Min helg

Fredag
I fredags var jag hundvakt åt lilla Ida. Vi var ute på några långpromenader innan dagen var slut. En långprommis på 1h 45 min och sen blev de andra inte mindre än dryga timmen. Vi letade oss in till skogen där det var helt underbart att gå! Bara Ida och jag på en skogsväg en tidig morgon, omgärdad av solen som sakta steg upp och gav oss ett härligt morgonsken. Fåglarna som kvittrade glatt i träden och inget annat. Bara vi och skogen. Ljuvligt.

Väl hemme efter de långa promenaderna är Ida nöjd och belåten och sover, länge...hihhi! Favoritstället är i min soffa, där hon ligger på rygg med alla 4 benen i vädret :). Hon ser så söt ut där hon ligger och sussar sött medan jag stökar omkring hemma med diverse pysselidér och datoriserande. Vi hade en jättemysig dag och Annika hämtade upp Ida vid 19.30.


Lördag
Den här dagen började med de vanliga morgonbestyren hemma och sen var jag till Anna-Lena en kort sväng och lämnade in några av mina tavlor jag gjort. Sen åkte jag vidare hem till mamma och tvättade litegranna. Sen åkte hon och jag en sväng till Dollarstore innan vi åkte vidare hem till Jenny och Anders med kökslådorna som mamma lackat åt dem likväl som hon har lackat köksluckorna och gjort spår i dem så det ser ut som härliga pärlspontluckor, vackert gammeldagst! Hon kommer får det så himla fint i sitt kök min syrra, och tänka sig vad vår mamma kan saker!!

Så här fina har hon gjort köksluckorna:

Förebild


Efterbild:

Helt otroligt att mamma har förvandlat de där bruna luckorna till det här lantliga köket! Du är bra duktig du!

Vi spenderade nån timme hos Jenny och Anders och fikade lite gott. Vid ca 16.30-tiden åkte vi hem till mamma igen. Jag hängde tvätten och gjorde mig klar för att åka vidare hemåt. Tack och hej för idag !

Söndag
Det var dagen igår. Det var faktiskt en befriande dag. Jag rotade igenom massvis av lådor och skåp och förvaringsställen här hemma just för att rensa bort massor av saker som bara ligger och skrotar! Och jag fyllde ca 3-4 kassar som jag sen åkte till Katthemmets loppis och gav dem mina grejer så de kan sälja av dem till förmån för katthemmet. Perfekt!

Sen åkte jag hem och fortsatte rensa i lägenheten och det var vad jag sysselsatte mig med HELA DAGEN igår kan jag säga! Det var en riktig befrielse att bli av med så många saker som jag ändå bara blir stressad av att se eller att veta att jag har liggandes. Det blir helt enkelt för mkt av det goda ibland och det gör mig stressad... För mkt grejer blir man inte harmonisk av, det gör mig skakis!

Jag hann med att resa ur ca 5 kassar till med mestadels prydnadssaker blandat med annat. Inte har jag nåt bekymmer med att göra mig av med just de grejerna heller, det känns bara skönt. Befriande. Jag höll på ända till ca 17.30 och då hade Hjalle komit hem och jag fick avslutad mitt rensande för vi skulle till hans föräldrar och äta söndagsmiddagen. Vi åt kalkon och potatis med äppelmos och sås och det var så höstigt och mysigt där i köket. Inrett med varma höstiga färger och ljusen sken i lyktorna, mysigt. Vi blev kvar ett tag men väl hemma igen innan 20.00. Jag donade lite till hemma och bytte bland annat lampa i hallen, det blev mkt bättre med den jag satte dit nu, får visa bild sen. Sen slappade jag och Hjalle lite framför tv:n också innan det blev läggdags vid midnatt.

Sådär ja,m det var min helg det!

Kram, Anna

Kommentarer
Postat av: Fröken Fräken

Ja, det var verkligen imponerande! Både målande av luckorna (tänk så mycket härligare ljusare det blev!!) och ditt rensande dessutom. Jag ska snart rensa lite igen, fick bort det värsta vid förra rensandet, nu kan jag gå in mer på smågrejer. Fast.. på lördag så ska jag på en storloppis.. så jag går lite emot mig själv där!! ;-)

Postat av: Katterna på Katthemmet Kompis

Vad snällt av dig att skänka loppisprylar till ett katthem! De blev säkert jätteglada! /Tass

2008-10-20 @ 22:51:12
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/
Postat av: Anonym

ooo vilken fint kök.. precis den där vill jag gör.. mala om min kök... tack för inspiration....

2008-10-21 @ 20:51:33
URL: http://rednoserunpet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback