GLAD PÅSK

 Med denna bild vill jag önska er ALLA en fortsatt fin och härlig påskhelg! Än är det några lediga dagar kvar, ljuvligt! Här mumsas det mat i mängder och godis likaså...hihi!
 
Jag har varit på Blomsterlandet och fyndat fint påskpynt för halva priset och piffat till den här silverbrickan med.
Äggkrukan med blomma köpte jag på Ica Maxi för det billiga priset av 25 riksdaler! Blev en fin lite gåva till några i familjen igår när vi for runt och åt mat både lite här och där :)
 
Här strålar solen från blå himmel vilket känns fantastiskt förstås! Men ack så det är kallt i luften än.... Hoppas, hoppas våren kommer med stormsteg och värmer upp oss vinterfrusna själar :)
 
GLAD PÅSK VÄNNER!!
 
 
 

Lite nytt i köket

Ja lite nya småmöbler har tagit plats i mitt kök. Jag svängde in på en "skrotloppis" för ett tag sen och med ett vant loppisöga ser jag de här två möblerna långt under massa annat "bråte" :)
 
Det var liksom "bara måste ha"-känsla på en gång...hihi!
 
Jag tror inte att jag kommer att göra nånting åt dessa, de får nog vara sådär härligt trärena som de är. Perfekt avlastningsyta i köket!
 
Några vackra tidningar nära till hands så jag kan hämta lite inspiration när jag sitter där vid köksbordet och äter min frukost, fikar med några goda vänner eller när jag helt enkelt bara vill slöa en stund i kökssoffan :)
 
Några kakbukar nära till hands, kanske lite farligt nära...hihi! Nämen så länge de står tomma så är det väl ok :)
 
Här har jag pressat in mig i ena hörnet av köket där spisen står, då får jag den mesta möjliga vinkeln av större delen av köket..haha! Jag gillar att blanda vitt med inslag av rustikt trä. Det tycker jag ger värme, karaktär och en mjuk omfamning av hemmet.
 
Snart kommer en god vän över på lite fika, ska bli trevligt! Vi ska hoppa ner i soffan och  titta ut på vintern och snön som singlar ner, trots att våren ju ska vara här nu!! Också tar vi en varsin kopp kaffe, mumsar på nåt gott och tjattrar sådär gott som goda kamrater gör, ska bli mysigt att starta dagen på det viset :)
 
Imorgon kommer äntligen min Älskling hem efter att ha varit borta i Las Vegas i 10 dagar! Ååååh vad jag längtar efter honom nu, det är inte klokt! Men sen är det mysigt att få längta efter varandra lite emellanåt för jisses vad vi blir lyckliga och glada och tokkära när vi ses igen, KÄRLEK!! Men eftersom jag har jobbat massor dessa dagar så har tiden verkligen svischat förbi och jag kan inte fatta att den gått så fort.
 
Jag har blivit väl omhändertagen av mamma och pappa som erbjudit sig sitt sällskap flera dagar i rad samt goda middagar innan jag åkte hem till mig efter jobbets slut. Jag har gosat massor med deras vovvar, vi har njutit framför brasan och jag har bubblat i deras bubbelbadkar och haft det bra! Innan vintern drog förbi igen och solen fortfarande strålade satt vi ute flera timmar på farstubron och njöt, fantastiskt!
 
Men snart får vi hoppas att våren tar greppet över vintern igen och återigen bjuder på värme, takdropp och kvittrande fåglar *ler*
 
 
 

Hemma-Hos-Mig-Reportage

Igår lördag var jag med om en minst sagt minnesvärd och skojig dag!
 
Fotografen Lise-Lott med bloggen Vita Nyanser kom hem till mig för att fota mitt hem inför ett inredningsreportage hon sen hoppas få sälja till någon inredningstidning! Wow va spännande :)
 
Men hualigen va jag var nervös innan hon kom! Skulle mitt "hem ljuva hem" verkligen passa för en inredningsfotograf? Hon kom kl 11 och det första hon gjorde efter att vi hejjat på varandra var att räcka över mig en present! Oj så oväntat men jisses vad uppskattat och vad glad jag blev för den! Tack!
 
En blåbärslemonad och söta muffinsformar vackert inslagna i celofan.
 
 Vi började prata inredning med detsamma och det var så lätt och naturligt att ha henne här och hela upplevelsen var så rolig och vi hade så skoj tillsammans! Hon var en riktigt trevlig och go tjej! Ett kul minne för livet! Jag hade bakat ananaspaj plus fixat lite annat gotta så efter några timmars fotande tog vi en paus vid köksbordet med lite gofika och kaffe medan Lise-Lott intervjuade mig och vi babblade inredning förstås :) Solen strålade även denna dag och gav oss härligt ljus vilket ju är extra bra när det gäller att fota.
 
Sen fortsatte fotograferandet och jisses vad kameran smattrade och hon fotade i alla möjliga vinklar...hihi! Efter 4 timmar kände hos sig nöjd och vi tackade varandra för denna delade upplevelse!
 
Lise-Lott piffar med filten så det ska se lite "levande" ut :)
 
Sen är det dags att ta lite bilder från olika vinklar!
 
Upp en våning till sovrummet!
Lise-Lott in action!
 
Nu ska det bli spännande att se om någon tidning  är intresserade av ett hem som mitt *ler*
 
TACK Lise-Lott för en toppendag och för alla fina ord om mitt hem, det värmde verkligen mitt hjärta!
 
Det här får bli mitt söndagsbidrag till FABRIKEN - kika in där för mer söndagskoll!
 
 
 

Kuddar, kuddar, kuddar!

Dagens tema i Fabriken handlar idag om "min bloggplats".
 
Och såhär ser den ut för min del:
Jag sitter alltid i nåt av soffhörnen och bloggar bland alla sköna plädar och mjuka kuddar omkring mig :) Jag måste sitta på ett bekvämt och avkopplande sätt när jag bloggar. Ibland vill jag sitta i tystnad, ibland skrålar radion lite lätt och ibland står tv:n på som just nu i skrivande stund. 
 
Jag ÄLSKAR kuddar och köper gärna om jag ser någon fin *ler*.
 
Sen tycker jag även om att tända lite ljus för att göra en mysstund av bloggstunden!
 
Silverbrickan har en spegel i botten och är jättevacker! Ljuslyktan är lika som brickan nya inköp och jag har shoppat på fina Lundins Säljlager här i Valbo!
 
Då har jag bjudit på min bloggplats! Nu ska jag kika in på Fabriken och se var ni bloggar!
 
 
 
 

Underbara lediga dagar!

Åh vad bra jag mår!

Jag har njutit av en lite längre ledighet vilket känns. Min "må-bra-depå" har verkligen fyllts på till bredden! Jag har varit ledig tors-lörd samt mån-tis. Att jag fick göra ett jobbpass i söndags var nästan bra roligt! Om det kunde kännas så lite oftare när det var dags att åka till jobbet....haha! Mer ledighet och bättre fördelning mellan jobb och fritid vill jag ha till svenska folket! Så mycket bättre vi skulle må då och så mkt roligare och mer vi skulle kunna ge då vi var på jobbet.
 
Under de här dagarna har jag verkligen kunnat koppla bort jobbet helt och hållet och istället njutit av umgänge med nära och kära samt av den fantastiska vårsolen som strålat från klarblå himmel flera dagar i rad nu! Helt underbart och jag märker vad jag behöver solen nu efter den långa vintern.
 
I fredags hade jag och Älsklingen en relax-tid inbokad på Aqua Spa & Relax som ligger här i Valbo där vi bor.
Vi tjuvstartade fredagsmyset redan klockan 15:00 då vi infann oss i bubbelpoolen! Vi bubblade, bastade, fikade, bubblade lite till och pratade om ditten och datten och kopplade av å hade det bra mellan 15-17:30 då det var dags att runda av. Både fötter och fingrar var rynkiga efter så lång tid i badet...haha! Det var riktigt mysigt att få vara där och ha det bra, bara Älsklingen å jag *ler*. Vi blev så sömniga efter relaxstunden så den planerade mysmiddagen med bubbeldricka som vi hade planerat efteråt var liksom ingenting som nån av oss orkade just då....haha! Så vi tog plan B istället vilket innebar hämtmat från MAX, en film och godis och det funkade lika bra det med!
 
Mitt smultronställe - Mackmyra Bruk
Eftersom vårsolen strålat alla mina lediga dagar har jag varit ute på rätt många promenader vilket har varit riktigt härligt! Jag har den här fina naturpärlan bara en liten bit bort från där jag bor. Så vid dessa bänkar har jag suttit och lapat sol mån ni tro :) Ingenting annant än fågelkvitter, vattnets skvalpande och lätta vårbrisar är vad som hörs när man sitter här ute - ljuvligt och rogivande må jag säga!

Så nog har jag fått ut det allra mesta av min lediga tid vill jag påstå. Jag har myst lite xtra med Älsklingen eftersom han åker till Las Vegas imorgon onsdag och blir borta i 10 dagar. Så igår blev det tacokväll och mys med tända ljus i köket och vinsippande :) Vi tog igen det från fredagen kan man säga :)
 
Idag är min sista lediga dag och vi får väl se vad jag ska ta mig för. Håller på att tvätta lite kläder just nu och ska väl inta frukosten det första jag gör. Måste säga att det är riktigt skönt att få vakna mellan 07:00-08:00 om dagarna och känna sig pigg med detsamma tack vare solljuset som flödar in! Dagarna blr så mycket långre och jag älskar verkligen att mysa in mornarna för man hinnner så mycket innan klockan ens tickat på till lunchtid!

Önskar er alla en finfin vecka och vi fortsätter hoppas på mer sol ocn värme så den här snön som ligger kvar försvinner så snabbt den bara kan!
 
 
 
 

Ta in våren - en längtan!

 Mitt bidrag till Fabriken blir idag massor av bilder på vårlängtan!
 
Längtan efter våren är så stark!!! Jag suger åt mig av varje vårtecken och njuter och ler!

Jag har fått snödroppar av en god vän och de växer så det knakar! Jag väntar med spänning varje dag på att de ska slå ut! De, lika som vi människor sträcker sig efter varje gnutta ljus som solens strålar ger!
 
Vita rosor och små söta liljekonvaljer påminner också om den blomstrande våren som är på intåg med hejdundrande fart! Den lilla spaden på bilden gör att jag tänker på alla de sköna stunder då jag får gå runt och påta och plantera, rensa och göra fint i mina blomland :)

Tänka sig att få gå ut i skogsbrynet och plocka in den första rara lilla buketten vitsippor!! Eller som redan nu, höra småfåglarnas glada kvitter om mornarna!

Och på våren spirar våra känslor extra mycket och man känner xtra mycket av allt! Kärleken blossar upp på nytt och jag känner mig allt lite xtra nykär när våren blommar...hihi! Denna känsla påminner mig dessa grå turturduvor mig om :) Men de påminner mig även resten av året om att vårda kärleken så den håller länge *ler*
 
Och tänk er när alla söta fjärilar svävar runt bland våra blommor och sprider lite xtra magi i vår trädgård-ljuvligt! Än så länge njuter jag av min silvriga vinterfjäril :)
 
Med dessa bilder och ord välkomnar jag den efterlängtade våren och allt det fantastiska som kommer på köpet! Solen, ljuset, värmen, glada känslor och eufori över livet ler*
 
 
 
 

Rosa färgklick

Hej!
 
Mitt söndagsbidrag till FABRIKEN får denna rara lilla ros med glaskupa representera. Den fick jag i födelsedagspresent av en god vän, precis i min smak! Gjorde sig väldigt fin på byrån!
 
 Jag låter bilderna tala för sig själva utan för mycket dravvel från mig *ler*
 
 
 
 
Rosa och söt, perfekt mix ;)
 
För övrigt har jag haft en toppenskön helg med massor av kvalitetstid med nära och kära! Jag och Älsklingen har vaknat upp till sköna lediga morgnar tillsammans med slappartid, kramar och mysfrukost. Den tiden tillsammans, med ett långsamt uppvaknande i sängen är verkligen något jag uppskattar och värderar högt samt längtar väldigt mycket efter då jag ju jobbar varannan helg. De helger vi har lediga tillsammans betyder så mycket för mig då vi får njuta av lugna mysiga stunder tillsammans utan stress och måsten hit och dit. Det är som om tiden står still för ett tag och bara här och nu existerar.
 
I fredags myste vi in helgen med att laga risotto med fläskfile. Vi sippade vitt vin och bröt av vitlöksbröd och mumsade på samtidigt som fransk mysmusik skrålade på lagom nivå i bakgrunden. Det var en perfekt start på fredagsmyset och helgen har fortsatt i samma fina anda *ler*
 
Igår lördag var jag och Älsklingen runt och provade glasögon men jag blev inge klokare för det och inga glasögon är införskaffade ännu. Då åkte vi till Stadium där jag hittade 4 st supersnygga tröjor i härliga turkosa färger! Skönt med lite nytt!
 
Idag söndag blev jag och Älsklingen samt systeryster med sambo hembjudna till mamma och pappa på smörgåstårta, mumma! Efter det blev det kaffedrickande, chokladbollsätande och mysigt prat i soffan hemma hos en god vän. Därefter åkte jag och Älsklingen till hans föräldrar och åt söndagsmiddagen. Nu blir det soffhäng tills vi går till sängs.
 
Nu är jag nytankad med härlig energi tack vare alla fina jag har omkring mig, TACK! Jag känner mig redo att ta mig an den nya veckan som kommer imorgon!
 
Den kommer att bli kortare än de andra veckorna då jag tagit lite semester och blir ledig torsdag-lördag, härligt! Och den kommande veckan bjuder även på bubbelbad och bastu och lite relaxtid med Älsklingen på fredag eftermiddag på Aqua Spa & Relax här i Valbo, det ser jag mycket fram emot! Det är en present av Hjalles mamma och pappa. Mysigt!
 
En rosa färgklick är nog ett perfekt sätt att beskriva hur jag känner mig just nu *ler*
 
En god vecka önskar jag er alla!!