Min söndag

Vaknade 8:20
Gick upp och kissade
La mig i sängen med Hjalle igen
Gosade lite och kramades
Mysigt sätt att vakna till på

Klev upp 8:50
Hjalle också
Vi tittade lite teve
Åt frukost
OS-avslutning idag

Piffade till mig och gjorde mig klar
för min och Tinas shopping idag

11:15 var jag på Wear It och lämnade tillbaka byxorna
Fick tillbaka min 500-lapp
Bra

Åkte mot Gävle
Mitt på motorvägen började det helt plötsligt snöa
Det kom att bli en snöig dag efter det
Snöade bara mer och mer hela tiden

Kom till Tina och vi pratade lite
Tog sen min bil och åkte till Dollarstore och ÖB
Duschcreme, spolarvätska, tandpetare och rakhyvlar
Halvkul

Sen åkte vi till Tina igen
Vi tog en kisspaus och gick sen ner på stan
I snöovädret

Kom ner på stan till ca 13:30
Jag köpte ett par andra toksnygga jeans istället
och en till superfin kofta
Helnöjd
Örhängen och hårnålar också

Kl 15:30 gick till Tina
Snöade väldigt mycket
Vi såg ut som två snögubbar som kom gående
Såg ingenting nästan, det snöade i ögonenhaha

Hemma hos Tina vid 16
Jag fick 2 efterskottspresenter, ljus och ljusfat-tack

Åkte hem till ca 16:30
Efter Sveriges Hockeyguld i OS
Sverige tog 7 guld
2 silver
5 brons
Väldigt bra

När jag kom hem bytte jag om lite och Hjalle
och jag åkte sen hem till hans föräldar
Söndagsmiddag-förstås

Idag blev det pasta och köttfärsås
Supergott
Jag var vråååålhungrig och åt nästan mesthihi
Fruktsallad och grädde till efterrätt
Fullproppad mage sen
Blev gäspig och väldigt trött

18:30 åkte vi hem och här sitter vi nu

Min söndag - bara några få timmar kvar att njuta av
Sen blir det natt och sömn

För att sen öppna ögonen till en ny dag

Den heter Måndag

Med söndagen i minnets behåll
Lika som alla mina andra förbipasserade dagar
som jag varit med om

Mitt liv
I gott förvar
I mitt minne

Där lever jag för alltid kvar
med mina minnen
och med mitt liv som redan passerat förbi

Min söndag-snart förbi-
Minne-allt finns kvar

Måndag heter framtiden

Allt annat är passerat

Vaken dröm

Trött
Sömnig
Slumrande tillstånd
Dimma

Som en dröm

Men vaket tillstånd
Eller mitt emellan
Dröm och sömn
Och naken vakenhet
Eller verklighet

Suddigt
Virrig tanke
Flyger förbi

Världen
Livet

Kan inte tänka klart

Inget pussel går att lägga eller ens förstå
När jag slumrar
Driver
I sömnigt
Vaket tillstånd

Mitt emellen
Dröm och verklighet
Vad är det?

Det verkliga
Det sanna
Det som verkligen existerar?

Slumra mellan fantasi och verklighet
Sömn och vakenhet

Det skumma som finns emellan
Som bara nås
Som i trans
I varken vaket
Eller sovande
Tillstånd

Men bara där emellan
En glimt av en verklighet
Spännande och faschinerande
Som en dröm

Dröm eller verklighet
Hur ska man veta det
Ibland...

Fantasi eller tokeri
Konstigt
Skrämmande

Tanke och känsla
Svår att förstå
Att pussla ihop

Hjärtat bultar
Snabbt och levande

Vill ut
Vill skrika

Svettig
Rädd

Blundar hårt
Och
Somnar om igen...

Vaknar åter
Till den verklighet
Jag vet om
Känner igen

En verklighet som känns trygg
Utom räckhåll för spöken
Verkliga som påhittade
I fantasi eller dröm

Vilket som
lika otäcka
Vilket som

Vaknar upp
Till den verklighet
Jag vet om
Känner igen

Som är sann för mig
Som är verklig för mig

Pustar ut
Och lever livet igen
Som vanligt
I mitt vanliga liv

Efter en konstig känsla
Av en konstig dröm...

Eller...?

Affär

I fredags efter jobbet åkte jag direkt hem till Anki och hämtade upp henne. Nu skulle det bli affärstittande! Vi började vår shoppinrunda på Magneten där vi loppade lite. Mest Anki som hittade saker.hihi

Efter Magneten rullade vi vidare till Owes där vi handlade lite smått och gott. Bilen tog oss sedan, med mig som förare, till Köpis. Jag köpte ett superfint blått festtopp som jag tyckte jättemycket om. Jag kände mig riktigt fin i det också. Hoppas kanske att jag får anledning att använde det nån gång vid nåt festligare tillfälleler

Hittade vit omlottkofta. Lite stickig. Luktade också lite får. Halva priset, bara 149:-.Jag tyckte väldigt mycket om den, passade bra på mig så jag köpte den och var glad. Lite finare och kvinnligare sådärhihi. Hjalle tycker mycket om när jag ser lite "vuxnare" ut som han säger. Jobbar man som jag på dagis är det lätt hänt att man slinker ner i bekvämlighetens skor och kläder. Roligt att ha lite piffigare kläder också. Tror nog fårlukten försvinner när jag tvättar den. Varför ska den lukta så mycket får? Inte alls trevligt egentligen...

Byxor hittade jag också. Toksnygga på Wear It. Samma modell som 2 par andra jeans jag har,  men looken är såklart annan. Köpte dem.

Anki och jag kände oss rätt nöjda efter Köpis. Då hade det blivit väldigt mörkt ute. Efter en lång dag med klarblå himmel och värmande sol. En riktig vårdag. Skönt! Vi tittade på klockan och den var 19:00. Vi hade shoppat runt i 5 timmar. Tiden går fort när man har roligt. Längesen jag köpte kläder och ting för att piffa upp mig själv. Har inte haft lust att handla kläder, eller prioriterat det på ett tag. Men det var kul att få handla lite kläder utan att känna sig helt ruinerad. Men jag handlar aldrig dyra kläder heller iofs. Lagomt pris annars får det vara.

Skjutsade hem Anki och åkte sen hem. Hjalle och jag kollade på film. Vi hyrde "Kalle och chokladfabriken". Jag gillade den inte sådär värst mycket. Hade svårt att hålla ögonen öppna. De kändes som blytunga lock. Somnade till lite då och då även fast klockan inte var värst mycket. Kändes som att filmen var lite segdragen. Provade mina nya jeans ordentligt framför spegeln hemma en gång till. Upptäckte att bakfickorna satt helt snett och väldigt olika, inte alls symetriskt. Ska lämna tillbaka dem på Wear It img, söndag. Få lite pengar tillbaka.

Img blir det shopping med Tina. Tror nog jag vill kika lite i Gävle den här gången. Men sen ska jag iaf ha lite slapparsöndag-tid också. Så jag får ta det lite lugnt  i helgen och inte bara fara runt som en toka hela tiden, haha!

Blomma

Blomma min blomma

Älska min älskling

Tänk din tanke

Le ditt leende

Känn din känsla

Lev sekunden

Lev minuten
Lev timmen
Lev dagen

Lev dygnet
Lev veckan
Lev månaden
Lev året
Lev livet

Ditt liv

Mitt liv

Nu
Alltid
Nära

Var dig

Ge av dig själv

Blomma min blomma

Snart...

...fredag.  Så skönt. Och roligt. Anki och jag har ju planerat en liten shoppingtripp. Den har jag sett fram emot hela veckan =). Hela min vecka har varit ganska fullspäckad faktiskt. Måndag-Gävle med mamma. Tisdag-tvätta efter jobb. Onsdag-besök av J. Torsdag-ledig. Fredag-shopping med A. Veckorna går väldigt fort. Tycker jag alltid. Helgen likaså. Men skönt med en liten break under helgen. Helt få slappna av utan måsten. Det behövs. Att få pusta ut. Sänka farten.  I veckorna är det skönt med fart. På  jobbet iaf. Gillar att ha saker att göra hela tiden och saker att plocka och dona med. Förskolan är et ttoppenställe. Alltid i farten och fart omkring. Roligt!

De ska tydligen sota vår lägenhetslänga nån gång mellan 7-14, nån gång mellan fre-mån. Kul att veta lite mer exakt när de kan tänkas komma. Som en specifik dag iaf. Men inte. Under fre-mån kan de komma, nångång. Kul om de kommer på helgen kl 7 när man sover. Då blir jag arg. Är redan irriterad. Hoppas på att de hinner komma img medans jag är på jobbet. Så får jag helgen fri sen och kan slappna av på riktigt utan att oroa sig över om det kan komma nån instampandes när som helst. Drygt det.

Ska ta undan alla mina pengar och smycken. Man vet ju aldrig. Oärliga människor finns överallt. Onödigt att ta risker.Ny dag

Nya tag!

Har skjutsat in Hjalle till kontoret och väntar nu på att själv  få åka till jobbet. Börjar inte förrens 10:45 idag. Skönt. Jobbar till 16:30. Regnar smått idag. Var väldigt halkigt när vi gick ut till bilen. Höll på att ramla men klarade mig. Stod däremot och höll balansen på fötterna och åkte en liten bit på isen, var bara att försöka stå still tills isen hade dragit mig dit den ville. Sen stannade jag och kunde gå till bilen.

Nu är det dags för frukost och fixa till. Kanske lite teve innan jobb. Vi får se.

Fattar inte mycket av det här med blogg och kommentarer. Har skrivit kommentarer till en vän och kan se alla jag skrivit precis när jag postat inlägget. När jag sedan går tillbaka för att se kommentarerna på vännens blogg står bara de 2 allra första kommentarerna att läsa, inte de efter det... Fattar inte varför?

Hjälp.

Det här med blogg är nytt.

Fattar ingentig.haha

En ny dag med nya tag.

Heja Anna!

Jag - Anna alias Levinda

Jag


Mer av idag

Idag var det  Västanbyloppet på förskolan. Vilket innebär att barnen åker "Lilla Vasaloppet" som åks i "Varggropen" som ligger alldeles bakom dagis. Ungarna älskar det och får nummerlappar på sina magar och åker sen stolt i spåret och poserar glatt på bild =). Jag fick kameraansvaret idag. Knäppte kort på alla barn från vår avdelning som åkte. De åkte några varv och när de inte ville åka mer passade den höga backen utmärkt som rutschkana! Ungarna kämpade för att ta sig upp till toppen, sen tog de sats och slängde sig ut i backen och åkte på rumpan hela vägen ner. Såg väldigt roligt ut! Log själv för varje barns leende jag såg. Efter Vasaloppet blev det saft och kaka som uppskattades väldigt av barnen! Vi var i spåret och åkte mellan ca 9:00-strax före 11:00. Då var det dags att gå tillbaka till dagis.

Jag satte mig då vant framför datorn och lade in alla bilder samt skrev ut ett Västanbyloppet-diplom till alla barnen med bild på dem själva. Barnen tyckte det var jättekul att få. När jag gjort vår avdelnings diplom fick  jag även uppgiften att skriva ut diplom till alla barn på andra syskonavdelningen. Ganska mkt jobb och tog lite tid. men väl värt det när ungarna fick ett alldels eget och personligt diplom.

Idag hann jag inte med nån rast med andra ord. Började 8:15. Slutade 14:45. Idag har det snöat väldigt för den delen. Men när jag slutade hade det vänt från stora snöflarn till regn och blaskigt väder. Åkte hem men stannade först till på affären och köpte med mig färska bullar hem. Johanna skulle komma på besök och gratta mig i efterskott. Ville bjuda på lite gott förstås.

Kom precis innanför dörren 15:10 då Hjalle ringer. Han ville ha hämtning från kontoret. Skyndade mig att hämta honom då jag sagt till J att jag skulle vara hemma till 15:30. Hann hämta honom och komma hem i tid innan J kom. Hon dök upp och jag fick present, 2 jättefina tavlor, tack. Vi fikade lite och pratade och timmen efter var det dags för henne att åka hem.

Jag har mest suttit framför datorn sen dess. Skrivit. Åter skrivit. Skönt att skriva av sig.

Just ja. Chefen och några från avdelningarna hade möte idag. De pratade bl.a. om tjänsten som jag går på nu och som ska tillsättas av ny, utbildad personal. Jag har fått vara på stället i 6 månader och är överlycklig för det, men vill gärna vara kvar, lika som personalen tycker. Men som sagt, tjänsten var tvungen att sättas ut då den är på 2 månader.

Chefen hade valt ut 1 person som ska få chans på tjänsten jag går på. Om hon inte var den rätta för avdelningen skulle jag få komma tillbaka. Men som det lät så går jag sista dagen på långvikariatet den 28:e februari. 1:a mars tar den andra personen över och jag står kvar på listan som timvikarie. Rings kanske in emellanåt. Men det är långt ifrån detsamma som att få gå på ett schema och att få vara där varje dag. Ha någonstans att gå. Någonstans att höra hemma om dagarna.

Men läget är som det är.
Jag önskar nästan litegranna att den nya personen inte är lika bra som mig. Lite elakt kanske och lite egoistiskt. Men ibland måste man också få tycka till om sig själv. Få tycka att man kanske är lite bra. Tänka lite på vad som skulle vara bäst för en själv. Att få vara kvar på stället dit man längtar varje dag...

Jag hoppas ännu.

H och jag har kollat på Malmvägen- bra serie.

Jag är trött och ska ta en dusch innan sängdags. Ä det tänkt iaf.

Mitt Jag

Ja. Nu har jag suttit här och knåpat och lärt mig lite om det mesta man kan göra här på bloggen. Bl.a. har jag upptäckt att jag  kan lägga upp bilder samt lärt mig hur man gör.

Jag tycker det kan vara intressant att se människans yttre när man läser om dess inre.

Inte för att det på något vis betyde något mer med en bild i sammanhanget till texten den personen skrivit. Bara att det är spännande att se hur den människan ser ut.

Men mest spännande och fängslande är såklart orden. Den sammansatta texten.

Den sammasatta känslan av en person.

En levande personen.

En annan än mig.

Som också tänker och lever...

Det här är iaf JAG...


Nytt


Jaha. Här var jag ny. Att blogga. Aldrig nånsin gjort. Men alltid skrivit dagbok. Senaste åren på internet. Men inte som blogg. Men blogg och dagbok. Ganska lika. Ska nog gå ganska bra tror jag.

Sitter i mitt mörka datarum och läser. Mycket om många människor. Människor som vill berätta eller rent av bra skriva ner sina liv, tankar eller känslor. Just här på internet där andra som jag kan läsa. Jag kan lära mig mycket av andra  om människor. Om olika liv. Om olika tankesätt och rätt och fel.

Varje människa har rätt till sig själv. Rätt till sitt tänka, känna och vara. Det är intressant och oerhört givande.

Att DU får vara DU och JAG får vara JAG.

Nytt.

Man kan alltid lära sig något nytt. Förstå något nytt. Tänka nytt. Man blir med tiden någon ny men alltid densamma. På något vis. Man förändras med livets gång. Man vet bara inte hur i förväg. Det ser man sen. Nytt är livet som kommer.

Det här är jag.

NU...

Anna....