Många soliga dagar

Då tänkte jag här och nu summera min underbara helg och ledighet på 4 dagar! Jag har nu varit ledig lördag-tisdag, så himla skönt. Och det kunde inte ha blivit bättre dagar än vad jag har haft, de har varit så glada och positiva och jag har vilat och gjort roliga saker om vartannat, en perfekt blanding!

Lördag
:
Denna dag började tidigt, jag var hos mamma och pappa redan klockan 06:45. Lördag var det dags för veteranmarknad i Viksta. Ungefär hälften loppis, hälften bilskrot :). Pappa ville kolla bilgrejer och jag och mamma kikade väl mest på loppisgrejerna :). Sen så finns det såklart en hel del nostalgigrejer och vissa vanliga marknadsgrejer också.

Vi åkte i mamma och pappas husbil och lilla Nippe fick såklart vara med! Vi köade längs med vägen i Viksta i ca 40 minuter innan vi kom in och parkerade. Sen ut på det stora fältet som är fyllt av långa rader med bord, fyllda med grejer!!!

Nippe är ju inte så mkt större än 1 kilo så han fick vila i våra famnar. Och herregud vilken magnet den vovven är...hihi! Var och varannan människa kom ju fram och ville klappa och fråga massa saker *ler*. Det var kraftiga bikerkarlar som kom fram likväl som tanterna, allas blickar drogs till den vovven och överallt hörde jag folk säga "åh titta vilken liten hund, va söööt"...hihi! Och tänka sig att den lilla raringen tillhör mamma opch pappa och förgyller även mina dagar nåt så enormt mkt *ler*. Tack för att du kommit till oss lilla ängel!!


Vi började kika runt på marknaden 10:00 och vid 12:00 gick vi till husbilen och mamma lagade mat, farmarbiff med potatismos och lingonsylt...mmmmmums!!! Vi satt i husbilen och åt mat och Nippe busade med sina leksaker och vilade. Det var första husbilsutflykten med mamma och pappa för i år och det var kanonmysigt *ler*

När magarna var mättade och Nippe rastad så fortsatte vi vår marknadsfärd. Jag köpte en kudde, en flaska och en söt liten silverkanna. Mer än så blidde det inte. Vädret var kanon, varmt och soligt! Vinden svalkade och det var tur, annars skulle det blitt olidligt varmt där mellan allt folk och alla loppisbord. Vi hade kollat klart ca 14:15 och kände oss väldigt nöjda. Avslutade med en fika i husbilen och sen brummade vi iväg med pappa i förarsätet.

Vi stannade till på Fullerö Handel där mamma och jag gick in medan pappa och Nippe roade sig ute en stund. Där fyndade jag en hel del söta grejer, men inget jag ännu har hunnit tagit nån bild på. Får väl visa sen *ler*

Vi kom nog inte hem förrens närmare 19-tiden på lördagskvällen och jag hade en kanondag!

Söndag
:
Jag tog det lugnt hemma till en början och Hjalle var och spelade fotboll. Vid 14-tiden åkte vi hem till Jenny och Anders och hälsade på ute på landet.  Anders och Hjalle kikade i garaget och jag och Jenny gick på promenad med en av hennes hästar. Vi gick en mysig sväng runt landsbyggden därute och det var verkligen uppfriskande! Härliga ängar, vacker natur, vatten och ett avslappnande lugn.

När vi sen kom tillbaks hem höll Hjalle och Anders på med ett biljardbord och jag och Jenny slappade i soffan ett tag och bara tog det lugnt.

Jag och Hjalle var kvar till ca 17:30 tiden och tackade då för oss och åkte vidare. Stannade först till en snabbsväng hos mamma och pappa och pratade lite medan jag lämnade av en burk oljefärg. Sen tackade vi för oss även där och åkte vidare hemåt. Men hem kom vi inte än utan det blev ett stopp hos Hjalles pappa först där vi blev bjudna på mat, mums och tack för det! Sen vid ca 20-tiden kom vi hem och då blev det inte så mkt mer än movietajm.

Under helgen har vi sett 2 st bra filmer:
(klicka så blir de större)



Madagaskar 2
asgarvar man åt och det är en helylle film, en riktig "feel good" - movie. Den rekomenderar jag starkt!!!


The Bucket List  är en stark och tänkvärd film om vad som egentligen är viktigt här i livet. Och med 2 kanonskådisar blir den också en tipptopp film väldigt värd att se.


Måndag
:
Det var dagen igår. Då jobbade Hjalle och jag jobbade lite hemma under förmiddagen med min smyckestillverkning och sen vid 12-tiden besökte jag Anna-Lena på Madame Nyberg. Sen kom även Ninni in och vi babblar på ett tag, shoppar några grejer och kommer fram till att vi ska åka hem till henne och göra våfflor som vi mumsar på ute i hennes växthus. Sagt och gjort och efter ett tag sitter vi på varsin stol vid det lilla charmiga bordet och mumsar gräddade våfflor med glass och hemgjord smultronsylt och jordgubbssylt i hennes växthus, bättre hade det inte kunnat bli *ler*

Sen sitter vi ute på verandan och pratar och gosar med vovvarna och jag blir kvar nån timme innan det blir dags att röra sig hemåt vid ca 16-17 tiden. Stannar först till på Owe Jansson och sen hemåt. Hjalle kommer efter ett tag och då bestämmer vi oss för att åka till en lokal pizzeria där vi sätter oss ute och avnjuter en kebab med ris, mums! Sen hem och bara tar det lugnt, kollar på tv och kramas! Perfekt dag även den igår!

Tisdag
:
Det är idag det! Hjalle åkte til jobbet vid ca 07:30 och jag klev upp då. Började jobba lite på smyckestillverkningen och vid 12-tiden åkte jag hem till pappa och sällskapade han och Nippe. Mamma jobbade. Jag hade köpte med mig en fylld baguette som jag mumsade på och sen var vi ute och lekte med Nippe och bara satt i gröngräset och hade det bra. Jag passade på att åka och köpa färg för ett måleriprojekt som jag påböjat och nästan avslutat ikväll, det ska jga avslöja när det är riktigt färdigt *ler*. Passade även på att handla med mig några kassar mat från Willys när jag ändå var där och köpte glass åt pappa och mig...hihi!! Är det sol får man äta glass, till och med om solen skiner flera dagar i sträck *fniss*

Jag hade med mig senaste numret av "Allt i Hemmet" som jag låg ute i hammocken och läste, ljuvligt värre!!!

Mamma kom hem från jobbet vid 14:45 och då passade vi på att avnjuta lite gammeldags vaniljglass med färska jordgubbar som var så sommarsöta och riktigt, riktigt goda! Det var verklilgen en lyckoträff!!! Mums för jordgubbar!!!!



Jag stannade kvar till ca 16-tiden och då åkte jag hemåt och påböjade mitt projekt som inte ska avslöjas här och nu.

Vill avsluta med att säga att dessa 4 lediga dagar har givit mig otrolig näring för själ och hjärta *ler*. Jag har umgåtts med dem jag älskar allra mest och med vänner jag tycker om. Jag har gjort sånt som fallit mig in för stunden och bara sånt jag tycker är roligt *ler*. Sett många filmer och gosat mkt. Vilat en hel del och känt mig otroligt pigg och levande!




Kommentarer
Postat av: Sissel

Så godt med fri noen dager. Du har en kjempetrivelig blogg. Moro med den lille hunden til dine foreldre.

Det ligger en liten hilsen til deg på bloggen min.

Ha en fin dag.

Sissel

Postat av: anki.

Åhh låter som du haft en toppenledighet!!! Härligt!! Måste ju få se Nippe nån gång, han verkar ju såååå söt!!

Kram!!

2009-04-29 @ 10:12:25
URL: http://ankibjork.blogg.se/
Postat av: Benita

Det har varit jättefint nu i helgen :-) Underbart att du har varit ledig då med. Kram!

2009-04-29 @ 14:57:14
URL: http://bubbelrummet.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Vad roligt att få läsa lite om vad du har haft för dig! Låter härligt med den stora loppisen! Nästa lördag är det en stor loppis här som jag ser väldigt mycket fram emot ;-)



Har också sett de båda filmerna. Och särskilt Madagaskar 2 är ju så rolig. Pingvinerna är helt enkelt bäst!!

2009-05-01 @ 10:58:26
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Så skönt att få vara ledig så pass länge. Njuter nu av en tre dagars ledighet.



Ha en riktigt skön helg!

Kram Ullis

2009-05-01 @ 22:37:04
URL: http://levapalandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback