsen fyndade jag på loppis! Och så även det söta kortet på barnen som står och tjuvlyssnar :)


Jag har även hunnit med lite pyssel när jag varit ledig. Det här blev resultatet den här gången:
image1126
Det är första gången jag provar att texta något. Tränade lite på papper först och för att vara första gången tyckte jag att jag lyckades ganska bra..hihi!

image1128
Det här söta hjärtat damp ner i brevinkastet igår - ännu en Traderavinst :)

Vår i Mackmyra

Igår var det underbart väder med sol och värme! Strax före kl 13 begav jag mig ut på en härlig utevistelse och jag visste precis vart jag skulle styra kosan, mot Mackmyra såklart. Jag kan inte nog förklara härligheten där ute, det måste ses och upplevas! Solen värmde och jag blev till och med lite svettig av att gå. När jag kom till Mackmyra gick jag igenom parken och fotograferade lite med mobilen. Hade även hörlurarna ikopplade i mobilen så jag lyssnade på radio hela vägen. I parken passade jag även på att sätta mig ner på en sten och sola lite, vilket mys!
Nu var snön borta och våren är på väg att torka upp överallt tror jag. April har kommit och med vad med den, jo regnet förstås!

Några bilder:



V.14

Måndag 31 mars: Ledig (datakkurs 9-12)
Tisdag 1 april: Ledig
Onsdag 2 april: 12.30-21.00
Torsdag 3 april: 12.30-21.00
Fredag 4 april: 7.00-13.30 (köket)
Lördag 5 april: Ledig (Till Falun med ma&pa & Je&An)
Söndag 6 april: Ledig

Gott och blandat!

image1103
Översta bilden är på fynd jag faktiskt gjort i en superbra affär i närheten,  Owe Jansson. Kannan kostade mig 10:- och de små söta äggkopparna kostade 5:- vardera.

image1102
Den vita spetsstruten är pyssel jag har gjort själv av tårt/kakfatspapper eller vad jag ska kalla det. Rullade ihop och limade sen limmade jag på en söt bild jag hade :)

image1104
Jag köpte även den här söta hjärtformade wc-skylten i shabbig stil på säljlagret för 10:-