Semestervibbar

Nu har solen strålat många dagar och värmen har stigit upp mot 27 grader. Känns som semester måste jag säga. Jag njuter och alla andra med!

Tisdag:
Jag jobbade till 16:30 den dagen och Jenny och Anders hade bjudit hem Hjalle och mig på grillat efter jobbet den kvällen. Efter jobbet traskade jag hem till dem och Hjalle kom vid 17-tiden. Vi blev bjudna på fläskfilé, kycklingfilé, strips och potatissallad och sen gick vi och köpte glass till det! Hjalle och jag stannade till ca 20:15 och vi hade det supertrevligt, tack för den kvällen!! Vi satt ute på deras altan hela kvällen och det var underbart svalt och härligt där och man anade solen på avstånd där bakom träden och det var alldeles lagomt när endast några smala solglimtar nådde in till oss, mysigt!

Hjalle och jag begav oss så småningom hemåt och vi åkte in till Coop för att titta om ykeln jag sen länge har bestämt mig för att köpa hade kommit in. Det hade den och det fanns 4 st kvar så jag norpade snabbt åt mig en åsså hade jag äntligen fått min älskade cykel!! Vilken tur att den kom, hade gett upp hoppet där en stund om att den inte skulle levereras nå mer. Vi åkte hem och jag började montera den delar som inte var monterade som styre, sadel, trampor, cykelkorg och lite justeringar och sånt. Sen blev det lite tvtittande innan det var dags att krypa till sängs.

Onsdag:
Det var igår. Sveriges Nationaldag som numer är röd dag och de flesta är lediga vilket jag märke när jag åkte till jobbet och i stort sett var ensam på motorvägen! Rätt ovanligt måste jag säga! Dagen har firats av många med lek, sång och aktiviteter för unga samt äldre och för familjen. Verkar ha varit trevligt frirande runt om hela Sverige, Nationaldagen som röd dag och att den ska uppmärksammas med firande verkar ha lyckats. Kul.

Jag som då inte automatiskt vid röd dag är ledig befann mig på jobbet hela dagen. Men vi hade det lite extra trevligt igår vi med! Det dukades upp med blommor och flaggor på bordena ute på altanen. Parasoll över var ett måste då det var så stekande varmt. Både boende och vi personal åt grillad fläkskarré med potatissallad, stor tomat och cider tillsammans och åt jordgubbsglass till efterrätt! Till råga på allt spelade en av de boende trevlig sommarmusik som verkligen förgyllde hela stämningen rejält! Även fast jag satt inne en stor del av dagen i rehabplans-möten och inte fick se så mkt sol så var dagen bra!

Slutade 15:00 och åkte hem till mamma och pappa. Hjalle var ute i Bönan hos en kollega och umgicks och skulle komma hem mot kvällningen så därför passade det ypperligt att jag kunde stanna i Västanbyn hos mor och far och njuta av det fina vädret som håller i sig hela veckan! Jenny och Anders var där och Anders erbjöd sig att tvätta min bil vilket han gjorde så det var jag väldigt tacksam för, så snällt!! Stort tack!! Jag planterade lite blommor i mina krukor jag tagit dit och mamma pysslade i trädgården tillsammans med pappa. Mamma klippte Jennys hår och jag kammde till "benan" till en typ mohawk-frilla och sen klippte mamma resten. Superballt blev det och sen åkte Jenny och jag och köpte svart hårfärg och jag färgade håret på henne. Snygg blev hon!

Jag stannade kvar till ca 20:30 och då hade mamma, jag och pappa precis kollat klart på ett avsnitt "Söderläge" vilket är ett trädgårdsprogram. Sen åkte jag hem och inväntade att Hjalle skulle ringa så jag kunde åka och hämta honom i Bönan vilket jag lovat. Han ringde vid ca 20:45 tiden ch jag åkte ut och hämtade han och 2 kompisar till honom och skjutsade hem dem innan Hjalle och jag åkte hem. Väl hemma varvade vi ner och sen var dagen slut och det var dags att slumra in.

Torsdag:

Idag har jag varit ledig och det är min enda lediga dag den här veckan. Nu väntar helgen då jag ska jobba kväll. Jag bestämde mig redan igår för att ta nya cykeln och cykla hem till mamma och pappa tidigt och spendera dagen där då det skulle bli ytterligare en solig och varm sommardag! Inte så kul att sitta själv hemma i lägenheten då inte och bara kunna ta mig ut på min lilla balkongplätt. Nä då är det faktiskt härligare i mamma och pappas underbara trädgård! Hjalle åkte till jobbet vid 8-tiden. Jag åt frukost och gjorde mig klar med packning och allt sen vid 9:20 drog jag iväg till pappa som har ledig vecka den här strålande veckan! Hoppade på cykeln och pluggade in hörlurarna i öronen och sen trampade jag mot Sandviken och poppade musik! Lite oturligt nog var sadeln lite väl låg vilket jag inte märkt tidigare så det var väldigt jobbigt att trampa och styret satt lite för nära inpå kroppen. Kändes som att jag satt på en alldeles för liten cykel, en barncykel rätt och slätt och tramapde på och det kändes inte direkt roligt när jag visste att jag hade rätt lång väg att åka! Men det var bara till att trampa för jag tänkte då inte vända! Svettigt och flåsigt värre vill jag säga att den turen var men fram kom jag och det klockan 10:10, 50 minter efter avgång från Valbo. Bytte om till bikini på en gång och tog hjälp av pappa och hans verktyg med att ställa in rätt höjd på sadeln samt justerade styret så det hamnade lite längre från kroppen. Sen kändes det mkt lättare att cykla och det var riktigt skönt! Kunde ta ut trampen ordentligt och det blir som sagt inte lika jobbigt då...hihi!

Sen fick jag ett tips av pappa att åka till Ö.B och köpa cykellampa fram och bak och eftersom jag med ny cykel kände mig rätt ivrig att få använda den så trampade jag ner till Öb. Köpte lamporna. Stannade till på Lidl och köpte solkräm, Åhlens och på Rusta köpte jag lite After Sun Lotion vilket kan va bra när jag vistas rätt mycket i solen nu. Sen trampade jag vidare hemåt Västanbyn och mötte Anki på vägen och stannde till och pratade lite. Ingen bebis än heller! Men snart ploppar det nog ut en söt liten en *ler*. Kom tillbaka till pappa vid ca 12:00 och då hade jag varit borta dryga timmen. Stekte på lite korv som jag tagit med mig och åt korv med bröd innan jag monterade lampan och sen hoppade i bikinin igen och la mig nere vid växthuset och solade och lyssnde på musik! Låg där bra länge och njöt och läste lite tidningar om vartannat och hade det så avkopplande och härligt. Kändes som semester!

Mamma kom hem från jobbet vid 14:30 och vi åt lite chokladbollar och jag drack saft. Sen solade jag lite till och vid 16-tiden lånade jag mamma och pappas bil och hämtade upp Anki. Vi åkte  till Storsjöstrand där jag köpte en rosa kruka med rosor på samt en plåttavla med en ros på för mitt presentkort! Så nöjd med de fina grejerna! Efter det åkte vi till Jysk där jag köpte en solsäng som jag nu när solen äntligen kommit tyckte att det var dags att köpa. Hade fått lov av mamma att köpa en sån och ha hemma hos dem och ligga i den när jag är där och solar. Perfekt! Köpte en bred och härlig solsäng för 299:-, himla billigt! Sen åkte vi hem till Anki en stund och åt glass och tittade på kissemissarna som fick vara ute på lite upptäcksfärd!

Jag åkte hem till mamma och pappa igen vid 18-tiden och provade såklart solsängen och där låg jag i 1 timme och njöt för fulla muggar! Gud vilket underbart köp! Fikade lite med mamma och pappa vid 19.30 tiden och kl 20:05 bestämde jag mig för att cykla hem till kära Valbo igen! Nu när alla inställningar på cykeln mer passade mig och mina ben så gick cykelturen såå mycket lättare och den var bra mycket behagligare än ditvägen..hehe! Solen nådde mig inte heller och det var bra då det var mycket skönare att cykla i skuggan då det var vramt ändå.

Kom hem efter 45 minuter och låste in cykeln i källaren. Hjalle och jag har kollat på teve och jag har nyss tagit en dusch och smörjt in mig med mitt nyinköpte after sun lotion som luktar väldigt gott!

Men nu är det faktiskt dags att gå och sova men jag kände att jag måste skriva av mig lite om vad som hänt de senaste dagarna. Det har varit toppendagar på alla sätt och vis och det är jag stort tacksam över!

Imorgon, lördag och söndag jobbar jag 12-21.00. Ska nog åka hem till mamma och pappa innan jobbet och vara där och njuta en stund. Då känns det inte lika jobbigt att åka och jobba när man vet att det är sommar och härligt ute!

Godnatt Alla!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback