Behandlingsassistent

Jamen det är ju det jag vill bli! Tror jag....

Jag vill jobba med mäniskor med olika slags sociala/psykiatriska eller andra slags problem. Få finnas till i vardagen och hjälpa dem till ett bättre liv. Det är ju det jag vill. Barn och ungdomar som med vuxna. Att få träffa människor, olika att lära av och lära till. Meningsfullt och bra. Bry sig om de med svårare liv än mig. Jag som har det gott och stabilt, då är jag en av dem som kan hjälpa dem som inte har det så...

Behandlingsassistent/vårdare/skötare eller vad det nu kan tänkas kallas för massa olika namn.
Jobba på olika slags behandlingshem eller andra slags hem eller stöd i eget boende eller nåt sånt. Det tror jag passar mig ypperligt!

Jag har hjälpandet inom mig, vill hjälpa andra. Men har bara inte riktigt vetat var eller hur. Men behandligsassistent är kanske det steg härnäst i mitt liv och i min utveckling som jag har väntat på *ler*.

Det känns rätt! Nu vill jag bara veta hur jag tar mig till mitt nästa mål här i livet!

De hade behandlingsassistent-utbildningen i Hofors samtidigt som jag utbildade mig till väktare. Jag skulle försöka leta upp den utbildningen igen men läser nåt om att den har lagts ner...väldigt typiskt!

Har mejlat min handläggare på Arbetsförmedlingen och bett om hjälp och tips och råd i mitt sökande!

Jag längtar efter att lära mig mera, att få plugga, att få ta itu med nagelbitande uppgifter att analysera och tänka till på och ge min egen personliga syn på. Jag saknar att skriva och tänka och få delge andra om mig själv. Jag saknar skolan helt enkelt efter ett tags jobb. Jag tycker det är roligt med skolarbeten, att få analysera och ge min bild på det hela, det är kul!

Men plugga nu känns dyrt, vill inte ta lån. Då löser jag det på annat sätt, då sätter jag mig och lär på internet eller nåt annat! Då läser jag för mitt eget intresses skull och lär mig därigenom

56089-1

Natural me

Kommentarer
Postat av: anki.

förmodligen har den utb i hofors lagts ner eftersom de ej längre kommer vara behöriga till så mkt jobb efter vad jag hört. var visst högskoleutb som räknas bara...men det kanske bara var för vissa behandlingshem också...

Postat av: Tina

Vad skönt att läsa att du känner att du hittat nått du brinner för och vill jobba med. Hoppas du hittar nån bra utbildning när du känner dig redo. Stor kram!

2006-07-16 @ 19:23:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback