Husbilssemester med mamma och syster 2010

Ja då var våran husbilstripp över för denna sommar. Jag, mamma och syrran har varit borta från måndag-fredag den här veckan. Vi hade planerat att åka till Västerås, Enköping, Söderköping + lite andra avstickare men planerna kunde inte riktigt fullföljas som vi tänkt oss...

Måndag:
Glada och förväntansfulla av all sermesterkänsla åkte vi iväg vid ca 07:00 tiden på måndag morgon. Vi hann inte lägre än till Årsunda, nån mil sen start då pappa ringer och både jag och Jenny ser på mamma att nåt inte står rätt till. Och så var det, pappa ringde för att säga att Nippe hade brutit benet! Mamma hade hört Nippe "skrika" i bakgrunden och verkade ha jätteont!

Det var bara för oss att vända om hem snabbt som ögat! Vi ringde till den lokala djurkliniken som ligger ca 100 meter ner på gatan där mamma och pappa bor och de sa att vi fick komma med honom på en gång. Vi ringde upp pappa som tog med sig Nippe ner till kliniken. Nippe hade tydligen suttit i knä på Jennys sambo och skulle i vanlig ordning hoppa ner från knät då han måste ha landat fel och brytit benet då. Åh stackrs lilla Nippe!

Vi var snabbt hemma igen och mamma gick ner till djurkliniken där pappa var med Nippe. Jag och Jenny stannade hemma med Norpan som var lite orolig efter kaoset hemma. Vi passade på att äta lite frukost och efter en timme eller så kommer mamma och pappa hem med Nippe igen. Nu var han lugn och satt i knäet. De hade röntgat honom och benet var av och det var inget de kunde ordna där utan vi fick remiss ner till Strömsholm som ligger alldeles utanför Västerås. Så det var bara för mamma, Jenny och mig att ta honom med ner till Västerås i husbilen då vi ändå skulle åt det hållet. Där skulle de operera honom och han skulle bli kvar där några dygn. Planen blev då att åka ner med honom så han fick den vård han behövde och sen semestra runt lite i närheten av Västerås och invänta samtal från veterinärerna om att vi fick komma och hämta honom.

Nippe verkade vara i chock, var alldels lugn, hade tom och lessen blick. Men som tur var verkade han inte ha jätteont bara han satt eller låg i famnen på rätt sätt, dvs att vi stödde hans skadade ben på så vis att det gjorde minst ont. Ibland ville han ändra ställning och gjorde nån hastig rörelse och då gnydde han till men fann sig tillrätta i famnen rätt snabbt igen och han kunde halvslumra hela vägen ner till Strömsholm vilket nog tog ca 3 timmar. Stackars lilla vän!


Jenny och jag turades om att hålla om Nippe i framsätet på husbilen medan mamma körde. När vi väl var på plats på djursjukhuset i Strömsholm var klockan 12:30. Det var fullt med folk med sina husdjur och veterinärerna sprang fram och tillbaka och verkade ha mkt att stå i och många djur att hjälpa. Vi fick som alla andra ta en kölapp och vänta. Sen blev det mer väntan, ännu mer och ännu längre väntan. Nippe skötte sig så bra och var lugn och tur var det med tanke på den långa väntan som tillsist visade sig bli närmare 6 timmar! Klockan 18:30 tog veterinärerna äntligen in honom för att spjäla benet och sätta honom på operationslistan och det beräknades bli operation dagen efter, alltså på tisdagen. Nippe fick smärtstillande medel och de var så fina och snälla med honom, tack för hjälpen alla ni snälla veterinärer! Det var en väldigt lång väntan men så väldigt skönt att man nu visste att han var i de bästa händer och med de mest hjälpsamma människorna, det kändes tryggt.

De skulle höra av sig dagen efter och vi lämnade Nippe i deras händer med gråten i halsen. Usch va det va jobbigt att se honom i det lågmälda och ledsna tillstånd han var i pga av allt och bara gå därifrån. Det är så att gråten i halsen gör sig påmind igen bara av att skriva denna mening. Men vi visste ju att han var i tryggt förvar och att de alla skulle ta väl hand om honom. Men tänka sig vad man fäster sig snabbt vid ett husdjur - de är verkligen älskade familjemedlemmar från första dagen de välkomnas in i familjen.

Då klockan blivit sent var det dags för oss att leta en sovplats och laga lite mat. Den första semesterdagen visade sig alltså spenderas på ett djursjukhus och vi fick sikta in oss på dag två. Vi hittade ett jättebra rastställe i skogen nära "Åsby Hem & Trädgård" där vi skulle börja dag två. Vi utforskade området lite och mumsade mat. Mamma lagade mat och sen blev det läsning och sovdags för oss alla vid 21-22 tiden nångång. I husbilen blir man mkt tröttare tidigare om kvällarna. Det infinner sig ett sånt skönt lugn i tystnaden i skogen att man bli alldeles lugn och harmoniskt inombords och det är så skönt. När vi väl la oss ner för att sova somnande vi nog alla inom 10 minuter på varsin sängplats. Mysigt!


Tisdag:
Den här dagen vaknade vi vid 8-tiden. Vi klädde på oss, bäddade ihop och tog fram frukosten. Det blev O´boy med mjukmacka! På semestern blir det lite xtra lyx :)

Vi tog en promenad i solen och mamma hittade en fyrklöver vilket ju innebär tur!! Då visste vi att allt skulle bli bra med Nippe *ler*.

 

Solen sken så vackert och det var en härlig dag att vakna upp till så vi passade på att ta några semesterfoton :)


Sen åkte vi till Åsby Hem & Trädgård till 10:00 då de öppnade. Vi var lite tidiga så vi hann med att mumsa en glass och kika på djuren på minizoo:et de hade intill.

De har gjort så vackra rum på Åsby så jag var ju tvungen att fota lite, här kommer ett smakprov:

Jag blev dökär i den stora ruffa metallklockan, men 1500 pix, är inte det lite väl mkt för att få veta tiden?

Sedan styrde vi kosan vidare mot Örebro för att utforska den staden lite närmare. Stannade till på en fin rastplats där vi fikade lite bullar och gott innan vi for vidare.

Först åkte vi ca 3 mil bortanför Örebro för vi skulle besöka "Hemsjöns Gårdsbutik" som vi så roligt läst om kvällen innan i en Allas-tidning. När vi väl letade oss dit och hade åkt ett bra tag visade det sig att det var stängt just denna dag och öppnade dagen därefter, fy tusan va vi va måttligt glada då, så trist! Det var bara att vända vidare mot Örebro centrum, trist bara att vi förlorade lite värdeful tid där till just ingenting. Nåja, bara att ta nya tag :)

När vi hittat in in smeten i Örebro var det inte det lättaste att hitta parkering med en husbil inte! Och till råga på allt började teperaturmätaren lysa och vi var tvunga att stanna. Det var så himla hett den här dagen att både bil och vi ångade av värmen! Tillslut löste sig problemet när bilen fått vila ett tag och vi äntligen efter långt snurrande hittande en stor parkering med platser där vårt "hus" fick plats. Vi kom till Örebro nångång vid 15-tiden så vi letade oss igenom den vackra Stadsparken som var otroligt stor och med många vackra prunkande rum! Det var vackert och trevligt att strosa där men tyvärr blev det visst inga bilder därifrån. Det fanns en rätt stor barnpool i en del av parken där gräsområdet var inhängnat med lekplatser och stora ytor för familjerna att vara. Stadsparken blev vi verkligen imponerade av så ska man besöka Örebro är parken ett måste! Från parken kom vi rätt in i Wadköping, rättare sagt gamla stan i Örebro. Ser ut som "gamla stan" brukar mest, med kullerstensgator och söta små trähus. Väldigt trivsamt och trevligt! Blev lite shopping där också som jag får visa sen. Sedan letade vi oss in mot centrum med hjälp av skyltarna och vi blev jättebesvikna! Antingen hittade vi bara till den sämsta gågatan och missade resten av centrum eller så var det vi såg allt?! I så fall ingen höjdare alls och vi trodde mkt mer om Örebro centrum. Men vi nöjde oss iaf och gick till ett fik där vi högg in på en varsin toast, det var alldeles lagom i denna värme som var nästintill outhärdlig denna dag, hualigen!! Skulle varit lättare att njuta av den om man dels hade AC i husbilen eller visste om att man kunde doppa sig nånstans och svalka av sig. Barnpolen i Stadsparken kändes inte som rätta stället *ler*.

När vi sen letade oss ut från Örebor city bestämde vi oss för att åka till Köpcentrat "Marieberg Galleria" som vi sett längs med vägen. Det skulle bli ett perfekt och svalkande avslut på denna dag :)

På kvällen ringde de från Djursjukhuset och sa att de hade opererat Nippe och spikat fast en platta i hans tunna lilla ben och att allt hade gått bra. De ville nu behålla Nippe några dygn för att se att allt fungerade som det skulle så de skulle höra av sig igen. Åh vilka glada nyheter, nu var det värsta äntligen över för lillplutten våran.

Vi styrde husbilen vidare till samma övernattningsställe i skogen som föregående natt och det kom att bli vår sovplats varje natt under denna vecka. Det var riktigt trivsamt där! Vi läste massor av tidningar och tog det lugnt och pratade och mumsade lite godis om kvällarna och hadet det mysigt. Somnade lika gott varje natt :)


Onsdag:

Vaknade vid 8-tiden igen och plockade ihop och åt frukost och gjorde oss klara för avfärd. Målet denna dag var Västerås centrum samt shoppingområdet där "Nisses" ligger. Kom till centrum till öppningsdags och där strosade vi till ca 13-tiden. Då hade mamma gått till husbilen och påbörjat matlagningen så vi åt där innan det var dags att fara vidare. Den här dagen blev det pannbiffar med mos och lingonsylt, så himla mumsigt! Att det kan vara så väldans gott att äta när man befinner sig i husbilen och tuffar runt på semester...hihi!

Efter centrum besökte vi inredningsbutiken "CountryHouse" och det är så mysigt att strosa runt i alla rum där. Blev inget köpt men ett väldigt trevligt besök.

Sedan styrde vi oss till Nisses! Shoppade runt där tills kvällningen då vi hade ömmande fötter och ryggar men kände oss nöjda och åkte vidare tillbaka till "hemtrakterna" igen, dvs vårat övernattningsstället i skogsdungen!Torsdag:

Vaknade som vanligt utvilade vid 8-tiden. Samma procedur som de andra mornarna. Idag tänkte vi oss att vi skulle få hämta hem Nippe på eftermiddagen då de sagt att han förmodligen skulle få komma hem vid 14-16-tiden nångång. Så vi kunde inte göra så väldigt mycket av denna förmiddag. Vi beslöt oss för att åka ut till Hemsjön igen, 3 mil utanför Örebro och besöka gårdsbutiken där som vi missade sist vi åkte ut dit. Den här gången var det öppet och väl värt turen dit! Det var ett jättetrevligt ställe med egensnickrat hantverk i shabby-chic stil och även en liten butik med inredning. De hade ett fik och gården låg väldigt vackert vid vattnet till. Ljuvlig liten butik och det var mysigt!

Sen beslöt vi oss för att åka till Strömsholms Slott och laga lite mat och invänta att de skulle ringa från Djursjukhuset bara nån kilometer därifrån för att säga att vi kunde komma. Vi åt mat, strips och korv på parkeringen vid slottet. Sedan besökte vi inredeningsbutiken Slottsboden och gick en runda runt slottet. Vi var för snåla för att betala 75:- inträde för att se något av insidan, vi nöjde oss därför med utsidan denna soliga dag.

De ringde från sjukhuset och berättade att Nippe inte skulle skrivas ut denna torsdag utan de ville ha honom kvar till fredagen. Allt var bra men de beslöt sig att hellre behålla honom en dag till för att ta det säkra före det osäkra. De är verkligen duktiga och månar om djuren på det där stället, tur att vi fick komma dit med vår älskling!

Jahapp, då var det bara för oss att ställa om oss, vi skulle få vänta ytterligare ett dygn på att få ta hem Nippe. Jag kikade lite på min iPhone och hittade en loppis som skulle nära till. Vi letade oss dit och det var mkt prylar men tyvärr inga fynd. Det började bli sen eftermiddag/kväll och vi åkte tillbaka till sovstället. Jag och Jenny tog en promenad bland stigarna runtom i skogen och det var riktigt skönt faktist denna varma sommarkväll. Sen blev det lite film i husbilen men tyvärr dog batteriet till tv:n efter halv filmen så vi fick gå över till tidningsläsning istället. Somnade gott även denna natt med vetskapen om att vi skulle få ta hem vår Nippe dagen därpå *ler*.

Fredag:

Vi skulle infinna oss på Djursjukhuset 13:30 denna dag så vi skulle inte hinna göra några längre utflykter på förmiddagen. Därför bestämde vi oss för att besöka lilla staden Köping. Sagt och gjort och vi slösade några timmar på den turen. Trevlig liten stadskärna med kanal genom centrum och många vackra sittplatser här och var. Ett varmt och välkomnande intryck av staden fick vi. Mamma shoppade rätt rejält och fick fina saker med sig hem. Vi styrde sen vidare till Strömsholms Djursjukhus och var där till ca 12:15. Vi satt i solen till strax före 13:00 då vi gick in och anmälde oss för utskrivning av vår lille vovve! Vi fick vänta och vänta men så tillsist vid 15:30-tiden kom doktorn ut och berättade en hel del om vad som hänt och vad som nu skulle ske under Nippes rehabilitering. Han var bandagerad på hela benet och skulle få vara still i närmare 10 veckor! Herregud va lång tid! Inte ta nå långa promenader, inte hoppa upp eller ner från möbler, ej gå i trappor och bara ta 5 minuters sakta promenader 6 ggr om dagen den första veckan, sen max 10 minuter nästkommande vecka. När vi suttit i samtal med doktorn och fått all information kom så Nippe äntligen ut till oss! Han gick bra på sitt bandagerade ben och viftade på svansen och gnydde glädjande över att få se oss. Åååh va vi var glada att se honom då, fick glädjetårar i halsgropen denna gång *ler*.

Men han var loj, matt, hade ett tomt uttryck i blicken och var inte sig lik, det var ett som var säkert. Det beror på att han har ett plåster med morfin på sidan av kroppen som gör honom både trött och lite knepig. Förhoppningsvis blir han mer sig själv när mamma ska ta bort det imorgon söndag. Vi åkte raka spåret hem med Nippe i famnen i framsätet. Hemresan kändes mkt kortare än vad ditresan gjorde. Och när vi kom hem och han fick komma ner på gräset på gården där husse och komipsen Norpan väntade, viftade han lite svagt på svansen igen och pustade ut och la sig på gräsmattan som i en känsla av "åh, äntligen hemma!"

Han drack massor av vatten och sen tog han några bekanta steg i trädgården med matte bredvid sig. Lilla vännen, man kan inte annat än ha medlidande med honom när han är så liten som han är och ser så trött ut. Men hans personlighet kommer fram som små ljusglimtar mer och mer och det känns roligt att se! Han hänger med bättre i vad sin sker runtomkring honom också. Nu längtar vi bara efter att få se honom i blicken igen och inte den där tomma, intetsägande blicken han har nu. Vi längtar alla tills han mår så pass bra att han blir sig själv igen *ler*.*Åh va skönt att vi har dig hemma igen lille vän*

Vi kom nog hem vid ca 18-tiden och jag stannade till 20:00. Väl hemma blev det en MAX-burgare och lite polkachoklad och lättsaltade chips, yummie!!! Massor av kramar med Hjalle också förstås!

För övrigt så shoppade jag en trälåda från House Doctor + en träram, 2 par shorts, en bh + en tunika och ett par svarta leggins med spets nedtill på semestern så lite shoppat blev det allt!

Igår lördag
var jag några timmar hos mamma och pappa. Nippe blir mer och mer lik sig själv och får nya krafter att orka med. Gosat massor med honom och med Norpan förstås. Solat i solsäng och umgåtts och ätit pizza tillsammans med mor å far och Hjalle på kvällen. Idag har det varit otroligt varmt, som utomlands! Och på sena kvällen var det jätteskönt att sitta ute i kortshorts och linne. Härliga sommardag!!

Idag söndag
har jag varit en sväng hos syrran. Vi åkte och köpte lite blommor och stannde sen till vid ett mysigt fik och fikade gott! Även idag har varit en väldigt varm dag! Puh! Åkte sen hem till mamma på eftermiddagen och spenderade några timmar i mamma, pappa och vovvarnas sällskap. Idag var Nippe sig själv igen och det var så glädjande att se :). Han viftade på svansen och var glad, han hade ett annat fokus i blicken och man såg på honom att han inte mådde lika dåligt längre. Han letade leksaker att busa med, men eftersom det är lekförbud i många veckor framöver så fick han tyvärr inte busa. Svårt för honom att förstå, man önskar många gånger att man kunde förklara för dem små liven om mångt och mycket. Vi låg i gräset och tog det lugnt och bara myste, det var så varmt att man inte orkade mycket mer.

Imorgon måndag - fredag är jag och Hjalle på vår semester! Vi kommer att besöka hans syster med familj i Sthlm på måndagen. Tisdag och onsdag kommer vi att sova på ett slott som heter Bjertorp Slott vid Vara, för att på torsdagen åka till ASPA Herrgård för att ta in en natt. Jag tycker att 10 år som par var värt att fira och göra något speciellt av och Hjalle var inte sen att haka på...hihi! Så den här sommaren blir det lite xtra kärlekssemester *ler*

Vi hörs när jag kommer hem igen!


Kommentarer
Postat av: Tina

Hoppas ni får en toppen kärlekssemester nu!!! :-)

Postat av: Linda

Neeeej men lilla Nippe då... ajjjj men snyft inte roligt :( Hoppas Nippe blir bra snart...Åhh men er årliga resa blev av endå, ni verkar ha de så mysigt på era turer, lite avis ni kan nog få adoptera mig hihhi...

Väldigt härliga bilder, ser fram mot mer...

Kraaam Linda

2010-07-05 @ 07:47:38
URL: http://nostalgiochrosor.blogspot.com/
Postat av: Carina Gerdin

Hej Anna!

Är en flitig besökare av din blogg och nu måste jag bara skriva några rader till dig. Va skönt att Nippe mår bättre! Det är så jobbigt när ens djur blir sjuka eller skadar sig, inte så lätt att berätta för dom små liven. Ni verkade iallfall ha en toppenresa ihop. Hoppas du och Hjalle får en härlig kärlekssemester! Jag bor lite utanför Hjo, inte såå långt från Vara. Ha det gott! Sköt om dig!

Kram Carina

2010-07-05 @ 13:48:40
Postat av: Ullis/Leva på landet

Vilken händelserik husbils semester. Hoppas att Nippe blir pigg igen snart. Låter ju hur mysigt som helst att åka på en kärlekssemester. Klart att det är värt att fira. Hoppas att ni får det riktigt bra.

Kram Ullis

2010-07-06 @ 00:02:45
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: MiaMaria

Vilken härlig resa!!!Min hönapöna är köpt på Maison.GA en bra vecka!

MiaMaria

Postat av: MiaMaria

Menar ju Mansion coop........;)

Postat av: anki.

Stackars Nippe!! Hoppas han återhämtar sig snabbt!Blev en liten annorlunda tripp i år för er då =)Grattis till era 10 år och hoppas ni har det fantastiskt på semestern!!!

Kram å kram!!!

2010-07-06 @ 09:47:08
URL: http://ankibjork.blogg.se/
Postat av: ninni

Hej Anna

Men oj oj vad är det som har hänt med lilla sötnosen,vet vad ni gått igenom ,man blir så himla förtvivlad när dom små sötnosarna gör sig illa,kommer så väl ihåg när vilma hade brytit sitt bakben,fy vad det var jobbigt.

Hoppas ni haft en trevlig resa endå trotts allt.

Kram o ha det så gott så hörs vi.

ninni

2010-07-07 @ 21:15:22
URL: http://hagagården.blogspot.com
Postat av: Jenny

TACK för din kommentar!: )Kram, Jenny

2010-07-10 @ 11:32:09
URL: http://jemarose.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback