Nu är jag hemma igen!

Igår kväll vid 21-30-tiden var jag , mamma och syrran åter hemma i hemtrakterna igen efter hela veckan på vift :)

Vi har haft det supermysigt och hur roligt som helst, älskar våra husbilsutflykter!!

Nu har jag en hel del att skriva ikapp så det är väl lika bra att börja på en gång, nu kör vi!!
Som ni kommer ihåg skrev jag att veckan skulle se ut såhär:

Måndag - Öregrund
Tisdag - Åland
Onsdag - Norrtälje
Torsdag - Stockholm (stora loppisen i Skärholem)
Fredag - Västerås


Och planerna har vi följt och soligt och fint väder har vi också haft turen att ha hela veckan, så härligt!

MÅNDAG
Vi träffades redan klockan 07.00 hemma hos mamma. Packade in vår packning i husbilen och gav oss iväg kort därefter. Första stoppet mot Öregrund blev Forsmark Bruk. Där fikade vi lite i husbilen, kikade oss omkring och väntade 1 timme på en antikbutik/loppis som aldrig öppnade *morr*. Så då gav vi upp vårat väntande och åkte därifrån strax efter 11.


Mot Öregrund! När vi var där kikade vi in i alla söta små butiker som ligger längs med de små gränderna på det härliga lilla stället vid vattnet! En skur kom och var snabbt över igen. Vi kikade in i en liten antikbod och där köpte jag en söt värmeljushållare.
När vi åkt från Öregrund och var på väg längre ner längs med kusten så blev det plötsligt stopp i trakfiken. Tydligen en kille som hade voltat med sin bil och flugit ut ur den, usch! Vi såg även amulanshelikoptern komma och vi blev fast där i bilkön ca 40 minuter. Fy vad otäckt, hoppas bara att det gick bra med killen.


Vi övernattade vid Vädddö- kyrka de 2 första nätterna. Väddo ligger en lagom bit från Grisslehamn dit vi skulle ta oss dagen efter för att hoppa på båten till Åland. Vi kom rätt tidigt till vår övernattningssplats så vi passade på att ta en promenad på de stora ängarna som låg tvärs över gatan samt där fåren visst gick lite som de ville...hihi! Stora välgödda sniglar såg vi också överallt på vår resa, bland annat här! Därav våra nedböjda huvuden, man vill ju inte råka döda nån sådär! Uscha vad det skulle ha krasat under fötterna! Men vi klarade livhanken på alla de sniglar som bodde här på ängen turligt nog :)

Vi tog oss en promenad runt byggden och sen myste vi vidare i vår husbil där det blev filmtittande, har ju platt-tv med dvd...haha!! Första kvällen kikade vi på Talladega Nights med den görroliga komikern Will Fereell!

God natt!

TISDAG

Vi vaknade klockan 08.00 och kände oss lite småstressade och trodde vi skulle få jätebråttom att hinna med alla morgonbestyr samt hinna åka till Grisslehamn och hinna med Ålandsbåten som gick 10.00. Vi klädde på oss, åt frukost, borstade tänderna, bäddade ihop sängarna och drog mot hamnen! Vi hann hur bra som helst :). Väl på båten och det skulle ta ca 2 timmar lite drygt att komma fram till Åland. Den här dagen var vädret rätt blåsigt och lilla Eckerö-båten vinglande rätt rejält där ute på vattnet, lite obehgligt faktiskt...huaa!!! Tittade man ut såg man hur båten gungade upp och sen ner igen över horisontlinjen, fy! Vi blev lite lätt illamående hela högen och det kittlade i magen, me not like!!! Gå det var det lite svårt att göra för man bara vinglade fram och tillbaka och alla gående resenärer såg stupfulla ut men så var ju inte fallet...hihi! Vi kikade in lite i Tax-Freen och bestämde oss för vad vi skulle köpa på hemvägen och sen letade vi sittplatser för det var för svårt att gå. Alla sittplatser var upptagna så vi tog fönsterplatserna! Mina medresenärer ser ju inte alltför pigga ut och det gjorde inte jag heller...hihi!

Men sen bestämde vi oss för att gå till fiket och försöka stoppa i oss nån liten godbit samt dricka lite vätska. Sagt och gjort och vid det här bordet på fiket blev vi sittandes till vi var på Åland! Tack och lov...haha :). Aningen piggare ser vi vällan ut efter att ha fått nåt i oss :)

När vi gått iland på Åland hoppade vi på anslutningsbussen till Mariehamn som tog ca 30-40 minuter. Och jag blev panik-pinkis direkt jag satt mig på bussen så jag kunde inte tänka på annat än hur pinkis jag var och hur långt det var kvar tills vi var framme....åååh vad det är en pina att vara pinkis så det värker!!! Men lyckligtvis kunde jag hålla mig och sprang till närmsta kisstillhåll när vi var i Mariehamn, det blev toan på bibblan tack och lov för den...haha! Sen gjorde vi oss redo för att strosa ca 3,5 timme i Mariehamn!

Det är inte alls så stort men vi kikade runt i stan och njöt av det fina vädret i parken, tog oss en varsin pizza på ett matställe och gick omkring och njöt!


Vi var i Mariehamn från mellan 13.00-16.30. Sista 30 minutrarna spenderade vi på biblioteket där vi läste tidningarna "Lantliv", "På landet" samt "Sköna Hem", helt gratis!!!. 16.30 hoppade vi åter på bussen till hamnen där vi skulle hoppa på båten tillbaka hem till fastlandet igen!

Då passade vi på att köpa det vi skulle på Tax-Freen och det enda jag köpte var en Jack Daniels till Hjalle.

Återigen var det en emellanåt vinglig färd hemåt. Så vi roffade åt oss en soffplats rätt omgående (efter att vi fikat på cafét) och där blev vi sittandes hela resan, tittade ut på horisonten då illamåendet tilltog för tittade man långt ut och fäste blicken på nåt blev det bättre! Resan gick bra och vi kom hem till Grisslehamn vid 19.30-tiden igen (tror jag), skönt! Då åkte vi till sovstället Väddö kyrka igen eftersom vi inte skulle hinna så mkt längre den här kvällen.

Vi kvällsfikade lite, bäddade ner sängarna och sen kikade vi på film och myste med godis och gotta innan det var sovdags.

Här i "mammas säng" bäddade vi ner varje kväll och kikade film, hur mysigt som helst!


Här på överslafen sov jag alla nätter medan Jenny sov nedanför mig.

Film den här kvällen blev Riddick!

God Natt!

ONSDAG
Då vaknade vi upp till onsdagen som skulle spenderas i Norrtälje bland annat. Vi vaknde vid ca 8-tiden runt däremellan och klädde på oss, åt frukost, borstade tänder, bäddade undan och gjorde oss klara. Sen körde mamma oss till Norrtälje! Parkerade vid hamnen och det första vi ser är en stor lada med loppisprylar, "Hamnladan" hette den visst. Jag hittade inget men desto mer sparade jag till sen...hihi! Vi har på färden varit in på de loppisar vi sett varit öppna och legat längs med vägen, sånt som är så roligt juh att man kan göra avstickare när man vill.

Sen gick vi igenom den urcharmiga, gammeldagsa söta lilla staden i Norrtälje!


I Norrtälje fanns en jättesöt liten lantlig butik med massor av fint, men det blidde inget fynd här heller. Men mkt fint ögongodis var det iaf!


På en bakgård fanns även detta mysiga lilla tillhåll! Det var en liten antikbod som gömde sig därinne bakom dörrarna.


När vi kände oss nöjda i Norrtälje åkte vi vidare neråt. Stannade till vid ett slott i Penningby och gick runt och kikade. På den här platsen åt vi även mat. Den här dagen tror jag det blev potatismos och köttbullar, mums!

Vit vacker pion:Eter maten drog vi vidare och på vägen såg vi ännu ett till mysigt ställe vi ville stanna vid.
"Matildas Trädgård" hette det.
Jättemysigt och såå mkt fint och vackert dekorerat fanns det där!
Se Och Njut!!!

Inga fynd här dock heller...hihi! Jo en jättesöt liten groda fick mamma av Jenny och mig, hon som är så snäll och bjuder oss på massa mys och mat och fka hela tiden! Till råga på allt fick vi en rätt stor slant av henne ockå så vi skulle få köpa oss en sommarpresent...åååh herregud va hon är snäll vår mor! Här myser mamma och syrran lite i ett av alla vackra lusthus som finns att köpa.

Söta grodan med vingar!


Sen stannade vi till för att spana i Åkersberga centrum när vi ändå åkte förbi men det var inte mkt att hänga i julgranen vill jag lova så mer än det skriver jag inte om det :)

Då var det dags att leta oss till sovplats för dag 3. Det blev vid Össeby kyrka vi parkerade för natten.
Vi läste tidingar, myste med gotta, fikade kvällsfikat, bäddade ner och kollade på film innan det blev sovdags. Film den här kvällen blev "Click" med Adam Sandler, en annan av mina storfavoriter.

God natt!

TORSDAG
Den här dagen åkte vi mot Skärholmen och Vårberg Centrum där en STOR loppis skulle finnas. Vi hittade dit efter lite trixande och kom dit ca 09.00 och fick vänta 2 timmar innan loppisen öppnade kl. 11.00. Under tiden äventyrade jag och Jenny lite på klipporna där vi parkerat bilen! Vi såg både ett rådjur samt en hare! Och tidigare på vår resa såg jag en älghona med 2 kalvar stå vid ett dike!

Sen gick vi till centrum och tog oss en glass, slog oss ner på en bänk i solen och njöt en stund. Men sen gick vi tillbaka till husbilen och åt jordgubbar med grädde medan vi inväntade 11-slaget. Då var det dags att gå på loppis, vi var jätteuppspelta och tyckte det skulle bli jätteroligt! men vilken besvikelse det blev tyvärr.... Det var inte alls speciellt stort i mina ögon och det mesta av grejerna var (ursäkta mitt uttryck) "Alibaba-krams" om ni fattar vad jag menar. Sånt där som jag inte alls är intresserad av. Så loppisen som vi beräknat gå några timmar på var över på 25 minuter rätt och slätt. Jahapp, det var den det, dit behöver vi inte igen. Har bättre loppisar här hemma :)

Mamma kom på att "Zetas Trädgård "skulle ligga nånstans mellan Stockholm och Södertälje så vi kollade upp det med Hjalle som såg på internet att det skulle ligga vid Kungens Kurva där vi i stort sett redan var! Så efter lite letande hittade vi tillslut även detta ställe som vi inte planerat in men som vi fick med på köpet :). Stor handelsträdgård med mycket mysiga små rum och mkt blommor!!

Men vad skulle vi hitta på resten av dagen? Jo vi åkte till Gripsholms Slott i Mariefred och gick en tur i slottet och kikade, det var faktiskt roligt! Wow vilka maffiga rum. Spännande med historia, tänka sig vad kungligt folk som har spatserat runt i samma rum där jag befann mig, roligt att tänka sig att stället varit "levande" en gång och inte bara som turistmål.


När vi "gjort" Gripsholms slott gick vi ner till Mariefred och hoppade på det gamla tuff-tuff-tåget som gick en sträcka och allt var som det var förr i tiden. Man fick beställa biljetter från den gamla stationen och det var en mysig liten 45 minuters färd. Konduktören kom och stämplade kartongbiljetterna på både tur och retur-resan.När tågfärden var avklarad gick vi igenom Mariefreds mysiga lilla centrum i solskenets härliga glans!


Här köpte jag ett sött guiltat kuddfodral i vitt och blått blommigt mönster


Vi åkte från Mariefred vid ca 18-tiden och då var det dags att leta oss mot Västerås. På vägen åkte vi förbi Strängnäs där vi stannade till vid en handelsträdgård som hette Solberga. Där hade de mkt fint och det här fyndade jag!


När vi var på väg igen såg vi en godisbutik som hade löppet till 20.00 så det var ett måste att stanna till där...hihi!
Sovplats sista natten inför Västerås blev vid Anundshög.


Samma procedur denna kväll som kvällarna innan. Filmen den här kvällen blev dock "Switch back"


God Natt!


FREDAG
Denna dag spenderades i shoppingstaden Västerås! Morgonen började med samma procedur som vanligt och sen letade vi oss in till Västerås centrum och parkeringen vid kyrkan där vi stått förut. Inte så bökigt och trångt att stå där som att trixa sig in mitt i smeten i centrum. Men ändå ligger kyrkan alldeles vid centrum så perfekt parkering! Vi kom dit till 10.00 och strosade runt i centrum till ca 12.30. Jenny och jag har ju en favoritklädesbutik där som heter "New Yorker"där de har hur mkt snyggt som helst för bra peng!! Och när det är rea som det var nu är det ännu roligare..hihi! Tror inte jag har shoppat kläder på över ett halvår. Så nu var det skoj! Här köpte jag 2 luvtröjor med katt-tryck på. En vit och en rosa. En svart stickad kofta samt 2 - tshirts och 1 par mysbyxor.

Sen gick vi igenom de heminredningsbutiker vi såg och ögonmumsade lite...hihi! Klockan 12.00 gick mamma till husbilen för att börja med maten. Jenny och jag hann med BikBok och där hittade jag 2 tröjor till! 1 ljusblå luvtröja samt en grå tunn stickad kofta, superfin!

Klockan 12.30 kom vi till husbilen och hade med oss en ros till mamma. Mamma höll på med maten, strips och korv i ugn, vilket lyxliv man kan leva även fast man bor i husbil...hihi!

Vi hade lagt i slantar till 13.05 och det var på prickensom vi åkte därifrån. Från centrum till en loppis vid Bäckby (tror jag det hette) utanför centrum. Det var inte så många som stod på loppisen just den dagen så vi fyndade inget. Mot nästa stopp som blev Åsby Hem och Trädgård! Vilket ställe det var, så mycket fit och såå mysigt!!!

Vi fikade på utecafét och det var en riktigt härlig atmosfär de hade skapat, bra jobbat! Se vilka söta skulpturer de har!! Mer av dessa kan ni se på Pheeberts!

Den här sötnosen fick följa med mamma hem!


Efter Åsby for vi mot nästa shopingställe, Nisses!! Det är ju så stort där och det finns såå mkt fint!! Vi var även i på Catalog, Blomsterlandet, Bauhaus och några fler småställen
Det här köpte jag på Nisses:


Den här fina knytkappan hittade jag på Catalog för 65:-/st! Jag köpte 3 st! Såå nöjd med detta köp! Har bara hängt gardinen här för att testa hur den ser ut, ska inte ha den här på dörren dock :)


Vi var kvar tills stängningsdags klockan 19.00 och då började vår semesterresa lida mot sitt slut, nu var det bara hemfärden kvar. Men först fikade vi lite i husbilen innan vi for. Väl hemma hos mamma och pappa ca 21.20 på fredagkväll igen! Vi har haft det sååå härligt och jag tackar så mkt med bamsekramar för den här resan älsade mamma och syster!!! Ser redan fram emot nästa tripp...hihi!!

Vi packade ihop våra grejer och sen bar det iväg hemåt rätt omgående, vi var ju lite trötta. Det var varit rätt intensiva dagar med mycket skoj!

När jag kom hem hade Hjalle plockat undan och gjort så fint. Det här väntade mig när jag kom hem:

Tack för ett mysigt välkomnanade älskling! Så vi knäppte på en film och mumsade gotta innan vi somnade sött vid 00.00-tiden.

Skönt att vara hemma i hem ljuva hem igen *ler*

Ja, det här blogginlägget har ju tagit sin långa tid att färdigställa men nu har jag nog rabblat det mesta som hänt :)

Nu ska jag göra mig iordning och åka på mina kära loppisar här hemma och se om de fått hem nåt nytt...hihi! Imorgon blir det att åka på Ockelbomarknaden med mamma och pappa. Kuligt! Sen i veckan ska jag och Jenny åka till stora loppisen Tulavippan!

Ha en jättebra dag allihopa och tack för alla mysiga och goá kommentarer NI har skänkt mig medans jag varit borta!!

Förlåt mina ev. stavfel i inlägget, har inte tid, lust eller orka att korrigera dem just nu, annat roligt som väntar..hihi!

Kommentarer
Postat av: ninni

hej

vilken trevlig tur ni har varit ute på,och va mycke fina saker du köpt.

ha det gott

ninni

Postat av: Annika

Vilken underbar resa ni har gjort!

Dina fynd var också fina.

2008-06-28 @ 14:17:34
URL: http://shabbyanka.blogspot.com
Postat av: Lilla huset på prärien

Vilken härlig resa med din familj! Man ska verkligen passa på att njuta av sådana resor med sin familj i vuxen ålder för det händer inte så ofta precis... Underbart! Själv far jag också iväg på en liten bilresa med familjen inom kort... det ska jag blogga om sen :)Kram Jenny

2008-06-28 @ 17:47:12
URL: http://lillahusetpaprärien.blogspot.com
Postat av: GÅRDSROMANTIK

Men så kul att få följa med på er shoppingresa!Så många fina och fyndiga ställen ni hunnit med. Inget man drar med sin karl på!Ha det så trevligt på marknaden!Kram Maud

2008-06-28 @ 17:56:22
URL: http://havsviken.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Oj, vad ni har hunnit med mycket, hoppas att vår Sthlmsvecka blir lika fullspäckad! Och fortfarande energi för att besöka loppisar idag med..! Min runda idag blev något av en besvikelse eftersom två av dem plötsligt hade lördagsstängt. Men jag hittade en lampfot åtminstone som jag just nu håller på att målar om lite.Ha en fortsatt trevlig helg (och semester!!)

2008-06-28 @ 18:48:56
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Linda

Hej lilla godisråtta.. hi hi

Har saknat alla dina inlägg men den som väntar.... Gud va mycke ni hann med på dom dagarna... Vilken härlig trädgård i Bergshammra, skymtade burar och fattimans silver...underbart...

Kramens Linda

2008-06-28 @ 19:59:07
URL: http://nostalgiochrosor.blogspot.com/
Postat av: Annica

Härligt ni verkar ha haft det:)Kul med en liten titt i mina förra hemtrakter oxå. Jag bodde på en liten ort mellan Mariefred och Strängnäs... så de trakterna känner jag väl till...ja vårberg och skärholmen med för den delen för där i krokarna gick jag gymnasiet...Kram

AnnicaPS den där änglagrodan var ju för söt:)

2008-06-28 @ 20:22:14
URL: http://lodahls.blogspot.com
Postat av: anki.

Men gu va härligt!!!!! Åhhh....mysigt!!

Å den där draken (lr va de nu var) din mor köpt var nog det sötaste jag sett på lääänge!!! Tittade på sidan å det fanns ju massor med gulligt!!Kram Kram!!

2008-06-28 @ 20:49:36
URL: http://ankibjork.blogg.se/
Postat av: Elin

Verkar som ni haft en bra resa! Och vilka fina saker du köpt! Kul!Kram Elin

2008-06-29 @ 23:59:31
URL: http://elin-elin.blogspot.com
Postat av: Me

Vad fina affärer ni var på!

2009-06-24 @ 02:46:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback