Där jag sover


Nu har sovrummet, övre hallen samt köket blitt tapetserat, det känns kanon! En ljus neutral beige-aktig tapet har vi valt överallt. För övrigt den ljusaste tapeten utan struktur och grejer som gick att välja. Golvet i sovrummet får bli en senare fråga. Och nu när det är tapetserat kan vi äntligen börja leta säng. Iiih va skoj! Idag har jag boat in mig och inrett så gott det gick och jag fick till det skapligt iaf :-) Gardiner och sängöverkast på plats samt lite myspysfaktor i form av lampor och lite krukor med blommor i fönstret samt de vita vingarna över sängen.


Mitt emot sängen ställde jag den här fina byrån och pyntade med vackra turkosa luckor, min stora vita lampa samt lite fattigmanssilver-prylar. Och min fina madonna med det vackra kortet "Dröm om morgondagen, Minns gårdagen, Lev idag" om halsen. En perfekt påminnelse för varje dag man öppnar ögonen för att ta sig an en ny dag *ler*

Åååh va roligt att rummen börjar ta den form vi vill ha - ska bli så roligt att få göra det här radhuset till vårat eget *ler*

På onsdag nästa vecka är de helt färdiga med huset - tänka sig att de rustar 105 kvm på ynka 1 vecka?! TOPPEN!!

Nu blir det lördagsmys med min Älskling framför nån bra film och nåt gott att mumsa på...hihi!!!
Jag önskar er en härlig lördagkväl kära läsarel!!





Rusten är på gång!

Äntligen börjar det hända saker här hemma!!


Eftersom det rustas i både nedre och övre hall, i köket samt i vårat sovrum så bor vi mer eller mindre som ni kan se på golvet i vardagsrummet bland en massa grejer! Men det är lite mysigt att bo i ett stök och bök om man vet att det bara rör sig om en liten tid...hihi! Jag har bäddat med massa filtar, plädar och kuddar på golvet och ligger där och myser om kvällarna, det är faktiskt riktigt trivsamt :-) Jag bara kopplar bort röran i resten av huset för ett tag...hih!


Här är vår hall. Den är stor och rymlig men med en gräslig GUL tapet! Den är snart väck som tur är :-) I måndags och tisdags var det en kille här som la nytt golv i hallen, nämligen ljusgrått klinker istället för plastmatta. Blev kanonfint! Vi hade likadant klinker i lägenheten.


Och såhär såg det ut i köket när jag kom hem från jobbet idag. Jobbet ja, som jag för övrigt återkom till igår onsdag efter en härlig sommarsemester! Nu är man inne i vardagsrutinerna igen och det går bra. Som ni kan se är det en ljus mönstrad tapet i köket men det var flottfläckar nästan överallt!


Här är vårat underbara BLÅA sovrum!!! Nää blått vill jag inte ha, hade det en period när jag var yngre och fortfarande bodde hemma. Då var det blått och massa gulddetaljer som gällde i mitt tonårsrum och den tiden och de färgerna har jag passerat...haha!


Till vänster kan ni se Hjalles arbetsrum som för tillfället får agera sovrum :-) Till höger syns mitt arbets/pysselrum som var det enda rum i huset som var i fint och fräscht skick samt med ljusa och bra tapeter som lämpar sig bra för mig så det rummet gör vi inget med. Men just nu är det ett förvaringsutrymme under rusten!

***********************

Nästa vecka ska även vardagsrummet samt Hjalles arbetsrum tapetseras. Vardagsrummet i samma ljusa tapet som resten av rummen men Hjalle valde en härlig röd medaljongmönstrad tapet till sitt rum som kommer gå i gammal engelsk stil typ.

Eftersom vi fortfarande hyr av Gavlegårdarna är det samma utbud som gäller (som rusten i lägenheten) i val av golv samt tapeter. Eftersom vi vill ha ljusa neutrala tapeter kan man lätt solla bort typ 95% av tapetvalen i de pärmar vi hade att gå igenom. Det blev samma tapet i alla rum, nämligen en ljus tapet. Det kommer bli jättefint och ljust i hemmet sen, härligt! För övrigt blev det samma tapet som vi hade i vardagsrummet i lägenheten vi bodde i tidigare. Från början, det var innan jag tittat i tapetpärmarna så hade jag bestämt mig för att INTE välja samma tapet som i lägenheten eftersom det ju va lite trist. Men jag insåg rätt snabbt varför jag valde den tapeten till lägenheten: det fanns inte nån annan ljus tapet utan struktur eller mönster i...haha!! Helst skulle vi vilja få rummen målade eftersom det då är så enkelt att spackla igen och måla över eventuella hål man gör när man ska sätta upp tavlor och sånt och efter en tid sen kanske vill byta plats på. Då vore det så enkelt med målade väggar, men sånt sysslar tyvärr inte Gavlegårdarna med...typiskt!

Jag har fått rymma hemifrån både i måndags och tisdags då rusten började med att golvet blev lagt i hallen. Ons-tor var jag på jobbet och kom hem på eftermiddagen då rustfolket hade slutat för dagen. Men imorgon fredag är jag ledig igen och måste rymma hemifrån hela dagen så de kan tapetsera i fred. Få se vad jag hittar på. Kanske hör mig för om jag får rymma över till nån kompis...hihi! Jag hoppas på att de har tapetsar några (alla?) rum när jag kommer hem imån eftermiddag. Åååh det ska bli såå roligt att få boa in sig och inreda sen när all rust är klar :-)

För övrigt har jag nu som jag skrev börjat jobba igen efter semestern. Jag började med en mjukstart den här veckan då jag bara har jobbat onsdag och idag torsdag...aaahhh! Alldeles lagom...hihi! Så nu är jag lite ledig igen, fre-sön.

Imån ska även jag och Hjalle åka lite mer tåg, tror det blir till Söderhamn eller lite längre den här vevan. För övrigt har det blivit lite ändrade planer kring tågresan som innebär en ny dos nervositet kring tågträningen igen då det visat sig att vi "måste" åka X2000 från Gävle-Köpenhamn... Det vrider och vänder sig i magen på mig för jag är ju skitnervös för att åka just den tågtypen. Jag har ju precis övervunnit rädslan med att åka vanligt tåg och varit väldigt självsäker i att klara av resan men nu har jag sjunkit en bit igen och måste ta itu med det. Vi slipper kliva upp typ 04:00 om vi åker X2000 och kan då åka typ 10:00 istället och det tyckte ju Hjalle såklart var en bra idé och det är det ju visserligen, det fattar ju jag med rent logiskt. Men rädslan finns där igen.... Att det ska kännas som att åka berg -och dalbana i magen att åka X2000... Men jag förstår ju att vi redan har en lååång tågresa framför oss ända till Italien och kan vi korta ner den med några timmar så är ju det ett stort plus... Så nu efter lite tårar och nervositet så har jag bestämt mig för att jag ju måste provåka, det är bara synd att kortaste biten ändå är 45 minuter.... Tänk om, tänk om ditten och tänk om datten händer med mig??? Usch hemska känsla!!

Nån av er som åker X2000 och hur upplever ni det gentemot "vanliga tåg"???

Jag har en arbetskamrat som just åkt rutten Gävle - Köpenhamn och hon tyckte det var såå skönt! Får väl lita på henne och inte tänka så mkt själv :-)

Men ni får gärna dela med er av era åsikter kring X2000!

Sådärja, då har ni lite koll på vad som händer här hos mig i Valbo :-)








Sommarmys

Hej Vänner och alla andra!!!

Sommaren är kvar även om vädret de senaste dagarna varit lite svalare, molnigare och regnigare än tidigare. Jag har semester 1 vecka till och tänker njuta vare sig det är sol eller inte för jag är ju ledig och får göra precis som jag vill :-)

Kommer ni ihåg att jag tågtränat lite tidigare i våras? Detta eftersom Hjalle ska bjuda mig till Italien nu i september som 30-årspresent *ler*.

Eftersom jag inte flyger och sen fått för mig att jag även var rädd för att åka tåg så var jag ju tvungen att ta itu med problemet så vi skulle komma iväg på nåt vis och då bestämde jag mig för att lösa tågrädslan först så får vi se hur det går med flygrädslan i ett senare skede :-) Går ju även hos en kurator och pratar lite om mina tankar och känslor och har kommit fram till att det ju handlar om panikångest samt förväntansångest eller vad han nu sa. Ångest och panik över den otäcka känslan som "kan komma över mig". Jag tänker mycket framåt och på vad som kan hända och har hela tiden olika scenarion framför mig. Jag tänker mycket "tänk om..." - tankar vilket ju inte är så bra har jag lärt mig...hihi!  Jag måste lära mig att vara helt och fullt  i nuet och lära mig slappana av och andas rätt. Och sen låta ångesten komma över mig och att jag står kvar och bemästrar den när den väl kommer istället för att försöka rymma från den som jag gjort så länge nu. Det är ju inget som löser problemet det gör det egentligen bara större och större och rädslan växer och får ett starkare tag om mig. Men nu är det jag som ska bli stark och övervinna rädslan och ångesten så det så! Och ju mer jag tränar och inser att ingenting farligt kan hända när min panikångest kommer, det känns visserligen otäckt när det sker men det är ingen fara för mig, desto mer krymper jag rädslan. Och det kommer inte kännas otäckt under en längre tid utan det ger ju faktistk med sig och ju mer jag tränar på och utsätter mig för just det jag är rädd för, ju mindre kommer rädslan tillslut te sig för mig och jag kommer förhoppningsvis tillslut inte behöva tänka så himla mycket "tänk om"-tankar! Tänk vilken befrielse :-)

Nåja, vi planerar att komma iväg den 10:e september och bli borta i ca 10 dagar. Det kommer ta ca 1 dygn att resa ner till Itailen med några tågbyten samt lika lång tid hem. Så vi räknar med 1 vecka på lite olika ställen i Italien, vilka är inte riktigt bestämde till 100% ännu men vi vill iaf se Venedig och Gardasjön så det är nog rätt säkert at vi hamnar där iaf :-)

Jag ser verkligen fram emot den här resan och planerandet inför den gör mig inte rädd eller nervös längre. Det känns mer som ett härligt pirr istället för ett otäckt pirr i magen. Det här kommer bli min livs resa och jag kommer vara så glad och stolt om jag kommer iväg och upptäcker att allt går bra :-) Då kommer jag vilja se mer av världen!

Hur som helst så ansökte jag om semester idag för de dagar i september då vi ska vara borta så nu finns egentligen ingen återvändo! Tänk, nu händer det på riktigt, det är inte bara tomt prat om nån drömresa som inte kan besannas, nu kommer det bli verklighet - känns såå spännande!! Och jag är så trygg med Hjalle, han är ett stort stöd för mig och jag vet att han kan göra mig lugn om jag mot förmodan skulle bli rädd eller ledsen på färden.

Först ska vi åka lite mer tåg här i krokarna så jag får in vanan lite igen. Det blir en tur till Söderhamna och en tur till Uppsala där vi ska ta in på hotell 1 natt tror jag.

************************

Nu till lite inredningssnack mina vänner!!!

Igår var jag till en av mina favvobutiker här i Valbo och det är ju Owe Jansson som vi säger här i krokarna, men rätt benämning är egentligen Lundins Säljlager. När mamma, syrran och jag var på husbilstrippen såg jag en jättefin stor lykta som jag ångrade att jag inte köpte men de hade fått hem den på Owes igår så då slog jag förstås till! Och 50:- billigare var den också, bara 249:- för den här stora lyktan i metall!


Massa fina snirkliga dekorativa ting på den, bara så vacker!!

Den blev placerad i köket så länge, tyckte den passade bra där! Snart kommer jag börja tända massa stearinljus och värmeljus i olika former och storlekar, mysigt! För visst har väl också ni, lika som mig märkt att det blivit mörkare om kvällarna nu? :-)


Jag hittade även den här söta kermiken i turkost! Påminner ju bara såå mkt om Gerbera-keramiken! Men väldigt mycket billigare förstås...hihi!


Igår kväll hade jag och Hjalle besök av min del av familjen mellan 17-20. Jag och Hjalle bjöd på grillkväll med massa gott att äta och mumsig AfterEight-kladdkaka till efterrätt, mums! Jag lovar att bjuda på receptet nästa gång jag gör den och då ska jag också visa bild på hur smarrig den ser ut :-) Och den var riktigt smarrig också! Så till er som gillar mint-håll ögonen öppna! Tack Älskade familj för erat sällskap, det var så mysigt och trevligt att ni ville komma och spendera kvällen med oss :-) Det blir fler gånger!

I lördags hade jag och min syster Gårdsloppis i hennes trädgård i Storvik för andra gången nu denna sommar och det blev väldigt lyckat! Det var full rusch på människor från 10-17 och solen var med oss större delen av dagen förutom en liten regnskvätt som sköljde över oss nån minut. Det var som sagt var mycket folk som kom och jag fick jättemycket saker sålda vilket ju var jätteroligt! Det var många människor som köpte på sig massor av saker och det var många som frågade om jag hade haft butik samt att de tyckte att jag hade så fina saker. Det känns ju jätteroligt att de tycker om sakerna och det känns roligt att kunna sälja fina saker och inte bara en massa gammalt "skräp". Fast det där med "skräp" är ju så svårt att definiera, för den enes skräp är ju den andres skatt. Det vet jag ju så väl :-) Och sen var det ju rätt roligt att det blev en hel del klirr i kassan också...hihi!

Det mysigaste av allt är ju att jag får göra allt det här med min älskade syster, vi umgås från fredagen då jag i vanlig ordning sover över hos henne och sen är vi ute och har riktigt fin kvalitetstid hela dagen lång på lördagen. Det är bara sååå himla mysigt!! Tack älskade systeryster! Nu på lördag den 13:e kör vi igen kl. 10-17. Mer info om loppisen hittar ni högst upp i bloggen, i högra spalten.

Näpp, det får nog räcka med info för idag. Ska antingen ut på en promenad eller så slappar jag framför tv:n en stund eller läser lite tidning!

Ha det gott mina vänner!







Köksnytt!

Har ni sett vllket vackert bord jag har blivit ägare till?!!! Jag är såå glad att det är mitt och det är precis ett sånt slags köksbord jag och min Hjalle har varit ute efter en längre tid. Och igår när jag besäkte min vän
Ninni berättade hon att hon skulle sälja en hel del möbler, bla det här bordet som jag på stört roffade åt mig...hihi! Tack min kära vän för det underbara bordet, jag älskar det :-) Se på de vackra svarvade benen samt den underbara rustika bordsskivan som Ninni tillsammans med sin man har tillverkat själva. Det ger verkligen bordet sin personliga prägel och totala charm! Det finns 3 lådor på bordets ena långsida vilket ju är perfekt! Förvaring behövs alltid :-)


Och som ni kanske redan noterat så har det blivt nytt golv i köket! Mamma var här i måndags och hjälpte mig att lägga klickgolv i köket. Jag och Hjalle ville definitivt inte ha det fula linoleumgolv som fanns här i radhuset så vi kostade på oss ett nytt golv. Det ser verkligen gammalt ut och det ser ut som om tiden har satt sin tand i det. Man kan se spår av "märken" i golvet, som om träplankorna har legat där i flera år och blivit naturligt kantstötta, men det är förstås fejk! Golvet har vi köpt på IKEA i Uppsala och just detta golv heter just "GOLV". Visst ser det väl ut precis som ett rejält gammalt brädgolv, med springor mellan planken, så underbart golv och köket fick sig en rejäl förvandling! Det känns mer som ett riktigt hus och med bordet som pricken över i:et älskar jag nu mitt kök ännu mer :-)



Det tar sig mer och mer härhemma, även om inläggen är snåla så går det framåt med inredningen om än lite långsamt :-)

Långsamt går det mest tack vare att Gavlegårdarna inte kommit och tapetserat om rummen ännu och där står vi fast. Vi kan inte "boa in" oss ordentligt förrens vi har fått väggarna iordninggjorda så vi väntar tålmodigt på att de ska höra av sig och att rusten kan börja ta fart!

Nu måste jag ut i solen tror jag bestämt :-)