Miss secretary

Jahapp! Då extraknäcker jag härmed som typ sekreterare eller nåt åt Hjalle. Jag ska nämligen sköta hans bokföring och har i veckan tagit itu med att sortera fakturor och dylikt som han samlat i fin hög under hela året..hehe! Det hela kan sammanfattas i att det finns ett X antal papper att sortera! I veckan sorterade jag in papprena i månadshögar som jag idag har jobbat vidare med. Har fortsatt sortera tills alla papper låg i rätt månad, sen sorterade jag dem i datumordning och sist men inte minst fick jag in alla papper i pärmar också. Här snackar jag effektiv sekreterare! Jag tycker sånt här pappersjobb är hur kul som helst att hålla på med så jag tycker inte att det är jobbigt eller tråkigt på nåt vis. Förutom att jsg tycker att det är roligt lär jag ju mig en del om företags-bokföring också vilket inte är helt fy skam, alltid kul att lära. Hjalle känner sig väldigt glad och lättad över att han i stort "slipper bokföringsdelen" utan just nu bara finns där så jag kan fråga men sen sköter jag allt. Då kan han pyssla med allt annat viktigt som han har för sig. Jag känner mig stolt över att han litar på att jag klarar av den här viktiga bokföringsdelen-det känns jättebra att få hjälpa honom med sånt här viktigt som han verkligen känner att han vill ha hjälp med.

För övrigt har jag ju varit ledig idag. Sov till ca 10.00. Har varit på Köpis och kikat en sväng, tänkte kolla efter julklappar men hittade ingenting just idag. Hjalle kom hem vid ca 16-tiden och vi åkte till MAX och käkade hamburgare för vi orkade inte lagat nåt idag. Jag har slängt lite sopor och bokat upp en tvättid. Sen har kvällen bestått av pappersjobb på mitt vardagsrumsgolv...hehe!

I tisdags var jag och Johanna på studiebesök på ett gruppboende i Sätra (Gävle) för yngre (18-35 år) psykiskt funktionshindrade personer. Vi hade lite svårt att hitta dit men vid ca 13:45 var vi där och vi hade förberett oss med massa frågor och vi satt och pratade med personalen som var där ända tills det började skymma och klockan blev 16.00. Det var jätteintressant att få träffa annan personal på ett annat boende och få en insyn i hur de jobbar och kunna jämföra med hur vi jobbar. På just det här boendet fanns det 7 lägenheter och de som bodde där var väl i regel en hel del friskare än de vi har på vårat boende. De som bodde där skötte sig själva men med lite påputtningshjälp. Personalen behövde inte vara stationerade på boendet utan de kunde lämna det obemannat och hitta på saker. Deras arbete verkade sannerligen väldigt fritt och roligt! Lite annorlunda vårat men ändå rätt lika. Hur som helst en väldigt intressant eftermiddag!

Och jag måste bara skriva att den dagen vi var på föreläsning på Filmstaden den 14 november, om Psykisk återhämtning var jättebra! Föreläsaren hette Alain Topor och han var otroligt duktig på att föreläsa och väcka och hålla uppe intresset! Sen fick vi höra personliga berättelser av 3 personer som hade psykiska funktionshinder men hade återhämtat sig på så sätt att de idag inte var hindrade i sin vardag av sin sjukdom.

Nu ska jag glo lite på dumburken. Sen har jag jobb hela helgen framför mig. Men det känns helt okej!

Kommentarer
Postat av: Tina

Tackar så mkt för sällskapet idag.. :-)
Och kossan var så söt så, den kommer Bebisen att gilla. Tackar!!
Hoppas det gått bra och jobba idag!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback