Ljus i vårt hus!

God kväll!

Hoppas ni har en skön lördagkväll, jag njuter för fullt av en ledig helg :-)

Tidigare i veckan var jag på inredningsbutiken Madame Nyberg här i Valbo och hittade de här två cremevit/brunrostiga och skruttiga ljusstakarna, helt nya förstås men med sån härlig patina och gammel-känsla att jag föll för dem direkt!

Självklart fick julnumret av magasinet Jeanne d´Arc Living följa med hem! Har på nån vänster inte "hunnit" läsa det än men måste hitta ro i kroppen att slå mig ner och njuta av allt det vackra i den! Tidigt imorgonbitti tror jag skulle vara en bra tidpunkt, tyst i huset och maximal lugn och ro, ja det ska jag minsan göra!

Se va skruttigt fina ljusstakarna är och så fina i detaljerna de är! I löövee them!
I blombutiken Wallewin i ladan intill butik Madame Nyberg köpte jag med mig denna gröna växt hem som ni kan skymta i bild, "sköldpaddstuva" heter den visst, sött namn va?!


När jag ändå var i farten med att få till det med ljusstakarna på köksbordet så passade jag på att leta fram en provisorisk kökslampa att hänga över köksbordet tills jag hittar en "riktig" en. Jag har inte hittat den lampa jag vill ha där men kom på att jag ju har en söt liten fattigmanssilverlampa som skulle passa lagom så länge! Egentligen är det väl en fönsterlampa men den funkade även som bra ljuskälla över matbordet, lagom varmt och skönt ljus ger den och väldigt mysigt sken är det!


Jag har köpt den för flera år sen man det är faktiskt första gången den hänger uppe konstigt nog! I lägenheten fick jag liksom aldrig upp den nånstans, hittade ingen bra plats för den och är så glad att den får komma till sin rätt nu :-)


Idag lördag har jag, min syster och min mamma tagit en mysig shoppingtripp igen! För nån vecka sen var vi ju i Västerås och idag besökte vi Falun! Främst för den stora loppisen som är öppen varje lördag och sen brukar vi strosa på stan och besöka en till loppis på vägen hem. Vi åkte redan 08:00 imorse då loppisen öppnar 09:00. Alltid lika många bord och massa prylar men inget som passade mig just den här gången förutom lite dekorsten. Dock finns det alltid massa gofika i form av diverse bullar och kakor så vi köpte nån påse och gick upp till fiket och mumsade...hihi!

Sen strosade vi på stan och stannade till på Plantagen och en till loppis på vägen hem. Nöjda och belåtna med trippen kom vi så hem ca 15:00 igen efter en lyckad tjejdag!

Imån får vi passa på att uppvakta pappsen lite xtra då det är Fars Dag, så även han får sin väl värda uppmärksamhet från oss barn...hihi! Det blir ju rätt ofta att jag och syrran umgås mycket med mamma eftersom vi har lika intressen medan pappa mest meckar i garaget och läser biltidningar, som ingen av oss barn fattar så mycket av :-) Men självklart är jag med i garaget och frågar mig för emellanåt också så inte pappsen blir alltför ensam och bortglömd. Hoppas han vet att han är lika älskad även fast det inte faller sig lika naturligt att hjälpa honom mecka med bilar som det är naturligt att shoppa med mamsen...hihi!

*I löööve you both the same my beloved MUM and DAD*

När jag tackat för mig åkte jag till Hjalles föräldrar där Hjalles syster med familj kommit upp från Stockholm och hälsat på. Eftersom jag jobbar varannan helg har det nästan alltid fallit sig så att jag har jobbat när de varit här eller när det har varit födelsedagar som ska firas och sånt den senaste tiden, supertråkigt! Men nu så äntligen fick vi ses och det var såå trevligt!

Jag och Hjalle åkte hem till ca 17-tiden och då var vi båda trötta så vi somnade av nån timme i varsin ände av soffan...hihi! Vaknade vid 20:00 och kände mig lite piggare. Vi åkte och beställde pizza och tog med oss hem och åt och nu är det myskväll som gäller resten av kvällen, ljusen brinner för fullt!

Ha en skön kväll!






Kommentarer
Postat av: Linda

Å vilka fina ljusstakar! Nu har jag läst om butik Madame Nyberg så mycket att jag är sugen på ett besök dit :)



Har det kommit en jultidning av jeanne d arc? DÅ måste jag se till att få hem den!



Fortsatt trevlig helg!



Kram Linda

Postat av: Ullis/Leva på landet

Kul att vara ute och shoppa.... Snygga ljusstakar. Tittade på likadana här i Leksand men de var svartbruna så det fick bli en stor ljuslykta istället. Ni har fått det så mysigt i radhuset.

Hoppas att du får en fortsatt bra helg!

Kram Ullis

2011-11-12 @ 23:34:47
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Jättefina ljustakar, härlig patina på dem. Ohhh har nya magasinet kommit ut nu, måste nog till affären en runda ikväll och se om den kommit dit. Härligt med en ny tidning och sätta sig ner och bläddra i och koppla av från vardagen en liten stund och fylla huvudet med härlig julinpsiration :-))



Ha en fin dag. Kramen Paula

2011-11-15 @ 08:27:41
URL: http://loppisliv.blogspot.com/
Postat av: Lizas Lantliv

Jättefina ljusstakar, så snyggt när dom redan är slitna!

Lampan va ju supersöt!



Ha det bra!



Kram Liza

2011-11-15 @ 08:43:07
URL: http://lizaslantliv.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Hejsan, är tråkigt nog inte så ofta i dina trakter nu för tiden.... Super snygga ljusstakar!!! precis så "skruttiga" som jag gillar. kram Sofia

2011-11-16 @ 10:35:11
URL: http://sofiasbod.blogspot.com
Postat av: Jenny/Jema

Verkligen fina ljusstakar!



Tidningen har jag också köpt,

men ska vänta lite med att titta i den...



Jag & mina katter flyttar SENAST nu på Söndag, och jag har kvar lägenheten året ut, så att jag hinner städa ordentligt innan nästa hyresgäst flyttar in..!



KRAM, Jenny

2011-11-17 @ 10:44:47
URL: http://jemarose.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hej Anna! D var längesen! Så du jobbar kvar på smassen alltså, du får ta å hälsa F från mig :).

Många kramar!

2011-11-17 @ 22:17:34
URL: http://johannapoulsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback