Summering av helgen

FREDAG:
Den började med att jag tog mig en dryg timmes promenad i solskenet under förmiddagen. Var ute från 09:45-11.00. Senare på dagen åkte jag hem till mamma och sällskapde och solade lite i väntan på att jag skulle hem till min jobbarkompis Anna och hälsa på senare. Strax efter 16-tiden åkte jag till Järbo och gick på de 2 loppisar som finns där. Hittade inget mer än en vacker strut med spets för en tjuga.

Ca 17:15 var jag hos Anna. De var visst på affären än men väntades hem strax efter 17:30 så jag väntade i lugnan ro i den vackra trädgården som jag tog i beskådning! Gick en runda och kikade på den ståtliga och pampiga dammen, det charmiga gamla växthuset gjort av grönmålde fönster, så ursött!!!

Sen slog jag mig ner på en stol i trädgården och njöt av både sol, värme och fågelkvitter. Strax kommer Anna och hennes sambo hem och jag får en väldigt uppskattad och spännande rundvandring i det stora souteränghuset på ca 230 kvm! Det var otroligt fint i sig, med trätak och trägolv, bjälkar och mysiga krypin båd här å där :). Och än mer hemtrevligt hade ju Anna gjort det med sin inredning och alla heminredningsdetaljer!

Tyvärr hade jag bara min mobilkamera med mig och den kan inte på något vis återge husets rätta känsla i och med min mobils dåliga kavlité. Men här kommer ändock ett härligt axplock från min kollegas hem och trädgård! Se och njut och låt dig inspireras, det gjorde jag på mitt besök!! Tack Anna (och herr sambo förstås!) för en trevlig fredagkväll :)

Huset

image1244

Några bilder från övervåningen. Det här huset har verkligen en härlig planlösning!

Växthuset/Trädgård

(bild tagen från balkongen på huset)
image1242

(Om det är några bilder du vill att jag ska ta bort Anna så är det bara att hojta till eller skicka en kommentar så tar jag bort dem!)

Jag kom hem ca 21.30 på fredag och det blev väl lite slötid framför tv:n ett tag innan sängen kallade.

LÖRDAG:

Viksta Veteranmarknad var det dags för idag! Mamma och pappa kom och hämtade upp mig med husbilen kl 07.30 härute på busshållsplatsen. Mot Viksta och en mysig husbilstripp, första för året!

Solen sken på en blå himmel och det såg ut att bli ännu en härlig vårdag vilket det ockå visade sig bli om än lite blåsigt men det gjorde absolut ingenitng! Vi och alla andra var nog glada att slippa regn och rusk när man var ute på marknad och gick mest hela dagen. Iallafall hade vi kommit till marknadsplatsen och fått oss en parkering på åkern tillsammans med alla andra säkert tusentals marknadsbesökare runt 09.00-tiden. Det var inget att vänta på utan vi gick iväg med detsamma, mot marknadsstånden som det visade sig verkligen myllrade av! Jag har aldrig i mitt liv skådat en sån stor loppmarknad! Visserligen både bildelar och loppis men på det viset passar ju vetaranmarknaden både för herr och fru :)

Vi hann med några varv innan vi blev sugna på fika efter nån timme. Mot husbilen, bredde oss några smörgåsar och drack kaffe till det, MER (festis) för min del plus pyttelite kaffe. Nöjda och belåtna begav vi oss ut till stånden igen med alla glada säljare och folk som oss som vi kan kalla "fyndare"! Det var så stort och så mycket grejer att jag blev alldeles till mig, herregud, det här kommer bli ett stående moment för mig varje år, det var så roligt!! Det visade sig ta runt 5 timmar att gå igenom alla stånd på marknaden!! Sista borden blev det lite knapert om tid för marknaden stängde redan klockan 15.00 vilket jag tyckte var lite tidigt. Men då får man ju tänka på att den faktiskt öppnade så tidigt som 08.00 och att de som sitter och säljer nog kanske tycker att tiden går lite saktare fram än vad vi som går runt och kikar tycker!

Solen sken, det värmde men blåste lite men på det stora hela var vädret verkligen kanon! Perfekt plats att lägga en sån här tillställning på en stor, stor åker, det får ju verkligen plats HUR MYCKET som helst...haha!
Fyndade det gjorde vi också, men mest kanske jag..hihi, kanske inte så förvånande. Jag lyckas ju alltid fynda på nåt vis :). Fick äntligen tag på en gammal "margarin"-låda som jag velat ha ett tag. Men de är rätt poppis och är ju som sagt gamla och har ju i och med det ett antikt värde så priserna på dem brukar vara rätt dyra, iallfall hos dem som inser värdet i dem. Jag gick förbi många stånd som sålde just såna där lådor, men tog lite för mycket för dem. Jag vill ju fynda jag!

Men sen stannade jag till hos nästa farbror som också hade en sån där låda, men han hade lådan för att förvara spikar och gamla såna grejer i. Jag bryr mig inte ett skrutt om spikarna däri men kikar desto mer av intresse på lådan och då frågar farbrorn mig i en undrande och lite förvånad ton:

-"Är du intresserad av LÅDAN?"

- "Ja", säger jag, säljer du den?

- "Javisst, den kan du väl få köpa om du vill, vad vill du ge för den då?
Ger du en 50-lapp för den?"

Jag funderar en stund och säger sen 30. Och farbrorn säger att "Ja det får du den för". Båda två nöjda tror jag, han fick 30 spänn x-tra för nåt han trodde var totalt ointressant och som han därför förvarade gammal skrot i som han sålde.

Hihi, det är precis så där jag vill att det ska va, det kallas att fynda det!
En annan ville ha 90:- för samma låda och vissa även mer. Och vad jag vet är lådorna i sig värda detta pris så det är inget ockerpris de försöker sälja dem för utan de råkar bara veta dess värde. Just dessa personer försöker jag undvika att köpa grejer från...hihi!

När vi rätt mätta på marknadsstånd och med stumam fötter och ben hade tagit oss igenom hela marknaden var vi väldigt nöjda och gick till husbilen där mamma lagade mat innan vi åkte hemåt igen. Potatismos och köttbullar i sås blev det, mumsfillibabba!!

Vi körde därifrån ca 15:10 och jag la mig i soffan i bak och slumrade till lite, skönt :)
Vi stannade sen till på Söderfors Handelsträdgård och kikade lite på blommor. Sen åt vi en varsin glass innan vi for vidare hemåt. Mamma och pappa släppte av mig alldeles här utanför och jag tackade för en supermysig och trevlig heldag :) Gick sen hem och dumpade av grejerna och la mig ner och vilade lite en stund. Hjalle och jag åkte sen in till stan för att hyra film men till vår besvikelse hittade vi ingen som vi tyckte verkade speciellt bra så vi åkte därifrån tomhänta. Kvällen blev lite sisådär, inget direkt jättebra på tv:n och jag var trött. Gick och la mig och somnade nog vid ca 22-22.30 tiden.

Mina fynd:
image1253

SÖNDAG:

Vaknade nog vid ca 08.30-tiden. Knäppte på tv:n och kikade en stund. Kollade också runt lite på nätet. Gick sen in till Hjalle och la mig en stund bredvid honom. Skönt att kunna slappa och mysa och vakna i den takt man vill, precis som en söndag ska vara!

När vi båda sen var uppe bestämde jag mig för att byta sängkläder och sen städa lägenheten (städningen har dock inte kommit igång med...ÄN..). Sängen är bytt och det ska bli så skönt att bädda ner sig i en nybäddad sovplats, då somnar man lite extra gott :). Får se om jag har ork till lite städningen efter bloggandet.....haha!

Vid ca 11-tiden åkte jag och Hjalle hem till mamma och pappa för han ville att jag skulle raka av honom hået, nu var han så trött på att det växter så jädrans fort att han ville bli av med hela tjocka högen! Sagt och gjort och vi åkte dit en sväng. Pappa höll på i garaget och mamma i växthuset...hihi! Hjalle och jag åkte hem rätt omgående efter klippningen och stannade till på JYSK innan hemfärden för Anna hade tipsat om ett jättefint guiltat överkast i strlk 140X200 cm, som de hade rea på där. Jag hade tur, för det fanns bara 1 kvar så det norpade jag åt mig med detsamma! Ska inte ha det som sängöverkast då det är för litet för vår dubbelsäng som kräver 260X260. Men jag ska använda det som en vacker pläd att ha på sängens nederkant, perfekt att dra över sig om man är fryssen och sängen är bäddad :)
image1255

När vi kom hem blev det matdags. Sen åkte jag till Spikfabriken på loppisrunda och vad skådar inte mitt öga där, jo det skådar ytterligare en margarinlåda, fast en stor och med lock till!!! Hur fint skick som helst och jag kunde bara inte åka därifrån utan den. Helt okej pris var det på den också med tanke på storleken, att den hade lock och att den var så väl bevarad och fin!! Såå nöjd jag är att jag äntligen hittat sånna där härliga lådor! Började pyssla lite på en gång jag kom hem och fick till en bra hörna för lådan måste jag säga. I lådan har jag gömt mina heminredningstidningar :)
image1257

Hjalle har åkte till en kompis och ska sen på fotbollsmatch och väntas inte åter förrens ca 20-tiden. Känns riktigt skönt måste jag säga för jag tycker om och behöver få vara själv och roa mig själv emellanåt :). Poppa min musik, pyssla i hemmet, sjunga och flumma runt och bara få vara med mig själv :)

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad fint det ser ut, gillar verkligen växhuset också!!! Och vilken utsikt : )

Kram, Jenny

Postat av: Anna

Kul att du gillade stället. Växthuset är guld och läget. Jag tror jag har lyckats skrivit min första blogg. Det här var ju så kul att jag glömmer att sova:-) Ha de Anna

2008-04-28 @ 22:50:55
URL: http://bamsesmattes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback