Fångade jag den?

Dagen börjar närma sig sitt slut och jag måste säga att den i stort varit en bra och glad dag. Börar med dopet eftersom det var det första som hände. Hjalle och jag åkte dit till ca 13:30. Slog oss ner och pratade och lilla Malva var så söt! Prästen kom vid 14-tiden och dopet ägde rum. Malva var hur duktig som helst, verkade som hon tyckte det var spännande..hihi! Roligt att se barn springa omkring och leka, glada miner. Efter dopet blev det fika, smörgåstårta. Hjalle åkte vid 14:45 för han skulle iväg och golfa med sina kompisar. Jag stannade kvar med Ola och Agneta. Vi åt efterrätt och Malva fick öppna presenter. Nallen som jag och Hjalle köpte (en Care-Bear) blev en totalsuccé! Malva sken upp som en sol, greppade om nallen och kramade den. Sen släppte hon den inte. Va sött att se. Minns hur mycket ett gosedjur kan betyda i den åldern. Jag sken upp varje gång jag fick ett nytt, älskar fortfarande söta gosedjur *ler*.  Det blev fiskedamm för barnen och vid 16:30 tackade jag , Ola och Agneta för oss och åkte hem. Solen sken och det var varmt och skönt. Jag kände att jag inte ville sitta hemma och uggla själv resten av denna härliga lördag. Hade förhoppningar på att Niklas skulle vara hemma så vi kunde slå oss ihop och hänga resten av kvällen. Men han var ute på vift, typiskt!

Bestämde mig för att åka hem till mamma och pappa och hälsa på. Träffade mamma i tisdags en kortis så kände att det var passande. När jag låser min lägenhetsdörr och är på väg ner till bilen på parkeringen så tränger tårarna på. Jag vet inte varför. De bara kom. Kunde inte hejda dem heller utan fick gråta en skvätt i bilen på väg till Västanbyn tills tårarna tog slut vilket de gjorde efter en liten stund. Vet inte varför jag bör vara ledsen egentligen. Som Hjalle säger, men visst har vi det bra med lägenhet, jobb, kärlek, vänner och ett bra liv och allt. Jovisst, jag har ju ett fantastiskt bra liv med allt det innefattar och är väldigt glad och tacksam över det. Men ändå kom det en skvätt idag- igen. Var väl nåt som skulle ut förstår jag. Jag är nog inte rikigt i balans bara, måste hitta den igen så blir det inte så mycket upp och ner. Funderar mycket på jobbet också. Om det verkligen är det här jag vill syssla med i flera år framöver. Jag vet inte. Mycket som är bra med det men sen tycker jag faktiskt att det kan vara väldigt jobbigt och påfrestande också. Jobbigt men samtidigt givande att ha andra människors välbefinnande, trygghet och liv i sina händer. Stort ansvar. Det finns så mycket som lockar mig i arbetslivet också. Mycket som jag skulle vilja prova på. Men nu är jag här där jag är och jag trivs faktiskt. Och jag vet med mig om att det även går lite upp och ner i arbetslivet också. Spelar ingen roll inom vilket yrke man befinner sig så är det nog inte på topp alla dagar.

Hur som helst hade jag skvättat klart när jag kom hem till mamma och pappa. Slog mig ner och vi pratades vid. Mamma började klippa gräset och jag rensade ogräs, mest för att ha något att göra. Har varit väldigt rastlös och orolig den senaste tiden. Haft svårt för att bara slappna av och göra ingenting. Bara för att jag haft så mycket tankar som kommer åt mig då vilket jag inte haft vare sig lust eller ork med. Har känts lättare när jag haft något att göra eller om jag haft sällskap så man har någon riktig att prata med istället för att bara lyssna till sig själv.

Vid 19-tiden gick vi in och kvällsfikade. Sen kollade vi på teven. Roliga hemmaklipp. Sen åkte jag hem kl 21.00 och här är jag nu. Få se hur länge Hjalle blir borta ikväll. Ska ju åka ut till Bönan och hämta hem han och en av hans kompisar sen. Ska nog bara slänga mig ner i soffan och uggla framför nån film nu tänkte jag. Törstig är jag också. Vatten är gott. Det släcker törsten bäst.

Hur vet man om man fångat dagen?

Kommentarer
Postat av: Tina

Ja det är svårt att veta om man lyckats fånga dagen eller ej, men så länge man är nöjd med dagen i det stora hela så bör man ju ha fångat den.. :-)
Skickar över en bamsekram!!

Postat av: anki.

Låter väl som du fångat dagen rätt bra!! Min dag har inneburit att sitta inne och inte hinna så mkt, sen när vi väl kom ut på en promenix ösregnade det, haha!!
Kram kram!

2007-08-26 @ 21:21:13
URL: http://ankibjork.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback