Första Advent

Ja då har Första Advent passerat och jag har spenderat hela helgen på jobbet där det har advenstpyntats hos boende samt i gemensamma utrymmen såsom matsal/tv-rum. Vi har haft en trevlig och mysig helg men igår söndag var jag trött efter en lång vecka.

Idag måndag är jag ledig och ska försöka hinna med så mycket jag bara kan :)

Jag har hunnit med lite adventpynt här hemma. Bla har jag hängt upp min fina stora vita julstjärna i vardagsrummet - den ger ett sånt mysigt sken!

Ser ni brudkistan på bilden? Den fyndade jag igår söndag på Blocket för ynka 100:-! Den ska väl kanske målas och "shabbas" lite nån gång framöver hade jag tänkt mig. Men jag tycker den är rättt fin ändå, 26 år på nacken hade den :)

 

För nån vecka sen köpte jag den här fina vita kandelabern med elljus - ni känner ju alla till den!


Jag ÄLSKAR den, den är så vacker och ljuset den ger ifrån sig är så mjukt och behagligt, väldigt rofyllt. Kan då säga att den inte kommer att läggas undan när julen är slut - den här kommer jag ha framme året om!


 

På mina dekorationsluckor hängde jag upp en varsin grön grankrans så det blev lite vintrigt även där.


Nu ska här tillverkas lite smycken!

Ha en fin dag!


Pepparkakebak!!

Jajjemän nu är den årliga traditionen av pepparkaksbaket överstökad :)

I fredags efter jobbet åkte jag hem hem till mamma och syrran kom hon också - det var dags att baka våra peppisar!! Den här traditionen har hållt i sig ändå sen vi var små och vi tycker fortfarande om det lika mycket, det är så mysigt :)

Vi kavlade upp ärmarna och knäppte på julmusiken och stämningen var på topp! En hel del mumsig deg slank ner i magen också - precis som det ska va...hihi!

Lite bilder :

Vi bakade i nån timme sådär och sen festade vi till det hela familjen med nygräddade peppisar och julmust, mums!!!
Här är mina UNDERBARA föräldrar - älskar er!!!


I lördags åkte mamma, jag och syrran på en utflykt till Fullerö Handel - en jättestor inredningsbutik i Uppsala. Tar ca 1 timme från Gävle att åka dit så det är ett perfekt utflyktsmål och vi åker dit med jämna mellanrum :)

Mamma och Jenny hämtade upp mig kl. 9:00 och vi åkte till Gottsunda Centrum först för det var nån butik där som Jenny blitt tipsad om. Jag hittade bla ett par jättesnygga bruna stövlar med snyggt spänne och klack för bara 199:-, världens klipp!


Vidare sen till Blomsterlandet där vi tittade in och köpte oss jättefina kakburkar med vintagemotiv på! Har inte fotat ännu utan för göra en bildkvavalkad med allt nytt sen...haha!

När vi sen kom till Fullerö blev vi alldeles saliga för där finns sååå mkt fint! Mamma fyllde på med tjusiga grejer och även jag och Jenny fyndade också. Vi tog lite paus och åt våfflor och sen fortsatte vi shoppingen. Tror vi var där mellan 2-2,5 timme!! Jag rekomenderar verkligen den butiken - den är väl värd bilfärden samt bensinpengarna...hihi!

Vi kom hem vid 15-tiden och tack för den härliag utflyken kära mamma och Jenny!

Jag har även varit ledig söndag, måndag och tisdag och har fått VÄLDIGT mycket uträttat här hemma!! Det har tvättats överdrag till dynorna i soffan samt kuddfodralen, sängkläder, överkast, kläder och massor mer. Så man kan verkligen säga att jag fått mkt upptvättat vilket känns skönt. Och vilken fröjd att sätta sig i soffan sen! Luktar gott och känns sådär extra piffig nu när det är rentvättad och dammsugen. Jag har rensat bort alla krukor och grejer från balkongen som var kvar från i somras och tvättat alla krukor samt burit ner dem i förrådet.
Det har körts grejer till Biståndsgruppen och jag har gjort smycken och sytt ljuspåsar om vartannat. Jag har dammsugit och torkat golv, arrangerat om lite här och var m.m. Jag kan sammanfattade mina lediga dagar med två ord: Duracell kaninen! Minns ni den?! Jag har bara kört på från tidig morgon till sen kväll utan direkt paus och har inte riktigt kunnat koppla av då jag hela tiden ser fler saker jag kan uträtta och få ordning på :)

Följde med mamma till Gävle igår måndag också där vi kikade runt en sväng. Sen stannade till vid ett litet mat-hak här hos mig och köpte en Bida-tallrik vilket innebär strips, mos och 2 grillade! Mumsigt värre!

Har också varit till Madame Nyberg och köpt mig nyaste numret av JDL idag men har ännu inte hittat tiden eller ro för att lägga mig ner och bara koppla av och njuta. Men efter det här inlägget ska jag banne mig säga till mig att nu får det räcka för Duracell-kaninen idag och så ska jag lägga mig i soffan och njuta av detta nummer:



För övrigt har jag tillverkat lite träbokstäver och målat vita.

De bildar ordet
JUL och finns att köpa på min Tradera-sida ifall nån skulle vara intresserad :)

Näpp, nu säger jag godnatt *ler*


 

 

 



Egen tvättstuga!!!

Åååh va jag är glad -världens lyckligaste just nu!

Jag har äntligen, efter mycket om och men fått tag på rätta kopplingarna och vattenslang m.m. till min tvättmaskin och kopplat in vattnet. Sen fick jag tag på elektrikerna som kom snabbt och kopplade in el till den! Så idag på jobbet längtade jag hem för att provköra min tvättmaskin för första gången...hihi! Nu på kvällen har jag kört min allra första tvättning i min egna "lilla tvättstuga" i vårt badrum här hemma och jag kunde inte sluta le :) Det funkade utmärkt!! Luktar gott i hela lägenheten gör det också - vilken bonus!

Tvättmaskinen samt min lilla "tvättstuga" med klädställning gömmer jag enkelt bakom duschdraperiet - så perfekt!


Åh va skönt att äntligen få tvätta när jag vill och behöver och slipper släpa den där dryga proppfulla tvättkorgen jämt och ständigt!

Jag har blitt med tvättmaskin och är lycklig - tydliga tecken på många vuxenpoäng!

Stort Tack till kära syster med sambo som så snällt har lånat ut tvättmaskinen till mig eftersom de har en större tvättmaskin då de bor i hus.

TACK!!! Ni vet inte hur glada ni gjort mig :)) Eller jo - det vet ni nog för ni har ju bott i lägenhet ni med en gång i tiden...hihi!



Sthlm + brödbak

Måndagen den 9:e november tog som sagt var jag och mamma bussen ner till Sthlm för en heldags-shopping! Vi kom fram kl. 9:00 och började med att sätta oss på ett fik och få i oss lite energi så vi skulle orka med :) Det blev ost och skinksmörgås med jucie för mig. Vi blev kvar på det lugna, varma fiket tills klockan blev 10:00 - då startade vi vår shoppingrunda med mål Gamla Stan! Vi höll rask takt för att vara säkra på att hinna med allt vi ville...hihi!

Butiker som besöktes i gamla stan var bla.

* Sirlig
* Kungens Lilla Piga
* Tingel & Tangel
* Theodores Home

För övrigt besökte vi bla dessa butiker:

* Årstiden
* Tiffany
* Ambience
* Syster Lycklig
* Berry Details
* American Classics

+ många, många mer då vi inte åkte hem förrens kl. 18:30.

Det blev fika i Gamla Stan - hallonpaj med vaniljvisp. Senare på eftermiddagen blev det sen lunch på MAX - det är grejer det!

Vi hade det supermysigt och vi kommer göra det igen! Tack för den underbara dagen mamma :)

Jag shoppade loss som mest på Berry Details, den butiken älskar jag! De har såå mkt fint. Jag tror jag spenderade totalt ca 1000:- på min resa, så det blev en del fina tillskott till hemmet. Bla köpte jag 2 st såna här vackra ljusmanschetter i fattigmanssilver på just Berry Details. Helt fantastiska att ha på ljusstakar. Den lilla kotten till vänster köpte jag också.

Mer av shoppingen får jag visa en annan dag :)

Vi var hur som helst jättenöjda med dagen när den började lida mot sitt slut och trötta och värkande ben/fötter hade vi också..hihi! Det var skönt att få sätta sig på bussen hemåt kl 18:30 och pusta ut och bara känna sig nöjd och le. Vi kom hem till Sandviken 21.00 och pappa kom och hämtade oss. Jag åkte hem mot Valbo rätt omgående.

Tack Mamma!


Fredagen den 13:e november hade jag och Jenny bestämt att jag skulle sova över och på lördagen skulle vi baka bröd! jag kom dit vid ca 16-tiden och då var mamma där och hälsade på och fikade, jag fick också fika, mums! Senare när mamma åkt hem åkte Jenny och jag till affären och handlade lite ingredienser till lördagens brödbak!

På kvällen snodde jag ihop lite goda negerbollar (ja det heter faktiskt så!) som vi mumsade på framför tv:n. Men föst gjorde vi lite varma mackor som vi mumsade på. Anders hade gjort eld i öppna spisen och det sprakade och knastrade sådär mysigt och härligt! Varmt och skönt var det också. Mys på högsta nivå!

Vi gick upp för att lägga oss redan vid ca 21:30-tiden och vi var dödströtta båda två. Knäppte på tv:n i deras sovrum och låg i sängen och kikade tills ögonen trillade ihop. Jennys före mina men jag slumrade nog in strax efter 22-tiden jag med, skönt :)

Sen var Jenny upp på tidiga, tidiga morgonen för att gå ut och sköta om hästarna och sen när hon kom in igen låg vi och pratade en stund innan vi somnade om ett tag till, mysigt! Det är så skönt på tidiga mornar, allt är så lugnt och tyst och man känner sig så lugn. Sen vaknade jag på riktigt vid ca 07:30 och då gick vi ner och började stöka i köket för nu skulle det bakas frukostbröd! Snabba rågbullar blev det och snabbt gick det! Perfekt om man vill ha till frukosten :)




Riktigt gott var det och efter mättade magar var det dags att ta itu med nästa bakning, nämligen sirapslimpa!

Kolla in mina skills!!



Det skulle jäsa och väntas så himla länge med det här brödet att vi faktiskt hann med att slappa lite i tv-soffan :)



Och tillslut blev brödet såhär fint! 2 till jenny, 2 till mig och 2 till mamma och pappa.


Nå mer bröd hann vi inte med då det tagit sån tid med sirapslimpan men den blev god så det var värt det!

Tack syrran för underbart mysiga och roliga dagar!!!

Vill bara dela med mig av min och syrrans favvolåtar just nu, man blir ju såå glad av den här svängiga låten!

Lyssna och njut!



Ha det bäst mina vänner!


Nya bud

Den här fina spegeln budade jag hem från Tradera för nån vecka sen - supervacker!!! Det är välvt glas i den och detaljerna samt formen på den gillar jag skarpt! Det är himla roligt att handla på Tradera måste jag säga, man får tag på många unika ting :) Sen har jag lite pippi på madonnor också. Tror jag har 7 stycken eller nåt sånt. Blir säkert fler med tiden också...hihi!


Från det enda till det andra så har det kommit nya bud angående min uppsägning också. Chefen ringde mig i förrgår och erbjöd mig min fasta tjäst tillbaka - om jag ville ha den? Ja vad trodde han att jag skulle svara på det??? Självklart tar jag tillbaks min fast tjänst på 100%!!

Så nu har jag helt plötsligt jobbet kvar - kommer inte behöva gå arbetslös nånting alls. De kom visst på att han som skulle ha min tjänst pluggar till brandman och kommer ju inte att jobba inom psykiatrin när han är färdig brandman! Men det visste de ju redan innan så jag fattar inte hur de tänkte när de erbjöd honom mitt jobb, för man utbildar väl sig inte till brandman för att jobba med psykiskt sjuka? Istället för att reda upp det från början så säger de upp folk, i det här fallet mig för att sedan ändra sig - herregud! Vet de att det är människors liv de spelar med?? Hela mitt liv vändes ju upp och ner när jag fick reda på att jag skulle få gå arbetslös.Tur att jag varit rätt cool hela tiden för man vet aldrig vad som kan hända innan det verkligen är dags.

Nog för att jag hade planer för mig själv och de planerna kommer jag INTE lägga åt sidan för att jag har fått jobbet tillbaka. Nej, nu kan jag förverkliga mina planer i min takt, på ett tryggt sätt och på mitt sätt istället för sådär pang bom som det skulle blitt om jag blev utan jobb - det här blev ju faktiskt drömläget för mig *ler*

Och det bästa av allt - vi kan fortsätta leta hus i vetskap om att vi har den möjligheten nu med 2 fasta löner!


 

*****Tillägg Söndag 8/11*****


Imorgon måndag har jag och mamma sen en tid tillbaka bokat en shoppingresa till Stockholm - vi åker med buss både dit och hem. Billigt, smidigt, lugnt och tryggt! Ååh vad vi längtar! Det ska verkligen bli jätteroligt och supermysigt att få strosa runt i Gamla Stan, fika, kika in i massor av vackra butiker och bara mysa och ha det bra med min älskade mamma *ler*. Vi tycker dock det är jättetrist att min syster inte kunde följa med den här gången, vi får hålla tummarna för att vi får ihop en sån här resa igen alla tre!

Ville bara säga att jag hade det här roliga att se fram emot imorgon måndag efter att jag har jobbat hela helgen - vilken morot att se fram emot...hihi!

Önskar er alla en bra start imorgon måndag :)

 

 


Vecka 45

Då var det ny vecka igen och jag har skjutsat in Hjalle till jobbet denna måndag, 2:a november. Jag börjar inte förrens 12.30 idag. Men lika bra att hålla sig vaken å få lite gjort på morgonkvisten innan det är dags att fara iväg för dagen!

Innan jag ska till jobbet ska jag åka förbi sjukhuset och få vaccinationssprutan mot svininfluensan. Få se om jag reagerar nåt på den genom att bli lite krasslig den första dagen eller så. Vet av rätt många som blivit det. På jobbet är det många som varit rejält sjuka, dock inte pga av vaccinationen. De har varit hostiga, febriga, haft ont i kroppen och varit allmänt skitdåliga och varit hermma från jobbet. Men peppar, peppar har jag klarat mig fint hittils :)

Hjalle drog igång projekt rensning här hemma för ca 2 veckor sedan och sen dess har det fortsatt i det spåret, skönt med nystart! Vi har kört massor av säckar med grejer/kläder till Biståndsgruppen, slängt en del, fått lite sålt via Tradera såsom ex, möbler och andra grejer. Jag har stuvat om nere i mina 2 förråd i källaren, slängt massor där och även kört grejer därifrån till Biståndsgruppen. Det känns så himla härligt med rensning! Vi behövde det nu.

Det känns som en rensning av själen också faktiskt på nåt vis att få tömma hemmet på massa onödiga ting som bara ligger gömda överallt. Tack Hjalle för att du drog igång det här projektet!

I helgen som varit var det badrummets tur. Jag skrubbade badkaret och slet ut det och så bar vi ner det i förrådet. Jag skrubbade golv och väggar och vips hade vi fått ett mkt större badrum meed duschhörna istället för det där jäkla badkaret! Och av syrran har jag fått låna en liten toppmatad tvättmaskin som de hade i sin lägenhet förut, så nu snart har jag även en alldeles egen tvättstuga, yippiee!!!

Jag är överlycklig över badrumsförändringen ska ni veta!

På min byrå i badrummet har jag ställt ett vackert fönster och har en liten hissgardin på det. Ljusstakar är ett måste då jag alltid tänder ljus istället för att tända lampan när jag ska duscha, mkt behagligare sken med levande ljus.

Tänka sig att kunna tvätta sin egen tvätt precis när jag vill och behöver, utan att kånka en stor och tung tvättkorg 3 våningar ner, till det andra huset och boka tid i tvättstuga och uppehålla en halv dag pga av tvätttid! Hua!!! Snart ett minne blott! Men det var bra länge sen jag tvättade i tvättstugan här, fick aldrig några tider så jag har tvättat hos mamma och pappa när jag varit där och hälsat på. Men jag vill ju kunna sköta det själv förstås och snart kan jag det, snart kommer det kännas som att jag är riktigt vuxen, med egen tvättmaskin...haha!

Ha det gott allesammans och ta hand om varandra!