Sommarmys

Hej Vänner och alla andra!!!

Sommaren är kvar även om vädret de senaste dagarna varit lite svalare, molnigare och regnigare än tidigare. Jag har semester 1 vecka till och tänker njuta vare sig det är sol eller inte för jag är ju ledig och får göra precis som jag vill :-)

Kommer ni ihåg att jag tågtränat lite tidigare i våras? Detta eftersom Hjalle ska bjuda mig till Italien nu i september som 30-årspresent *ler*.

Eftersom jag inte flyger och sen fått för mig att jag även var rädd för att åka tåg så var jag ju tvungen att ta itu med problemet så vi skulle komma iväg på nåt vis och då bestämde jag mig för att lösa tågrädslan först så får vi se hur det går med flygrädslan i ett senare skede :-) Går ju även hos en kurator och pratar lite om mina tankar och känslor och har kommit fram till att det ju handlar om panikångest samt förväntansångest eller vad han nu sa. Ångest och panik över den otäcka känslan som "kan komma över mig". Jag tänker mycket framåt och på vad som kan hända och har hela tiden olika scenarion framför mig. Jag tänker mycket "tänk om..." - tankar vilket ju inte är så bra har jag lärt mig...hihi!  Jag måste lära mig att vara helt och fullt  i nuet och lära mig slappana av och andas rätt. Och sen låta ångesten komma över mig och att jag står kvar och bemästrar den när den väl kommer istället för att försöka rymma från den som jag gjort så länge nu. Det är ju inget som löser problemet det gör det egentligen bara större och större och rädslan växer och får ett starkare tag om mig. Men nu är det jag som ska bli stark och övervinna rädslan och ångesten så det så! Och ju mer jag tränar och inser att ingenting farligt kan hända när min panikångest kommer, det känns visserligen otäckt när det sker men det är ingen fara för mig, desto mer krymper jag rädslan. Och det kommer inte kännas otäckt under en längre tid utan det ger ju faktistk med sig och ju mer jag tränar på och utsätter mig för just det jag är rädd för, ju mindre kommer rädslan tillslut te sig för mig och jag kommer förhoppningsvis tillslut inte behöva tänka så himla mycket "tänk om"-tankar! Tänk vilken befrielse :-)

Nåja, vi planerar att komma iväg den 10:e september och bli borta i ca 10 dagar. Det kommer ta ca 1 dygn att resa ner till Itailen med några tågbyten samt lika lång tid hem. Så vi räknar med 1 vecka på lite olika ställen i Italien, vilka är inte riktigt bestämde till 100% ännu men vi vill iaf se Venedig och Gardasjön så det är nog rätt säkert at vi hamnar där iaf :-)

Jag ser verkligen fram emot den här resan och planerandet inför den gör mig inte rädd eller nervös längre. Det känns mer som ett härligt pirr istället för ett otäckt pirr i magen. Det här kommer bli min livs resa och jag kommer vara så glad och stolt om jag kommer iväg och upptäcker att allt går bra :-) Då kommer jag vilja se mer av världen!

Hur som helst så ansökte jag om semester idag för de dagar i september då vi ska vara borta så nu finns egentligen ingen återvändo! Tänk, nu händer det på riktigt, det är inte bara tomt prat om nån drömresa som inte kan besannas, nu kommer det bli verklighet - känns såå spännande!! Och jag är så trygg med Hjalle, han är ett stort stöd för mig och jag vet att han kan göra mig lugn om jag mot förmodan skulle bli rädd eller ledsen på färden.

Först ska vi åka lite mer tåg här i krokarna så jag får in vanan lite igen. Det blir en tur till Söderhamna och en tur till Uppsala där vi ska ta in på hotell 1 natt tror jag.

************************

Nu till lite inredningssnack mina vänner!!!

Igår var jag till en av mina favvobutiker här i Valbo och det är ju Owe Jansson som vi säger här i krokarna, men rätt benämning är egentligen Lundins Säljlager. När mamma, syrran och jag var på husbilstrippen såg jag en jättefin stor lykta som jag ångrade att jag inte köpte men de hade fått hem den på Owes igår så då slog jag förstås till! Och 50:- billigare var den också, bara 249:- för den här stora lyktan i metall!


Massa fina snirkliga dekorativa ting på den, bara så vacker!!

Den blev placerad i köket så länge, tyckte den passade bra där! Snart kommer jag börja tända massa stearinljus och värmeljus i olika former och storlekar, mysigt! För visst har väl också ni, lika som mig märkt att det blivit mörkare om kvällarna nu? :-)


Jag hittade även den här söta kermiken i turkost! Påminner ju bara såå mkt om Gerbera-keramiken! Men väldigt mycket billigare förstås...hihi!


Igår kväll hade jag och Hjalle besök av min del av familjen mellan 17-20. Jag och Hjalle bjöd på grillkväll med massa gott att äta och mumsig AfterEight-kladdkaka till efterrätt, mums! Jag lovar att bjuda på receptet nästa gång jag gör den och då ska jag också visa bild på hur smarrig den ser ut :-) Och den var riktigt smarrig också! Så till er som gillar mint-håll ögonen öppna! Tack Älskade familj för erat sällskap, det var så mysigt och trevligt att ni ville komma och spendera kvällen med oss :-) Det blir fler gånger!

I lördags hade jag och min syster Gårdsloppis i hennes trädgård i Storvik för andra gången nu denna sommar och det blev väldigt lyckat! Det var full rusch på människor från 10-17 och solen var med oss större delen av dagen förutom en liten regnskvätt som sköljde över oss nån minut. Det var som sagt var mycket folk som kom och jag fick jättemycket saker sålda vilket ju var jätteroligt! Det var många människor som köpte på sig massor av saker och det var många som frågade om jag hade haft butik samt att de tyckte att jag hade så fina saker. Det känns ju jätteroligt att de tycker om sakerna och det känns roligt att kunna sälja fina saker och inte bara en massa gammalt "skräp". Fast det där med "skräp" är ju så svårt att definiera, för den enes skräp är ju den andres skatt. Det vet jag ju så väl :-) Och sen var det ju rätt roligt att det blev en hel del klirr i kassan också...hihi!

Det mysigaste av allt är ju att jag får göra allt det här med min älskade syster, vi umgås från fredagen då jag i vanlig ordning sover över hos henne och sen är vi ute och har riktigt fin kvalitetstid hela dagen lång på lördagen. Det är bara sååå himla mysigt!! Tack älskade systeryster! Nu på lördag den 13:e kör vi igen kl. 10-17. Mer info om loppisen hittar ni högst upp i bloggen, i högra spalten.

Näpp, det får nog räcka med info för idag. Ska antingen ut på en promenad eller så slappar jag framför tv:n en stund eller läser lite tidning!

Ha det gott mina vänner!







Kommentarer
Postat av: Emma (lillsyrran)

Åh Owes är ju ett måste när man ska till Valbo, å man vart ju inte mindre sugen nu näör man såg va du hittat. Ungsformarna var ju underbara, såg att calimero i Sågmyra fått in dom i rosa, måste kika på.. =) Å vilkeen fin lykta. Måste nog ta ett prat med syrra om att åka till Valbo. =)



Synd att vi missade loppisen, vi var ju iaf på första och fyndade. =)



Kram Emma

Postat av: Jenny

Hej!



Vilka bra beslut du har tagit om att tågträna och åka till Italien... och vad härligt att du bestämt dig för att övervinna panikångesten! Vet hur det känns, jag hade det vid några tillfällen som yngre och nu hjälper en person med samma problem. det är inte lätt att leva med detta... starkt av dig att ta tag i det!



Kramar från Jenny

2011-08-10 @ 22:33:41
URL: http://[email protected]
Postat av: Bettan

Hejsan!!

Fint ni har fått det i nya boet! :)

Tänkte fråga vad som finns kvar på loppisen? Lite nyfiken bara :)



Ha de gott!

2011-08-11 @ 01:06:31
URL: http://gustavpers.blogspot.com
Postat av: ninni

Hej

Oj va mycke tankar och funderingar,känner igen mig i det du beskriver,men det vet du redan.

Det ser ut som ni hade en fin grillkväll med familjen,mysigt!!!!

Kramar i massor.

Ninni

2011-08-11 @ 08:12:23
URL: http://hagagården.blogspot.com
Postat av: PIA

Hejsan.. längesen du:) Ser att du tränar ..vääldigt bra gjort tycker ja.. detta kommer du fixa superbra. snyggt bord och snyggt köksgolv.. skulle jag vilja ha..Ikea sa du!..hm.. får ta en tur dit.. lycka till med träningen..kram..Pia

2011-08-11 @ 22:29:27
URL: http://pia-vardagsrummet.blogspot.com
Postat av: Johanna Stålros

kermiken i turkost är helt underbar!!! Kram Johanna

2011-08-17 @ 00:54:59
URL: http://www.njutbarating.blogspot.com
Postat av: Sonja

Vad mysigt ni har fått det i ert nya radhus. Ljuslyktan var jätte söt. Sådana kan man inte få för många av... Den turkosa keramiken bara älskar jag. Underbar färg! Ha det bra. Kram Sonja.

2011-08-17 @ 11:06:20
URL: http://hammarsbacken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback