Söndag och hemma

Nu är jag hemma i kära Valbo igen. Skönt att vara hemma men vi har haft det otroligt skönt, roligt, mysigt och trevligt nere i Sthlm, det måste verkligen göras om! Det finns så mycket att se. Vackra platser och roliga ställen inne i stan att besöka.

Idag söndag vaknade Emilia och jag vid ca 8:30. Gick ner och satt en stund innan vi bestämde oss för att gå upp och väcka killarna som aldrig kom ner *ler*. Efter en stunds lirkande fick vi dem på fötter och vi tog det lugnt på morgonen och åt frukost ute på verandan, jättemysig veranda. Riktigt härligt och rofyllt ställe det där.

Jag och E hade planerat att gå ut till klipporna vid Brunnsviken (där vi var igår) rätt tidigt för vi tänkte ta en heldag med sol och bad. Vi åt frukost och Hjalle och Saman skjutsade ner oss till klipporna vid ca 11:00 och åkte sen vidare till golfklubben för att slå lite bollar.

Emilia och jag hann precis gå till en klippa som låg längre bort än där vi var igår och då gick solen i moln och det var mörkt på himlen, verkligen trist! Men vi hade blivit varma och svettiga av färden dit genom snårig stig och uppförsbacke så vi klädde av oss och hoppade i vattnet på en gång. Det var så varmt och härligt att jag skulle kunna vara i länge *ler*. Men vi tog ett snabbt dopp och hoppade sen upp igen för vi tänkte att vi skulle hinna med lite av solen mellan molnen. Men det var rätt kört. Solen förvann men det var varmt och skönt i luften så vi frös absolut inte och det var skönt. Vi la oss ändå på handdukarna på klippan och tog det lite lugnt. Så avslappnade att man skulle kunna somna lätt osm en plätt!

Efter ca 1 timme om ens det så bestämde vi oss för att gå på en liten upptäcksfärd bland klippor och skog. Det stod en skylt som visade att man skulle komma till "Tivoli bryggan" om man fortsatte så vi gick och gick i skogen över klipporna men det kom ingen brygga. Tillsist gav vi upp och ringde efter hämtning, vi hade då gått så långt att vi inte kände igen oss och var lite vilse där i Bergshamra, området som ligger intill klipporna där vi var. Så nu var vi allltså inne i bostadsområdet och snurrade men tillslut hittade vi till Ica där Hjalel och Saman kom och hämtade osstihi

Vi åkte hem och jag och E bytte om och sminkade upp oss lite *ler*. Sen bestämde vi oss för att åka ut i Skärgården, närmare bestämt till Biskopsudden för att äta lite glass och titta på alla båtar som rör sig i skärgården. Sagt och gjort och vi åkte ut dit och det är vacker omgivning med många vandringsleder och parker samt vattenleder där turistbåtar samt privata båtar åker, så mysigt.

Vi stannde till vid ett litet gulligt fik som hette "Ekorren" där vi fikade. Jag åt en våffla med sylt och grädde. Sen tittade solen fram och vi njöt av vacker utsikt samt av alla fåglar som fanns där. Bl.a. en andmamma med sin bäbis som kom och tiggde mat av alla gäster. Där intill vattnet låg även svanföräldrarna med sina 4-5 gråfjuniga ungar, samt vitkindade gäss, så himla söta *ler*.

Därefter gick vi ut på den långa stenbryggan och tittade på alla vrålåk till båtar, tänk å ha en sån! Klockan blev 14:00 och vår parkeingstid hade gått ut. Alla utom jag (som fortfarande var mätt på min våffla) hade blivit hungriga så vi åkte iväg in i stan och letade matställe. Vi bestämde oss för att testa på maten på Hard Rock Café vilket vi gjorde. Ja jag åt ju inte utan sällskapade resten av gänget som avnjöt lite dyrare mat,hihi

Efter maten åkte vi hemåt och kom hem till Mellanjärva Gård vid ca 16:00 nån gång tror jag. Vi var alla så otroligt trötta och kände verkligen av söndagsstämningen. Vi åt lite melon därute på verandan och satt och pratade och umgicks en stund. Ca 17:00 eller runt den tiden tackade Hjalle och jag för dessa 3 dagar och så packade vi vårt och styrde kosan hemåt Valbo igen. Jag var så trött i bilen men piggnade på mig. Hjalle körde hela vägen hem. Vi åkte direkt till mamma och pappa och hämtade hem Mazdan. Sen åkte vi in till Gävle och beställde kinamat på "Lilla Vietnam" och åkte sen hem till oss igen!

Skönt att få komma hem och slå sig till ro och gott att få något i magen. På lördagkväll ska vi hämta upp Hjalles föräldrar i Skavsta igen, får se om vi tittar förbi Mellanjärva Gård först.

En underbar tripp som jag gärna gör om igen, tack för er gästvänlighet!!!

Hörde att det hade haglat STORT i Sandviken i helgen, köttbullesize ungefär tror jag, herregud! Min bil hade börjat larma för fullt där den stod ute på mamma och pappas gård!

Ett stort grattis till Ola som fyllde 60 år igår, GRATTIS!!

Bilder från Sthlm kommer här:


Emilia och Samans hus från infarten till gården


Verandan där vi satt en hel del


Huset från "framsidan", taget på innergården


Vardagsrummet


Vardagsrummet


Fredagkväll när vi kom till Sthlm. Vi går allihop på en promenad ner till klipporna och jag blev såklart supersugen att klättra upp! Emilia går det inte lika bra för hihi


Jag fann mig till ro ganska snabbt däruppe på klippavsatsen med otrolig utsikt över Brunnsviken, vacker kväll och vacker plats! Lena och sköna klippor att ligga på var det också.


Utsikten från vårt fikabord ute på Djurgården på lördageftermiddag. Mkt folk och många båtar!


Emilia och Saman ser nöjda ut!


Jag och Hjalle är minst lika nöjda vi med *ler*


 Jag ligger och solar på klipporna vid Brunnsviken denna vackra lördagskväll!


Jag njuter av vattnet som en äkta sjöjungfru skulle ha gjort *ler*


När Hjalle och Saman hittade ut till oss på kvällen ville Hjalle också ta ett dopp! Hann och jag plumsade i och simmade runt en stund, urmysigt *ler*


Biskopsudden som vi besökte idag söndag. Vi gick på bryggan här och spanade in alla fina båtar!


Här är fikastället "Ekorren"  på udden där vi stannade till och åt våffla, mums!

En toppenhelg som som avslutas med detta dagboksinlägg!



Kommentarer
Postat av: Tina

Mysiga bilder!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback