många mysiga dagar med många mysiga människor!

Torsdag
Min älskade syster
fyllde 28 år den här dagen så efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa och vi samåkte hem till Jenny. Hjalle kom han också och vi samlades vid köksbordet runt 15:30. Jenny hade gjort världens godaste chokladtårta och massa andra goda kakor, bullar och bakverk, mums!!! Vi delade ut presenter och satt länge och väl vid köksbordet och umgicks och hade det supertrevligt, och åt massa gott hela tiden förstås...hihi! Snälla Jenny ska hjälpa mig med mitt födelsedagsbak också och det tackar jag för!! Det ska bli hemmafixade tårtor och rosformade och hjärtformade muffins med nån god smak i. Utan systeryster hade jag nog aldrig vågat mig på nån form av hembakad tårta och säkerligen hade det inte blivit nåt annat hembakt heller så tack för att du hjälper mig få till nåt extra tjusigt så här till min 30-årsdag som närmar sig med stormsteg...hihi!


Till kvällen blev det dags att tacka och åka vidare hemåt. Hjalle lagade till Entrecote och nån tomat/äppelsalsa och löksås som vi åt till kvällen, gott!

Fredag
Dagen började med att jag vaknade pigg och alert redan klockan 06:30 på min lediga fredag, underbart lyxigt och skönt! Jag funderade på om jag skulle vända mig om och somna en stund till men beslöt mig för att kliva upp då det kändes så bra. Jag satt och gjorde lite nytta vid datorn, åt frukost supertidigt, redan klockan 7:15! Duschade och poadade lite i hemmet, kollade lite tv och bara njöt av att förmiddagen blev så underbart lång när jag klev upp tidigt. Jag önskar jag orkade kliva upp vid 6:30 varje ledig dag, morgonens lugn är så skönt!

Klockan 11:oo åkte jag till butiken Madame Nyberg och hälsade på goá Anna-Lena. Vi tjattrade lite och jag hittade snabbt en jättevacker lykta i rostigt gammalt stuk som skulle få följa med mig hem. Den ska jag visa för er senare idag tror jag :) När vi stod där och pratade så kom min andra goá vän Ninni in i butiken med 2 av sina vovvar som hon hade tagit en långpromenad med. Ååh så roligt att ses, det var längesen vi träffades! Anna-Lena bjöd på kaffe och kaka och vi hann sitta ner och prata lite alla 3 och det var så himla trevligt! Sen var det dags att säga hejdå och på återseende till de trevliga tjejerna och vi gick hemåt. Jag åkte hem strax före 13.00 för att slänga i mig lite lätt lunch som visst inte bestod av mer än 2 st grova smörgåsar den dagen...hihi!


Min 3:e goá vän Anki och jag hade bestämt träff den här fredagen så jag åkte hem till henne och barnen till 13:30. Åh va det är roligt och mysigt att ses! Ebba visade mig sitt nya stora rum och vi lekte massor i omgångar under hela eftermiddagen! Jag blev kvar ända till 19:30 den dagen, vi hade det helt enkelt för roligt för att jag skulle vilja åka hem! Vi åt mellis och sen frågade lillskruttan mamma Anki om inte jag kunde få äta mat med dem till kvällen så det hade jag turen att få. Pommes med korv i ugn, det är grejer det ska jag säga, yummie! Vi lekte med musikinstrument, lekte i lilla köket, lagade mat, jag var bebis, sen stor igen, vi ritade och lekte med små roliga figurer och jag gosade med lillpojken emellanåt också..hihi! Han mumsade mest på mina fingrar. Anki och jag hann också umgås och prata med varandra förstås även fast det kanske inte låter så...hihi! Efter middagen blev det barnens favorit på tv kl 18:00, nämligen Bolibompa!!! Eftersom stora tv:n inte ville fungera fick vi alla 4 sitta i mamman och pappans säng och kika på tv och det var så mysigt så!

När barnprogrammet slutat var det faktiskt dags att sova för de små så det blev ombyte till nattlinne och tandborstning. Och det var även dags för "Lektanten Anna" att klä på sig och åka hem. Men innan det hann jag få bamsekramar av hela familjen och även en rar lite puss av lilljäntan :) Vilken glädjefylld dag! Jag åkte hem så glad och lycklig *ler*

Tack mina vänner ni är bäst!


Innan jag åkte hem stannade jag till på affären och köpte med mig lite fredagsgotta hem i form av choklad och godis. Och Hjalle han kom med en flaska vitt som vi skulle prova på, även den god som alla andra han lyckats köpa! Jag tror banne mig att jag börjar bli en liten vinkännare snart...haha! Vi hade en mysig avslutningen på fredagen bara han och jag och jag njöt av Apelsinkrokant, ostbågar, godis och cola, yummie!

Lördag
Den dagen var bestämd sen länge att jag, mamma och Jenny skulle åka till Falun och gå på storloppisen där. Sagt och gjort så var jag hos mamma före 08:00 och vi hämtade upp Jenny strax därefter. Väl på loppisen strax efter 09:00 var det som vanligt väldigt mkt folk, det är en poppis loppis det där må ni tro med massor av grejer! Vi gick bord efter bord och varv efter varv och fikade lite munkar däremellan *ler*. Men faktiskt var det lite dåligt med prylar som vi ville ha den här gången...hrmpff!! Men vid nästan de sista borden hittade mamma en vacker kanna med rosmotiv på och Jenny små söta äggkoppar i form av höns! Men jag fick gå lottlös. Vi åkte vidare en sväng på stan i Falun och kikade in på Ljusgåvan tror jag den butiken heter. De har väldigt mkt fint! Men lottlösa blev vi. Vidare hemåt med ett stopp på den andra loppisen Emmaboden. Mkt grejer men inget för oss tyvärr.

Då åkte vi vidare till Hofors där vi kikade in i vackra heminrednings och blomsterbutiken Blommor&Rum och oj va mkt fint det fanns där!! Men inget köp. Stannade till på färgaffären HappyHomes också och där förstår ni köpte jag mig Drivvedsbets!!! För jag ska närmare sommaren slipa skivan till köksbordet och måla den med drivvedslooken - kommer bli sååå grymt snyggt förstår ni! Sommar - kom NU!! Åh jag är så peppad och försöker komma på om jag har nån trägrej här hemma som jag kan betsa så jag får se hur snyggt det blir, men har inte hittat nåt än så jag får fortsätta leta. I färgbutiken hade de även lite heminredning så jag köpte mig en vacker stenkruka, får visa även den för er senare idag tror jag. Vi stannade även till på ett pizzahak innan vi åkte hemåt och där gjorde de verkligen supergod pizza! Åh vad vi njöt! Den var inte för slafsig eller drypte av fett eller ost som de brukar kunna göra utan den här var lagom frasig och fet, yummie!!

Nöjda åkte vi sen vidare hemåt och släppte av Jenny, sen åkte jag och mamma och handlade lite. Sen hem till Västanbyn och pappa och vovvarna igen! Jag var så trött så trött och la mig i soffan och kikade på tv och slumrade nog till lite också. Pappa visade mig att de har ett rådjur som "bor" litegrann på deras tomt, nämligen bakom deras garage. När han visade mig låg det ner och vilade, det var så häftigt att se! Trodde aldrig att rådjuren skulle vara så lugna så nära inpå bebyggelse utan träd eller buskar som de kan gömma sig i. Vi stod och tittade länge och väl och det är roligt att få se de vilda djuren på nära håll ibland och få chansen att se hur de beter sig för en stund. Det var ett härligt ögonblick!

När klockan var ca 16:30 tackade jag för mig och åkte hem. Hjalle kom hem lite efter mig och föreslog att vi skulle åka till Forsbacka Wärdshus och äta middagen så jag nappade på det och vi åkte dit till 18:30. Det var lagom stort och trevlig personal och fullsatt faktiskt. Maten var säkert bra men passade inte riktigt mig i smaken. Vi blev kvar dryga timmen och hade det trevligt i af och åt upp det som fanns på tallriken. Sen vidare hemåt och lördagsmyste med godiset som var kvar sen gårdagen och kikade lite dålig tv till det...haha! Så jädra trist när det inte finns nåt bra alls att titta på, då blir man ju som galen!


Söndag
Nåja, jag somnade rätt tidigt igår och vakanade desto piggare i bra tid idag, nämligen strax efter 08:00 - härligt! En ny dag står framför mig - spännande!! Jag är fylld av energi efter härligt umgänge hela veckan med alla de fina människor jag har omkring mig - såväl familj som vänner! Jag har varit så leende hela veckan och det har jag alla er människor att tacka för så tar åt er allihop!!!

Nu ska jag göra en bra söndag av idag!!! Jag har turen att få se solen allaredan och hoppas att den håller sig framme många timmar till.

Ha det gott alla fina därute!






Kommentarer
Postat av: Mia

Hej!



Så ni har varit i Falun, där ser man...Stora loppisen menar du den uppe vid Rusta? Vi var å där, fast lite senare, typ vid lunch...åkte förbi där innan vi for till Borlänge.



Så det finns en inredningsbutik i Hofors, den har vi missat. Den måste vi besöka nästa gång vi ska åt det hållet.



Vi har oxå haft Rådjur sovande på vår gård, det är häftigt!



Kram Mia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback