Helgen som varit

I fredags jobbade jag 6:30-12:00 och åkte hem till Tina vid ca 13-tiden också gick vi ner på stan och kikade lite och åkte sen in till Köpis. Shoppade en brun topp och ett par svarta leggins och kanske nå mer =). Trevligt!

Lördagen klev jag upp 7:30. Pappa, Jenny, Anders, Jaakko och jag åkte upp till DAK-marknaden i Falun och den var verkligen superstor!! Det var bildelar varvat med vanlig loppis. Killarna gick för sig själva och Jenny och jag strosade runt bara vi två. Jag köpte en ljusgrön paradhylla (tror det heter så) till köket för 20:-. En jättesöt handmålad keramikgris 95:-, en ljuslykta 5:- och en liten ljushylla 15:- (gav den till mamma) och så köpte jag en liten "La poterie" - grej 20:- till Tina.

Jenny och jag stötte på killarna efter ungefär lite mer än halva marknaden och då gick vi iväg en bit bort och satte oss vid skogsbrynet, under några tallar med rumporna på stenarna och fikade lite bulla, kex och festis. Gott och mysigt! Sen knatade Jenny och jag iväg för oss själva igen. Vi kom till marknden ca 10:30 och Jenny och jag hade gått igenom hela klockan 13:30, 3 timmar!! Men killarna var inte alls klara så Jenny och jag satte oss ner vid ett bord på den plats vi sagt vi skulle mötas på när vi blev klara. Vi tog upp fikat och fikade igen och efter en timme, alltså 14:30 kom killarna. Pappade hade köpt några amerikanska reg-skyltar. Vi gick till bilen och trängde oss ut i bilkön. Det tog ng 10 minuter om inte lite mer innan vi var ute på vägen och kunde köra hemåt. Kom hem till Västanbyn kl 16:00 och jag skyndade mig hem för Hjalle skulle ha bilen och åka in till en kompis. Jag kom hem ca 16:40 och Hjalle åkte på en gång. Jag gick in och gjorde mig iordning för Tina skulle hämta upp mig vid ca 18-tiden då vi skulle åka hem till henne för lite fest och sen gå ut på Heartbreak.

Tina kom och vi drog iväg. Lyssnade lite musik, skojade, dansade, provade kläder, knäppte massa bilder och hade det roligt hemma hos Tina. Vi gick ner till Heartbreak och det var mkt folk där inne! Träffade på min arbetskollega M och hans tjej vilket var jätteskoj. Det dansades hades skoj och sen tappades Tina bort och det var lite trist att det blev så men nu är det ok. Hjalle kom och hämtade mig sen och jag somnade som en stock när vi väl kom hem. Vaknade först 9:00 men somnade sen om lite eller om jag bara slumrade till en 12:00 då jag klev upp.

Hjalle och Jonas skulle flyga ner till Höganäs i Skåne på söndagen så Hjalle åkte hemifrån redan 13:30 på söndagen. De har en leverantör som heter Bex Sport där nere som de skulle hälsa på för så kallade pengar de fått i utbildningssyfte eller nåt sånt. Så då flög  de ner på en tripp dit, tyckte jag var lite häftigt och kul för dem. Pratade med Hjalle alldeles nyss och han satt nu på tåget hem från Arlanda och jag ska hämta dem 21:52. Han hade haft det bra iaf.

Min söndag blev inte nå händelserik den alls. Låg mest bara i soffan och blippade mellan tevekanalerna och gjorde ingenting alls.

Idag var det så måndag igen. Klockan ringde 06:20 har jag för mig och det var lite konstigt att kliva upp utan att Hjalle låg bredvid mig, likasom det var konstigt att han inte låg bredvid mig igårnatt när jag släckte
 för natten.

Idag jobbade jag 7:30-15:30. Dagen gick bra även om den var väldigt höstig och gråmulen, blåsig och rätt deppig i sig. Skulle lätt kunnat ligga hemma i soffan och bara myst hela dagen jag *ler*. När jag slutat åkte jag raka vägen hem till pappa och lånade telefonen. Ringde Länsförsäkringar och fick hjälp med hur jag skulle gå till väga med bilen som måste lagas och försäkringskostnader och sånt. Eftersom det var Hjalle och jag som var "vållande" till olyckan får vi stå för motpartens självrisk som ligger på 1000:-, samt att vi får stå för våran vagnskadeförsäkring på 3000:- för att få vår bil lagad. Totalt kan beloppet max stiga till 4000:- sa han jag pratade med. Han skulle skicka hem papper till mig och sen skulle jag kontakta en verkstad som skulle laga bilen. Nu är allt  i rullning vilket känns skönt. Ska bli ännu härligare när hela karusellen är över.

Jamen just ja, jag har nog inte ens skrivit om att Hjalle och jag varit med om en trafikolycka där vi krockade med en annan tjej. Det var när Hjalle och jag skulle åka in till MAX i fredagskväll vid 19-tiden som vi i spöregnet kom till en korsning i Gävle där vi hade väjningsplikt in på huvudled. Hjalle kör och ser inte bilen som kommer på huvudled från höger sida men jag ser den och tänker såklart att Hjalle ska stanna. Men när jag märker att han inte stannar och bara åker rätt ut ser jag för mitt inre vad som kommer att ske och jag skriker "-Hjalle!"  och tar mig för huvudet och sen kommer kraschen på min sida. Vi krockar med henne och det är vår vänstra framskärm och vänster lyse som tar i och får sig en liten tillbuckling ser vi när vi går ut och inspekterar. Av smällen trodde jag att hela bilens vänstra sidan skulle vara totalt paj och sönder. Men tur i oturen får vi då vi ser att det "bara" är framskärmen vid hjulhuset som fått sig en liten törn. Vi klev ut och pratade med kvinnan i bilen bredvid och kommer fram till att det såklart var vårat fel och hon var trevlig att ha att göra med så det var inga problem. Hjalle och jag var jätteskrajsna att hon skulle börja skälla på oss på en gång... Men det gick väldigt smidigt även om det såklart var väldigt trist att det skulle hända men olyckor händer ibland, så är det. Man kommer inte undan dem. Hjalle hade ju stannat och tittat åt båda hållen men han såg helt enkelt inte bilen av någon anledning.

Men nu är saker och ting i rullning som sagt och snart är det här ur världen. Trevlig kille fick jag också prata med på Länsförsäkringar och det gick smidigt och bra.

Jag åkte hem till mig när jag pratat färdigt med Länsförsäkringar idag och klockan 17:15 åkte jag ner till Köpis och träffade på arbetskollegan Micke och vi gick och tog en fika och pratade bort några timmar fram till 19:00 då han var tvungen att "gå runt" lite igen *ler*. Han bjöd mig på smörgås och festis och det var ett trevligt sällskap jag fick istället för att sitta själv hemma nu när Hjalle är borta. Jag åkte hem 19:00 och har bara suttit framför datorn och teven efter det. Ska om ca 10 minuter åka och hämta Hjalle.

Imorgon jobbar jag 6:30-14:00 och ska på intervjun för skötartjänsten mellan 8:00-9:00. Jag är inte ett dugg nervös just nu och hoppas det håller sig så, men av erfarenhet vet jag att nerverna kommer igång ju närmre tiden lider, så img är jag kanske rätt nervös. Men jag hoppas det går bra och att personen jag ska prata med är trevlig och lättsam.

Nu säger jag godnatt!

Längtar efter att få hem min Hjalle nu *ler*.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback