Sista semesterdagen

Ja, idag kära vänner är min sista lediga dag innan jobbet åter kallar. Det känns faktiskt helt okej.

Jag har haft en kanonsemester med alla mina nära och kära och gjort så mkt roligt!

Husbilssemestern med mamma och Jenny, Dalarna-trippen med Jenny, Uppsala-trippen med mamma, Sthlms-trippen med Hjalle, umgåtts med mamma och pappa, haft grillkväll hos syrran och Anders, hunit med nån filmkväll, solat, legat och njutit och slappat med en härlig tidning i hand och såå mkt mer! Jag har faktiskt hunnit med en hel del på min semster såväl farit ikring som slappat och bara varit still. Jag är nöjd.

Jag startar arbetsveckan i lugnt tempo, vilket är görskönt! Jobbar endast tis-tors den här veckan vilket gör att jag får lite förlängd semester vilket inte känns fy skam..hehe!
Såhär ser min första arbetsvecka ut:

Måndag 14 juli: Ledig
Tisdag 15 juli: 7.00-15.30 (köket)
Onsdag 16 juli: 7.00-15.30
Torsdag 17 juli: 7.00-15.30
Fredag 18 juli: Ledig
Lördag 19 juli: Ledig
Söndag 20 juli: Ledig

Jobbet startar men jag har en halv sommar kvar att njuta av, den tar ju inte slut bara för att jag börjar jobba turligt nog! Så jag kommer att få njuta precis lika mkt till innan sommaren är helt över vilket är helt underbart att tänka på! Nu får vi se vad resten av sommaren bjuder på, jag har inga planer men är fullt övertygad om att jag hinner med mkt skoj än :)

Imorgon ska jag och Hjalle åka på husvisning kl. 17.30 här i Valbo. Var och smygkikade lite för nån dag sen och då visade det sig att läget var sämre än vi trott, vilket var jättesynd för huset invändigt är verkligen jätte-jättefint! Men vi ska åka och kika iaf. Sen har jag nog glömt bort att berätta att vi var och kikade på ett annat hus förra veckan tror jag det var som också ligger här i Valbo. Det var litet och mkt rust men gården var helt underbar! Både jag och Hjalle blev lite kära i huset och han som skulle sälja det tänkte inte trissa upp några priser som han sa utan ville bara få det sålt då det tillhört hans pappa som nu var sjuk. Om det ändå hade stått ett lite bättre hus på gården skulle vi nog klappat till som vi kände det, men nu var det på tok för mkt jobb på huset och det måste byggas ut och byggas till. Så tyvärr blidde det inget med det heller...

Tänk att det är så väldans mkt som ska klaffa. Läget är det absolut viktigaste, sen ska huset helst vara minst 140 kmv stort och helst en gård på ca 1500- 2000 kvm. Det får gärna redan ha fräsch och snygg standard och såklart, bra pris! Ni ser, mkt som ska klaffa! Men huvudsaken är ett bra läge med stor trädgård och ett lagomt stort hus skapligt renoverat och underhållt samt fräscht. Det kommer nångång. Vi har ju bara kikat efter hus i 6 månader än så det dröjer nog ett tag tag till, vi har tålamod! Vi vill hitta vårat drömhus :)

Nåja, sista semesterdagen och den ska njutas fullt ut! Ska väl hem till mamma och pappa en sväng och hämta hem lite tvätt, var där och tvättade undan lite igår. Nyligen damp tidningen "Allt i hemmet" ner i min brevlåda och den gjorde min dag! Det är sååå härligt att bra få ligga ner och bläddra i en bra tidning, den ska få följa med hem till mamma om jag inte hinner läsa den hemma först...hihi! Nu prenumerar jag på både "Allt i hemmet" samt "Drömhem och trädgård" - 2 ur min synvinkel jättebra tidningar med inte alltför mkt reklam!

Igår fick jag ta med mig spillvirke som mama och pappa hade i vedboden, så nu har jag hur mkt bra plankor till mitt framtida pyssel, såå roligt! Ska måla dem och skriva text på, nu är hösten räddad!


Näpp, nu ska jag gå och steka mig några korv med bröd, sen blir det till att njuuuta av dagen!!

Avslutar med den här fina rosen från mammas trädgård!


Ikväll visar jag er lite pyssel!

Kram, Anna

Kommentarer
Postat av: Ullis/Leva på landet

Ha en riktigt skön sista semester dag. Men som sagt så börjar du ju inte med allt för jobbig vecka, sköööönt. Nu får du lite att pyssla med då om du ska måla brädor. Har också påbörjat en liten skylt, vi får se hur den blir. Nu ska jag ut i solen o leta försvunnen katt, sedan blir det målning, s. Lycka till med husplanerna.



Ha en bra vecka!

Kram Ullis

Postat av: Ullis/Leva på landet

Ha en riktigt skön sista semester dag. Men som sagt så börjar du ju inte med allt för jobbig vecka, sköööönt. Nu får du lite att pyssla med då om du ska måla brädor. Har också påbörjat en liten skylt, vi får se hur den blir. Nu ska jag ut i solen o leta försvunnen katt, sedan blir det målning, s. Lycka till med husplanerna.



Ha en bra vecka!

Kram Ullis

2008-07-14 @ 12:27:40
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Jenny/ Jema Rose

Ja, visst är det mycket som ska klaffa när man letar hus...jag letar ju också hus, en avstyckad gård är det tänkt, jag & mina föräldrar ska ju skaffa ett generationsbonde, med separata hushåll dock, just nu vill jag helst inreda ett boende i ett stall !!! Tänk vad mysigt det skulle kunna bli..!



Jag håller fullständigt med om att läget är viktigast ! Vi vill absolut inte ha några grannar nära inpå oss, det har vi fått nog av nämligen...



Lycka till med ert husletande!



: )



Ha en underbar vecka !



Kram, Jenny



<3

2008-07-14 @ 13:13:33
URL: http://jemarose.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Vad roligt att du känner så, att det känns bra att börja jobba igen, och att semestern har varit så lyckad. Så kände jag nämligen INTE förra sommaren när jag satt fast på ett jobb jag verkligen inte gillade (och nu beskrev jag det snällt..) Men nu har jag ett "nytt" jobb som jag gillar jättemycket så det känns helt ok sedan när man börjar jobba. Men det är så klart ändå skönt att ha två veckor kvar!!



Ja, vis av erfarenheten efter att ha jagat hus tillsammans med mina kompisar samt uppvuxen i hus, så är jag helt nöjd med att bo i lägenhet! Är man villig att betala nästan vad som helst tror jag att man kan få sina villkor uppfyllda, men annars tror jag att man ska fokusera på det som inte kan ändras, läget. Ev även storleken även om det är möjligt att bygga till och att det är ett sunt hus utan skador. Sedan får man nog vara beredd på att fixa och dona till det andra. Men det är bra att vara lite kritisk och inte heller falla för första bästa hus bara för att det står en blommande rosenbuske på gården ;-)



Det låter toppen det där med att gå och sätta sig ute i solen, jag tror att jag följer ditt exempel efter att ha städat på balkongen!

2008-07-14 @ 15:12:18
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Lilla huset på prärien

Hoppas att ni hittar ert drömhus! Det är svårt det där, med rätt läge, rätt pris, rätt storlek, rätt antal rum osv. Vi fick nöja oss med rätt läge och rätt pris. Huset är inte så som jag skulle vilja ha det (60-tal) och inte heller tillräckligt stort. Men trädgården är underbar och stor... så där är ju plats att bygga till i framtiden :)



Lycka till!



Kram Jenny

2008-07-14 @ 18:22:58
URL: http://lillahusetpaprarien.blogspot.com
Postat av: Linda

Du gör ju helt rätt med att mjukstarta med jobbet efter semestern! Jag har 3 veckor kvar men snart är även jag där för dagarna bara flyyyyyyyyyyyyger iväg!

Hoppas att du hittar drömhuset, ser själv fram emot den dag då det dyker upp ;-)



Kram

2008-07-14 @ 19:19:21
URL: http://lindasvitatankar.blogspot.com
Postat av: ninni

jag har jobbat första dagen i dag o det kändes riktigt tungt,men det går över,

vilka fina rosor din mamma har på tomten.

ha det gott

ninni

2008-07-14 @ 20:50:12
URL: http://mormorelsie.blospot.com
Postat av: Annica

Härligt att du är nöjd med din semester...själv sitter jag och svär över regnet som bara öser ner...tur jag har några veckor till...



Ja det där med hus...man vet direkt när kärleken slår till:)



Kram Annica

2008-07-14 @ 21:22:37
URL: http://lodahls.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback