Jag njuter av livet!


Vaknade upp till strålande sol idag så det blev frukost och tidningsläsning på balkongen varvat med lapande av sol...hihi! Man kan säga att jag njuter till fullo! På balkongen har jag hunnit få till det skapligt såhär till vårkvisten. Några penseér är planterade och den vita vackra balkonglådan har jag köpt på Plantagen för halva priset! Tyckte den var jättevacker!


Förra året fick jag trägolv av min syster så jag slapp se det fula söndervittrade betonggolvet som göms därunder. Mkt behagligare att vila fossingarna på träet samt att det ser mkt mer inbjudande ut. Bordet och mina 2 karmstolar i svart gjutjärn fyndade jag på Blocket förra året för 300:-, billigt!


Min lilla vårplantering på bordet. Den vackra plattan med texten "Dream Garden" är en påminnelse om att jag en dag också kommer att få påta runt i min drömträdgård, men fram tills dess njuter jag till fullo av min lilla balkong *ler*

Näpp nu ska jag fortsätta mitt njutande på balkongen, det gäller att passa på medan solen visar sig!

Alla andra "måsten" får man skjuta åt sidan när solen lyser va, visst är det så? ;-)








På mitt soffbord

Idag är det åter tisdag och dags för temat "på mitt soffbord" i fabriken!

Låt mig få visa vad jag har på mitt soffbord just idag:



Till att börja med kan jag säga att vårat vardagsrumsbord är en gigantisk kista med otroligt mycket förvaring i!! Det är toppen! Sen kan ni se att den är lite sliten och nött här och var, precis så som det ska vara efter många års flitigt användande...hihi! Kistan har vackra beslag och lås samt en vacker list runtom i nederkant.




Jag har en i mitt tycke jättevacker linneduk med spets på bordet som jag älskar!! Jag har totalt 3 st likadana dukar på olika bord/byråer i vardagsrummet. På duken har jag piffat till det lite med en kruka med växter i samt lite annat smått och gott som är fint att titta på :)

En bokgömma
har jag också i min ägo där jag gömmer fjärren, glasunderlägg och handsalvan! Det är perfekt att få undan lite mindre tjusiga ting i gömman. Den ser riktigt gammal och sliten ut men är helt ny.

Yankee Candle är också något som används flitigt härhemma. Just nu är det favoritdoften "Clean Cotton" som vi håller på att göra slut på, doftar så rent och fräscht!!


Nu är mitt tisdagsinlägg avslutat och det är nog dags för lite frukost nu, magen knorrar nämligen :)

Jag är ledig idag och solen göms faktiskt bakom moln än så länge, den har tagit rast efter helgens totala uppvisning från morgon till sen kväll tror jag! Får se om den dyker upp litegrann under dagen, jag kan ju inte annat än att hoppas lite på det ändå...hihi!

Kanske att jag får lite nytta gjord härhemma nu då som aldrig blev gjord i helgen då jag var ute och myste hela tiden...hihi!!

Ha en underbar dag mina vänner!!!








Annandag Påsk



Hoppas ni Alla har avnjutit en riktigt Härlig Påsk!!!

Idag är det sista dagen på påskledigheten och vilket härligt väder det har varit hela helgen!!! Helt makalöst otroligt vad varmt och fint det har varit - rena rama sommarvärmen :)

Jag har ju förstås jobbat hela helgen men som tur var dagtid så jag kunde vara med och grilla hos mamma och pappa på Påskaftonen! Satt och njöt av god mat med familj och kusiner och vi var 11 pers. Satt ute och åt och till efterrätt blev det jordgubbar och grädde och sen daimcheescake som syrran gjort, slurp va gott!!!

Sen åkte vi till Hjalles föräldrar mot kvällningen och det blev lite efterrrätt även där, hihi! Sen har min älskade gjort det påskmysigt för mig och köpt en stor påskpåse fylld med en salig blandning godis!!! Riktigt mumsigt och mysigt att få rota runt i den...hhii! Han kan han min älskling!! Jag har även budat hem en hönapöna från Tradera men det blev aldrig att jag hann peta ner nån blomma i den. Och min godisgömma i form av en hönapöna hann aldrig hem innan påsk så den kommer väl imorgon tisdag antar jag. Tur jag har påskgodis kvar :)



Jag har hunnit med att njuta av solen denna påsk och det har verkligen varit UNDERBART!!! Jag har blivit fylld med energi till tusen och det känns riktigt skönt att få avnjuta 2 lediga dagar efter helgen. Idag vaknade jag till strålande solsken som sken in genom sovrumsfönstret - det finns väl inget bättre sätt att vakna på! Jag ska vara ute så mkt jag bara kan idag men samtidigt försöka få lite nytta gjord härhemma också...haha!! Vi får väl se hur det går med det :)

Ha nu en riktigt härlig avslutning på påsken mina vänner!







Påskris i grönska på skärtorsdagen!


När jag stod och sålde på loppis i lördags såg jag detta vackra vita påskris med vita fjädrar på ett annat loppisbord och jag var snabbt dit och köpte det för 20:-! Tyckte det var så smakfullt och behagligt i vit dämpad färg. Det är inte för skrikigt men känns ändå lite smakfullt påskigt :)


I år har jag dock pyntat eget påskris också! Hejja Anna! Påskriset fick jag av min vän Anna-Lena som hon hade till övers, tackar! Ställde det i en vacker flaska med lite vatten och vips så stod det i grönska - vackert!! Mitt påskris har jag pyntat med bruna och beiga fjädrar samt vackra pappersdekorationer i form av ägg med fina mönster på!

Idag är det Skärtorsdagen som sagt och första dagen på påsken som vi firar i helgen! Jag ska jobba hela helgen men jobbar inte längre än till 16:30 så lite påsk ska jag nog hinna med att avnjuta med familjen. Vi är bjudna på grillat hos mamma och pappa på Påskaftonen och det ska bli himla mumsigt!! Sen ska jag iväg och köpa lite godis också och fylla nån höna med :)

Igår var det onsdag och jag hade en ledig dag. Jag hade bestämt mig för att tågträna den dagen så jag insöp ett rejält stort mod och åkte iväg till tågstationen i Gävle tillsammans med Hjalle för att hoppa på tåget till Ockelbo kl. 8:00. Det tåget har jag fått information om att det ska åka som mest 150km/h och det har varit mitt nästa delmål. Första delmålet var ju att klara av av att kliva på tåget mellan Gävle-Sandviken och det är nu fixat! Hastigheten den sträcken ligger på som mest 120km/h. Mitt slutmål är att våga åka tåg helt obehindrat samt oberoende av farten och att få njuta av resan. Om det så går i 100 eller 200 vill jag inte att det ska göra mig nervös. Jag vill kunna njuta av tågresan utan att behöva få panik över farten. Och då gäller det att träna, träna, träna tills min nervositet och alla tankar försvinner!! Och det har jag banne mig bestämt mig för att klara av!!

När vi kom in i väntsalen fick jag lite smått panik och var tvungen att gå undan lite och gråten trängde fram. Jag torkade ögonen, andades och samlade mig. Sen gick vi sakta ut mot tåget för att se hur det såg ut och sen sa Hjalle bara att nu går vi på och det gjorde vi. Jag hade hörlurar till telefonen med mig så jag kunde lyssna lite på musik när jag tyckte att jag började känna efter för mkt på hur tåget rörde sig. Och jag har kommit fram till att musik är ett bra knep - det blir jag peppad av samt får tankarna på annat om det blir för jobbigt på tåget. Blir det ännu jobbigare av alla ljud och andra intryck så blundar jag bara en liten stund, andas djupa andetag och sen har jag lugnat ner mig igen.

Men till saken hör att tågresan gick över förväntan!! Det gick så himla bra och jag blev så lättad över att jag inte alls tyckte att det kändes som att det gick nå fort. Jag har upptäckt att tågen accelererar så sakta och mjukt och går så tryggt och säkert på ett spår utan en massa annan trafik inblandad. Jag får se vacker natur och det är ju egentligen jättemysigt att åka tåg!! Jag måste bara träna lite mer och sen förhoppningsvis tycka att det känns lika mysigt att åka tåg när det går i 200km/h. Men jag är på god väg nu! Jag klarar av mina små delmål och så småningom hoppas jag att jag och Hjalle kommer iväg på Italien-resan som jag fått av honom i 30-årspresent!!

Det är det största målet av allt
*ler*


Tillsist vill jag passa på att Önska Er Alla en riktigt härlig start på påsken och en fortsatt bra påskhelg!!






Världens Härligaste Söndag!

Idag har solen strålat från alla håll och kanter och jag har varit ute och njutit i stort sett hela dagen med mina goa familjemedlemmar - UNDERBART!!! Hoppas ni med njutit massor och fyllt på energin inför den kommande arbetsveckan som stundar.

Just nu har solen smitit bakom ett moln så jag skyndar mig in och gör ett inlägg för att sen förhoppningsvis få gå ut och njuta lite till på balkongen. Det enda som grämer mig just nu såhär i vår/sommartider är att jag inte har en trädgård, det stressar mig lite att behöva sitta i en lägenhet eller på mini-balkongen istället för att kunna knata ut barfota i trädgården å påta efter att man ätit frukosten *ler*. Men den drömmen håller jag starkt fast vid och tror stenhårt på att mitt drömhus står mitt framför näsan på mig inom snar framtid!

Dagen började med att jag och Hjalle åkte ca 10 minuter från där vi bor för att hämta hem en byrå som jag hittade på Blocket i fredags. Utlagd för 700:- men jag fixade hem den för 500:- och kände mig nöjd med det! Det är en lite nättare byrå men ändå riktigt tung och rejäl, med antikvit/beige färg och väldigt romantisk i sitt utförande tycker jag. Jag tänkte att jag skulle ha den i badrummet men det visade sig att den byrå vi har där faktiskt passar bättre just där. Så jag har möblerat om och den nya byrån blev visst ett nattduksbord och med den romantiska stilen passar den bra in just där - det blev väldigt bra trots ändrade planer :)

Sen åkte jag och Hjalle vidare hem till hans föräldrar där vi köpt med oss Västerbottenostpaj som vi avnjöt med härlig sallad ute i trädgården, det var verkligen en ljuvlig stund!! De höll på för fullt i trädgården samt med vårstädningen i huset, det är många som påtar och gör vårfint i trädgårdarna nu, ser så mysigt ut. Längtar tills den dag jag med får vårstäda trädgården...hihi!

Vi umgicks i solen ett tag och jag och Hjalle hann med ett parti pingis på bordet han har ståendes i deras trädgård, skitenkel och rolig sommaraktivitet!

När klockan blev ca 13:30 så hade vi tagit oss hem till mina föräldrar där vi också stannade och umgicks nån timme och njöt av vädret. Syrran och Anders kom även dem en stund och hälsade på. Mamma och pappa har jobbat stenhårt med att göra en ny och större uteplats där de lagt marksten och gjort så jädra fint!! De är verkligen duktiga mina föräldrar, så stolta över dem att de verkligen KAN allt!! Vi satt på den nya uteplatsen som snart är färdig och det kommer bli ett härligt ställe att hänga på om somrarna, bara poolen som fattas nu...hihi! Medan mamma och pappa jobbade vidare tog jag och Hjalle en promenad i solen och njöt. Framåt 15:30-tiden eller så begav vi oss hemåt igen då Hjalle skulle hem till en kompis för att kolla på fotboll. När jag kom hem möblerade jag med byrån och sen satte jag mig ute på balkongen och njöt för fulla muggar! Första gången nu i vår som jag sitter ute på min egen balkong och njuter, det var riktigt härligt!

Och det är just mitt söndagsmys som får illustrera söndagsbilden i
fabriken idag!

En liten pensée som inväntar plantering samt negerbollar och iskallt vatten! Där satt jag och lapade sol och var helt avslappnad, gottade mig med negerbollar (ja det heter faktiskt så från början!) och svalkade mig med iskallt vatten! Så ljuvligt!!!

Och mitt söndagsfynd - byrån!
(annonsfoto - jag får ta en egen bild sen när jag fått till det ordentligt)


Jag stod ju på loppis igår lördag med syrran och vi hyrde 2 bord. Det var väldigt dåligt med folk där den gången - det förstår man ju när det var kanonfint väder även igår. Till och med så dåligt med folk att många packade ihop sina grejer och gav upp redan 1 timme innan stängningsdags. Men trots den dåliga tillströmningen så kammade jag ändå hem ca 1000:- (före bordshyra på 150:-) så det får jag ju va nöjd med!! Byrån blev ju faktiskt helt GRATIS, hihi!! Jag blev kvitt massa grejer som bara legat och skrotat i mina förråd och så fick jag den här fina möbeln, inte fy skam det inte :) Loppis is the shit!!!

I fredags lagade Hjalle mat åt mig och vi hade en jättemysig kväll med gott vin till. Min helg har med andra ord inte kunnat bli bättre än den varit!


Nu ser jag att solen åter tagit sig fram bakom molnen därute så nu måste jag skynda ut och njuta lite mer!

Hoppas ni med haft en lika härlig dag ute i solen idag!!



Här slappar jag


Tänkte jag skulle visa lite av vårat vardagsrum - det rum där vi vistas i mest och där vi slappar allra mest och bäst *ler*

Jag har hängt upp linnefärgade gardiner med texten "Amor Vincit omnia" broderad. I fönstret har jag planterat 2 st ljusrosa Mårbacka-pellisar bredvid mina nyinköpta lampor. Soffan spelar på sista versen och vi letar efter en ny och större soffa, gärna med divandel! Bordet däremot älskar vi! Stort och slukar massor. Sen är det himla charmigt med alla beslag samt alla naturligt tillkomna skavanker :)



På bordet tänder vi Yankee Candleljuset emellanåt med doft av "Clean Cotton" - doftar såå ljuvligt! Rent och otroligt fräscht! Jag fick det i present av Hjalle för 2 månader sen och det är inte slut än, det håller länge!

Ha en skön onsdagkväll!!





Det börjar närma sig påsk

Tisdagstema i fabriken är påskpyssel!!

Än så länge har jag inte hunnit med nåt eget pyssel och jag ska jobba hela påskhelgen så det kommer inte bli nå direkt pyntning härhemma i år. Men det jag är på jakt efter är dock en fin vit höna som jag kan gömma mitt påskgodis i, för sånt kommer det finnas hemma i påsk :) Jag håller koll på loppisar och Tradera och ska nog se till att hitta mina hönapöna innan påsken är kommen!



Men jag kan dock visa detta vita påskägg som jag pysslat ihop ett föregående år!


Samt de här vackra och urgulliga påskäggen som jag köpt för några år sen. De ska vara precis som de är och ska inte göras om på nåt vis alls, ingen vit färg här  inte! Jag gillar den gammeldagsa känslan som finns i dem :)


Min kökshylla har dekorerats med lite vita fjädrar som sitter i ett vackert band av pärlor! Så fint att dekorera med.

Ha en bra dag alla! Själv ska jag ila iväg till jobbet snart och jobba kväll!




Shoppat på rasten!

Igårkväll när jag satt på min rast på jobbet snokade jag runt lite på datorn och bland annat på Blocket, en av mina favvosidor! Jag och Hjalle har under ett tag varit ute efter ett runt bord att ha mellan soffan och fåtöljen som ett litet avlastningsbord för tex dricksglas, tidningar och tv-fjärren och lite sånt som man kan vara för lat att sträcka sig fram till vardagsrumsbordet för att ställa ifrån sig ibland. Då när jag satt och blippade runt på Blocket hittade jag det här bruna fina bordet i precis lagom storlek! Jag mejlade säljaren under rasten och sa att jag ville köpa det och kunde komma och hämta det redan samma kväll när jag slutat jobbet kl. 21.00. Säljaren ringde upp mig väldigt snabbt och sa att att det var helt okej att hämta upp bordet efter jobbet eftersom det låg ganska så precis där jag jobbade som tur var! Och jag lyckades pruta ner det 100:- också så jag betalade inte mer än 200:- för det här rejäla bordet vilket jag verkligen tycker det var värt!

Efter jobbet åkte jag och gjorde affärer i mörkret och hem kom jag med detta bord som jag skurade och möblerade med på en gång! Jag gillar den lilla hyllan för tidningarna samt lådan där man kan gömma fjärren eller godis *ler* Helt perfekt för mina behov...hihi!

Lampan kom i en lite högre höjd än tidigare vilket gör det lättare att läsa tidningar då ljuset faller bättre. Jag gillar verkligen min betonglampa, den är så mysig och ger ett sånt varmt och fint sken!!

Äntligen har jag och Hjalle hittat vårat bord. Jag hade tänkt måla det vitt rätt omgående men när jag kommer hem säger Hjalle att han gillar det precis sådär nött och skavt som det blivit helt naturlit efter att ha stått framme i ca 50 år! Och jag måste hålla med, jag gillar det faktiskt precis som det är men trodde faktiskt att Hjalle skulle tycka att det var för "skruttigt"...hihi! Men se där hade jag verkligen fel! Det får helt enkelt vara brunt och naturligt nött ett tag så får vi se om vi tröttnar på det sen och svirar om det till vitt :)

Hur som helst blir detta mitt söndagsbidrag till
fabriken. Kika in där för mer inspiration vettja!

Godnatt!!







Nya lampskärmar


Igår var jag och hälsade på min vän Ninni efter jobbet (slutade 16:30). Vi hann med lite babbel hemma hos henne innan vi åkte till gårdsbutiken Tant Elwira i Hagaström till strax efter 18-tiden. Jag hade precis pratat med Ninni om att jag skulle vilja ha 2 likadana lampor i mitt vardagsrumsfönster men att jag bara hade en och till min lycka hade de en precis likadan på gårdsbutiken!! Så den roffade jag såklart åt mig med detsamma!! I och med att jag nu planerade att ha 2 lampor i samma fönster så behövde jag ju också 2 st likadana lampskärmar och då hittade jag de här som blev hur fina som helst! I linnetyg med vackert monogram på. Direkt när jag kom hem gjorde jag iordning i vardagsrumsfönstret och såhär tjusigt blidde det!

Nu ska jag till favvobutiken Owe Jansson och se om jag kan fynda lite och sen ska jag nog även besöka min andra favvobutik i området och det är ju såklart butik Madame Nyberg!


Förresten blåser det storm här hos mig idag! Det riktigt viner i träden och de svajjar fram och tillbaks!

 

 


Sömniga söndag...

Den här söndagen har varit gråmulen, regnig, dimmig och väldigt SÖMNIG.... Här hemma har varken jag eller Hjalle gjort många knop. Jag har väl som mest lyckats tvätta en maskin tvätt...det är vad jag åstadkommit...haha! Klev upp vid 8 imorse och kollade på filmen Megamind. Sen har vi mestadels av dagen slappat framför tv:n där vi knölat ihop kuddar och filtar och bara gosat upp oss i soffan. Jag iklädd min rosa morgonrock i vilken jag älskar att gå omkring i när jag är hemma :) Den är så mjuk och go!

Vi har dock kommit ut från lägenheten lite idag. Bland annat så har vi lunch samt middagsbesökt Hjalles föräldrar och gjort en kort sväng till Plantagen där jag hittade en jättefin balkonglåda för halva priset! Får visa den senare när det är dags att plantera och göra fint ute.


Detta får bli mitt söndagsbidrag till fabriken idag, kika in där för mer inspiration! Hos mig blev det ju inte direkt inspiration på högsta nivå den här gången...haha!


Näpp, nu ska jag knöla ner mig i soffan ännu mer och blippa runt på fjärren och se om jag kan hitta nåt skojjigt!