Sthlm + brödbak

Måndagen den 9:e november tog som sagt var jag och mamma bussen ner till Sthlm för en heldags-shopping! Vi kom fram kl. 9:00 och började med att sätta oss på ett fik och få i oss lite energi så vi skulle orka med :) Det blev ost och skinksmörgås med jucie för mig. Vi blev kvar på det lugna, varma fiket tills klockan blev 10:00 - då startade vi vår shoppingrunda med mål Gamla Stan! Vi höll rask takt för att vara säkra på att hinna med allt vi ville...hihi!

Butiker som besöktes i gamla stan var bla.

* Sirlig
* Kungens Lilla Piga
* Tingel & Tangel
* Theodores Home

För övrigt besökte vi bla dessa butiker:

* Årstiden
* Tiffany
* Ambience
* Syster Lycklig
* Berry Details
* American Classics

+ många, många mer då vi inte åkte hem förrens kl. 18:30.

Det blev fika i Gamla Stan - hallonpaj med vaniljvisp. Senare på eftermiddagen blev det sen lunch på MAX - det är grejer det!

Vi hade det supermysigt och vi kommer göra det igen! Tack för den underbara dagen mamma :)

Jag shoppade loss som mest på Berry Details, den butiken älskar jag! De har såå mkt fint. Jag tror jag spenderade totalt ca 1000:- på min resa, så det blev en del fina tillskott till hemmet. Bla köpte jag 2 st såna här vackra ljusmanschetter i fattigmanssilver på just Berry Details. Helt fantastiska att ha på ljusstakar. Den lilla kotten till vänster köpte jag också.

Mer av shoppingen får jag visa en annan dag :)

Vi var hur som helst jättenöjda med dagen när den började lida mot sitt slut och trötta och värkande ben/fötter hade vi också..hihi! Det var skönt att få sätta sig på bussen hemåt kl 18:30 och pusta ut och bara känna sig nöjd och le. Vi kom hem till Sandviken 21.00 och pappa kom och hämtade oss. Jag åkte hem mot Valbo rätt omgående.

Tack Mamma!


Fredagen den 13:e november hade jag och Jenny bestämt att jag skulle sova över och på lördagen skulle vi baka bröd! jag kom dit vid ca 16-tiden och då var mamma där och hälsade på och fikade, jag fick också fika, mums! Senare när mamma åkt hem åkte Jenny och jag till affären och handlade lite ingredienser till lördagens brödbak!

På kvällen snodde jag ihop lite goda negerbollar (ja det heter faktiskt så!) som vi mumsade på framför tv:n. Men föst gjorde vi lite varma mackor som vi mumsade på. Anders hade gjort eld i öppna spisen och det sprakade och knastrade sådär mysigt och härligt! Varmt och skönt var det också. Mys på högsta nivå!

Vi gick upp för att lägga oss redan vid ca 21:30-tiden och vi var dödströtta båda två. Knäppte på tv:n i deras sovrum och låg i sängen och kikade tills ögonen trillade ihop. Jennys före mina men jag slumrade nog in strax efter 22-tiden jag med, skönt :)

Sen var Jenny upp på tidiga, tidiga morgonen för att gå ut och sköta om hästarna och sen när hon kom in igen låg vi och pratade en stund innan vi somnade om ett tag till, mysigt! Det är så skönt på tidiga mornar, allt är så lugnt och tyst och man känner sig så lugn. Sen vaknade jag på riktigt vid ca 07:30 och då gick vi ner och började stöka i köket för nu skulle det bakas frukostbröd! Snabba rågbullar blev det och snabbt gick det! Perfekt om man vill ha till frukosten :)




Riktigt gott var det och efter mättade magar var det dags att ta itu med nästa bakning, nämligen sirapslimpa!

Kolla in mina skills!!



Det skulle jäsa och väntas så himla länge med det här brödet att vi faktiskt hann med att slappa lite i tv-soffan :)



Och tillslut blev brödet såhär fint! 2 till jenny, 2 till mig och 2 till mamma och pappa.


Nå mer bröd hann vi inte med då det tagit sån tid med sirapslimpan men den blev god så det var värt det!

Tack syrran för underbart mysiga och roliga dagar!!!

Vill bara dela med mig av min och syrrans favvolåtar just nu, man blir ju såå glad av den här svängiga låten!

Lyssna och njut!



Ha det bäst mina vänner!


Kommentarer
Postat av: Annica

Härligt med sthlms-shopping. Gamla stan bara vimlar av härliga butiker! Tyvärr hinner jag aldrig dit...



Kram Annica

Postat av: anki.

Åh va härligt det lät med en shippingtur!!! Längesen jag var i väg till Sthlm.



Vet du det där växthuset jag funderade på att köpa?1 Var till pappas affärn förra helgen och då hade han ett sånt, fast lite annan typ tror jag. Så det tiggde jag åt mig i tidig julklapp =)

2009-11-17 @ 14:50:42
URL: http://ankibjork.blogg.se/
Postat av: mamma millan

ÅÅ vilken härlig stockholmstripp!!!

Så mysigt ni haft det o vilka härliga butiker ni besökt!!!!



Kramis Millan ♥

2009-11-17 @ 23:18:51
URL: http://mammamillam4.blogspot.com
Postat av: Katta

Vilken heldag ni gjorde här i stan. berry är en fantastisk butik, kommer aldrig ut därifrån utan att ha handlat nåt och ändå är det alltid nåt man vill tillbaka för att köpa.De där ljusmanschetterna stod jag och fingrade på förra veckan med :) Kram Katta

2009-11-18 @ 08:26:10
URL: http://rostigarosor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback