Mer av idag

Idag var det  Västanbyloppet på förskolan. Vilket innebär att barnen åker "Lilla Vasaloppet" som åks i "Varggropen" som ligger alldeles bakom dagis. Ungarna älskar det och får nummerlappar på sina magar och åker sen stolt i spåret och poserar glatt på bild =). Jag fick kameraansvaret idag. Knäppte kort på alla barn från vår avdelning som åkte. De åkte några varv och när de inte ville åka mer passade den höga backen utmärkt som rutschkana! Ungarna kämpade för att ta sig upp till toppen, sen tog de sats och slängde sig ut i backen och åkte på rumpan hela vägen ner. Såg väldigt roligt ut! Log själv för varje barns leende jag såg. Efter Vasaloppet blev det saft och kaka som uppskattades väldigt av barnen! Vi var i spåret och åkte mellan ca 9:00-strax före 11:00. Då var det dags att gå tillbaka till dagis.

Jag satte mig då vant framför datorn och lade in alla bilder samt skrev ut ett Västanbyloppet-diplom till alla barnen med bild på dem själva. Barnen tyckte det var jättekul att få. När jag gjort vår avdelnings diplom fick  jag även uppgiften att skriva ut diplom till alla barn på andra syskonavdelningen. Ganska mkt jobb och tog lite tid. men väl värt det när ungarna fick ett alldels eget och personligt diplom.

Idag hann jag inte med nån rast med andra ord. Började 8:15. Slutade 14:45. Idag har det snöat väldigt för den delen. Men när jag slutade hade det vänt från stora snöflarn till regn och blaskigt väder. Åkte hem men stannade först till på affären och köpte med mig färska bullar hem. Johanna skulle komma på besök och gratta mig i efterskott. Ville bjuda på lite gott förstås.

Kom precis innanför dörren 15:10 då Hjalle ringer. Han ville ha hämtning från kontoret. Skyndade mig att hämta honom då jag sagt till J att jag skulle vara hemma till 15:30. Hann hämta honom och komma hem i tid innan J kom. Hon dök upp och jag fick present, 2 jättefina tavlor, tack. Vi fikade lite och pratade och timmen efter var det dags för henne att åka hem.

Jag har mest suttit framför datorn sen dess. Skrivit. Åter skrivit. Skönt att skriva av sig.

Just ja. Chefen och några från avdelningarna hade möte idag. De pratade bl.a. om tjänsten som jag går på nu och som ska tillsättas av ny, utbildad personal. Jag har fått vara på stället i 6 månader och är överlycklig för det, men vill gärna vara kvar, lika som personalen tycker. Men som sagt, tjänsten var tvungen att sättas ut då den är på 2 månader.

Chefen hade valt ut 1 person som ska få chans på tjänsten jag går på. Om hon inte var den rätta för avdelningen skulle jag få komma tillbaka. Men som det lät så går jag sista dagen på långvikariatet den 28:e februari. 1:a mars tar den andra personen över och jag står kvar på listan som timvikarie. Rings kanske in emellanåt. Men det är långt ifrån detsamma som att få gå på ett schema och att få vara där varje dag. Ha någonstans att gå. Någonstans att höra hemma om dagarna.

Men läget är som det är.
Jag önskar nästan litegranna att den nya personen inte är lika bra som mig. Lite elakt kanske och lite egoistiskt. Men ibland måste man också få tycka till om sig själv. Få tycka att man kanske är lite bra. Tänka lite på vad som skulle vara bäst för en själv. Att få vara kvar på stället dit man längtar varje dag...

Jag hoppas ännu.

H och jag har kollat på Malmvägen- bra serie.

Jag är trött och ska ta en dusch innan sängdags. Ä det tänkt iaf.

Kommentarer
Postat av: anki.

wihoo va skoj med en till blogg att läsa!!!!
å att du smugit på min utan kommentarer då =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback