Ljuset i köket

När jag kom hem från jobbet tidigt i fredags strålade den ljusa höstsolen rätt in i köket och spred ett sådant vackert ljus!! Jag sprang snabbt efter kameran för att fota, man är inte bortskämd med det fina ljuset så länge om dagarna nu i hösttid. Vanligtvis är det redan skymning när man slutar jobbet så i dessa tider njuter jag lite extra när solen strålar från klarblå himmel och sprider ljus och därmed också ny energi vilket definitivt behövs!
Jag har möblerat om lite i köket och med lite menar jag vridit på matbordet...hihi! Det är typ den förändringen jag kan göra i ommöbleringsväg i köket då det inte är så stort. Men det blev öppnare, större och å på nåt vis mer välkomnande å trevligt på detta vis :)
 
 Kökssoffan är ett Blocketfynd för några år sen vilket även inkluderade två av  mina köksstolar till ett pris av 300:-!! Helt otroligt billigt och möblerna var redan vita å shabbade som synes på bilderna. Det vackra vita bordet med härlig träskiva matchar perfekt och det har jag köpt av en god vän.
 
Soffan rymmer ett gäng härliga kuddar-jag älskar kuddar! Min vardagsrumssoffa är också fylld till bredden av härligt fluffiga kuddar! Och inte att förglömma ett gäng härliga plädar, älskar kuddar å plädar. Ett väldigt enkelt men effektivt sätt att förändra känslan i ett rum/en möbel. Tallrikshyllan är ett Blocketköp från i somras men då var det furufärgat och nu är det såklart vitt :) Några fina inredningsböcker, kakburkar i glas, en fin vit handduk med spets, silverbrickor, en kom-ihåg plåttavla med fransk text och träbokstäver som bildar ordet KÖK och en ljuslyktan ryms i hyllan.
 
Det vita symaskinsbordet i hörnet är ett loppisfynd och jag tycker mycket om det! Rotade igenom mitt linneskåp häromdagen och en ny duk fick ta plats på bordet, nämligen en linneduk från Ikea, fyndat på loppis :)
 Några ljusstakar och blommor är ett måste på bordet...hihi!
 
 Bordet har vackra svarvade ben Och en låda i mitten av bordet på sidan in mot kökssoffan. Perfekt förvaring för ljus, servetter å annat "bra-å-ha" grejer :) Stolarna har stolsöverdrag med volang i vit/beiga nyanser.
 
På symaskinsbordet har jag placerat ett fönster och en lampa som ger mysig punktbelysning och funkar perfekt när jag slänger ner mig i soffan för att bläddra igenom reklamen eller för att läsa en tidning emellanåt. Den andra bilden visar min skärbräda med vackra detaljer på. En värmeljuslykta i fattigmansilver, några små tyngder och ett fuskbröd pryder den. Tredje bilden är som ni ser från min tallrikshylla.
 
Nu ska jag slappa lite till framför tv:n innan jag gör kväller!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Heej!
Jättefint i köket, jag tycker absolut att du ska tjuvstarta med lite hyacinter :) Kan butikerna så kan vi hihi.
Hyacint kan man ju inte få för mycket av, vinterns syren :)
Så kör på!
Kram

Postat av: Nettan

Vad fint och mysigt du har i ditt kök! Annars tycker jag det är lite tråkigt med bara vitt men hos dig ser det ombonat o fint ut!
Snart får man ta fram adventspyntet....längtar lite!
Ha en fin dag!
Nettan

2012-11-14 @ 19:19:43
Postat av: Madeleine Berglund

Åh så vitt och lantligt du har det. Underbart! Jag gillar verkligen kökslampan, så enkel och tidlös! :)
Kram Madde

2012-11-19 @ 17:24:44
URL: http://mitthemochjag.blogspot.com
Postat av: SofiasBod

Hallå!
Det var länge sen...
Har fått läsa i kapp lite!
Såååå fint du har det i köket! och snygga ljusstakar i förra inlägget....
Kram på dig och ha det så gott!
Sofia

2012-11-25 @ 13:46:29
URL: http://sofiasbod.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback