Kruka i väntan på blomster





Den här vackra krukan har jag nyligen köpt på Owe Jansson. För ett tag sen köpte jag en likadan fast en högre rund, den kan ni se i tidigare inlägg där jag visade mitt zinkbord, där på står den.


Mårbacka pelargonen som växer till höger i bild är en av dem som övervintrat i min matkällare och nu står sig så fin och grann i mitt vardagsrumsfönster! Helt otroligt att de bara kan börja växa sådär igen och bli så ståtliga och grova i  stammen.

Nu när jag gjort om lite i mitt fönster och placerat 2 av dessa krukor där så ska jag köpa mig fler pelargoner och sätta i dem, kommer bli vackert! Tror jag ska köpa vita pellisar den här gången, eller blekrosa.


Är ju så sugen på att få börja plantera lite ute på balkongen också och göra fint och trevligt inför sommaren. Men måste nog hålla ut lite till så värmen hinner komma ordentligt.


Den här fina rostiga nätkrukan köpte jag i Sundsvall när jag och Hjalle var där. I den har jag placerat snödroppar och pärlhyacinter, "fuskisar" är det som håller sig vackra i lång, lång tid framöver :)


***************************

I onsdags denna vecka var jag med min syster till Sthlm för hon skulle operera sitt ena öga med laseroperation. Men det var inte förrens klockan 15:00 så vi åkte med 7:00 bussen till Sthlm och var där 09:45 så vi hade några mysiga timmars shopping före :)

Vädret var bra och vi hade det supermysigt och trevligt! Operationen för Jenny gick bra och hon hade inga besvär direkt efter heller, hon var klar i skallen trots lugnande och var precis som vanligt, inge speciellt ont hade hon heller. Operationen tog inte mer än några minuter med förberedelser och allt, tänka sig vad de kan nuförtiden! Innan bussen gick hem sen hann vi med att mumsa varsin Daim-strut, yummie!!

Idag lördag har varit och är fortfarande en riktig slappar dag och en sån där skön slappis-dag. Den började med att jag sov ut ända till 10:00 imorse vilket jag inte gjort på länge! Har alltid flugit upp när  jag vaknat och satt igång med nånting, men idag var det bara alldeles tomt i skallen så jag kunde ligga kvar utan dåligt samvete *ler*

Jag och Hjalle tog en rask promenad till hans föräldrar och var väl kvar där mellan 11-13. Sen gick jag en rask promenad hem igen i reget vilket jag bara tyckte var skönt, medan Hjalle bangade och fick skjuts hem. Vi var och kollade på lite möbler och sen drog Hjalle hem till en kompis. Jag lagade lite mat, satte mig i soffan och slappade och åt godis. Nu har jag lagt i en maskin tvätt och funderar på vad jag ska göra härnäst. Skulle egentligen absolut behöva städa, men alltid när det behövs verkar det som att jag letar tusen andra saker att göra innan jag måste ta itu med städningen...hihi! Finns ju så mkt vettigare saker att göra än att städa :)


Näpp, nu ska här mysas med nåt, tv å lite godis kanske.

Jovisst ja, jag har ju fått nyaste numret av "Drömhem & trädgård" samt "Hemtrevligt"!! Ooops va synd, då hinner jag ju inte med städningen idag, det får visst bli en anann dag *ler*

Ha en trevlig lördagkväll!






Världend bästa Blocket fynd!

Varje gång jag kliver in i mitt kök numera slås jag av omedelbar lycka! För där står nu en ny gedigen kökssoffa samt 2 st nya stolar i samma serie. En gång furfärgade, från IKEA. Nu är de perfekt målade i cremevit färg och shabbade och nötta precis sådär som jag vill ha dem. Fast nya och nya är de ju egentligen inte utan jag har fyndat dem på Blocket så på det viset är de nya för mig. Och när jag säger fyndat så menar jag verkligen fyndat som aldrig förr, en futtig peng gav jag för dem men det kommer vi till sen :)




Det var så att jag såg dessa möbler på Blocket sent en söndagskväll och då hade de kommit ut på dagen och jag trodde aldrig att den fina soffan och stolarna skulle finnas kvar till det pris de var utsatta för. Men jag mejlade och frågade om de fanns kvar och sa att jag i så fall tingade dem på en gång. Fick till svar att det var en person som ring och velat tinga dem men inte kunde hämta förrens om en vecka så först till kvarn var det. Oooh vilken rysare!!!

På måndagen var dagen jag och mamma hade planerat in Bollnäsutflykten och då jag skrev om den dagen i ett föregående inlägg så berättade jag om att jag gjort världens bästa fynd och det var just det här jag menade.

Jag ringade kvinnan som sålde möblerna klockan 08:00 på måndag morgon, då jag legat vaken sen 04:30 och inte kunnat somna om... Kunde det månne ha att göra med att jag var så ivrig att ringa kvinna och säga att jag bara måste ha de där möblerna...hihi! 

Jag hade pratat med mamma och frågat henne om hon skulle vilja hjälpa mig åka och hämta dessa möbler redan på måndagen om det skulle gå bra. Jag har ingen dragkrok på min bil så när jag vill byta ut möbler här hemma är det mamma och pappa jag vänder mig till *ler*. Det blev hur som helst bestämt att hon skulle hålla på möblerna till mig tills på måndagkväll då vi skulle komma och hämta dem efter vår tur i Bollnäs.

Jag var alldeles salig, kunde aldrig tro att jag hade sån tur att få dessa möbler, vilken jädra turgumma jag kände mig som då!!!

Senare samma kväll, när vi kommit hem från Bollnäs åkte jag och mamma och hämtade möblerna i en by ca 30 minuter bort från där mamma och pappa bor, alltså nära och bra. Sen körde vi hem möblerna till mig och mamma tog med sig min gamla kökssoffa som jag en gång fått av dem, men nu när mamma bygger växthus så kommer en till kökssoffa väl till pass :)

Hur som helst kan jag fortfarande inte fatta att möblerna är mina, att just jag blev utvald att ha lite tur just den här gången när jag ville det så gärna. Och att möblerna sen är vitmålade och nötta sådär perfekt som jag vill ha det gör ju bara allt än mer otroligt och för bra för att vara sant..hihi!

Nu till det ni säkert alla gärna vill veta... Vad köpte jag kökssoffan samt de två stolarna för?

Jo håll i er........

För inte mer än 300:-!!!!!!!!!

Snacka om världens bästa fynd.

Har någon av er som läser nångång gjort nåt liknande superklipp?!

Visst blir man lycklig *ler*

Sådär ja, det var berättelsen om soffan och stolarna och den glada jäntan det :)



Ett Stort Tack till mina kära föräldrar som ställer upp med kort varsel när nöden kallar ;)







Zinkbord






Detta vackra zinkbord har jag varit och köpt på Coop Forum idag för 249:-, jättevackert! Jag har placerat det intill min balkongdörr så ljuset strilar in så vackert. Jag tror faktiskt inte att det finns nåt mer uppiggande än det vackra ljus som bara en vacker sommardag kan ge, eller vad säger ni?!

Zinkbordet står bredvid min tv-bänk så när jag sitter i soffan kan jag hela tiden snegla på mitt vackra bord..hihi! Det här är ett sånt där roligt bord som man enkelt kan dekorera om hej vilt efter tycke och smak, efter årstid och högtider vilket ju är skoj!


Den höga trä/zinkkrukan i mitten med hjärtdekoration på köpte jag igår på min lokala favoritbutik, Owe Jansson förstås! Det namnet har ni nog läst om ett X antal gånger i bloggen tidigare :)


************************

Idag är det ju lördag och imorse kom Jenny och Anders och hämtade upp mig och Hjalle kl 9:30 för vi skulle till Furuvik och äta matsäck och titta på djuren och bara ha en mysig utflykt helt enkelt. Biljetter hade hon fått tag på genom jobbet billigt. Man behöver ju faktiskt inte vara barn för att uppskatta såna där ställen :)

Men när vi kom dit upptäckte vi att det var alldeles för mkt folk för att vi skulle orka med. Busslast på busslast, flera hundra meter lång kö och säkerligen kö överallt därinne sen också. Jahapp, vi bestämde oss för att strunta i det för det skulle dra ut på tiden så hemskt så vi begav oss ut till Engesberg vid Gävles kust istället där vi letade upp en jättmysig matsäcksbänk med bord och där satte vi oss. Jättenöjda över att ha hittat denna vackra, lugna plats! Jenny hade gjort jättegoda baguetter med tonfiskröra och vi vi köpte sen glass och tidning och blev kvar där ett bra tag. Det var så mysigt, inge mycket folk alls även fast vi var vid själva herrgårdsområdet samt att det är camping i området. Vi gick i högt gräs med massor av blommor på. Det enda som hördes var fåglarnas kvittrade sånger, solen sken och det var en riktig härlig sommardag och där fick vi sitta och bara njuta! Tänka sig vad livet är bra härligt :)


Sen köpte vi glass till efterrrätt och varsina tidningar, Expressen samt Aftonbladet med tillhörande bilagor.


När vi sen var nöjda begav vi oss hemåt igen. Hjalle stannade till hos en kompis och Jenny och Anders åkte vidare efter att de släppt av mig hemma. Tack för en kanonmysig förmiddag!

Jag satte mig ute på balkongen och njöt av både sol och nyaste numret av Jeannde d´Arc Living magasinet. Ljuvligt!! Känns som sommar och semester! Apropå semester så fick jag en smärre chock när jag upptäckte att jag bara ska jobba 4 veckor till innan det är dags att gå på semster, för jag har tidig sådan i år. Shit va skönt med 4 veckors ledigt!!!

Sen åkte jag alltså till Coop för att köpa detta underbara zinkbord och vips så var berättelsen slut!

Hoppas ni med njuter för fullt av solen idag - jag ska nog ut på en promenad nu tror jag!


*Ta hand om varandra och njut av stunden*





Skåpflytt!



Igår kom jag på den briljanta och självklara idén att byta plats på det bruna vitrinskåpet mot det vita skåpet! Att jag inte tänkt på det förut?! Ibland tror jag man blir hemmablind. Hur som helst har vi ett datarum som har röda tapter, mörkgröna tunga gardiner, mörkbrunt skrivbord och ett mörkbrunt litet barskåp. Rummet går i engelsk "herr-stil" kan man säga så det bruna vitrinskåpet jag alltid haft i vardagsrummet passade ju hur snyggt som helst därinne, perfekt!


Hela vardagsrummet fick ett helt annat helhetsintryck bara av att få dit det här vita skåpet istället. Det upplevs större och ljusare och mer ton-i ton förstås. Det blev så bra!





Tänkvärt i vardagen

Bilden är tagen från min hall och in till vardagsrummet.

 

Gör ditt bästa för att sprida det bästa av dig själv till andra människor! Bjud på ett leende, fråga hur någon mår, skratta med människor, njut av dagen och gör det bästa utav den *ler*

 

Skylten har jag köpt hos Madame Nyberg här i Valbo för inte så länge sedan. Och om jag inte minns helt fel så kommer den från den danska leverantören Chic Antique. Den är i plåt så den lilla bilden till höger sitter fast med hjälp av en magnet. Fiffigt!


Idag har jag och resten av personalen på jobbet varit ute i skogen och lekt Vikingar på en Vikingargård här i närheten. Vi fick klä oss i vikingakläder, leka lite lekar, gå tipsrunda (alla rätt om vikingatiden!) samt bli guidad runt på området. Vi hade det jätteroligt och trevligt tillsammans och åt mat i ett hus med eldstad och fårskinsfällar på träbänkar. Vi åt på träfat samt med träslev och fick mumsa revbensspjäll med händerna! Det var så jädra mysigt i stugan och vi hade en riktigt trevlig avslutning på denna arbetsdag!


 

I måndags när jag var ledig åkte jag och mamma på en roadtrip till Bollnäs där vi bla besökte handelsträdgården Mobackes, billighetsaffären Albert & Herbert, gick på stan, besökte nån loppis samt en jättevackert butik som hette Gammalt & Nytt och som hade just det, en salig och vacker blandning av gamla och nya saker! Vi avslutade vår färd på billighetsaffär nummer 2, nämligen Karlssons!


Mamma och jag shoppade en hel del och njöt för fullt i det somriga vädret som bjöd på sol hela dagen samt värme, så mysigt!!

 

Måste ladda kameran innan jag kan visa lite fynd från vår roadtrip, sen ska jag även visa er världens bästa fynd som jag gjort på Blocket och som jag är så jädra glad över!! Kan säga som så att det rör köket iaf, mer får ni veta sen *ler*


 


Nyckel till....




I min ägo har jag den här stora vackra och tunga nyckeln i metall. Den har ursprungligen hört till dörren till en kyrka har jag fått höra och det kan jag nog tänka mig med tanke på storleken på den och storleken på kyrkodörrar.

Lika häftigt som med de kinesiska mynten tycker jag det är att få ha den här gamla kyrkonyckeln i min ägo *ler*

Det är väldigt spännande med gamla ting, man riktigt känner historiens vingslag i dem *ler*

*****************

För övrigt så vaknade jag och Hjalle upp till världens smäll klockan 06:30 imorse - det var åskan som slog till! Det dånade och smällde sådär högt som bara åskan kan och regnet smattrade som spön i backen. Det var jättemysigt! Jag har längtat efter åskan, det var så länge sen det åskade och man fick kura ihop sig och mysa *ler*

Jag minns när jag bodde kvar hos mamma och pappa när det åskade, då satte vi oss på farstukvisten och bara lyssnade och tittade på naturens under. Häftigt! Ibland satte jag mig på altanen under taket och la en filt över mig och där låg jag och lyssnde till åskan och tittade på blixtarna. Måste säga att det är fängslande och väldigt fascinerande, det är så läckert på nåt vis. Det är inget som nån av oss kan rå på, det är naturens krafter och de kan man bara vänta ut och låta sig hänföras av.

Vi lyckades somna om i 2 timmar men när vi vaknade hörde vi åskan lite lätt fortfarande, men längre bort denna gång.

Åh vilken mysig start jag fick på dagen!




Första balkongmyset

Nu har jag suttit ett litet tag på min balkong, härligt! Det gäller att passa på när solen är här! Så här ser det ut för tillfället på min balkong.


När jag provsuttit ett tag upptäckte jag att det var rätt skönt så jag gick in och hämtade ett gäng tidningar, tog av mig armbanden så den eventuella solbrännan inte skulle ge breda vita märken och sen slog jag mig ner och bara NJÖT!

Stolarna och bordet är nyfyndat på Blocket och fanns här i stan. Kostade mig bara 300:-! Stolarna är jättesköna att sitta på och de har armstöd att vila armarna på och det har jag saknat på mina stolar jag haft de föregående somrarna. När jag sen sjunker ner i stolen upptäckte jag att ryggstödet gick så pass högt upp att jag kan luta huvudet på det, det här kommer bli perfekt inför sommaren MYS!!


Stolsdynorna samt kuddarna för ryggen har jag köpt rätt nyligen på RUSTA.


För tillfället är det bara några penséer som vågat sig ut i krukor ännu. När värmen kommer ska balkongen prydas av massor av Mårbackor och andra fina pellisar! Jag längtar tills jag får plantera *ler*


Utanför bild har jag ett vitt planteringsbord med zinkskiva, jättevackert! Det ska proppas fullt av blomster!


Näe nu har jag inte tid att sitta inne längre, måste ut i solen igen!


Snart kommer syrran och då ska vi in till stan i Gävle en sväng och kika, trevligt! Förresten gjorde jag av med 1500:- på kläder igårkväll när jag bestämde mig för att besöka Köpcentrat på kvällen när Hjalle var på fotboll. Kom hem med massa fina sjalar, leggins, t-shirt, linne och nya tunna sommarkoftor! Det är perfekt att ge sig ut på klädjakt sent på kvällarna när Köpcentrat nästan är tomt på folk, det är lyx det :-)

 


 

 



Vintagefynd!




En lycklig jag!



Idag var jag iväg en sväng till KappAhl för jag skulle kolla på lite kläder hade jag tänkt. Men jag fastnade vid smyckeshörnan eftersom de hade halva priset på alla smycken! Snacka om att jag blev ivrig att få med mig massa fint hem, måste ju passa på när tillfället ges att fynda! Kläderna glömde jag helt av.

De hade jättemycket fina vintage-smycken så det blev många såna. Köpte 10 st smycken, 2 halsband, 2 örhängen och 6 st armband, allt i vintagestil! Det är så vackert och sött, sen blev det ju superbilligt också!

Skulle ha blivit 665:- men det blev 308:- för hela kalaset, det kallar jag ett bra köp...hihi!

Självfallet tipsar jag vidare om KappAhls fantastiska smyckesrea och jag uppmanar er alla smyckeäläskare att göra dem ett besök *ler*

Det finns alltid ett tillfälle att köpa sig nya smycken...hihi!

Hopppas nu inte denna smyckesrea var något lokalt jippo bara på min butik, jag får nog reservera mig mot det *ler*

Så skynda fynda!!!






En bit historia





Det här är gamla mynt från Kina som jag har fått tag på via en blogg som heter
AnMei. Hon besöker Kina ibland och köper med sig saker från antikmarknader och loppisar däifrån så hon får med sig väldigt spännande saker hem! Bland annat dessa 2 gamla mynt som är ca 7 respektive 9 cm i diameter så de är stora! De är också rätt tunga.

Jag är jätteglad att jag fått tag på en liten bit historia från en annan del av världen, det känns jättespännande! Sen är mynten väldigt vackra att se på och dekorativa att ha framme också vilket ju är skoj!

Hoppas ni får en fin söndag. Jag har lagt in en maskin med tvätt som jag ska ta hand om snart, men innan dess tänkte jag dammsuga och damma lite här henmma. Efter det tänkte jag bege mig ut på en promenad och till kvällen blir det söndagsmiddag hos svärföräldrarna.

Med andra ord har jag en behaglig söndag att fortsätta med *ler*




Lite nytt!


Där här fina lampfoten köpte jag på Owe Jansson för 249:- när jag var där med mamma för ett tag sen, skärmen hade jag sen tidigare. Den söta nätkrukan med tyg och spets köpte jag också, för 39:-!


ÄLSKAR Owes!!


Snart är mina Mårbacka-pellisar på väg att slå ut, det är så spännande att spana in dem dag för dag för att se om nåt nytt har hänt *ler*


Ha en härlig dag!

 


Härliga vår!




Idag har det regnat mest hela dagen förutom några små solglimtar tidigare under dagen.

Jag och Hjalle har varit in till stan (Gävle) och köpt nya balkongmöbler i smide som jag hade turen att se på Blocket imorse och än bättre turen att vara först att ringa på! 2 stolar med armstöd + ett bord i smide kostade mig 300:-! Hur billigt som helst! Hann provsitta dem lite men sen tog regnet över och jag väntar in solen igen innan jag grejar vidare på balkongen så bild får väntas på *ler*.

Hjalle och jag har haft en riktig slappardag idag då första maj bjuder på det ni kan se på bilden, regn och regn! Jag tycker det har varit jätteskönt med regn och mulet grått väder idag för då har jag kunnat lega i soffan hela dagen utan samvetskval...hihi! Finns ett ord och det är: mysigt! Har läst 2 st inredningstidningar och har 1 kvar, hade turen att få 3 st i brevinkastet denna vecka, lyx!



Vi kollade också på filmen "Paranormal Activity" som jag bävade lite inför att se efter att ha sett "The Fourth Kind" som ni kanske kommer ihåg att jag berättade att jag blev livrädd av att se. Paranormal Activity var rena barnleken jämfört med den andra! Den var långdragen och trist och värst av allt när det gäller skräckfilm så var den inte alls särskilt skrämmande tyckte jag. 90% av filmen hände ingenting, paret i huset där det spökar filmade sig själva och vad de gjorde under dagarna, typ väldigt trist att se på och det fanns liksom ingeting som byggde upp skrämselfaktorn i filmen. Man fick höra några dunsar och se nån dörr smällas igen 10% av filmen och that´s it liksom.

Så Paranormal Activity får en blek 2:a medan The Fourth Kind får en skinande 5:a!!

För övrigt så spenderade jag gårdagen och Valborgsfirandet hemma hos min syster samt hennes 2 vovvar! Jag, Jenny och Anders åt lite god mat tillsammans innan Anders gick iväg för att vara majkase-vakt vid brasan i deras by. Jenny och jag var ute och busade lite med vovvarna på åkern intill deras gård och de sprang av sig rejält! Sen myste jag och Jenny i varsin soffa och tittade på tv samt fyrverkerier. Vi mumsade godis och hade jättemysigt! Jag åkte hem vid 23-tiden och Hjalle kom också hem vid den tiden efter att ha spenderat kvällen med några kompisar som hade grillning och så.

Nu ska jag fortsätta mitt slappande i soffan och med allt detta sagt vill jag avsluta med att säga:

Välkommen vår!!!!

Ha en skön helg!


Ny klocka





Köpte en ny klocka häromdagen - jättebilligt!!

39 pix för den här supersnygga klockan med gammeldagsa siffror och fuskpatina, skitsnygg!!!

Kunde inte motstå den förstås *ler*


Trevlig lördag och 1:a maj!!!