True Blood

 

 Vampyrer existerar, och sedan två år tillbaka har de levt öppet bland människorna. Det är premissen i en av höstens mest omtalade nya serier som CANAL+ är först i Norden med att visa. True Blood är skapad av Alan Ball, mannen bakom moderna tv-klassikern "Six Feet Under".

 

Vi befinner oss i Louisiana två år efter att vampyrer bestämt sig för att meddela mänskligheten om sin existens, detta sedan konstgjort blod framställts i Japan. Istället för att sätta tänderna i vanligt hederligt folk kan vampyrer nu införskaffa den nödvändiga vätskan buteljerad i livsmedelsbutiker. Deras anpassning till människornas samhälle är emellertid problematisk av andra skäl. Misstänksamheten mot dem är stor; i likhet med många andra minoriteter möts de av oförståelse och avsky, något som bland annat föranlett upprättandet av särskilda rättsorganisationer för de odöda. Att de har skäl att vara på sin vakt har dessutom sin förklaring i att deras blod blivit en hett eftertraktad vara på svarta marknaden, eftersom man upptäckt att det har sinnesskärpande effekter och användas som en drog av människor.

Anna Paquin, känd från "X-Men" och "Pianot", spelar servitrisen Sookie Stackhouse som inte är vampyr men likväl har en annorlunda förmåga - hon kan konsten att läsa andras tankar. Eller snarare, hennes huvud invaderas ständigt av människors ocensurerade reflektioner, något som gjort hennes liv komplicerat.

 

När vampyren Bill Compton, spelad av Stephen Moyer, dyker upp på den bar i utmarkerna där Sookie jobbar är han den första i sitt slag som setts i området. Hon dras genast till honom och intresset avtar inte när hon upptäcker att hennes telepatiska förmåga försvinner i hans närhet.

 

 True Blood är baserad på Charlaine Harris populära böcker i serien Southern Vampire Mysteries, som bjuder på både humor, mystik och spänning. I några av de övriga rollerna ser vi Brook Kerr, Stephen Sam Trammell och inte minst Alexander Skarsgård i rollen som den tusenårige vikingavampyren Eric Northman.

 

Med detta sagt vill jag bara säga att jag är totalt fastklistrad vid den här serien!! Den är bara så jäkla bra!!
Vill du ser mer kika in på:

True Blood

Kommentarer
Postat av: Hannis

Verkar läskig ju!

Men är lite av en skämselnjutare och fnissar som en galen när jag ser lite rysaraktiga filmer!

Om inte annat så är det ju värt att se Alexander=))Kram HannisPs.Vad kul att det går så bra med dina smycken!!

Postat av: therese

denna serie är ju så bra såg de 2 första avsnitten blev fast direkt men har missat nu:( finns det så man kan kika på dom nånstans???

2009-04-13 @ 17:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback