Starten har gått

Idag är jag inne på min andra arbetsdag på mitt nya jobb. I helgen gick Hjalles firande mycket bra och det var trevligt. Mycket folk, 9-10 pers i vårat "stora" kök, men vi fick då plats iaf! Min sida av familjen kom på söndagen och Hjalle blev nöjd. I söndags var jag mest nervös hela tiden inför måndagen då jag skulle jobba på riktigt min första dag som anställd. Uschamej vad den dagen inte var rolig... Jag kände mig så depp, så nere, gråtfärdig och konstig i magen, allt kändes helt upp och ner.

Men så igår måndag åkte jag till jobbet till 07.00 och jobbade till 16.00 utan rast. Det gick hur bra som helst och jag tog för mig av saker att göra. Såg till att en kille fixade sig tvätt, städade lite och bytte sängläder, duschade och borstade tänderna Jag satt även hos en annan kille och snackade hemma hos han. Väldigt skapande, kreativ och idérik kille det där, så fantastisk! Han hade varit ute och hämtat in 2 världsfina röda löv och så hade han målat lite färg på dem. Han berättade att han skulle vilja måla av en ängel eftersom han brukar se dem. Givande samtal och en riktigt originell kille. Jag tar stort värde i att få umgås med alla dessa originella människor, så kul att ha lite variation i sitt liv och träffa måga olika sorters människor som ger mig större livsförståelse och kvalité. Roligt!

Jag jobbade idag med den nya tjejen som är 20 år och hon var jättetrevlig och kändes rätt lika mig tyckte jag. Vi fann iaf varandra väldigt snabbt och hade en rolig dag, skönt iaf med en personal som är i samma ålder som mig! Jag fick mitt schema idag som förmodligen kommer att sträcka sig till nyår iaf, då är jag ledig på julaftonen iaf, skönt! Det första jag ville veta =).  Men jobbar juldagen och annandagen och nyår och sådär. Men bara jag får vara ledig på självaste julaftonen är jag mer än nöjd. Den dagen betyder mest för mig, då SKA man vara med sin famil och ingen annanstans. Sån lättnad! Jag gråter annars....

Jag kommer att jobba likadant som den andra nya tjejen vilket jag tycker ska bli skitskoj och tilllsammans som en annan lite äldre tjej som jag också gillar. Vi 3 kommer ha precis lika schema. Perfekt!

Vi går efter ett 6 veckors schema och så här ser min denna vecka ut:

Mån:  7.00-16.30
Tis:    13.00-21.30
Ons:  7.00- 16.30
Tor:   7.00-16.30
Fre:   ledig
Lör:   13.00-21.30
Sön:  7.00-21.30

Det är den här  veckan som är "tyngst" om man säger så, den vecka man jobbar mest på hela schemat.

Nästa vecka ser ut så här:

Mån:  ledig
Tis:    ledig
Ons:  7.00-16.30
Tor:    7.00-16.30
Fre:    7.00-16.30
Lör:    ledig
Sön:   ledig

Väldigt bra!

Jag är jättenöjd med schemat och tycker det är väldigt bra faktiskt. Vi jobbar var 3:e helg och så är vi ledig nån dag i veckorna också så vi får ledigt både i helger och i veckor vilket är toppenbra!
Jag kan inte bli mer nöjd med schemat samt med de jag kommer att jobba med. Vi "klickar" bra och det känns avslappnat att gå till jobbet! Jag känner att jag nöjsamt kan "pusta ut". Det här blev ju bra det! Men till nyår nångång ska detta schema göras om så får se om det blir lika bra som det jag gå på ny, hoppas, hoppas!

Jag åkte hem en sväng till mamma och pappa och satte mig ner en stund när jag slutat. Hjalle ville inte hem förrens 17.30. Mamma och pappa var inte heller hemma så jag kollade lite teve och så. Toaletten i hallen var helt borta, alla väggar också! Vad de jobbar och står i!

Åkte och hämtade Hjalle till 17.30 och vi åkte hem. Jag lagade farmarbiff och potatis som vi mumsade i oss lite senare.

Tog det mest lugnt hela kvällen, var rätt trött. Vi gick och la oss vid ca 23:00 kanske och vaknade 08:00 av att telefonen ringde. Det var Hjalles kollega som stod vid kontoret och inte hade nyckel in. Hjalle och jag klädde på oss och så skjutsade jag in Hjalle. Här sitter jag nu ensam hemma och börjar inte jobba förrens 13.30 idag. Det är så att när man jobbar kväll så är tiderna egentigen 13.00-21.30. Men eftersom det inte går att ta rast på kvällen de flesta ggr så jobbar vi istället 13.30-21.30 utan rast vilket faktiskt går lika bra.

Nu är det slut på solen iaf efter en otroligt varm, solig och fin september månad då sommaren dröjde sig kvar. Igår var det regn och rusk och grått och jag gäspade och gäspade och var sååå trött.... Det är det som är det jobbiga med hösten och vintern, då det är så grådassigt och man ska jobba, man känner sig så obotligt trött hela tiden och det är jobbigt. Det kände jag redan på dagis förra vecka. Gäspningarna kom som de inte gjort tidigare...  Men jag vänjer mig väl!

Nu ska jag fixa lite här hemma med mat och sånt och jag åker nog hem till mamma och pappa en sväng innan jobbet.

Starten har gått!

Kommentarer
Postat av: Tina

Vad skönt att du slapp jobba på julafton då!!

2006-10-03 @ 09:38:14
Postat av: Anna

Jajjemän! Bara schemat får stå kvar ända fram till jul iaf, lite smått osäkert men jag tror det!

Postat av: anki.

Det schemat lät ju riktigt bra, gör ju ingenting att jobba häcken av sig en vecka om man vet att nästa ser bättre ut!!!!

2006-10-03 @ 10:41:03
URL: http://ankibjork.blogg.se
Postat av: Anna

Nä precis, lika bra och stå i en vecka så man har bra veckor de andra 5 =)

2006-10-03 @ 22:21:40
URL: http://levinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback