Ljuva tulpaner

I söndags köpte jag mig en vackert blekgul tulpanbukett med mig hem efter att ha varit och hälsat på hos mamma och pappa. Bara en liten bit frå deras hus ligger en stor handelsträdgård, där kan man lätt hitta nåt fint att ta med sig hem *ler*
Buketten fick till en början stå på köksbordet men nu har den bytt rum och står numera på vardagsrumsbordet istället. Vi spenderar liksom mer tid där...hihi! Färgen är krämigt blekgul och riktigt fin! När jag packade undan julen så sparade jag några fattigmanssilverkulor för jag tycker de är så vackert vintriga och glittriga och vinter är det ju än så de får hänga kvar ett tag till!

 Den vackra ljuskronan har jag rätt nyligen skruvat upp ovanför köksbordet och den tindrar så mysigt. Den kommer från underbara Chic Antique och har stått bortglömd på min vind i 1,5 år, fy skäms! Men nuså ger den mitt hem xtra ljuvlighet!  Se så vackra prismor det är i kronan. Det svarta/rostbruna bryter av fint mot allt det vita. Mitt bord har återtagit sin "träskrud" efter att linneduker har jag täckt det under julhelgerna. Tycker mycket om mina träplankor på bordet!
 

När den här buketten har gjort sitt måste jag nog fort införskaffa en till av nåt slag.  Blomster livar faktiskt upp hemmet avsevärt, det blir mer levande och hemtrevligt då förstås *ler*
 
Idag hade jag för övrigt en riktigt rolig dag på mitt jobb då jag verkligen var i mitt rätta element och i mitt essé kan man säga! Jag fick möblera om i matsalen och stöka och böka bäst jag ville och det blev en ny mysig tv-hörna som alla tyckte väldigt mycket om! Åååh va roligt det var att få kånka möbler än hit och än dit! Svettigt och lite tungt emellanåt men när man tycker nåt är skojigt så struntar man blankt i det och kör på tills man blir klar!
 
Hoppas ni alla haft en bra vecka hittills och att resterande dagar blir toppen! Här har solen strålat från en härligt blå himmel hela veckan och det har verkligen gett otroligt mycket energi och glädje - UNDERBART!! Och nu är det till och med ljust när jag åker hem från jobbet kl 16:00, helt fantastiskt makalöst skönt!! Tänk att man glömmer bort hur underbar den där känslan är varje år och man blir lika glatt överraskad varje gång ljuset kommer  tillbaka efter vinterdvalans mörker.
 
 
 
 
 

Skimrande Edward

 
Jag har fått vackra Edward i julklapp av mamma och pappa!! TACK så väldigt mycket!
 
Det är massor av glasprismor i den som gör att den skimrar sådär vackert och speglar sig både på väggar och tak. Det är sååå fint!
Jag har hängt den i vardagsrummet. Den är hela 75 cm hög!
 
Färgen är antiksilver men Edward finns även i antikguld. Jag har köpt min på webbutiken Lampan.se för 1499:-!
 
Idag har jag spenderat hela dagen fram tills nu med att plocka undan julen och städat samt hängt upp nya gardiner och piffat om, det tar sin lilla tid om man säger så!¨

Eftersom jag njuter av en ledig dag med sol dessutom så tar jag paus och åker och shoppar lite tror jag. Kanske kan jag hitta något nytt till våren som kommer *ler*
 
 
 
 
 

Sista julbilderna

Julgranen står till min och älsklingens förtjusning fortfarande kvar härhemma i vardagsrummet men den ska tillsammans med allt annat julpynt dansas bort i helgen på TjugondagKnut och det känns faktiskt lite vemodigt... Inget mer julgransmysigt sken om morgnar och kvällar, inget som längre tindrar och påminner om lugna, mysiga juldagar...

Tack för denna gång kära, kära julgran, vi ses åter nästa jul :)
 
Och med detta avsked bjuder jag på de sista julbilderna här hemifrån!
 
Hallen mot vardagsrummet.
 
Fina, fina granen och lilla rara söta Bamsen *ler*. Fotot är faktiskt tagst av min Älskling!
 
Mysiga julköket. Nya textilier ska letas fram och julpyntet i tallrikshyllan ska väck.
 
Och såhär har min öppna spis i sovrummet sett ut under jul. En vacker ljusstake och granrisk med tindrande snö på, fusk förstås men fint! Den fina vimpeln med "God Jul"-text på har jag fått av en god vän.
 
I taket kan ni skymta en ljuskrona som är dekorerad med diverse granris och vintervita, frostiga julkulor.
 
Nu tackar vi för den underbara tid som varit och blickar framåt mot den krispigt vita vintern som är kvar och kommer med mer ljus och så småningom även vår *ler*.
 
 
 
 
 
 

Jumyset vi haft

Hej!
 
Då var Trettondagen här och sista julhelgen om man så vill. Nästa helg är det Tjugondag Knut och julen dansas ut! Härhemma kommer granen definitivt få stå kvar ända tills dess för jag tycker den är sååå mysig och vill ha den kvar så länge som möjligt :)
 
Vardagsrummet
Inte så mkt julpiffat, mer vinterpiffat med kottar, granris, glittrande tingel och tangel!
 
Julgranen
Granen blev vit, silvrig och glittrig detta år! Julgransvyn som man ser den sittandes i soffan.
 
Vacker vit hyacint i en fattigmanssilvervas från Rusta. De vita ljuslyktorna syr jag själv och de ger ett väldigt mysigt sken! Gillar också när granen tindrar sådär vackert i kvällsmörkret *ler*
 
Filmmys
Inför min julledighet köpte jag en luftmadrass och jag och Hjalle låg mycket på den och kikade film under julhelgen, underbart mysigt var det!! Sen när det blev kväller sov jag 4 nätter på den...hihi! Jättehärligt att vakna upp till en tyst julhelgsmorgon och knäppa på tv:n och vakna till en mysig film *ler*.
 
Trettondagsafton
Igår på kvällen hade vi besök av denna lilla familj! Väldigt trevligt och jag och Hjalle bjöd på crepes med stekt potatis och bacon i samt ett stekt ägg och sallad på toppen! Vi åt många såna i Frankrike och det var gott! Ser ni den stora tallrikshyllan? Den har min duktiga mamma gjort och den fick jag i julklapp! Ska ta bättre bilder på den sen och visa närmare.
 
Trettondagen
Idag är det som sagt var Trettondagen och vi har haft mamma och pappa på lunchbesök. Vi lagade bacon och köttbullelasagne och intog kaffe och kanelbulle i soffan. Tack för sällskapet och den vackra rosbuketten kära mor och far *ler*. Synd att min syster och hennes sambo insjuknade i magsjuka, annars hade de också varit med och förgyllt dagen med oss. Men det ska vi ta igen en annan gång!
 
I taket kan ni se kristallkronan "Edward" som är en julklapp från mamma och pappa. Jag älskar den, tack så mycket! Ska fota och visa bättre detaljbilder en annan gång.
 
Hoppas ni med kan lägga jul, mellandagar, nyår och Trettonhelgen bakom er och känna er nöjda med detta års jul och härlighet däremellan *ler*. Min har varit fantastisk på alla sätt och vis. Jag var ledig en vecka över jul och sen nyårsafton och denna helg och har jobbat lite däremellan. Jag har hunnit med att vila och bara vara och göra ingenting. Laddat batterierna med nära och kära, haft fin kvalitetstid. Ätit gott och spenderat dagarna på det vis jag velat för stunden. UNDERBART!
 
Nu är jag redo för ett nytt år och ser med spänning fram emot vad det kommer med! Jag och Hjalle har bestämt oss för att detta år är året då vi ska hitta vårat drömhus, så är det bara *ler*. Vi har letat många år och nu har vi inte tid att vänta längre, vi vill ha hus nu!! Om vi ställer in oss ordentligt på det och intalar oss att nu kommer det att ske så kanske det verkligen händer! Vi hoppas iaf på det och det vore verkligen det bästa som detta år kan komma med så nu håller vi tummarna.
 
Några nyårslöften har det inte blivit utan mer en förhoppning och en förväntan om att jag kan påverka mitt liv till det bättre och i den riktning jag önskar. Om jag vill så kan jag massor :)
 
Jo förresten, ett löfte kan jag nog komma på ändå. Det får vara det att jag ska lära mig att säga stopp på jobbet och inte stressa en massa för att hinna med allt som egentligen är omöjligt att hinna med och sen gå och må dåligt över att jag känner att jag inte räcker till och inte gör ett tillräckligt bra jobb. Det är ingen rolig känsla att ha i magen.... Känslan stannade inte kvar på jobbet utan följde mig allt oftare hem och mitt känsloliv gick upp och ner som en berg och dalbana och det var mycket gråtandes i soffan och stor känsla av apati. Tillslut brast det totalt och jag bröt ihop på jobbet... Jag tänker inte sätta mig i den sits jag befann mig i en gång till för det slutade bara med att jag tillslut mådde så pass dåligt att jag fick lov att sjukskriva mig ett tag. Där vill jag inte hamna igen och jag tänker lyssna mer till mig själv och säga stopp i tid framöver och inte bara fortsätta dundra på i ett hiskeligt tempo! Kommunen tackar en ändå inte för att man ger sitt allt och mer därtill så det är inte värt det....
 
Jag tänker inte offra mitt eget välmående för kommunens indragningar och försämrade service vi därmed kan eller då inte kan ge.
 
Jag kommer först! Och tack till min familj som såg till att jag stannade upp och insåg att jag måste säga stopp även fast jag egentligen bara tänkte fortsätta köra på....
 
I år ska jag se till att må så bra jag bara kan och vara lycklig och tillfreds med mitt liv, såväl arbete som fritid :)
 
Ibland är det faktiskt helt ok att säga nej, tänk på det!