Vill du jobba hos oss?

Idag såg jag att jag hade ett missat samtal på min mobil. Det var från enhetschefen inom enheten för personer med psykiska funktionshinder. Chefen som chefar över gruppboendet jag var på. Han hade pratat in på min mobil och ville att jag skulle ringa upp. Jag ringde upp men han gick inte att nå, satt på ett möte. Jag ringde några timmar senare och han svarade. Han frågade mig om jag skulle vilja jobba hos dem på gruppboendet! Vad svarar jag på det måntro?! Jamen självklart vill jag det, gud va roligt och tack så mycket och hela positiva fadderullan kläckte jag ur mig*ler*.

Jag fick jobbet! Han erbjöd mig ett 6 månaders vikariat på heltid och jag kan inte fatta det, jag fick en tjänst inom psykiatrin, det som jag så länge ivrigt har velat prova på. Nu står jag här med en ny början på en ny framtid. Jag ser ivrigt fram emot den, känner att jag trivs med personalen och chefen sa att de trivts med mig. Att börja där nu efter min prova på vecka känns jättebra. Jag har fått lära känna allihopa under en vecka och det känns inte lika stressfyllt, nervöst eller panikartat att bröja nu. Jag vet hur det fungerar där och jag har redan "tjenat" in mig hos beonde och personal och de har redan fått sin första uppfattning om mig vilket tydligen var positiv så nu är det bara att tuta och köra. En ny tid där jag kommer att lära mig mycket, jag kommer att suga åt mig som en svamp av allt jag får vara med om och alla människor jag kommer att få träffa och dagligen umgås med. De kommer verkligen tillföra mig mycket och lära mig och ge mig ett större perspektiv på livet och det tackar jag för. Jag tackar dem för att de vill öppna sig för mig och "bjuda in mig i deras värld". Det är inget de behöver göra men jag tackar för deras gästfrihet. Helt makalösa människor. Så öppna och godhjärtade samt fina.

Det ska verkligen bli skoj. Och roligt att få komma in och börja där nu när verksamheten är ny och alla i personalen är nya i den här verksamheten. Vi ligger lika kan man säga. Det är nytt för dem och nytt för mig och vi ligger jämlika i det här på ett vis. Det känns bra att få vara med från starten. Jag längtar efter att få lära mig så mycket som möjligt för det här känns verkligen skoj. Mina närstående säger att jag talar om arbetet med sådan inlevelse och ivrighet och positiv anda, och jag känner verkligen att det här känns speciellt.

Jag vet inte hur jag kommer att tycka om att jobba inom psykiatrin i längden men jag känner verkligen att det är dags för mig att prova mina vingar inom det här yrket och se om jag är en så pass kompatibel människa att jag klarar av att umgås och handskas med psykiskt sjuka eller om jag inte pallar det. Men nu får jag svaret och jag får chansen att testa på det i 6 månder iaf! Jag är nöjd över att ha kommit så här långt, att någon och flera kan tycka att jag som person passar för detta yrke, att just jag har de rätta kvaliteterna. Det känns helt otroligt bra! Men jag undrar vad det är människor ser hos mig, en vanlig Anna som inte syns i mängden... Men kanske ändå att jag har en liten glimt i ögat och ett leende som väger in *ler*

Imorgon ska jag prata med chefen om lön, det gäller att löneförhandla bra! Jag har ju pratat med facket och har ren och skär fakta att gå på och jag vet vad lönen för skötare ligger på i kommunen så det ska nog inte bli alltför svårt. Sen kanske jag börjar på mitt nya jobb reda på måndag, jag ska prata med mina kollegor på dagis imorgon och se hur snart det kan lösa sig med en vikarie för mig.

Men jag har lyckats, jag har verkligen lyckats *ler*.

Det känns helt fantastiskt att andra människor, som inte ens känner mig på djupet, kan få en så bra bild av mig att de kommer att gilla mig, varför då?. Men härligt är det att få vara omtyckt. Men jag undrar vekligen vad det är människor ser hos mig?? För snäll och trevlig är väl de flesta, vad är det för andra personliga egenskaper jag har som utmärker sig hos andra människor?

En bra start på helgen det här! Och eftersom Hjalle fyller år imorgon så känner jag att jag kan haka på han i firandet och fira mitt nya jobb i samma veva som hans födelsedag!

Vill du jobba hos oss?
Självklart!

Jag har fått jobb!

Kommentarer
Postat av: Tina

Men gud så roligt för dig!!!

2006-09-28 @ 20:53:00
Postat av: anki.

grattis grattis!! det låter ju toppenbra!!! va härligt att ha ett jobb!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback