Helgen

Då tänkte jag att jag skulle ta och rabbla igenom helgens bravader! Kan ju börja med att säga att fredagen var sista dagen jag var handledare för den här gången för min elev gjorde sin sista dag då. Vi hade lite utvärdering av tiden och jag skrev omdöme och vi pratade om hur hur dessa 3 veckor varit. Vi hade bara gott att säga varandra och jag måste säga att jag verkligen tyckte det var roligt att vara handledare! Efter jobbet åkte pappa och jag till Järbo och hämtade hem mina nya möbler. Jättenöjd är jag med mina nya möbler och jag betalade inte mer än 1000:- för båda skåpen!


Fredagkvällen blev piffning här hemma. Hjalle var så trött hela fredagen så han sov mest. I sängen, i soffan och sen i sängen igen. Jag var vaken rätt länge och snyggade till nya hallmöblen med lite grejer så den ser lite hemtrevlig ut. Sen började jag rota igenom min bruna skänk som stod i hallen förut och jag lyckades kasta massa grejer och samla en del grejer i en "loppiskasse". Jag städade lite och plockade undan lite här hemma för hade så mkt grejer som låg framme så efter det kände det lite snyggare här hemma. Jag kom väl i säng vid tolvtiden nån gång skulle jag tro - sov på soffan den natten. Så här ser det ut med bruna skänken i datarummet, den passar såklart mkt bättre där -allt går i samma mörkbruna gammeldagsa engelska stil. Datarummet har från början blivit till Hjalles rum. Han har fått ha det precis som han har velat där - jag har inte varit där med sött piff utan gjort det snyggt med de grejer han gillar:

Vaknade vid 7.00-tiden på lördagmorgon och låg och kollade på tv. Jenny och jag hade bestämt oss för att ha en loppis/pysseldag den lördagen och Jenny kom till mig vid 8-tiden. Anders skjutsade in henne då. Vi kikade vidare lite på tv:n och sen satte vi oss vid datorn och letade lite bilder som vi kunde använda oss av vid pysselstunden senare under dagen. Hjlle vaknade till liv och ca 10.00 åkte vi in till hans kontor där snälla Hjalle skulle låna ut skrivaren till oss så vi kunde skriva ut lite fina bilder vi hitta och ville använda oss av.

Hjalles ena jobbarkompis var också där så Hjalle drog iväg med han medan Jenny och jag satt kvar en liten stund till. Men sen var vi nöjda och kände oss sugna på lite loppis!! Första stället vi drog till var Gävle Fyndmarknad. Där köpte vi en varsin liten rosa förvaringslåda och jag hittade en hjärt-ask i kartong. Därefter betade vi även av RIA:s loppis samt Röda Korsets loppis "Kupan". Vid 13-tiden åkte vi hem mot Valbotrakterna för lite mat. Först hade vi tänkt äta på Bida Lite men det var så mkt folk där så vi åkte hem till mig och lagade lite makaroner och falukorv istället! Tur att det inte blidde utemat för det var riktigt gott med husmanskost istället :). Men i vår hungeriver hade vi råkat glömt bort att ta med oss Hjalle hem så han satt kvar på kontoret i Gävle nu... vi som hade lovat att plocka upp honom när vi skulle tillbaka till Valbo. Efter maten var det bara till att vända tillbaka och hämta upp min älskling som blev glömd för en stund :).

Släppte av Hjalle hemma och sen åkte Jenny och jag till Spikfabriken där jag började med att lämna av 1 kasse + en liten kartong fylld med grejer som de kan sälja till förmån för de hemlösa katterna de tar hand om. Det var inte så mycket folk som satt och sålde i lördags vilket var konstigt för det brukar alltid vara som mest på lördagar. Då kom vi på att en av snubbarna från programmet "Antikrundan" skulle var på Köpis den dagen och man fick ta med sig grejer hemifråns om man ville ha värderade eller veta mer om. Då kan man ju förstå att det måste varit mycket folk där den dagen. När vi gått igenom Spikfabriken kände vi oss nöjda för dagen och bestämde oss för att åka hem till Jenny och starta pysslet! Vi stannade till hos mig där jag hämtade min pyssellåda och lite färg och grejer. Sen far vi av mot Storvikstrakterna! Stannade först till på Coop i Sandviken och köpte med oss lite gotta såklart...hihih!!! En påse nappar och en påskhare i choklad blev det.

Väl hemma hos Jenny i fina Bro i Storvik började vi i stallet. Jenny mockade och gjorde fint och jag var mest trevligt sällskap :). Sen togs hästarna in från hagen och därefter gick vi in och plockade upp alla pysselgrjer på bordet. Anders var hemma ett tag men strax före 17-tiden åkte han för att gratta sin borsa som fyllde 18. Jenny och jag knäppte på en Jukebox cd med blandade gamla godingar och så kände vi att det kliade i fingrarna! Jag öppnade färgburken och vi tog fram varsin grej vi skulle piffa till. Jenny hade köpt en skylt där det stod välkommen. Den målade hon om och klistrade på en söt kattbild och sen skrev hon "My little Kitchen" på skylten istället. Men texten blev hon inte nöjd med så hon målade över den och texten fick vänta då hon inte riktigt visste hur hon skulle skriva. Jenny målade också en liten hjärtask och en ram och hon satte in 2 fina bilder i 2 ramar.


Själv hade jag hittat en knallröd liten minikoffert på loppis så den målade jag vit. Jag målade även en liten spånskiva vit och på den klistrade jag på en bild av en meny samt bestick. Den ska jag ha i köket! Sen målade jag en liten fyrkantig ask som jag klistrade på en söt liten tjej på och den asken fick Jenny av mig sen.

Vi hade det hur roligt och mysigt som helst och pysslade och mumsade gotta och hade en riktigt underbar systerdag! Anders kom hem lite senare på kvällen och då åt vi lite rostade macka och mjök samt lite popcorn och coca-cola! Jag stannade kvar till ca 21.45 och Jenny och jag hade umgåtts bara hon och jag från 8-tiden på morgonen. En riktig systerdag - de betyder väldigt mycket!!! Tack ska du ha för en helt underbar lördag älskade syster!!!

Igår var det söndag och vi hade en STOR hög med tvätt här hemma. Vi vaknade vid 10-tiden. Vi drog oss kvar ett tag i sängen och kollade på tv. Sen klev jag upp och tog en dusch. Vid 11.30-tiden skjutsade jag Hjalle till sina föräldrar och sen åkte jag hem till Västanbyn för att tvätta undan våran tvätthög. Pappa jobbade helgen den här veckan så han var inte hemma. Mamma var i Linköping med Bodil och hälsade på Babs. Så det var ingen hemma. Jag hade tagit med mig lite pysselgrejer så jag hade att göra medan tvättmaskinen gick för fullt! Jag körde nog 3 maskiner tvätt skulle jag tro det blev. Under tiden knäppte jag på musik och målade min lilla röda barnresväska vit. Den röda resväskan har hängt med mig sen jag var liten. Den packade jag många gånger :). Minns speciellt att jag packade den med de grejer jag allra helst villa ha med mig om det skulle börja brinna i vårat hus - det var jag rädd för när jag var liten. Men som tur var inträffade det aldrig. Jag ska nog göra nån form av decoupage eller skriva nån text på mina vita väskor, men det får vänta lite då jag inte riktigt vet vad som ska skrivas eller klistras på än .)

Mamma kom hem vid ca 16.30-tiden och då hade vi nog inte setts på 1 vecka så då kändes det bra att få se och prata med henne. Pappa kom han med vid ca 17-tiden. Jag stannade kvar till ca 18 då jag åkte vidare till Hjalls föräldrar för vi skulle äta med dem ikväll. Potatis och korv blev det för min del medan de åt strömming. Hjalle och jag åkte hemåt vid 20-tiden och jag hade tagit md mig min gamla skrivbordsstol hemifrån som jag nu tänkte ha i sovrummet. Hjale och jag kollade dator och tv och slumrade sen gott.

Imorse var det måndag och jobb för Hjalle men då jag har min 4-dagars ledighet är jag ledig både idag och imorgon. Jag låg kvar en stund i sängen imorse och kollade på nyheter. Sen ringde telefonen och det var en kollega från jobbet. Det fattades pengar hos en boende som vi är kontaktpersoner till och det var ju jag som sist var på loppis med honom i torsdags så jag har väl strulat till det på nåt vis- drygt som fan! Antingen har det blivit felskrivet eller nåt för jag är bombsäker på att jag stoppade tillbaka pengarna han inte hade handlade för i hans plånbok i torsdags. Men nu när det tydligen fattas pengar är jag inte så säker lägre för eftersom det var jag som hade koll sist måste ju jag ha den bästa kollen. Men det har jag inte - fan va jag hatar när det inte stämmer med pengarna. Även fast jag är säker på att jag stoppade tillbaka pengarna så kanske det var så att jag glömde det ändå? Jag kanske tänkte det men sen glömde av det? Ååhh jag hatar att inte veta eller komma ihåg nu blir jag ju osäker när det blev så här.... Hur den är blir får jag väl ta av mina pengar och stoppa tillbaka det som fattas ifall det var så att jag glömde bort att göra det i torsdags och att pengarna blev kvar i min plånbok.. Hur som helst kommer det lösa sig på nåt vis även fast det i stunden känns som eller ser ut som att jag har försökt snott pengar från honom eller nåt. Inge rolig känsla!! Får se om jag stannar till på jobbet ikväll innan jag och Hjalle åker till Niklas för filmkväll. Sånt här strul vill jag ha löst på en gång...

Jaja, nu ska jag äta frukost och komma på vad jag ska göra för roligt av den här dagen :)

Kommentarer
Postat av: anki.

Yohoo, va skoj med pyssel!!
På onsdag är det jag som får erfara dina handledartalanger =) Skoj! Får höras lite närmare, åker du bil kanske jag kan åka med? Äh jag har säkert fler frågor!!

Postat av: Jenny

Men OJ vilken fullspäckad helg, KUL !

Det löser sig säkert med pengarna!

Kram, Jenny

2008-04-14 @ 12:00:12
URL: http://jemarose.blogspot.com
Postat av: Jenny

Jag har inte hittat på särskilt mycket alls i helgen, i Lördags städade jag badrummet...bläh :(
Och i går så tittade jag på min brors & hans sambos nya hus, jättefint blir det :)

Kram, Jenny

2008-04-14 @ 12:57:58
URL: http://jemarose.blogspot.com
Postat av: Sandra

Supersött!

2008-04-14 @ 18:02:51
URL: http://sanderstedt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback