Jumyset vi haft

Hej!
 
Då var Trettondagen här och sista julhelgen om man så vill. Nästa helg är det Tjugondag Knut och julen dansas ut! Härhemma kommer granen definitivt få stå kvar ända tills dess för jag tycker den är sååå mysig och vill ha den kvar så länge som möjligt :)
 
Vardagsrummet
Inte så mkt julpiffat, mer vinterpiffat med kottar, granris, glittrande tingel och tangel!
 
Julgranen
Granen blev vit, silvrig och glittrig detta år! Julgransvyn som man ser den sittandes i soffan.
 
Vacker vit hyacint i en fattigmanssilvervas från Rusta. De vita ljuslyktorna syr jag själv och de ger ett väldigt mysigt sken! Gillar också när granen tindrar sådär vackert i kvällsmörkret *ler*
 
Filmmys
Inför min julledighet köpte jag en luftmadrass och jag och Hjalle låg mycket på den och kikade film under julhelgen, underbart mysigt var det!! Sen när det blev kväller sov jag 4 nätter på den...hihi! Jättehärligt att vakna upp till en tyst julhelgsmorgon och knäppa på tv:n och vakna till en mysig film *ler*.
 
Trettondagsafton
Igår på kvällen hade vi besök av denna lilla familj! Väldigt trevligt och jag och Hjalle bjöd på crepes med stekt potatis och bacon i samt ett stekt ägg och sallad på toppen! Vi åt många såna i Frankrike och det var gott! Ser ni den stora tallrikshyllan? Den har min duktiga mamma gjort och den fick jag i julklapp! Ska ta bättre bilder på den sen och visa närmare.
 
Trettondagen
Idag är det som sagt var Trettondagen och vi har haft mamma och pappa på lunchbesök. Vi lagade bacon och köttbullelasagne och intog kaffe och kanelbulle i soffan. Tack för sällskapet och den vackra rosbuketten kära mor och far *ler*. Synd att min syster och hennes sambo insjuknade i magsjuka, annars hade de också varit med och förgyllt dagen med oss. Men det ska vi ta igen en annan gång!
 
I taket kan ni se kristallkronan "Edward" som är en julklapp från mamma och pappa. Jag älskar den, tack så mycket! Ska fota och visa bättre detaljbilder en annan gång.
 
Hoppas ni med kan lägga jul, mellandagar, nyår och Trettonhelgen bakom er och känna er nöjda med detta års jul och härlighet däremellan *ler*. Min har varit fantastisk på alla sätt och vis. Jag var ledig en vecka över jul och sen nyårsafton och denna helg och har jobbat lite däremellan. Jag har hunnit med att vila och bara vara och göra ingenting. Laddat batterierna med nära och kära, haft fin kvalitetstid. Ätit gott och spenderat dagarna på det vis jag velat för stunden. UNDERBART!
 
Nu är jag redo för ett nytt år och ser med spänning fram emot vad det kommer med! Jag och Hjalle har bestämt oss för att detta år är året då vi ska hitta vårat drömhus, så är det bara *ler*. Vi har letat många år och nu har vi inte tid att vänta längre, vi vill ha hus nu!! Om vi ställer in oss ordentligt på det och intalar oss att nu kommer det att ske så kanske det verkligen händer! Vi hoppas iaf på det och det vore verkligen det bästa som detta år kan komma med så nu håller vi tummarna.
 
Några nyårslöften har det inte blivit utan mer en förhoppning och en förväntan om att jag kan påverka mitt liv till det bättre och i den riktning jag önskar. Om jag vill så kan jag massor :)
 
Jo förresten, ett löfte kan jag nog komma på ändå. Det får vara det att jag ska lära mig att säga stopp på jobbet och inte stressa en massa för att hinna med allt som egentligen är omöjligt att hinna med och sen gå och må dåligt över att jag känner att jag inte räcker till och inte gör ett tillräckligt bra jobb. Det är ingen rolig känsla att ha i magen.... Känslan stannade inte kvar på jobbet utan följde mig allt oftare hem och mitt känsloliv gick upp och ner som en berg och dalbana och det var mycket gråtandes i soffan och stor känsla av apati. Tillslut brast det totalt och jag bröt ihop på jobbet... Jag tänker inte sätta mig i den sits jag befann mig i en gång till för det slutade bara med att jag tillslut mådde så pass dåligt att jag fick lov att sjukskriva mig ett tag. Där vill jag inte hamna igen och jag tänker lyssna mer till mig själv och säga stopp i tid framöver och inte bara fortsätta dundra på i ett hiskeligt tempo! Kommunen tackar en ändå inte för att man ger sitt allt och mer därtill så det är inte värt det....
 
Jag tänker inte offra mitt eget välmående för kommunens indragningar och försämrade service vi därmed kan eller då inte kan ge.
 
Jag kommer först! Och tack till min familj som såg till att jag stannade upp och insåg att jag måste säga stopp även fast jag egentligen bara tänkte fortsätta köra på....
 
I år ska jag se till att må så bra jag bara kan och vara lycklig och tillfreds med mitt liv, såväl arbete som fritid :)
 
Ibland är det faktiskt helt ok att säga nej, tänk på det!

 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra À

Åh vad spännande med huset, jag tror ni kommer hitta det! Vi bestämde oss förra året för att vi skulle hitta vårt (tror jag eller så var det bara jag, haha) och det gjorde vi ju även om det kändes hopplöst många gånger då "vårt hus" inte ens existerade när vi kikade runt. Men detta hade vi missat! Du får lägga upp lite länkar till hus ni tittar på, det är ju så spännande att följa! :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback