Helkväll

Igår hade jag en underbar dag framför teven. Satt och myste för mig själv framför olika filmer som gick på Canal+ på teven och läste lite tidningar däremellan och snurrade lite på internet också förstås. Hade det varmt och mysigt under filten och tittade ut genom vardagsrumsfönstret och ser hur det snöar och snöar ute hela dagen. Myyysigt!!!

Hjalle kom hem vid ca 17:45-tiden nångång. Vi bestämde oss för att gå på bio och se den nya filmen med Ben Stiller och Owen Wilson, 2 galna komiker som alltid gör roliga filmer. Den här filmen hette "Natt på muséet" och handlar om en pappa som har det lite svårt att få jobb. Tillslut får han dock ett jobb som nattvakt på stadens Naturhistoriska Museum och till hans förskräckelse och totala förvåning väcks allt till liv inne i museét om nätterna, varje natt! Där finns dinosaurier, lejon, faraoner, mammuttar, grottmänniskor och mycket mycket mer! Man kan säga att nattvakten inte har det lugnt på sina nattpass direkt!

Filmen skulle inte börja förrens 21:15 och eftersom vi båda var hungriga sådär till kvällen bestämde vi oss för att gå ut och äta god mat på nån restaurang. Vi bestämde oss för Spice House Asian Kitchen i Gävle så vi gjorde oss klara och åkte dit till strax före 20:00. Det var bara vi 2 på restaurangen och vi slog oss ner intill väggen vid ett mysigt bord med tända ljus. Det spelades behaglig "tjing-tjong" musik och man blev glad och på bra humör. Hjalle och jag beställde in en varsin fritterad fläskfilé med ris och sås. Det var sååå gott! Jättebra service av en gullig kvinna som var så genuin och urgullig och trevlig förstås! Trots att maten mättade väldigt så tyckte vi att vi borde lyxa till det med varsin efterrätt också. Tog varsin thailändska frukter med glass och grädde, även det jättegott och fint upplaggt. Ett jättefint, trevligt ställe att gå och äta på, med otroligt fin service, det stället rekomenderas!

Vi satt kvar och myste till strax efter 20:30 då vi åkte en sväng med bilen och stannade till på Hjalles kontor en liten sväng. Åkte mot bion och kom dit till precis 21:15 då filmen skulle börja. Vi hade presentkort så filmen blev gratis. Och väldigt lugnt med folk var det på bion också, riktigt skönt! Det var ju trots allt måndag igår. Vi skrattade oss igenom filmen och den slutade strax efter 23:00. Både Hjalle och jag var otroligt nöjda med kvällen och vi hade en riktigt lyckad dejt med varandra igår kväll, underbart mysigt *ler*. Vi var så nöjda och for hemåt. Var inte vakna så länge till utan gick och la oss efter att jag tagit mig en dusch. Strax efter 00:00 var nog det vad jag kan minnas.

Idag är det tisdag och jag börjar inte förrens 15:00 idag, najsigt! Hjalle ställde klockan på 08:00 idag och vi låg kvar och drog oss ett tag i sängen innan jag skjutsade in honom till kontoret vid stax efter 08:30. Det snöar fortfarande och har snöat hela dagen igår också. Det har verkligen kommit en hel del snö. Men jag såg på nyheterna nyss att i Canada (tror jag det var) så var det så kallt som -41 grader! De hade varnat folk för att gå ut för endast 10 minuter i den stränga kylan kunde ge frostskador. Hualigen! Vi får vara glad att vi inte har mer än runt -10 grader här i Valbo.

Johanna frågade mig igår om vi skulle gå och ta en bit mat idag innan jobbet och det skulle ju inte sitta helt fel. Jag ska åka och hämta upp henne vid 13-tiden så åker vi och äter nånstans innan  jobbet kallar 2 timmar senare. Förra veckan jobbade hon och jag ihop 2 dagar tror jag och lika blir det den här veckan. Men det är bra att vi ändå jobbar mkt mer med varandra under resten av veckorna!

Jag har nyligen ätit frukost och ska nog lägga mig ner i soffan och läsa lite tidning som kom på posten igår. "Allt i hemmet" tror jag den hette. En prenumeration som jag fick av mamma och pappa i julklapp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback