Pyjamas

Sitter ensam hemma i min rosa nallepyjamas. Köpte skvallertidnigar och godis igår efter jobbet. Har legat i soffan och mumsat godis och läst en av tidnigarna nu på morgonkvisten. Som jag har längtat efter den stunden! Så skönt och avslappnande att ligga i soffan och bläddra i tidning.

Nu har jag jobbat helgen. 3 veckor kvar till nästa gång. Det har gått bra, varit lugnt. Skönt att jobba kväll både fredag och lördag. Är lugnare på kvällarna än på dagarna. Igår jobbade jag dag men en annan Anna. Det gick bra och var lugnt och skönt tills efter lunch då det blev bråk och skrik i trappuppgången. Jag rusade upp och ser en av de boende i full fight med sina föräldrar. Stackars familj. Stackars föräldrar som har ett så sjukt barn att de inte kan umgås normalt. Hjärtat satt iaf i halsgropen på mig igår då jag bara hörde att några slogs på övervåningen. Av ren reflex rusade jag upp. Det lugnade dock ner sig rätt snabbt och vi var tvungna att ta itu med allt annat som ska göras. Skrev lite rapport och sen var det fikat som skulle fram och alla andra boenden som skulle ha sin beskärda del av uppmärksamhet. Samt telefonsamtal från oroliga mammor som vill prata om sina barn som inte verkar må så bra där de bor. Jobbigt att vara föräldrar till så svårt psykiskt sjuka vuxna barn. Lider verkligen med dem och det gör ont i hjärtat.

En av de boende sa till mig att jag var hans son genom astralsex mellan honom och en amerikans tjej som han sa namnet på. (Han har tidigare trott att jag var den tjejen). Nu var jag hans barn men jag sa att det inte stämde för mina föräldrar hette något annat. Då skrek å gormade han om att jag ju var fosterplacerad hos dem och så vidare. Sen sa han även att mitt nagellack höll på att gå bort för att jag hade för mkt jävla sex. Hela tiden pratar han på ett aggressivt och förbannat sätt. Höjer rösten och skriker. Låter jävligt obehaglig. Men är så pass liten å tunn att jag inte blir rädd. Även fast man många ggr får ta emot hans skit när ingen annan personal finns där. Det hände flera ggr i helgen. Egentligen är vi ju lite tunnt bemannade under helgerna kan jag tycka. 2 pers.

Nåja. Söndagen rullade förbi rätt snabbt där tillslut. Slutade 15:30. Jag var rätt matt. Åkte hem till Jenny och grattade henne eftersom hon fyllde år igår. GRATTIS!! Blev bjuden på kaka och gotta. Satt en stund och for iväg hemåt mamma och pappa vid 16:30-tiden. De låg i sovrummet och kikade på dvd och hade det mysigt. Jag längtade hem för jag ville inget annnat än å slänga mig ner i min soffa =). Jag hämtade tvätten som jag hade tvättat i veckan. Sen åkte jag hemåt. Hjalle ringde och ville ha hämtning. Åkte in till stan och hämtade upp honom vid konserthuset. Åkte till Coop där jag köpte skvallertidningar och godis. Sen åkte jag hem. Hjalle åkte hem till sina föräldrar och åt mat. Jag kände att jag var alldeles för trött för det idag så jag stannade hemma. Dock med dåligt samvete. Bytte om till pyjamasen på en gång, tvättade bort sminket och la mig i soffan. Åt lite potatismos och falukorv Hjalle hade fixat till mig i låda. Högg sen i på godispåsen. Hjalle kom efter ett tag och vi hade ryggläge i varsin soffa resten av kvällen. Jag somnade och jag minns inte när vi gick och la os igår.

Vaknade ca 08:20 imorse av att Hjalles mobil började ringa. Hans kunder som börjar igen, det är ju trots allt måndag morgon igen *ler*. Hjalle tog bilen till jobbet och jag lade mig i soffan och bläddrade igenom en tidning och lyssnar på "The Voice" på teven. Har tvättid 11:30-16:00. Ska nog ner å kika om det är ledigt redan nu.  Skönt med en ledig dag!

Tjiing!!

Kommentarer
Postat av: Tina

Låter underbart skönt med en sån där ledig skön dag!!
Vad obehagligt med bråk och tjafs på jobbet

Postat av: Anna

Tina// Ja jag hade verlkigen en superskön dag igår =). Lite smådrygt är det på jobbet när vissa är så arga som de är...

2007-02-06 @ 09:17:21
URL: http://levinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback