ANTIQUES och regniga dagar

Det har varit några regniga, molniga dagar den sista tiden och de dagarna har jag spenderat enligt nedan :)
 
Shopping!
Jag besökte min goda Vän Ninni med butiken Hagagården Inredning i onsdags där vi sörplade lite kaffe och babblade :) Hon har rea på utvalda produkter och eftersom jag länge suktat efter den här fina skylten som stämmer in på mig på pricken så fick den följa med mig hem den gången! ANTIQUES!!!!! Så vacker och det är så jag föredrar det, antikt hellre än nytt :) Se så snyggt nött den är!
 
Den passade perfekt ovanför tavlan på ena soffdelen i vardagsrummet. Passar i färgsättning och allt, satt som en smäck!
 
 Grilltajm!
Vad spelar det för roll om det regnar??? Det är sommar och semester och vi suktar efter grillat, det är bara å köra på!! Hjalle vid grillen och han har fixat både kotletter och sen blev det smarrig hamburgare en annan dag, yummie!! Vi har ju tak över altanen och eftersom det varit rätt kvavt eller varmt i luften trots utebliven sol så har det varit skönt att sitta ute ändå.
 
 Middag vid havet
En annan dag åt vi tidig middag vid Gävlekusten - närmare bestämt på Axmar brygga med såhär fin utsikt! Mumsig mat och en trevlig stund med Älsklingen! Sen åkte vi hem och hoppade ner soffan och kelade och kikade film - MYYYS! Vi blev sugna på glass på kvällskvisten och åkte iväg för att leta efter kulglass men alla ställen var stängda så jag fick nöja mig med en marängswissglass från McD. Inte så smarrig så vi fortsätter sukta efter rikitg glass, nämligen krämig och smakrik kulglass :)
 
Träna!
Jag har faktiskt sparkat mig själv i baken och satt igång och tränat så smått! Har börjar springa en vända här hemma och powerwalkar rätt mycket också. Det känns verkligen jättebra och det beslutet i sin tur har gjort att jag gör lite mer eftertänksamma val med mat, godis och sötsaker för övrigt. Jag har längtat efter en godispåse hela veckan men inte gett efter som jag skulle ha gjort för inte så länge sen. Nu har jag bestämt mig för att köpa en påse till fredagsmyset och idag ska jag äntligen stilla min längtan :) Ååh så mkt godare det ska bli att hugga in på den där godispåsen när jag längtat så länge! Jag har även upptäckt att jag inte behöver sleva i mig en bamseportion mat samt en gigantiskt godispåse för att bli nöjd, jag blir numera nöjd snabbare och okynnesäter således inte längre. När man har tagit ett beslut är det mycket lättare att ta fler beslut längs vägen. Det här känns bra och det känns skönt att få kliva upp på morgonen och ta på sig träningskläderna och bege mig ut med bra musik i lurarna! Om jag inte sprungit på morgonen tar jag och Hjalle en runda tillsammans på kvällen istället - det känns roligt att vi kan göra det här tillsammans, det peppar oss båda att hålla igång! Och inte att förglömma den härliga känslan efteråt, man känner sig nöjd och har fått ett jävlaranamma att fortsätta! Länge har jag tänkt tanken att jag ska röra på mig mer men alltid sluppit undan. Det kommer aldrig vara lätt att ta första stegen på joggingrundan eller vad man nu beslutar sig för att göra. Och i och med att man förlikar sig med det; det börjar jobbigt men blir enklare ju mer man håller igång och det är bara att besuta sig och GÖRA DET!!! 
 
Soffhäng!
Det har blivit en hel del soffhäng också måste jag erkänna...hihi! Surfat mycket på datorn, kikat på tv, läst tidningar och faktiskt har jag småslumrat där i soffhörnet till och med  :) Men det behöver man också, såna där "göra-ingenting-dagar".
 
Betonggjutning!
Jag har varit rätt mycket hos mamma och pappa och gjutit betong och målat mina alster. Jag har även målat lite trägrejer vita och bytt träningskläder mot fläckiga målarkläder vilket jag trivs utmärkt i...hihi!
 Dessa fina dekorationsplattor kan man ha på gräsmattan i trädgården, i blomlandet eller varför inte på marken vid entrén eller på ett vackert bord vid entrén. Så fina tycker jag!
 
Jag har även gjutit små pippifåglar som är det som säljer mest och som jag gjuter mest av. De ä såå söta att dekorera med antingen i hemmet eller i trädgården eller på altanen. Jag är barnsligt förjust i dem själv :)
 
Jag gjuter även sagovättar/trädgårdsvättar samt turturduvor!
 
Även dessa vackra änglar!
 
Och sist och nästan minst gjuter jag den här underbart rara lilla babyängeln!!! En nakenfis med uppsatt hår och bara så söta nästan fjärilsliknande vingar!! Titta bara på de små tårna, är hon inte för bedårande söt *ler* En till favorit för min del!
 
Sen har jag och mamma varit på en liten shoppingtripp till Uppsala där vi besökte Bauhaus och Fullerö Handel. Det blev inte direkt nån shopping med alltid trevligt att komma iväg sådär och äta mat och fika lite gotta. En liten dagsutflytk helt enkelt, det är alltid mysigt!
 
Nu ska jag styra mig själv hem till mamma och pappa där jag ska måla lite, fixa med betong och greja lite! Ha en toppendag!
 
För övrigt ska jag TOKNJUTA av varje timme denna helg har att erbjuda för på måndag börjar jag jobba igen efter mina 3 veckors semesterledighet. Jag skulle  inte ha något emot att fortsätta sova ut om mornarna och kliva upp när jag sträckt på mig ordentligt, äta frukost ute i solig trädgård, slänga mig i soffan och läsa  tidning/bok, internetsurfa och titta på film, fundera på vad som skulle vara roligt att göra för dagen och sen göra det, umgås massa med familj och bara leva livet som jag vill ha det *ler*. Men arbetsmoralen säger att jag bör infinna mig på jobbet 07:00 på måndag efter ett abrupt uppvaknande av en skrikig väckarklocka!!
 
Tack för semestern!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hem och Lycka

Oj vad mycket du har för dig, härliga bilder!

kram Mia

Postat av: Ewa

Hej, blev såååå förtjust i din lilla änglababy, sååå ljuvlig!!! Säljer du såna??
De andra betongsakerna va också jättefina!!
Du är så händig, alltid kul o kika in till dej
Kramkram från
Ewa

2012-07-16 @ 08:54:34
URL: http://hemmahosewa.blogspot.com
Postat av: ANNA

Ser ut som du har njutit till fullo under din semester. Jag älskar dina betongplattor. Säljer du dina fina alster? Nakenfisarna vill nog flytta hem till mig i sällskap med lite till...
Kram

2012-07-18 @ 00:30:24
URL: http://homemadebyanna.blogg.se
Postat av: ninni

Blev super fint med skylten där,Älskar min lilla pippi jag fick av dig!!!
Stor kram
Ninni

2012-07-19 @ 09:04:07
URL: http://xn--hagagrden-92a.blogspot.com
Postat av: Annika

Vad duktig du är med trädningen och godiset :)
Här tränas det för fullt också varje dag. Någon vilodag i veckan har jag.
Ska t.om ta med träningskläderna till Kroatien. Måste testa på att träna utomlands hihi.
Vad mycket fint du gjort i betong, jätteduktig :)
Ha en fin helg nu, Kram

2012-07-20 @ 21:27:39
URL: http://vikeskars.blogspot.se/
Postat av: Petra

Vilken härlig semester ni verkar ha haft! Skylten du hittat var väldigt fin och du är fantastiskt duktig på att gjuta i betong, gillar verkligen dina små fåglar! Kram Petra

2012-07-23 @ 05:13:28
URL: http://torpliv.blogspot.com
Postat av: Eva-Lena

Du gör så fina saker i betong. Nu har har jag provat svampsoppan och den var supergod, :)
Kram Eva-Lena

2012-07-24 @ 09:55:28
URL: http://blog.lavendelolantliv.se
Postat av: Denise

Men hur gör du kvinna!
Allt är så himla fint hoss dig!!!
Säljer du ängla bebisar? Jag vill ha!

Har du ingen facebook ? Isåfall kan du vel bli vän med mig ( Denize Andersson)
Kramar din gamla centrum granne :D

2012-07-24 @ 21:17:24
Postat av: Anonym

Men hur gör du kvinna!
Allt är så himla fint hoss dig!!!
Säljer du ängla bebisar? Jag vill ha!

Har du ingen facebook ? Isåfall kan du vel bli vän med mig ( Denize Andersson)
Kramar din gamla centrum granne :D

2012-07-24 @ 21:17:54
Postat av: Jessica

Hej!
Underbar färg du fick på dina betonggrejor!
Vad använder du för färg?

Svar: Hej Jessica! Va roligt att du gillar mina betonggrejer :) Jag använder mig av sockelfärg, färg som är bra för cement och betong och ska vara väldigt väderbeständig.
Levinda

2012-08-03 @ 13:14:42
Postat av: Katarina

Hej!
Vilka fina saker du gör. Jag letar efter en gjutform till fåglar och såg att du ha gjort så söta fåglar. Var har du köpt formen?
Med vänlig hälsning,
Katarina

Svar: Hej Katarina!
Va roligt att du gillar mina små betongfåglar :) Mina formar har jag köpt på Tradera så håll ögonen öppna :)
Levinda

2012-08-11 @ 08:45:42
Postat av: Katarina

Tack för svaret! Jag ska hålla ögonen öppna och kolla tradera. Har kollat runt på nätet, men inte hittat några liknande. Det är så kul att gjuta, har hittat en ny hobby! Imorgon ska jag gjuta ett slott med barnen. Min 5 åring läste i betongboken och ville genast göra ett slott :-)
/Katarina

2012-08-12 @ 23:06:31
Postat av: Therese

Hej,
Är du fortfarande aktiv med gjutandet??
Är väldigt intresserad av lite alster ;)

MVH,
Therese

2015-04-17 @ 13:49:28
Postat av: Levinda

Hej! Jag har lite kvar men tänkte gjuta lite mer när vädret blir lite varmare. Du kan kontakta mig på [email protected] istället så kan vi prata mer😊

2015-04-17 @ 18:12:20
Postat av: Anonym

Hej! Jag har lite kvar men tänkte gjuta lite mer när vädret blir lite varmare. Du kan kontakta mig på [email protected] istället så kan vi prata mer😊

2015-04-17 @ 18:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback