Husvisning

Idag var jag och Hjalle på husvisning i ett äldre gammeldagst hus som tidigare varit ett bageri. I vardagsrummet hade man sparat bakugnen vilket var rätt maffigt och läckert! Huset hade precis den känslan vi är ute efter; gammeldagst, lantligt, charmigt, mysigt, mycket trätak, trägolv, kamin/öppen spis,  knarr i golv, vackra takbjälkar, mysiga små samt stora fönster, härliga vyer från en supersöt balkong ner mot den stora lummiga trädgården. Många härliga rum samt hallar/vråer att vara i. Inte bara ett trist fyrkantigt hus.

Men huset ligger lite väl långt bort, för nära en rätt stor och trafikerad väg samt att det fanns en del rustjobb som måste göras lite här och där. På nåt ställe i hallen fanns ingen vägg på en liten del, tvättstugan var helt ofärdig samt lite annat småplock. Ändå var den gamla villan som varit ett f.d. bageri rätt genomgående rustat och fräscht. Otroligt mysigt och verkligen ett sånt hus vi kan tänka oss. Men rummen var på tok för små och så var ju som sagt inte läget riktigt rätt.

Annars var det precis den känslan i huset som vi är ute efter, charmigt, mycket mysiga rum och vrår att vara i, härlig balkong samt en stor mysig trädgård som sagt så lite förälskad blev man ju i själva känslan och hustypen. Men det finns ju fler liknande hus så man får som sagt ge sig till tåls tills de flesta kriterierna man har prickas in :)

Men hur som helst är det såå roligt att få komma igång och börja kika på hus som är fina och intressanta, även om vi  inte har som avsikt att köpa det så lär man sig alltid en massa om hur man vill eller inte vill ha det samt att man snappar upp lite matnyttigt från mäklare samt andra frågvisa husspekulanter :)

Är ju superkul att gå å kika på hus! På måndag går vi och kikar på ett hus här i Valbo, i Mackmyra närmare bestämt!

Fd. bagerihuset


Kommentarer
Postat av: Jenny/ Jema Rose

Himmel...vilket charmigt hus !!! I synnerhet på utsidan, SÅ fint..!

Kram, Jenny<3

Postat av: Malin

Tävling på min blogg! :)

2008-05-16 @ 15:30:41
URL: http://www.metrobloggen.se/sjurum
Postat av: Lina

Hej - kul att du är med i min utlottning av krukan!Vilket underbart hus, och vilket bra pris. Eller det kanske är dyrt i Gävle... Om det hade legat här i Stockholm hade det kostat flera miljoner. Måste spara fotona på huset. Underbart!

Kram Lina2008-05-16 @ 20:39:29
URL: http://cestlavieblogg.blogspot.com
Postat av: Anna

Men vad synd att det inte riktigt passsade. Men har Ni ett nytt på gång i Mackmyra så har Ni förmodligen ett bra läge iallafall.

Kram Anna

2008-05-17 @ 19:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback