Duktig flicka

Då har jag äntligen tagit mig i kragen och fått första steget avklarat, det svåraste. Att bestämma mig för att göra det och faktiskt fullfölja och GÖRA det! Jag har äntligen satt min fot i en träningslokal igen, efter flera års väntan. Längtan. Önskan.

Jag och Johanna hade som sagt bestämt oss för att vi skulle åka till Jernvallen i Sandviken och gå på "prova-på" kvällen där idag. Vi hade tänkt att vi skulle prova på poweryoga den här gången men det blev visst lite ändrade planer. Vi fick prova på allt som stod på prova -på -schemat!! Det var olika instruktörer som gav oss ett smakprov på just sin träninsgform. De körde sina pass på ca 20-25 minuter var. Vi tränade från 18.00-20.00 och det var så upplyftande, roligt och gav min en sån kick som heter duga! Jag kommer garanterat fortsätta!

Vi fick prova på jympa, aerobic, styrka, core ball och avslutningsvis poweryogan. Jag gillade mest styrkan och core-ball. Det är nåt som jag gärna skulle vilja fortsätta med. Eftersom Johanna ska flytta till Gävle i oktober har vi bestämt oss för att träna på Korpens Sporthall eftersom vi båda kommer att bo i Gävle kommun. Men prova på lite i Sandviken först på drop-in. Vi har kollat upp olika pass de kör där på Korpen och vi har kommit fram till att vi vill köra body combat, core,  muskelpass samt eventuellt något pass yoga då och då. Ska köpa 6-månaderskort där till att börja med.

Jag är riktgigt taggad! Och jag klarade de där 2 timmarna galant, det var jobbigt men det ska det ju va! Men nu vet jag att jag pallar med även fast det som sagt var flera år sen sist...hehe! Nästa vecka ska vi prova på boxersize hade vi tänkt.

Innan träningspasset hade jag och Johanan lite ledig tid efter jobbet som vi passade på att spendera nere på stan. Köpte lite mer träninskläder, ett par byxor och 2 linnen så nu är man till råga på allt rätt snygg i träningslokalen också....haha! Det blev som sagt ett pass med smakprov från många olika träningsformer och det blev en rejäl genomkörare av kroppen. Kommer garanterar ha träningsvärk imån..haha!

För övrigt har det varit en väldigt lugn dag på jobbet. Tror vädret smittade av sig en hel del på oss idag. Blåsigt, rått och kallt är det nu. Hösten har kommit. Ca 10 grader. Försökte motivera en dam att åka till sjukhuset och ta prover, något hon skjutit på i över 1 veckas tid nu även fast hon vet att det är superviktigt. Idag gick hon mig på nerverna och jag pallade inte med tanten. Hon suger verkligen all energi och kraft ur en. Jag blev helt matt och slut i huvudet efter att ha varit inne hos henne hela morgonen och hjälpt till med morgonbestyren samt motiveringen. Urk.... Dagen flöt på på nåt vis ändå. Jag och Johanna tittde på film (Göta Kanal 2 ) tillsammans med en av de boende efter lunch. Och som han garvar, nåt så otroligt hjärtligt åt det han tycker är kul så kan man inte annat än skratta själv. Filmen var faktiskt otroligt löjlig och B, men rätt kul ändå. Slutade 16.00 och resten av dagen har jag redan förtäljt.

Känner mig såå nöjd och stolt över mig själv. Och det var så roligt jag hade förväntat mig och önskat att jag skulle känna så jag längtar redan till nästa pass *ler*


V.35

Måndag 27 aug: 12.00-21.00
Tisdag 28 aug: 8.00- 17.00
Onsdag 29 aug: 7.00-16.00
Torsdag 30 aug: Ledig
Fredag 31 aug: 12.00-21.00
Lördag 1 sept: 12.00-21.00
Söndag 2 sept: 12.00-21.00

Inget att skylla på

Var till Köpis idag och köpte ett par svarta träningsshorts och svarta dojjer att träna i, nu är jag på G!


Fångade jag den?

Dagen börjar närma sig sitt slut och jag måste säga att den i stort varit en bra och glad dag. Börar med dopet eftersom det var det första som hände. Hjalle och jag åkte dit till ca 13:30. Slog oss ner och pratade och lilla Malva var så söt! Prästen kom vid 14-tiden och dopet ägde rum. Malva var hur duktig som helst, verkade som hon tyckte det var spännande..hihi! Roligt att se barn springa omkring och leka, glada miner. Efter dopet blev det fika, smörgåstårta. Hjalle åkte vid 14:45 för han skulle iväg och golfa med sina kompisar. Jag stannade kvar med Ola och Agneta. Vi åt efterrätt och Malva fick öppna presenter. Nallen som jag och Hjalle köpte (en Care-Bear) blev en totalsuccé! Malva sken upp som en sol, greppade om nallen och kramade den. Sen släppte hon den inte. Va sött att se. Minns hur mycket ett gosedjur kan betyda i den åldern. Jag sken upp varje gång jag fick ett nytt, älskar fortfarande söta gosedjur *ler*.  Det blev fiskedamm för barnen och vid 16:30 tackade jag , Ola och Agneta för oss och åkte hem. Solen sken och det var varmt och skönt. Jag kände att jag inte ville sitta hemma och uggla själv resten av denna härliga lördag. Hade förhoppningar på att Niklas skulle vara hemma så vi kunde slå oss ihop och hänga resten av kvällen. Men han var ute på vift, typiskt!

Bestämde mig för att åka hem till mamma och pappa och hälsa på. Träffade mamma i tisdags en kortis så kände att det var passande. När jag låser min lägenhetsdörr och är på väg ner till bilen på parkeringen så tränger tårarna på. Jag vet inte varför. De bara kom. Kunde inte hejda dem heller utan fick gråta en skvätt i bilen på väg till Västanbyn tills tårarna tog slut vilket de gjorde efter en liten stund. Vet inte varför jag bör vara ledsen egentligen. Som Hjalle säger, men visst har vi det bra med lägenhet, jobb, kärlek, vänner och ett bra liv och allt. Jovisst, jag har ju ett fantastiskt bra liv med allt det innefattar och är väldigt glad och tacksam över det. Men ändå kom det en skvätt idag- igen. Var väl nåt som skulle ut förstår jag. Jag är nog inte rikigt i balans bara, måste hitta den igen så blir det inte så mycket upp och ner. Funderar mycket på jobbet också. Om det verkligen är det här jag vill syssla med i flera år framöver. Jag vet inte. Mycket som är bra med det men sen tycker jag faktiskt att det kan vara väldigt jobbigt och påfrestande också. Jobbigt men samtidigt givande att ha andra människors välbefinnande, trygghet och liv i sina händer. Stort ansvar. Det finns så mycket som lockar mig i arbetslivet också. Mycket som jag skulle vilja prova på. Men nu är jag här där jag är och jag trivs faktiskt. Och jag vet med mig om att det även går lite upp och ner i arbetslivet också. Spelar ingen roll inom vilket yrke man befinner sig så är det nog inte på topp alla dagar.

Hur som helst hade jag skvättat klart när jag kom hem till mamma och pappa. Slog mig ner och vi pratades vid. Mamma började klippa gräset och jag rensade ogräs, mest för att ha något att göra. Har varit väldigt rastlös och orolig den senaste tiden. Haft svårt för att bara slappna av och göra ingenting. Bara för att jag haft så mycket tankar som kommer åt mig då vilket jag inte haft vare sig lust eller ork med. Har känts lättare när jag haft något att göra eller om jag haft sällskap så man har någon riktig att prata med istället för att bara lyssna till sig själv.

Vid 19-tiden gick vi in och kvällsfikade. Sen kollade vi på teven. Roliga hemmaklipp. Sen åkte jag hem kl 21.00 och här är jag nu. Få se hur länge Hjalle blir borta ikväll. Ska ju åka ut till Bönan och hämta hem han och en av hans kompisar sen. Ska nog bara slänga mig ner i soffan och uggla framför nån film nu tänkte jag. Törstig är jag också. Vatten är gott. Det släcker törsten bäst.

Hur vet man om man fångat dagen?

Carpe Diem

Idag ska Hjalle och jag på dop/födelsedag- Malvas. Hon blir 2 år. Klockan 14. Sen ska Hjalle åka båt med 2 kompisar. De ska grilla på nån ö och åka massa båt. Låter kul! Får se vad jag tar mig för. Eventuellt blir det en sväng till Niklas ikväll. Åker nog och hälsar på mamma också efter dopet. Mamma har varit på husbilstripp med Bodil från onsdag-fredag. Pappa jobbar helgen. Han hade fått Mustangen godkänd i besiktningen i torsdags, grattis och bra jobbat pappa!! Han har verkligen byggt ihop den där bilen från scratch! Varendra liten skruv och kopplat all el, åsså har han fått det att funka! Så himla duktig på det han gör min pappa. Stolt!


För den delen är mamma och pappa nästan färdiga med staketet och det blev väldigt fin, himla maffigt på nåt sätt. Bra insynsskydd också, supefint! Bara litegrann på toppen av staketet kvar. Nånting för blommorna att klättra i. Hur kan ni så mycket mamma och pappa?!


De senaste dagarna har varit härliga. De har varit sommar. Igår fredag var jag ledig. Hade en jobbig dag känslo och tankemässigt. Har väl iofs haft det några återkommande dagar nu. Mycket som snurrade i huvudet när jag var själv här hemma. Tankar om livet-djupa sånna som kommer ibland...Mycket att fundera över. Vad är meningen med livet, vad vill jag fylla det med? Jag har så mycket jag vill göra här i livet men som jag är för feg för att göra någonting åt. Det blev en krock - jag måste börja leva och göra det jag vill och längtar efter. Kan inte längre bara stå och titta på och längta. Jag ska ta tag i mitt liv lite mer. Ta ansvar för mig och mitt. Jag vet att allt hänger på mig. Ingen annan som kan eller ansvarar för att göra mig nöjd och tillfreds. Det är helt upp till mig. Det är det som är det svåra. Jag vet. För mig. Måste hitta nån vetttig hobby eller nåt. Upptäcka något roligt jag kan göra. Skulle vilja mycket. Träna (vilket jag ska ta tag i nästa vecka), måla på sten, spela gitarr och piano, dansa, prova på capoeira, sjunga och så mycket, mycket mer. Jag vill och önskar mycket - men inget kommer nånsin att hända om inte jag ser till att det gör det. Ju mer jag drar på saker och ting, ju mer värdefull tid missar jag och ju längre står jag bara och längtar, ser på...

Jag hade så mycket tankar om allt igår. Jag analyserar alltid saker och ting- kanske ibland omedvetet men jag analyserar. Och tror, tänker och tolkar saker på det vis jag kommer fram till. Vilket inte alls behöver vara rätt. Överreagerar. Blir ibland så rädd att förlora allt jag har i världen. Alla vänner, familj och det som gör mig lycklig. Att jag ska göra något "fel" eller inte vara "tillräcklig" för att behövas, tyckas om. Livet är stort, ibland för stort för att greppa och förstå sig på. Jag kan inte veta allt och behöver inte heller veta allt. Men jag finner trygghet i att veta så mycket som möjligt om det jag känner oro inför.

Dagen blev iallfalla bättre. Jag bestämde mig för att inte gå omkring i lägenheten och vältra mig i tankar. Behövde komma ut och ventilera. Åkte till affären och handlade en smörgås och läsk. Sen åkte jag hem till Hjalles mamma och pappas hus och lånade trädgården där för att njuta av sol och värme. De jobbade. Solade där i ca 2 timmar. Det var skönt. Lufta själen.

Sen hade jag tvättid 16-21. Men jag slängde i tvätten vid 15-tiden istället för då var det ledigt. Hämtade Hjalle på i stan vid 17.30. Vi åkte ner på stan och kollade på doppresent samt present till Malva. Hittade en söt nalleram i silver som doppresent samt en jättesöt nallebjörn i vanlig prsent. Hon fyller nämligen 2 år och ska samtidigt döpas. Vi hittade allt ganska fort. Stannade till på en videohall och hyrde film. "The wickerman" med Nicholas Cage. Åkte hem och stannade till på Quick Inn och käkade. Sen åkte vi hem och kollade på filmen som var riktigt bra. Åt choklad och ahlgrens bilar.

Idag är en ny dag och jag har bestämt mig för att omfamna dagen på ett ljust och positivt sätt. Jag ska inte välja att se negativt och tro det sämsta och jobbigaste om allt. Det gör mig inte gladare. Det gör mig bara mer osäker, rädd, ledsen och orolig. Och ofta stämmer inte känslorna överens med verkligheten. Det vet jag. Men ändå känner jag så starkt. Och allt blir fel. Känner mig ibland så himla liten och betydelselös i det hela stora sammanhanget som kallas livet. Att få ihop det på nåt vis är svårt. Att växa, att utvecklas är nyttigt och bra, men kan vara väldigt jobbigt på vägen...

Fånga dagen, njut av den och ta vara på den!

Blandade ord

Känner mig så jävla tom
Ensam
Ingen är som mig
Som kan förstå
Som vet om hela mig
Mitt är inte som jag tänkt mig
Vill så mycket mer
Önskar mycket mer
Mycket djupare

Saknar många
Kanske någon
Men också något i livet
Instängd i min bubbla
Tittar på
Står vid sidan av
Livet
Av människor
Osynlig
Eller inte
Vet ej

Går ensam
Känns så
Ibland
Återkommande

Många tankar virvlar runt, runt, runt
Hittar aldrig ut
Jag måste lyssna på dem
Hela tiden

Orkar inte i längden
Hade en bryta-ihop dag för ett tag sen
Om allt i livet
Om mångt och mycket
Jobbet är en tillflykt
Där göms mina tankar
Jag har annat viktigt att göra
Arbete
Distraherad

Musik ger mig styrka
Jävlaranamma
Som jag behöver för att ta mig upp igen
Utan musik vore allt mycket svårare
Musiken skänker min själ
Precis det den behöver i stunden

Hemma
Mina tankar kommer åter
Kan inte få dem att sluta
Vill inte tänka
Vill bara va glad
Nöjd
Le
Distrahera mig snälla

Koppla bort mina tankar
Låt mig leva just nu
bara i det nuet som är
Och njuta av tiden som är
Just nu

Önskar att livet var lite mer ibland
Av mig och andra
Jag ska ta tag i mitt liv
Göra det bättre för mig
Vill inte sakna något
Längta efter människor

Kanske jag överreagerar på livet
Låt det komma
Analysera ej
För mycket

Jag ska gå en liten bit
Någon får möta mig där
Kanske livet
Ett vägskäl som ger mig möjlighet
att byta riktning

Ibland
Ofta
Känner jag mig inte riktigt som
Mej själv
Inte riktigt fullt ut
Känner mig så mycket mer

Snälla nån
Få mig att leva ut
Du
Ni alla
tar fram det bästa i mig
Min energi
Min vilja
Mitt liv
Mitt jag

Vem är jag
Syns jag
Är jag
Identitet
Min
Den som uppfattas av andra
Vem

Ensam vore jag inget
Ville jag inte vara
Vill ha fler som Ni

Jag ska upptäcka livet
Mer av det
Ändra riktning
Våga mer
Kanske livet ser mig
Och jag livet

Våga leva min önskan
Min dröm
Inte längra bara drömma
Bara önska

Våga chansa
Inget kan gå fel
Jag kan bara få svar
På vem jag är
Vad jag gillar

Utveckling
Sker bland djupaste
dalar och högsta berg
Bland trassliga snår
och fluffiga moln

Jag befinner mig
Någonstans
Där

Ta mig i kragen

Idag jobbade jag kväll tillsammans med Johanna och Gunnel, en riktigt bra kväll! Och skojjig! Jag och Johanna har pratat om att vi ska träna ihop nu till hösten och idag tog vi tag i det hela och kollade i Annonsbladet som hade massvis av träningspass på ett uppslag. Det var bara att välja och vraka! Så nästa vecka tar vi oss i kragen (är det tänkt och planerat) och går på ett gratispass Poweryoga och sen har vi tänkt oss att prova på lite boxercise och pilates och sen får vi se vad vi tycker om det hela. Jag ska inte köpa mig nåt träningskort förrens jag har provat på några pass och se vad jag mest gillar. Ska gå på drop-in pass först är det tänkt. Och sen kolla upp schemat för att se hur jag jobbar och när jag kan gå och träna.

Så nu banne mig är det jag Anna Larsson som ska ta mig i kragen och börja träna!! Men än är jag inte där, än har jag inte tagit mig igenom ett pass. Men jag ser mycket fram emot det, ska bli roligt att få träna ihop med Johanna känner jag! Kanske och förhoppningsvis kommer träningen blir en regelbunden vana, det är vad jag hoppas på iallafall. Kanske ett löfte inför hösten att börja ett helt nytt piggare, gladare liv.

Nu måste jag bara se till att jag tar mig iväg på poweryogan på tisdag, för då är jag iallafall igång!

V.34

Måndag 20 augusti: 7.00-16.00
Tisdag 21 augusti: 7.00-16.00
Onsdag 22 augusti: 12.00-21.00
Torsdag 23 augusti: 8.00-17.00
Fredag 24 augusti: Ledig (tvätta 16-21)
Lördag 25 augusti: Ledig (dop- Malva)
Söndag 26 augusti: Ledig

Födelsedagsbarn

Igår åkte Jenny och jag hem till Jordan och grattulerade honom på födelsedagen, stora grabben som blev 4 år!
Vi hann med lite tårta och läsk, men det gick undan för Jordan ville såklart hellre leka med alla roliga saker! Och Nikolina hade mycket roligare med cykelhjälmen än med nåt annat...hihi!


Efter ett tags innelek gick vi ut. Jordan hade fått ny cykel som han så stolt trampade runt på. Nikolina fick åka vagn och sussa lite. Sen stannade vi till på en lekplats i närheten där vi hade mycket roligt!!


Blev lite snurrig och yr efter snurrdäcket!!

Nu ska jag fixa lasagnette tills Hjalle kommer hem vid 19-tiden

19:15

Har lika lite att göra ikväll som igår kväll så får att få nån sorts "sällskap" hänger jag vid datorn igen! Igår blev det datorn mellan ca 16-22 eller nåt då Hjalle var på kontoret och la golv och målade. Lika blir det idag då Hjalle och hans polare fortsätter golvläggandet och målandet i deras nya lokal. Så här sitter jag allena och lyssnar på webradio och har det helt okej. Checka in LastFm och få tillgång till all möjlig musik! Bara att skriva in favvoartisten så slumpas massvis av liknande musik upp på en spellista! Hur bra som helst!

Är inne på olika sajter där jag kan snacka med likasinnade och har msn öppen och tillgänglig...hehe! Då känner man sig inte lika ensam och tiden går inte så långsamt vid datorn som den lätt kan göra om man degar framför teven utan att ha nåt att göra.

Hoppas ändå lite på att Hjalle kommer hem lite tidigare än igår. Jag hade hunnit somna framför teven i soffan och vaknade till när han kom hem kl 01:30 på natten....zzznark!

Har tänkt måla naglarna så det borde ju vara ett ypperligt tillfälle att göra det nu..hih!

Tjo!

Gött med sällskap!

Jepp idag har jag hängt med kussen min! Niklas kom över i arla morgon, redan kl 9:30! Vi hasade ner oss i varsin soffa och började babbla om livet och allt som finns däremellan, uppifrån och ner! Riktigt skönt att få snacka lite livsfilosofi emellanåt, tackar!

Jag var vaken redan 07.00 eftersom jag hade tvättid 7-11.30. Niklas och jag snackade bort timmarna och när klockan var 13.00 kom jag på att jag hade tvätt som hängde på tork och min tvättid som slutade 11.30!! Shit tänkte jag, nu är det nån surig gubbe eller kärring som surar över att det hänger tvätt kvar i torkrummet på deras tvättid! Jag kutade ner och pustar ut då jag märker att nån har börjat tvätta men inte plockat ur tvätten ur maskinen än. Jag hinner ta ner min och slinka undan utan gnäll..hehe! Vid ca 13.30 eller nåt drar Niklas och jag till Quick Inn och käkar. För mig blir det en hamburgertallrik till lunch och en läsk. Niklas slickar i sig en lövbit med strips! Nöjda och mätta drar vi sen därifrån för att kicka ass på minigolfbanan på Brynäs! Självklart blir jag spöad som alltid!! Men lika kul är det med minigolf för det..haha! Trevligt umgänge idag vilket jag tackar för! Dig you cuz!

Niklas skjutsade hem mig till 15.00 och drog sen vidare hem till Sandviken för att vara barnvakt till lilla Jordan som för den delen fyller 4 år imorgon! Ska dit å gratulera lite!

Sitter här på internet och kikar runt och har hittat en ny sida för alla som är intresserade av tatueringar:
gaddad.se!! ckeck it out! Skitbra och snygg sida som jag numer gjort mig medlem på.

För den delen verkar studion LefthandTattoo vara totalgrym på realistic-tattoos som porträtt och sånt!

Har för övrigt också börjat lyssna på webradio på den här sidan som har ett brett utbud av musikkanaler: SHOUTcast!!

Har rätt trevligt här i min virituella värdl!

V. 33

Avklarad! Skönt å starta med 3-dagars arbetsvecka efer semestern! Nu är det helg och ledighet för mig igen...aaah!

Måndag 13 augusti: Ledig
Tisdag 14 augusti: 7.00-16.00
Onsdag 15 augusti: 7.00-16.00
Torsdag 16 augusti: 7.00-16.00
Fredag 17 augusti: Ledig
Lördag 18 augusti: Ledig
Söndag 19 augusti: Ledig

Min Andra

Gick till PJ på Fallen Angel Tattoo till 17.30 idag - tiden vi hade bokat förra veckan. Jag slog mig ner i stolen, förberedd med bilder på min tatuering samt hur jag önskade fylla i den och göra lite småändringar.

Hade bestämt mig för att slappna av totalt och bara låta nålen gå över min kropp utan att jag skulle spänna mig så jag får träningsvsärk dagen efter. Se till att slappna av så jag inte skulle glömma andas, få kallsvettningar, bli illamående, känna mig svimfärdig. Ville inte uppleva första tatueringstillfället igen!

PJ körde igång nålen och nu var det dags igen! Jag slappnade av, tuggade mitt tuggummi och jag och PJ snackade om allt och inget de 30-40 minuter det tog att fixa till tatueringen. Riktigt rolig och ärlig kille!

Och till min förvåning kändes det "bra" när nålen nålade min kropp till ett blodigt sår. Jag spännde mig inte för kände inte en sådan intensiv känsla, eller så var det jag som var duktig och slappnade av och andades "rätt" för det gjorde liksom "bara" lite ont den här gången men mycket behaglligare än förra! Och samtidigt var det 2:a gången för kroppen så den var förberedd på nåt vis och visste hur det skulle kännas, det kom inte som en chock som förra - en chock jag då inte kunde förmå mig ta mig ur. Vid tillfället idag kunde jag tom glömma bort att PJ tatuerade mig för vi pratade en massa och jag var lugn. Det gick skitbra den här gången och vad det verkar som hänger rätt mycket på att kunna slappna av och bara låta det hända. PJ:s polare kom förbi och hängde i studion och vi snackade hela tiden vilket kändes bra. Då fick man tankarna på annat än nålen som penetrerar mitt skinn.

Sitter fortfarande med plasten kvar över tatueringen så har inte lyckats granska den in i minsta lilla detalj ännu..haha!! PJ och jag garvade åt att jag var den enda "galna" person som tagit med mig bilder och ritat linjer på dem för att påvisa hur jag ville ha tatueringen ändrad...haha!! Tror han lyckades bra med det jag såg och ville ändra på och han såg tydligen samma saker som mig vilket var skönt! Men tror att jag ser en linje på ca 2 centimeter som jag skulle vilja fylla i lite starkare, sen är det nog så bra det bara kan bli :) Men får väl ta den linjen vid tillfället då jag går på min andra tatueing för som sagt kommer det bli en till nån gång i framtiden! Lika bra att vänja sig ett tag med hur vingarna ser ut nu så kanske inte behovet att pilla och ändra smådetaljer håller sig lika starkt längre fram i tiden.

Jag berättade att jag upplevde att tatueringen sitter lite på sniskan men att jag älskar vingarna och att ingenting kan ju faktiskt vara "perfekt" vad nu det är. Och PJ sa då att jag får se den här tatueringen som terapi gentemot min perfektions - besatthet! Vilket ju precis är så jag har sett den här taturingen, som ett verktyg i en utveckling att göra mig mindre besatt av att vara "perfekt i alla lägen" och kunna acceptera och älska att allt inte är som man tänkt sig men kan vara perfekt ändå *ler*. Kul å höra samma sak från han!

Som PJ sa:
"Du får älska hur du har blivit när du inte blev som du ville"

Gäller ju allting i livet! Vi snackade om att man ska se det positiva i livet och inte det negativa för det leder ingenvart. Det gäller att bryta sitt tankesätt vilket inte är lätt!! Man halkar väldigt lätt tillbaka till "tänk om ditten och datten"! Men det finns inget tänkt om det varit så här eller om jag gjort eller sagt så, det förgångna är förgånget och det enda som finns är förändringen i nuet och morgondagen - Se inte tillbaka, se framåt och gör det bästa av det du har! Bara du kan ändra på ditt sätt och göra dig själv lycklig genom ditt sätt att tänka, göra och vara!

Den här tatueingn har utvecklats till något mer djupsint än vad jag hade tänkt från början. Och den här visheten jag får av min tatuering är vad jag behöver, den är väldigt nyttig för mig. Det gäller inte bara min tatuering utan den tar med sig hela mitt sätt att leva mitt liv i sin struktur. För i hela mitt liv ska allt vara perfekt, rakt, lika, jag granskar allt in i minsta detalj vilket har blivit en rätt stor grej och rätt jobbigt. Jag önskar att jag bara kunde rycka mer på axlarna och säga, "äh det gör väl inget" och sen inte tänka mer på saker och ting som stör mig utan gå vidare som på rosa små moln. Men jag ältar allt, tänker massa tänk om ditten och datten tills jag blir tookig!! Inget finns ändå att göra åt det som är gjort här i livet utan man måste helt enkelt lära sig gå vidare. Och lära sig vara glad ändå åt det man har. Som en dag när jag var ensam hemma. Klev upp 8.00 men fick nån slags tvångshandling att kolla min tatuering hela tiden och granska den så jag kände mig "nöjd" och kunde gå vidare med dagen. Det hela slutade med att jag stod vid speglarna i olika vinklar ända tills klockan blev 12.00, 4 timmars speglande!!! Därefter kunde jag hugga in på min frukost. Det är sannslöst! Exempelvis vill jag inte heller stå i en affär och välja mellan alla 30 t-shirts för att se vilken som är perfekt. Det tar tid, gör mig stressad, jag måste hitta den perfekta, den som ser bäst ut av alla innan jag känner mig nöjd och kan betala.

Inget händer om jag inte är perfekt. Livet går vidare och jag med det. Och vad är egentligen perfekt? Det vet inte ens jag och då blir det jobbigt när jag ska känna inom mig själv att saker och ting är "perfekta" eller känns bra.

Nu hoppas jag bara att jag ska känna att tatuering känns bättre nu än innan och jag vill slippa mina spegelritualer! Jag vill som sagt inte bara titta på min tatuering och tänka för mig själv att "jamen det är snygg, den är inte på pricken lika men den är ändå vacker! Jag vill kunna tänka det men sen också känna det inom mig :)

Nog snackat. Är upprymd efter tatueringstillfället, det är på nåt vis som att blodet rusar i kroppen och jag får en kick, en rusch av att sitta där och känslan efter att man är klar, det är en rätt intensiv kick måste jag säga!

Allt som jag ser kan vara bra ur en synvinkel men ser jag den på ett annat sätt kan den vara "dålig" och göras bättre. Men jag har svårt att bestämma mig hur jag ska se på saker och ting. Ska jag se dem som bra om jag väljer att se dem på det viset eller ska jag välja att ändra på saker och ting och livet?
Svårt att bestämma mig för hur jag ska se på livet.

Men nu är det luftmadrassen -magläge som gäller de närmsta 2 veckornna - ha, ha, ha.... :)

I will NOT go to sleep!

Neee...drar ut på det här med läggdags till sista möjliga minut nu känns det som. När jag väl har lagt mig, slutit mina ögon och sen förhoppningsvis slumrat in i ljuvlig sommardröm finns ingen återvändo... Kl 05:25 imorgon bitti ringer väckarklockan och det är åter vardag med bestämda rutiner som styr mitt liv... Upp å hoppa, iväg å jobba!

Det kommer förmodligen kännas rätt skönt att få komma iväg en sväng om dagarna och göra nåt vettigt för att sen ha lite fritid emellanåt. Inte bra med för mycket fritid för lång tid heller.

Har för den delen hittat en riktigt skön låt: "Yazoo- Situation". Får sån energiboost och glädjekänsla när jag hör den, kroppen vill röra sig till beatsen och jag kan inte sitta still!! Jag blir glad och sprallig!

Låten kanske inte passar alla, men den kan vara värt en lyssning!

Bönastund

Nyss hemkommen efter en kväll ute i vackra Bönan. Annika och hennes dotter Tarika bjöd hem oss (jag, Hjalle, Ola, Agneta) på grillat ikväll. Hjalle och jag åkte dit med hans föräldrar till 18.00. Grillarna sattes igång och grönsakerna hackades redo för spettet! Ola och Agneta hade lite roliga sommarleksaker med sig som vi lekte med lite smått. Kastade fresbee, spelade lite boll samt kastade ringar på pinnar! Maten avnjöt vi inne då vädret inte va direkt inbjudande. Tände lite ljus och satt inne i sommarhuset och åt. När vi precis avnjutit maten strax efter 20.00 var det dags för Hjalle att åka hem och se reprisen av en fotbollsmatch som visades vid 18-tiden som han missade då vi redan var i Bönan.

Jag stannade kvar. Vi satte oss på den inglasade verandan som numer var en del av vardagsrummet och avnjöt fikat. Kaka, glass och bär, mums. Sen satt vi där och pratade och tiden svischade förbi och vips var klockan 22.30 och Hjalle kom för att hämta oss. Han stannade kvar en stund på lite fika och vi åkte väl därifrån vid strax efter 23-tiden skulle jag tro. Skjutsade hem Ola och Agneta som tagit sig ett glas och sen åkte vi hem till oss. Då får jag syn på grannens (på våningen under oss, alltså 2:a vån) katt sitta ute på fönsterbläcket på 1:a våningen. Tittar upp och ser att där han bor har de lämnat balkongdörren öppen så förmodligen har kissemissen hoppat ner och inte tagit sig upp. Vi släppte iaf in katten i trappuppgången och den visste var den hörde hemma för den satte sig vid "rätt" dörr och började jama. Och den jamar än...åh jag tycker det är så jobbigt!!! Antagligen är de inte hemma. Hon som bodde där förut (vet ej om det är samma tjej än) hade också katt och lät den gå ute och sen släpptes den in trappuppgången och ställde sig och jamade vid dörren när den ville in. Tänker mig att det är nåt liknande med den här kissen. Men så jobbigt att höra den jama och inte bli insläpt... Vem vet när de kan tänkas komma hem inatt...eller så sover de så hårt att de inte hör kissen.. Men katten är iallafall inomhus i säkert förvar tills ägaren släpper in honom vilket i och för sig känns säkert.

Igår åkte Hjalle och jag hem till Jenny och Anders till 17.00 för de skulle bjuda på grillat! Hjalle och Anders satt på altan vid grillen och Jenny och jag fixade iording i köket. Vi satt inne i köket igår eftersom vädret var grått och småregnigt även då. Vi mumsade kycklingfilé och fläskkotlett, strips, bea och pot-sallad, yummie!! Sen satt vi och prata och åt glass och chokladsås och umgicks ett tag till tills Hjalle och jag tackade för oss klockan 22.00.

Imorgon är det söndag och jag ska göra smörgåstårta och då kommer Jenny och Anders och mumsar med oss...hihi!

Inte igen- eller?

Hehe, jo faktiskt! Jag ska "nåla" mig igen!!! Har precis ringt och bokat tid hos PJ på Fallen Angel Tattoo för lite ifyllnadsjobb på mina vingar. Fick tid nästa tisdag (14:e augusti) klockan 17.30. Tycker att det är lite färg här och där som typ nästan inte syns alls efter läkningen som jag vill få ifyllt samt ge ena vingspetsen lite mer färg nertill. Måste nog ta och kika lite mer på min tatuering så jag vet precis hur jag vill ha det när jag väl är där!

Frågan är bara om jag ska vara lite lagomt charmigt fräck och med ett sött litet leende säga till honom att mina vingar faktiskt blev lite smått sneda.. *ler*. Eller det kan faktiskt va så att min ryggrad är lite krokig också och böjer sig mer åt ena hållet när jag spänner ut och därmed gör att vingarna ser lite sneda ut. Men hallå, grymt snygga och perfekta vingar ändå med tanke på att han ritade upp dem på frihand! Absolut ingen som nånsin kommer få lika vingar som mig, de är mina, bara mina så tack för det PJ :).

Det enda lilla jag ser är en skillnad på max 1 centimeter å vafan, är det nåt jag ska gå å älta, 1 fucking jävla centimter?! Näe, nu får det vara nog, jag älskar mina vingar som han så snällt märkte min kropp med, så det så! Och inget är perfekt här i livet, det är charmigare med nåt som inte är alldeles perfekt. Det är ju egentligen så jag tycker och tänker om allt här i livet, men ändå kan jag inte släppa skiten att de är liiite snedplacerade...grr! Varför går inte logik och känsla ihop?

Jag kan ju ibland fundera över varför jag tillät någon tatuerare att överhuvudtaget  rita på frihand, speciellt när det är  2 st vingar, finnsa ju lite mer symetri på en sån tatuering än en enskild tatuering.. Jag visste ju redan innan att jag absolut ville ha vingarna uppritade på stencil för att känna att jag gjort allt ja kunnat för att de skulle bli perfekta. Men när man väl är där, hos tatueraren, i hans revir, är det inte så lätt alla ggr att säga "hörrö nu gör du väl lite fel ändå, ska du inte göra på det här viset" till nån som känner till sin talang och gör det han är bra på dag ut och dag in och har gjort så i flera år. Såklart han kan sin sak och inte märker någons kropp med något han själv känner sig missnöjd med. Jag fick ju faktiskt säga mitt hela tiden vilket jag också gjorde. Men sen blir det väl lite så att man glömmer bort och tänker att, äh vafan, nu kör vi! Och han ritade ju upp och jag fick hela tiden titta i spegel och säga vad jag tyckte och det gjorde jag och han ändrade vingarnas placering och så vidare. Och när jag tittade mig i spegeln tyckte jag att de såg hur perfekta ut som helst och jag var redo att pränta in dem i kroppen! Ett tecken på att jag måste varit nöjd ändå när allt skedde, och ja...det var jag också.

Men nu när veckorna har gått ( 3 st) sen sist jag var där så har jag ju såklart sett hela tatueringens liv och rörelse där bak på min rygg och jag har sett den i alla olika slags ljus och mörker så jag vet hur den ser ut intill minsta lilla millimeter!  Och såklart då att jag, millimeterperfektionisten Anna ser saker och ting som jag skulle vilja ändra på..haha! Men det går ju inte! Jag lägger ner att racka ner på vingarnas små egenheter (vilka sannerligen i mina ögo också är små,men tillräcklilgt stora för att JAG ska se dem och det är det som är så drygt...att jag just kan SE att det finns en skillnad jag egentligen inte vill ha. Varför måste allt vara så perfekt in i minsta millimeter när det i sin helhet är perfekt i mina ögon?!  Ena vingen är sneddad lite mer neråt medan den andra pekar lite mer uppåt.... Men what da fuck, jag är ju på väg att ta luft under mina vingar och flaxa iväg, som syrran sa...haha!

Ja, jag måste bara vänja mig vid att mina älskade vingar finns där bak nu och för alltid och jag älskar dem faktiskt mer och mer för var dag som går, hela livet brister inte för allt inte är perfekt här i världen. Jag är charmigare med mina egenheter, skavanker, sneda tänder så varför skulle inte min tatuering vara detsamma? Det originella charmar det vanliga....

Men hur som helst gillar jag faktiskt grabben, har har skills! Har kollat på hemsidan (igen) och kollat alla supersnygga tatueringar han gjort och han är fan bra! Och han var grymt rolig och bra när han tatuerade. Sjöng och försökte lätta upp stämningen på alla dess vis för mig. Bara jag som är överpetig och alltid har varit och även fast det inte finns nåt fel på saker och ting så är det banne mig jag som ändå hittar dem vad det än kan tänkas röra sig om här i min stora (millimeter) vida värld! Och ryggen sen som är så rörlig, shit! Det var nåt jag inte hade fattat innan..hehe! Jag har stått så jävla många timmar framför spegeln och tittat på hur mina vingar ser ut och rör sig i och med att jag rör min kropp...heelt sjukt va olika de kan se ut!! Från små till superblaffiga! Och det gör ju inte saken bättre för raka, perfekta, superlika petiga mig...haha! Kanske lite fel placering för en tatuering över huvudtaget för mig såhär i efterhand, iallafall för 1 par vingar som i sig ska vara rätt symetriska och se likadana ut hela tiden, helst...haha! Har man en tatuering på överarmen typ så ser den ju lika ut hela tiden i stort sett hur man än rör kroppen, men ryggen den rör sig heeela tiden har jag märkt =)

Näpp, mina vingar är älskade. Men samtidigt vill man ju att andra ska tycka att de är fina också och inte vilja se dem med förväntan och sen inte lyckas klämma fram nåt ärligt utan det blir tyst för att de inte vet vad de ska säga pga att de inte gillar dem. När jag känner att jag och mina vingar levt ihop ett tag att jag lärt mig ta dem fullt ut för hur de ser ut (och rör sig på min kropp som även den rör sig olika- är mer rörlig i höger axel), och vet att folk som jag också vill ska tycka de är fina även gör det då känner jag mig nog väldigt lättad!

Men på tisdag gäller det. Efter jobbet drar jag till PJ för att utstå lite smärta igen..hehe! Men det blir ju bara lite smärta den här gången, inte så mycket som ska göras ju så det ska nog gå bra! Tror nog att jag ska försöka slappna av mer den här gången för att se om det ger någon effekt.. Spännde mig ju nåt så i in helvete när jag gjorde tatueringen så jag nästan hade träningsvärk dagen efter...haha!! Kanske kan vara en bidragande faktor till varför det gjorde så oförväntat ont? Denna teori ska testas på tisdag! Om det känns lindrigare då känner  jag mig ännu mer taggad och förberedd på ännu en framtida tattoo *ler*

Om drygt 1 timme ska Hjalle och jag åka hem till syrran och Anders för de har bjudit hem oss på grillning, trevligt!Mitt timglas

Snart nalkas arbete igen. Rutiner som följer ett mönster. Vardag. För ett tag. Kom på häromveckan att det faktiskt är augusti nu och mitt vikariat går ut sista augusti. Men eftersom det är 1 månads uppsägningstid och jag inte hört nåt om att jag ska sluta så fortlöper mitt vikariat åtminstone 1månad till så vitt jag kan förstå. Jag som nästan glömt bort att jag bara vikarierar. Har nästan varit där 1 år nu och det kändes faktiskt som att jag har ett fast jobb. Jag orkar inte med att slängas ut som arbetslös igen med allt det påfrestande som följer med att inte ha stadigt jobb. Hoppas bara det löser sig och att jag får fast jobb snart. Vilket borde vara snart i och med att jag har så pass många LAS-dagar att jag snart borde bli "lasad" inom Sandvikens kommun. Nästa vecka sätter arbetet igång igen. Känns skönt på ett vis men samtidigt lite trist...som det ska va antar jag. När jag är ledig så pass länge om somrarna känner jag mig så fri. Att leva varje minut precis som jag vill. Inget som tvingar mig till något. Inga tider att passa, inga måsten utan bara flyga fri som en fågel! Inget annat som styr mitt liv utom jag...

Några dagar kvar av semestern. Ledig nästa vecka på måndag på schemat så jag börjar på tisdag. Jobbar sen tis, ons och torsdag dag och sen ledig fre-sön. Känns skönt att starta lite lagom sådär. Men sen undrar jag vad som händer när min tid har gått ut. Som ett sandkorn i ett timglas väntar jag på min tid att ta slut... Vad händer sen...?

Cityfest

Jahapp då har man avklarat Gävle Cityfest för det här året. Gick väldigt snabbt! Hjalle och jag åkte in och gick igenom men det är ju som alltid det gamla vanliga marknadsgrejerna och inget jag ville köpa idag. Cityfesterna går snabbare och snabbare att ta sig igeom för varje år..hehe! Man har inte lika stort sug efter att gå och trängas och titta i alla stånd nu när man är äldre än som det var när man var yngre. Kunde gå hur länge som helst och handla massa jox!

Vi var därifrån på 1 timme och nu sitter vi här hemma. Hjalle skulle visst spela golf med en kompis idag och jag tar nog bara en mysdag här hemma. Tänkte baka lite negerbollar för det blev aldrig av sist jag skrev att jag tänkte göra det. Idag skulle det sitta fint. Å mysa lite i soffan. Känns som en sån slappardag.

Jag och Hjalle skulle egentligen varit hundvakt åt Annikas lilla hund Musse ikväll men han hade börjat halta så matte skulle till veterinären med honom och sen stanna hemma med vovven istället för att följa med in till Cityfesten med Hjalles mamma som det var tänkt till kvällen.

Synd att Musse fick ont i benet, skulle så gärna velat ha honom här och gosat med en stund. Men det kommer säkerligen fler ggr! Matte Annika ska nämligen flytta till Gävle permanent i vår någon gång. Hon bor annars i Stockholm.

Inget mer vettigt för stunden. Måste ha mat snart, innan negerbollsbaket.

Hemmadag

Igår bev det inte mkt av. Hjalle åkte till jobbet som vanligt på morgonen och jag klev upp då vid 8-tiden. Slappade framför teven och datorn och käkade inte frukost förren 11.30. Ute var det varmt även fast solen inte lyste hela tiden men värmen och det kvalmiga hängde ändå i luften. Jag fick en tidning "Hänt Bild" på posten. Prenumererade på den förut, 6 nr för nånting eller hur det var men tidningen bara fortsätter att komma...hehe! Inte mig emot. Fick ett inbetalningskort för 2 veckor sen eller nåt där jag kunde förlänga prenumerationen men det gjorde jag aldrig men likväl dimper tidingen ner i brevinkastet med jämna mellanrum, trevligt!

Jag satte mig ute på balkongen i min solstol och solade lite. Solen tittade fram emellanåt och sen var det molnigt men jättevarmt och skönt att sitta där i bikini. Men sen blev molnen lite mörkare och jag gick in. Passade på att gå med soporna och sen ner till tvättstugan för att boka tvättid nån dag. Men jag hade tur, det var ingen som tvättade på tiden 11.30-16.00 och eftersom klockan var vid 13-tiden när jag var ner passade jag på att ta den tiden. Upp och hämtade tvättkorgen och ner och slänga in. Klart på ca 40 minuter och ner igen och hänga på tork och slänga in litegran i den stora monstertortumlaren som jag faktiskt tycker är otäck, den låter som ett monter också...usch...hehe! Upp en sväng igen för att slappa lite framför teve och dator och Hjalle kom vid ca 15-tiden. Jag gick ner och hämtade upp kläderna igen kl 16.00 då tvättiden var slut. Allt hann torka också, perfekt!

Hjalle och jag var hemma ett tag och gjorde nog inget speciellt vad jag kan minnas. Men när klockan blev 19.00 åkte vi till Quick Inn här i Valbo (vid korsningen Nybo) och beställde mat. Jag tog pasta Carbonara och Hjalle en kebabpizza! Sen satt vi ute och mumsade i kvällssolen och hade det riktigt trevligt. Jag fick ett bamselass mat som jag inte orkade med så jg fick lite fint lämna högen som blev kvar. Efter maten åkte vi en liten sväng genom Valbo och Hagaström och tittade på hus. Sen åkte vi hem igen och då blev det teve-tajm!

Jag skulle ladda in lite nya mp3-låtar på min telefon då hela telefonen börjar strula. Den är nog typ lite paj nu eller nåt. Den kan inte visa mina bilder, musik, videoklipp och allt jag har samlat på mobilen, den visar bara en liten del av allt jag har. När jag sen laddade över musiken sparade mobilen låtarna men sen när jag spelade upp dem hade den gjort om låtarna  till helt andra låtar och det gjorde den flera ggr då jag försökte och försökte. Tillsist gav jag upp eftersom jag inte fattade varför mobilen betedde sig som den gjorde.  Bluetooth-ade istället över de filer som jag absolut vill ha kvar och kan spara, till Hjalles mobil . Tur att jag för inte så längesen sparade mina filer på mobilen på datorn och sen över till cd-skiva. Ska testa köpa nytt minneskort om det är det som tjafsar och visar det sig att mobilen beter sig på samma vis med ett nytt minneskort får jag väl lämna in den. Men jag vill ändå ha 1 gig-minneskort så lika bra att testa det först. Garantin har oturligtvis också gått ut så får väl se varthän det slutar.

När klockan sen blev sent och vi skulle sova var det så kllibbigt och varmt! Vi hade balkongdörren helt öppen (har myggnät) men i sovrummet var det ändå svårt att sova. Mer för Hjalle än för mig tror jag. Men vid 00.30 tiden kom jag på att jag hade lite myggnät och kardborreband kvar i en låda! Upp och hämtade det och limmade fast kardborrebandet på fönsterlisten och sen tröck jag dit myggnäten och vips kunde vi ha lilla sovrumsfönstret öppet! Och det blev mycket skönare och man kände hur det svalkade. Vi somnade.

Imorse åkte Hjalle till kontoret vid 8-tiden nångång skulle jag tror att klockan var. Jag somnade om och sov ett tag till för att sen vaknade utvilad kl 9.50. Idag är det moln ute men jag tror att det var så att värmen skulle hålla i sig så det är nog skönt ute ändå.

Igår började Gävle Cityfest men jag var aldrig in nånting då. Tror jag ska in en sväng idag ialla fall. Nu kom jag på att jag ska ringa till Ur och Penn idag och fråga om min klocka jag lämnade in på lagning för 3 veckor sen har kommit tillbaka. Det var min turkosa klocka som var formad som ett hjärta med stenar runtomkring som hade spruckit i glaset. Få se vad det kalaset kommer att gå på! Men jag hade haft klockan i ca 6 månader och kanppt använt den och det var min favoritklocka så det var självklart att jag skulle laga den!

Ska väl även titta in till stället där jag gjorde tatueringen och visa upp den nu när den har läkt och få lite ifyllnadsjobb gjort.
Sola i säng

Imorse sken solen när jag och Hjalle vaknade. Hjalle åkte till jobbet vid 8.30 och jag bestämde mig för att cykla hem till mamma och pappa idag och njuta av finvädret! Gjorde mig klar hemma och ringde mamma och frågade om de skulle bli hemma vilket de skulle. Cyklade hemifrån kl 10.00 och mamma skulle komma och möta upp mig vilket hon gjorde en liten bit efter Svartviksstugan. Vi cyklade hemåt Västanbyn och väl framme var vi görsvettiga!! Bytte om till bikinin och tog fram min solsäng som jag köpte tidigare den här sommaren. Verkligen bra köp! La mig i min "säng" och solade och njöt för fullt och blev brun såklart..hehe! Gjorde en paus och lånade Mitsubishin ner på stan. In på Kommunal och hämtade en ryggsäck som alla medlemmar skulle få, en väldigt bra ryggsäck faktiskt. Tack och bock! Sen åkte jag ner på Lindex och köpte 3 st nagellack i olika rosa nyanser, efter tips från Anki som hade supersött rosa nagellack införskaffat just där. Hittade även 2 bh-ar i samma modell som en rosa jag redan har hemma. Köpte 1 i svart och 1 i vitt, perfekt! Sen stannade jag till på Dollarstore och köpte storpack rakhyvlar efter att jag igår upptäckte att det var heltomt på hyvlar hemma. Som tjej vill man inte direkt vara utan hyvlar sommartid!

Kom tillbaks hem till mamma och pappa vid 13-tiden igen. Pappa tog bilen och åkte iväg nånstans och mamma och jag låg på studsmattan och solade och pratade om barn och sånt. Men efter ett tag blev det så varmt så jag var tvungen att sätta mig i skugga ett tag. Satte mig på hängsoffan på bron och läste lite Annonsbladet. Solade om vartannat och när pappa kom hem vid ca 14-tiden startade mamma grillen och grillade lite kycklingfilér och gjorde strips till det. Vi åt ute och det var gott, gotti, gott, gott!! Mätta och belåtna och jag fortsatte slappa. Mamma och pappa började måla plank och tiden rann iväg. Vid ca 17.30 gick jag in i svalkan och tittade lite på teve. Mamma kom in vid 19-tiden och skulle då åka in till Valbo och köpa en ny vattenspridare så jag passade på att ta skjuts hem av henne. Lastade på cykeln och så for vi iväg. Jag följde med henne in på Coop och handlade lite smörgås, pålägg, mjölk, juice och sen skjutsade mamma hem mig till ca 20-tiden.

Hjalle var och golfade och kom hem 21.15 och vi åt då kvällsfika och nu har vi tagit en svalkande skön dusch. Man blir snabbt väldigt klibbig i den här värmen så jag längtar faktiskt till en dusch vilket jag i vanliga fall bara (för det mesta) tycker är drygt!

Men nu är jag ren och fräsch och luktar jättegott!

Näringsintag

Gårdagen bjöd på ett riktigt kasst näringstag!

På båtturen 11-16:

En fylld baguette med köttbullar och legymsallad
En munk
En festis
Vatten
Mariekex
En gotte-dammsugare

Fika hos Annika 17-19:
Mjuk chokladkaka med glass och fruktsallad bestående av annanas, papaya, hallon, melon, körsbär
2 havregryns-chokladkakor
Ett glas läsk

Hemma 19.30-23.30:
En liten barn-youghurt utan klumpar
En kexchoklad
Vatten

Sommaren skämmer bort mig och skärpning behövs :)

Lycklig

Hela min dag kan sammanfattas i det endaste ordet. Det beskriver hela min sinnesstämning. Lycklig.
Det blev en heldag hemifrån. Klockan ringde kl 8.00. Dags att kliva upp och göra iordning saker och ting som skulle tas med på båtturen. Vi åkte hemifrån vid 9-tiden. Förväntansfulla. Ivriga. Det skulle komma att bli en underbar dag kände vi båda. Solen sken redan då jag steg upp ur sängen vilket såklart påverkade min uppfattning om dagen på ett positivt sätt. Vi stannade först till på kontoret för Hjalle skulle fixa med nåt. Därefter åkte vi till en Konsumbutik och köpte matsäck. Smörgåsar, vatten, läsk, bulla, kaka, nektariner, russin och sånt som kan va bra att ha när man ska iväg på utfykt sådär. Känner mig riktigt nöjd över min rosa mini-kylväska. Den rymmer faktiskt en hel del! Och nu har den kommit till användning för andra gången. Igår invigdes den då vi picknickade på bryggan i Marma.

När vi handlat det vi tyckte att vi behövde styrde vi vidare till den blå kiosken i Marma dit vi kom ca 10:15. Vi betalade in de 200:- det kostade för att hyra båten och skrev på ett hyresavtal. Passade på att gå på toa och köpa med oss en Aftonbladet. Sen fick man gå hem till en farbror som bodde på en gata intill kiosken och hämta båten som låg på ett släp. Sen fick vi dra båten på släpet ca 200 meter ner till iläggningsplatsen vid vattnet. Trots att det var lite tungt att dra så gick det bra. Var mest jobbigt för att det var så himlans varmt och svettigt. När vi sen var vid vattnet backade vi ner båten i vattnet och drog undan släpet. Jag hoppade upp på den lilla bryggan intill och höll i båten medan Hjalle kikade till motorn samt hur den funkade. Det var en röd knapp som inte var riktigt intryckt (men såg ut att vara intryckt) som gjorde att vi för en stund funderade varför motorn inte ville starta. Det var en mamma med 3 barn som också hade hyrt en båt på samma ställe som oss som kom ner och skulle lägga i sin hyrbåt som hade blivit tipsade om att om motorn inte ville starta så kunde det vara för att den röda knappen kanske inte var ordentligt intryckt. Och det var precis var det var. Hjalle pillade på knappen och startade motorn. Jag skjutsade ut båten en bit och hoppade sen i själv. Klockan var nog ca 11.00 när vi lämnade land.

Hjalle styrde ut båten från strandkanten och så var vi iväg - ut på stora Dalälven för första gången körandes båt på egen hand! Vilket spännande äventyr...hihi! Men Hjalle var kanon som styrman och gjorde våran båttur så himla behaglig och mysig. Även fast han inte åkt på länge var det faktiskt inte så svårt att gasa och styra. Jag provade bara att styra båten litegran men tyckte Hjalle gjorde det så bra så jag satt i fören och höll utkik istället. Bland annat efter stenar som kan finnas och dyka upp. Hjalles kompis hade visst markerat ut på en karta var han hade stött på sten när han hyrde båt där. Det var bra att ha. Men nästa gång ska nog Hjalle och jag köpa ett riktigt sjökort om det finns. Kan ju va bra att ha. Vi stöte på lite sten där Hjalles kompis hade märkt ut dem på kartan men eftersom båten gick sakta och säkert hann vi med att se dem och styra undan i god tid. Och nu vet vi lite om hur vattnet ser ut tills nästa gång vi hyr båt där för det blir garanterat fler ggr för jag hade en av mina bästa dagar den här sommaren just där ute i båten på älven.


Vi såg en liten ö inte så lång bit ut så den fick bli vårat första mål. Vi styrde in sakta och säkert och drev in den sista biten. Jag tog emot med åran litegrann och hoppade sen ur och knöt fast båten i en stor tall. Sen kom Hjalle efter och vi tog ur vår packning och gick upp på ön. Den var inte alls stor men där fanns ett litet vindskydd och grillplats. På ena sidan var det som lite skogsaktigt och på andra sidan var det klippor hela vägen ner till vattnet. Vi satte oss ner vid kliporna på ena änden av ön och öppnade kylväsan där allt gotta låg! Eftersom vi inte åt frukost innan vi åkte imorse var det väldigt gott att hugga in på en "Jättemckans" fyllda baguetter. Jag tog en köttbullar med legymsallad vilken är en av mina favoriter. Vi tog en varsin handduk och satte oss ner. När vi mättat våra magar la vi oss ner och solade. Hjale läste lite tidning och jag gick en sväng och kollade in andra änden av ön.


Vi blev kvar en bra stund men bestämde oss sen för att åka vidare då myrorna blev lite för jobbiga på oss eftersom vi helst ville ligga ner och slappa. Då kom de och kröp upp på armen på oss emellanåt vilket vi inte orkade med längre...hihi! Vi packade ner allt inklusive oss själva i båten igen och puttrade på vidare mot nästa ställe. Vi åkte genom en fåra där vi stötte på en sten som vi höll oss undan från och när vi åkt genom fåran och kom till ett mer öppnare ställe bestämde vi oss för att lägga till och bara njuta! Hjalle stängde av motorn och jag slängde i ankaret och knöt fast repet i båten. Där ute låg vi 1 timme och bra njöt i fulla drag! Här blev det fikadags då vi mumsade kakor, bulla och läsk. Jag hoppade ur kläderna och njöt av solen i bikinin. Hjalle och jag låg i bakre delen av båten och solade. Hade flytvästarna som kuddar vilket var perfekt! Helt underbart att sitta i en båt en sån fin dag som idag. En väldigt frihetskämsla att åka båt på något vis. Att kunna ta sig till ställen dit man inte kommer varken med bil eller på nåt annat sätt. Bara båten kan ta dig över vattnet, till dina små gömställen. En härlig känsla att glida lätt över vattnet som glittrar, höra vågorna som lätt slår i båten och utstöter ett härligt kluckande ljud, titta upp på himmelen och bara se sol, sol och sol vart man än vänder sig.


När vi sen ville vidare på vår upptäcksfärd drog jag upp ankaret och Hjalle startade motorn och så brummade vi vidare. Efter en stund kunde vi skymta E4-an och vi åkte under den och vidare en liten bit till.


Men sen ville vi vända och upptäcka älven åt den andra hållet också. Vi vände och Hjalle skötte sig så bra där vid motorn och spakarna! Även fast han inte kört båt på väldigt länge så var han mästerligt duktig, det var ju inte så klurigt. Till och med jag klarade av det. Men jag provade bara att styra en liten stund för jag tyckte Hjalle skötte det så bra och jag tyckte jag hade en så bra plats där längts fram i fören...hihi! När vi sen kom så vi såg stranden där vi kom ifrån bestämde vi oss för att lägga till en andra gång. Hjalle stängde av motorn och jag slängde i ankaret. Sen lade vi oss tillrätta i båten igen och njöt för fullt av den gassande solen!


Vilken perfekt dag att spendera ute på vattnet! Vi kommer garanterat hyra båt där fler ggr för det var så totalt underbart att puttra omkring där ute. Så lugnt och harmoniskt och väldigt behagligt. Avslappnande och fri från vardagens alla måsten och sånt. Även fast det var en sån otroligt fin dag idag så var det väldigt lugnt på vattnet. Bara nån enstaka båt här och där. Vi såg en väldigt mysig båt. Eller det var en brygga med staket. Såg ut som en altan, med blommor och allt som kom och puttrade. Farbrorn styrde medan tanten satt i en stol där på "altanen" och njöt av sol- såg fantastiskt mysigt ut!

Blev nog väldigt båtkär återigen idag måste jag säga. Men den sommaren Hjalle och jag åkte båt med Hjalles kompis Tompa upptäckte jag hur underbart det var att åka båt och nu fick jag njuta av upplevelsen igen! På Hjalle och min allra första båttur på egen hand och det gillades verkligen!!

När Hjalle och jag tittade på klockan nästa gång var den ca 16.00 och vi bestämde oss för att det fick räcka för idag och vi styrde båten vidare in mot land. 5 timmar ute på Dalälven blev det idag och det var det bästa! Helt klart en av min bästa dagar den här sommaren! När vi närmade oss land knäppte Hjalle av motorn och vi drev in och jag tog emot oss i den lilla bryggan som låg där och så hoppade jag i och drog oss närmare. Gick och hämtade båtvagnen och styrde ner den i vattnet och så drog vi upp båten på den och jag knöt fast en knut.


Jag plockade ur alla våra grejer och vi gick med dem till bilen. Sen drog vi upp båten till farbrorn som hyrde ut den. Sen gick vi till bilen och åkte vidare mot Annika som vi skulle hälsa på efter båtturen som vi sagt. Vi kom till henne ca 17.00 ute i Bönan och hon visade mig runt i huset eftersom jag inte varit in och tittat där ordentligt. Det var väldigt mysigt och ett riktigt sommarhus! Sen bjöd hon på fika och vi satt ute på en liten uteplats och umgicks till 19.00 då Hjalle och jag tackade för oss. Kom hem igen ca 19.30-trötta men väldigt belåtna efter en heldag! Tog oss en dusch och sen satte jag mig här vid datorn för att klottra ner allt om min underbara dag som jag har samlat i mitt huvud *ler*

Men nu är det slut!

Sommarpromenad

Idag kom Anki och Ebba förbi vilket var väldigt mysigt! Vi hade bestämt oss för en liten upptäcksfärd här i Valbo :). De kom vid strax efter 11.00 och vi knatade på i skön takt mot Mackmyra Park där vi skulle sätta oss och fika och njuta av vädret i gröngräset. Solen sken och det blev väldigt varmt! Sommarkänsla och jag har 1 veckas semester kvar, skööönt!

Lilla Ebba var sömnig så hon sov sött i vagnen men vaknade så precis när vi kommit in till lilla parken där vi skulle fika! Hon var så pigg och glad och "pratade" till och med när hon tyckte att hon hade något viktigt att säga *ler* . Himla härligt att höra när små barn börjar jollra och upptäcka sin röst.

Men mest var hon nog väldigt nyfiken på allt runtomkring tror jag =). Väldigt roligt att se henne och nästan ännu roligare att sitta bredvid och fnissa åt mamma Anki som var tvungen att ta hand om en rejäl bajshög...hihi! Vi satt där vid fikabordet i parken och babblade och myste och det var alldeles perfekt skönt i halvskuggan där vi satt. Vi blev nog kvar där en bra stund men sen bestämde vi oss för att promenera vidare. Lilla Ebba blev visst trötter igen och somnade på en gång hon hamnad i vagnen, efter en rejäl bit mat vill säga..hehe!


Vi passade på att ta ett stopp på Köpis. Jag köpte ett rosa linne och Anki hittade ett par braller. Jag fick passa på att "vakta" Ebbisen när mamma Anki var i provhytten och fick en försmak av känslan att vara "mamma med barnvagn på köpis"! Måste säga att den känslan inte alls kändes främmande, tyckte riktigt mycket om att strosa där med Ebba i vagnen..hihi! Tack för snabblånet Anki!

När vi kände oss redo på Köpis var det dags att strosa vidare hemåt till mig. Klockan blev närmare 16.00 när vi var hemma i lilla Valbo Centrum igen och det var dags att säga tack och hej! Ebba var en riktig charmör idag, roligt att se henne så alert, nyfiken och reagera på omgivningen. Tack för det trevliga sällskapet idag Ebba och Anki!

Hjalle var kvar hemma (skulle egentligen åkt och spelat golf) så vi tog en funderare på vad vi skulle hitta på med resten av dagen. Först på listan var det mat i magen som skulle fixas. Stekte på några köttbullar och kokade makaroner-stadig och bra rätt när man är superhungrig!

Kl 17.30 åkte Hjalle och jag in till stan, till videostället där vi hyrde film för någon dag sen. Efter det åkte vi vidare hem till Hjalles mamam och pappa där familjens vän Annika var på besök. Hon har ett sommarhus ute i Bönan och blir här 1 vecka nu. Hjalle och jag ska åka och hälsa på henne imorgon efter båtturen hade vi tänkt. Vi åker ut till 10.00 så får vi se hur länge vi blir kvar där på älven. Hjalle och jag slog oss ner och umgicks ett tag och åkte därifrån kl 20.00. Det blev bestämt att vi skulle vara hundvakt åt Annikas lille Musse på torsdagkväll då matte och Hjalles mamma Agneta skulle flanera på Gävles gator och titta in Cityfesten. Ska bli roligt att få va hundvakt för han är såå goo lilla Musse!!

Nu sitter Halle och jag här hemma igen och ska göra kväller framför ett bra program på teven hoppas vi på.

Längtar tills imån då vi ska ut och puttra på vattnet och bara ligga och sola, fika, läsa tidning och ha det bra!!

Båttur

Igår var det lördag och Hjalle och jag hade planerat att vi skulle åka ut till Marma och hyra båt, vilket man kan göra vid en kiosk som ligger alldeles intill Dalälven. Hjalle och jag packade med oss kylväskan proppad med godsaker och lite handdukar och så. Åkte ut till Marma till ca 11.00-tiden och frågade efter att få hyra båt i kiosken men då hade vi sån otur att båda båtarna var uthyrda hela dagen så vi fick ingen båttur igår. Men vi fick numret och öppettiderna till kiosken så igår när vi kom hem ringde jag och bokade en av båtarna hela dagen på måndag (imån) och det ska bli sol hela dagen och jättevarmt och skönt! Perfekt! Men eftersom Hjalle och jag hade picknick med oss ville vi inte bara åka hem en sån här fin dag så vi gick ner på bryggan, lade oss på handdukarna och hoppade ur kläderna och låg och solade och åt picknick. Den bestod av stor smörgås, bullar, kakor, läsk och frukt. Mums va gott de var och så mysigt det var att ligga ute på bryggan och höra vattnet klucka omkring en.Vi låg nog kvar i säkert 1 timme om inte mer innan molnen hopade sig lite just över oss. Vi bestämde oss då för att åka vidare på upptäcksfärd. Vi åkte mot Söderfors och tittade lite där, väldigt fint ställe är det. Sen svängde vi av mot Hedesunda för det var "Hedesunda Cityfest" där igår så vi tänkte att de var lika bra att åka och titta vad de bjöd på. Men när vi kom dit kunde vi konstatera innifrån bilen att det inte var vidare mycket att se. Det som fanns att se såg jag bra från bilen. Med andra ord smet vi därifrån ganska snabbt igen. Bestämde oss för att åka och hälsa på Hjalles föräldrar med fikat vi hade kvar men när vi kom dit var ingen hemma. Hjalle och jag la oss ner i gröngräset och passade på att sola lite när det äntligen var sånt väder. Vi kastade lite tennisboll och lekte av oss lite på stora gården.


Jag låg inte på mage och solade - här passar jag på att vila mig en stund på mage när solen var bakom ett moln! Är försiktig med tatueringen och solen såklart.

Hjalle och jag åkte hem till oss vid ca 15-16-tiden nångång. Hjalle lagade extra god mat. Ugnsbakad hel fläskfilé med potatisgratäng och potatissallad! Jag gjorde fint och dukade på bordet ute på balkongen också passade vi på att avnjuta middagen utomhus bland alla blommor! Riktigt mysigt!

Senare på kvällen vid 20-tiden åkte vi hem till Hjalles pappa och hälsade på en sväng. Fikade och babblade. Eller jag lyssnade mest när de satt och disskuterade massa bilar och annat som jag inte har så mkt att tilläga i...hehe! Men trevligt hade vi det och strax före 22.00 åkte vi hem igen. Kollade på filmen "Little Man" vid 23-tiden och den var lagom skoj. När den slutade vid 00.30 var vi båda väldigt trötta så det blev sängen bums!

Idag ska Anki och Ebba komma på besök, roligt! Vi ska ta oss en promenad ut till Mackmyra och fika litegrann och mysa i "dungen". Fint väder ska vi tydligen få idag och ända tills på torsdag nästa vecka om jag ska tro tidningarna fullt ut. Men jag tar en dag i taget tror jag så slipper jag bli besviken om prognosen inte skulle stämma!

Ha en trevlig dag!

(Usch va vuxet det lät!)

Gott Å Blandat

Igår var jag och Hjalle och spelade minigolf vid 15.30-tiden. Blev en vända på Brynäs. Gick bra då jag upptäckte att jag spelar bättre med klubba utan gummi så nu kommer det bara gå bättre å bättre! Kanske jag tom har chans att vinna över Hjalle nån gång, om jag övar riktigt mycket...haha! Efter minigolfrundan avslutade vi med en varsin glass. Åkte sen hem och vi var såå trötta. Först slumrade Hjalle en stund i soffan medan jag tittade på teve och sen var det min tur att slumra lite. När jag sen vaknade stod Hjalle i köket och lagade mat.

När vi sen hade piggnat på oss litegrann båda två bestämde vi oss för att åka ut till Mackmyra och slå lite bollar på ranchen. Men de hade stängt så Hjalle l yckades inte få några bollar. Vi åkte vidare till ranchen vid Högskolan men där var det också stängt. Då gav vi upp de planerna och åkte istället och hyrde lite filmer. Hyrde 3 st/3 dygn. Talladega Nights, Little Man och Crank. Såg Talladega Nights igår och ikväll blir det väl nån av de andra.


Imorgon är det lördag och det ska tydligen bli fint väder hela helgen. Hjalle och jag ska åka till Marma imorgon och hyra en liten motorbåt och puttra runt lite, låter så mysigt! Vi ska ta med oss picknick och bara ha det skönt. Det kostade 200:- att hyra i 12 timmar inklusive bensin, hur bra pris som helst!

Idag har jag varit in till Gävle med Tina och en snabbsväng på Köpis. Åkte vid 10.30 och kom hem strax före 15.00 Köpte en rosa tröja på Cubus och ett topp, sen vart det inge mer. Lika bra det! Bättre att spara massa pengar istället för att bara handla upp allt =)

Nu funderar jag starkt på att baka lite negerbollar. Hjalle är på golftävling idag och kommer nog inte hem förrens ikväll nångång. Skulle visst va lite käk och sånt efteråt. Hoppas han har det kul!

För övrigt har det gått 2 veckor sen jag tatuerade mig och såhär ser den ut idag:

image376

Upptäcksfärd på cykel

Imorse kom Jenny till mig vid 10-tiden för vi hade bestämt oss för en cykeltur i Valbos skrymslen och vrår idag *ler*. Vid ca 10.20 cyklade iväg, men först måste vi såklart inhandla lite picknik på affären! Kolabullar, munkar, Tom och Jerry kex och MER att dricka! Ready to go! Vädret var strålande fint och varmt också, kanske sommaren med värme och sol är på väg nu i augusti som de säger på alla löpsedlar. Hoppas! Vi bestämde oss för att mumsa vår picknick på mitt lilla smultronställe i Mackmyra, den mysiga lilla "parken" i dungen. Men först cyklade vi in i Valbo och in på små grusvägar och stigar, det blir mer äventyr då...hehe! Vi cyklade över en bro och in på en grusväg som slingrade sig bredvid järnvägen.


Såklart åkte det förbi ett tåg och det lät högt!! Grusvägen var stenig och guppig, så guppig att armarna vibrerade och tillsist började klia! När så grusvägen tog slut upptäckte vi att vi var i Hagaström och vände då kosan mot Valbohållet igen och kom då ut vid Owe Jansson. Passade på att ta en kik men hittade inget så vi cyklade vidare mot Mackmyra-parken. När vi var på plats på smultronstället sken solen så härligt där i dungen och våra magar var nog lite småhungriga så vi högg snabbt in på bullarna, munkarna och kexen, yummie!!!!


Men sen fick vi fart båda två för det finns ett träd där som ser väldigt inbjudande ut, man kan nämligen klättra!!


Vi sprang dit och Jenny var först upp i trädet! Vi höll på att garva ihjäl oss och när Jenny åter var i säkert fövar nere på fast mark var det min tur att prova klätterlyckan! Upp i trädet och toka och vi förevigade allt med lite galet härliga bilder...haha!!!


När vi sen var nöjda där tog vi med oss cyklarna en liten bit längre in i parken där de har en gunga i ett högt träd och såklart passade vi på att testa den också!! Tur man har barnasinnet kvar, det kommer jag aldrig i mitt liv göra mig av med!! Mitt liv blir så mkt roligare med den egenskapen *ler*. Jenny och jag svingade oss upp i gungan och töntade på..haha!


Solen fortsatte skina men efter lekstunden i Mackmyra park passade vi på att utforska en till väg i Mackmyra som går över en bro och leder rätt in i skogen. Vi cyklade en bra bit men bestämde oss sen för att vända och cykla åt andra hållet över bron istället. Vacker natur är det då här i Valbo vill jag lova, så fint!


När vi kände oss nöjda med våran cykeltur styrde vi kosan hemåt mig igen och kom dit ca 13.00. Glada och nöjda efter våran upptäcksfärd!

Hjalle var på kontoret så jag tog skjuts av Jenny hem till mamma och pappa. Jenny stannade en stund men åkte sen hem för att ta hand om alla sina djur *ler*. Jag stannade kvar hos mamma och pappa och tvättade undan tvätten som var kvar och tog hand om den rena tvätten. Sen satt jag ute men det blev blåsigt och småkyligt (för mig iaf) så jag bestämde mig för att gå in och slänga mig i soffan och kolla på teve istället. Slumrade nog till litegrann emellanåt också tror jag. Det gör man alltid i den soffan, går inte att undvika!

Hjalle kom och hämtade mig vid ca 17-tiden. Vi blev kvar ett tag då Jenny och Anders kom förbi en sväng. Satt ute i trädgården och pratade lite innan det var dags att åka hem både för Jeny och Anders och mig och Hjalle.

Hjalle och jag kom hem och Hjalle jobbade lite vid datorn en stund och jag kollade på teve. Vi har nyss ätit tacos och känner oss nöjda för kvällen. Lite teve-tittande som avslut på den här dagen är det enda som fattas...hihi!

Jag har haft en superduper-rolig dag!!
Tack för idag min älskade Jenny!!!

Måste blir fler äventyrsfärder på cykel!!